Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
14 hours ago, Ebuka said:

Vec sutra ocekujem najave "pojacanja" , mora da se smiri masa.

Gasii pozar Jonesom😂 i vec proverenom "nece zena u izrael" ..

A sto se trenera tice, pre bi gurnuo nekog Zakelja ako menjaju Sasu, nego vracao Radonjica, Duska... 

Posted

Ono što meni nije jasno... kako dođeš do toga da od najbolje odbrane u Evroligi u oktobru i novembru (u onoj seriji kad je došao SO), i u skraćenom rosteru (sa sve Jagom i Motejunasom), dođeš do toga da budeš najgora odbrana, po defanzivnom rejtingu? Ne neka sredina, nego najgora... ne može niko da me ubedi da nije do trenera (iako ima i do igrača)... s obzirom da smo ovo što smo dobijali u poslednje vreme uglavnom to radili napadom, činjenica je da nam je falila makar solidna odbrana da budemo u TOP6, što bi nam donelo još minimum 3 utakmice u Plej ofu... 

Lutao je mnogo SO sa igračima, izjavama... nije se snašao definitivno sa ovolikim brojem igrača, nije imao ideju šta će sa Grejemom, Jagom, Motijem, Riverom, Karterom... pa i Bolombojem... domaće igrače da ni ne spominjem... očigledno mu više paše roster od 7-8 igrača koji dele minutažu i iznose naveći teret, po mogućstvu da su bar trojica jaki ISO igrači... 

• Like 15
Posted (edited)
1 hour ago, СтелаРоса said:

Sasa da osvoji ABA preko Partizana i Dubaija, posle i KLS. Pojaca gde treba tim na leto, odradi pripreme i krene novu sezonu. Ako i posle toga igra bude bagovala onda rastanak.

Ako ne osvoji ni ABA ni KLS mislim da ga ne treba ostavljati, jer ako u startu sezone navijaci i uprava nemaju 100% poverenja u njega ne moze da ispadne na dobro (Sfero repriza).

Najgori scenario ili ga otpustiti na kraju sezone ili ga pustiti da radi i sledece kako da god bude islo, jer uvek postoji ono: ali nije on selektirao ekipu.

Mislim da ce Saletov ugovor zavisiti od rezultata u Abi.

Edited by nunilo
  • Like 1
Posted

Ma da je uzeo tu jednu pobedu, ili da su mu se kockice složile da završi na 7-8 mestu,  nekako bi se prezvakalo ovo. Ovako sve je isplivalo na površinu, pogotovo njegovo ponašanje i izjave.  Što puta je sam sebi pljunuo u lice, prvo što mi pada je izgovor kako Yago razume šta on hoće a Grejm NE, a onda istog tog Yaga pusti da pred plej IN ode. A ako se vratimo u nazad tek je cirkus sa tim Yagom gde ga pošalješ u Brazil pa ga vratiš, a onda opet oteraš.

Prvi njegov veliki problem je bio sa Grejmom. Apsolutno sam siguran da bi on više doprineo da je ostao do sada. Ako je hteo Yaga do kraja, onda nije trebalo da popusta nego da gura svoju priču, ili da Yaga odmah seče i gura Miljenovica koji bi se do sada koliko toliko uklopio i bio sposoban za neki doprinos.

Ovo je toliko sa Yagom neozbiljno da ja nemam reči. 

Slučaj Motejunas je poseban. 

Slučaj Rivera i Cartera je promenio sezonu može da priča ko šta hoće. Totalni se sve srusilo instaliranjem ove dvojice. 

Slučaj otpuštanje prvog pomoćnika pred plej IN je takodje iz kategorije "da li ste normalni.

Ja ne vidim kad sve ovo sagledas kako je ovo moglo da izadje na dobro.

Toliko smo pucali sebi u nogu da ja nemam reci.

Posebna kategorija je igra na terenu. Bez ijedne krštenje akcije,  sve solo. Odbrana je sramota, blamantna. Dok nije došla ona pauza posle Olimpijskosa,  mi smo i igrali nešto, uzeli 7 pobeda uzastopnih,manji fond igraca je bio na parketu ,  čim je počeo da uvodi novine, da igra sa 15-16 igraca, da dozira, sve se rasprsilo.

22 igraca je imao na spisku. Totalno se pogubio u moru igraca,  plus njegov fetiš da pravi hokejaške izmene,  da redovno izvodi igraca koji se zapali, pa ga zaboravi, sve je to dovodilo do konfuzije.

Bude li prosuo ABA ligu, nema trika da će ostati. Realno ne bi ni trebalo. Imao si jak budžet, dobre igrače, publiku, nisi nista uradio da bi se popeo stepenik više, molim lepo. 

• Like 2
Posted (edