Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Mile1 said:

Ovaj stav moze, da imamo budzet kao u Radonjic eri. Posto nije tako ovo je mozda gora sezona nego prosla, uzimajuci u obzir kakav smo raspored imali u poslednjih 7 kola i sigurno smo imali ove sezone veci budzet nego prosle godine. Svakako ni Aba ligu necemo osvojiti posto je Penja bolji trener od ove nase zamlate(nije trolovanje ili sta vec, samo fakti i na kraju krajeva poslednja dva derbija dobio je coach Penja) 

Imali smo veci buzet ove sezone, a da smo imali kao u Radonjic-eri, zavrsili bi u najboljem slucaju kao Baskonia. Realan cilj ove sezone je bio ovo sto je postigao Monako. I kada smo bili u vrhu tabele i pricalo se o F4, osvajanju,...Ja sam ,,spustao na zemlju". 

Isto tako, nisu drugi ostali na iatom nivou, a mi rasli. Rasli su i oni. I konkurencija je jaca, nego tada. 

Nista licno, ali pored takvih kao sto si ti, sa toliko pesimizma, nama grobari ne trebaju, pobedicemo sami sebe.

Ove godine 1/4 finale KLS na dve dobijene, a posle toga F4 u Nisu. Igramo 29.04. , sa Zlatiborom. Tako da ce brzo borba za novi trofej, treba veliki motiv i borba. Ili cemo da nastavimo da kukamo?

• Like 3
  • Ha-ha 5
  • Tuzno 1
Posted
2 hours ago, Blade said:

Ove godine 1/4 finale KLS na dve dobijene, a posle toga F4 u Nisu.

Vrlo kreativno.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
11 hours ago, Dz0nika said:

uporedjivanje sa trenerom vecitog rivala. 

mozda zato sto su nam do kraja sezone oni glavni rival za trofeje...a njihov trener je vec vise puta skolovao naseg?

mislim mozemo da pisemo i o tome kako je otoplilo danas i mozda konacno stize prolece, ali ovo gore se cini prikladnije topiku na kome smo

• Like 1
Posted
1 minute ago, NikadProtivKaline said:

mozda zato sto su nam do kraja sezone oni glavni rival za trofeje...a njihov trener je vec vise puta skolovao naseg?

mislim mozemo da pisemo i o tome kako je otoplilo danas i mozda konacno stize prolece, ali ovo gore se cini prikladnije topiku na kome smo

Kad se ovako napiše reklo bi se da ima bar 5 uzastopnih pobeda.

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)

Neki tamo su verovali i posle 8 u nizu😎

Ali tada smo na klupi imali giros majstora i zalizanu prevaru, ova sadasnja je jos i celava😆

Edited by Gudura
  • Like 1
Posted
Just now, tejlor said:

I 2 je sasvim dovoljno.

Ma nije potreban ni jedan da bi se utvrdilo da je aktuelni trener Zvezde (ma ko da je) najgori trener ikada. 

• Like 1
Posted
44 minutes ago, TB Told said:

Ma nije potreban ni jedan da bi se utvrdilo da je aktuelni trener Zvezde (ma ko da je) najgori trener ikada. 

Nije najgori trener ikada, ali mi sve manje postaje relevantan njegov uspeh u Monaku, u smislu njegove genijalnosti ili ekstra kvaliteta, jer su u istom ili sličnom timu odlične rezultate pravili i trener debitant u EL, koji ih je odveo u finale u prvoj sezoni i sada trener početnik, koji ih je izvukao iz govana i sa 8 igrača uveo u plejof.

Deluje da ta grupa igrača može i na autopilotu da funkcioniše. Ne sad bukvalno da im ne treba trener ili da može bilo ko da bude, ali evidentno ima_tu_neštotm zanimljivo i neuporedivo s drugim ekipama.

• Like 16
  • Thanks 1
Posted
2 hours ago, Gudura said:

Neki tamo su verovali i posle 8 u nizu😎

Ali tada smo na klupi imali giros majstora i zalizanu prevaru, ova sadasnja je jos i celava😆

Pa ne može biti istovremeno i ćelav i zalizan. 

• Ha-ha 2
Posted
25 minutes ago, Coz29 said:

Jel biste pristali da ode Obradovića a da vam dodje Spanulis?

S obzirom da je bio Čovićev pik naravno da ne bih. 

Posted
23 minutes ago, Coz29 said:

Verovatno, iako nemam neko formirano mišljenje o Spanulisu kao treneru, još je nedokazan. Dobar posao u Monaku, ali čini se da bi dobar posao u Monaku radio i Milivoje Lazić. Slušao sam ga kod Edina u podkastu i ostavio mi je dosta prijatan utisak.

Što se tiče Saše, nadam se da u klubu razmišljaju rezonski i da će mu suditi na osnovu učinka u Aba. Ako uzme trofej, zaslužio je da ostane i implementira do mile volje. Ako ne uzme - nijedan od dva primarna cilja nije ostvaren, doviđenja i da se ne ljubimo.

• Like 4
Posted

Obradovića bih smijenio jedino u slučaju ako može da se dovede neki elitni trener. Pošto mi u svojoj istoriji nikad nijesmo doveli velikog trenera, a da nije naš čoek, ne bih pravio rokadu sa nekim nedokazanim Spanulisom. 

• Like 2
Posted

Svi pricaju da se smeni trener ,a kad ih pitas koga bi tacno za zamenu a da je to realna opcija svi cute ,e pa jbg onda.

Vrlo mali broj trenera je na nekom visokom nivou ,i da rade svoj posao besprekorno. Trenutno u EL sa sigurnoscu mogu da kazem da su bolji od Saleta : Martinez ,Masiulis(mada tek prva sezona tek cemo videti sledece kako ce to ici) , Trinki koji nije u EL,Itudis,a Ataman i Barcokas nek su najbolji ikada nikad ih ne bi doveo pa da su zadnji na svetu.

Manje vise u danasnjoj kosarci zavisis od samih igraca ili imas klase ili imas solidne igrace solidnog kvaliteta i IQa.Mi ove sezone ponavljam najveci problem nedostatak PLEJMEJKERA i igraca koji zna niskom postu.

• Love 1
  • Ha-ha 2
Posted
1 hour ago, Žilee said:

Svi pricaju da se smeni trener ,a kad ih pitas koga bi tacno za zamenu a da je to realna opcija svi cute ,e pa jbg onda.

Vrlo mali broj trenera je na nekom visokom nivou ,i da rade svoj posao besprekorno. Trenutno u EL sa sigurnoscu mogu da kazem da su bolji od Saleta : Martinez ,Masiulis(mada tek prva sezona tek cemo videti sledece kako ce to ici) , Trinki koji nije u EL,Itudis,a Ataman i Barcokas nek su najbolji ikada nikad ih ne bi doveo pa da su zadnji na svetu.

Manje vise u danasnjoj kosarci zavisis od samih igraca ili imas klase ili imas solidne igrace solidnog kvaliteta i IQa.Mi ove sezone ponavljam najveci problem nedostatak PLEJMEJKERA i igraca koji zna niskom postu.

Ko je oterao Grejma? Ko je rekao da mu se ne uklapa i da ne razume, a onda ovog ko razume sta trener hoce ( Yago) , pustio pred plej In? 

Tolike svinjarije je napravio da su pustili totalno nepismenog čoveka da vodi tim, bolje bi vodio . Da ne govorimo o onom što je doticni uradio Motejunasu, da ne govorimo o izjavama koje je davao o lomljenju ruke i ostalim stvarima poput lakšeg treninga pa onda dobije po nosu tri puta za redom.

Poseban deo su izmene,  rotacije, minutaza, razigravanje 15-16 opcije, akcije, igranje odbrane koja je blamantna cele sezone.

A, da ko umesto? Evo niko...neka vode sami sebe igrači , ionako su najbolje igrali kad je Sveropulos otišao,  pa dok ovaj nije počeo da implementira t.j da kažemo narodski da jede govna....

A ko je kriv?  zaboravili smo da je kriv Minić

...uostalom i davanje otkaza pomocniku dokazuje da je on kriv.... 

• Like 7
  • Ha-ha 1
Posted

Gospodin Pablo Laso ako je moguće, bi bio dobro rešenje. Zna kako se osvaja ova skalamerija od takmičenja 😁 E sad, da li je dovoljno zdrav da rilja punim kapacitetom, to ne znam 😛

• Like 1
Posted (edited)
4 hours ago, Coz29 said:

Nije moja prvobitna zamisao, više sam za elitnog trenera koji se neće na nama učiti. Međutim bih, zamenio bih ga koliko sutra. Ne gledam to samo sa trenerske strane. Spanulis je ime u EL košarci. Svetlo koje bi to bacilo na naš klub bi bilo nešto sveže. Oko ovog našeg nesretnika previše je tamnih oblaka, svoj honey moon je ispucao i iskreno ne vidim šta nam on još novo može ponuditi. Dobio je dobar tim koji igra sve gore, a ne suprotno. 

Edited by Sinnerman
  • Like 7
Posted

Ne verujem da iko u klubu ozbiljno razmislja o osvajanju ABA I KLS...da je drugacije,najurili bi kosarkaskog Igora Tudora odmah.

Screenshot_20260425_174938_Google.jpg

Posted
7 hours ago, TB Told said:

Ne znam nikog da je to rekao.

• Like 2
Posted

U Crvenoj zvezdi spremno dočekuju rastanak sa Kodijem Miler-Mekintajerom na kraju ove sezone. I zameniće ga, ne jednim, već dvojicom košarkaša na poziciji „jedan“ s obzirom na to da je ekipu u međuvremenu napustio i Jago Dos Santos.

Sport klub iz pouzdanih izvora saznaje da je polovina posla u selekciji igrača za poziciju plejmejkera, na kojoj će značajniju ulogu naredne sezone dobiti Stefan Miljenović, uveliko obavljena. Postignut je dogovor sa Krisom Džonsom iz Hapoela, nakon čega se sportski menadžment okrenuo pregovorima sa još jednim stranim košarkašem.

Džons je bio opcija za crveno-bele i dok je nosio dres Valensije, ali se iz više razloga saradnja nije dogodila ranije. Ekipa će s njim dobiti stabilnost i kvalitet na obe strane terena, kao i prilično iskustvo jer se radi o 33-godišnjaku koji Evroligu igra od sezone 2020/21 (ne računajući onu 2024/25 koju je proveo u Evrokupu). Važi za odgovornog igrača, spremnog da igra za druge i čoveka koji ne pravi probleme svojim trenerima.

Ove sezone beleži 9,7 poena, dva skoka i 4,2 asistencije za 20 minuta na terenu, uglavnom ulazeći s klupe.

Moguće da se stvarno nešto kuva oko Džonsa, i tipsnlips je preneo da je done deal.

Šta znam, dobar je to igrač, ali mekintajerovski dobar - nije mi za lidera, nije neko ko znatno podiže plafon ekipe. Ako je zamišljen kao zamena za Yaga, to je već ogroman apgrejd.

Posted (edited)

Treba otvoriti temu za prelazni rok. Mislim takva je situacija da se unazad par sezona glavni igrači zavrsavaju u martu i aprilu. 

Očigledno da se trener neće mjenjati čim se uveliko sklapa roster. A vidićemo i za upravu šta će se desiti nakon izbora, koji će izvjesno biti prije početka naredne sezone. 

Edited by Dzo23
  • Like 1
Posted (edited)

Ima boljih trenera kao Paskval/Skariolo/Itudis/Barcokas/Oded Katas/Martinez itd. mada mi se cini da se mnogo potcenjuje Sale jer nije on bas neki dunster bez uspeha koga ometla svaki "pismeniji" trener od njega sto se moglo videti i u pobedama protiv istog tog Skariola Itudisa Barcokasa i Katasa a ne sumnjam sledece sezone i od nekog od ove preostale dvojice.

I to sa akcijama sto se stalno pominje i vrti je vrlo onako popularni govor koji je neko započeo i nastavlja se onako i besumice ponavlja a nije bas tako, naravno da ima boljih trenera sa playbookom od milion strana ali je Saleta možda lakše uporediti sa Atamanom koji ima manji budžet jer i jedan i drugi su više menadzeri i oni koji dopuštaju igračima da se igraju sami vise nego neki drugi i zato su i u nasoj i u ekipi Pao-a Nan Nhd Nvora i Batler vrlo otvoreni da mogu da zviznu kako zele sut i donesu pobedu ili redje poraz a razlika u pobedi Pao-a je jbg par miliona vise na poziciji 1 i 2 ali manje vise to mu dodje to

Edited by chimamoneke
Posted
3 minutes ago, Dzo23 said:

Očigledno da se trener neće mjenjati čim se uveliko sklapa roster. 

Ta se logika kod nas odavno ne primenjuje.

• Like 3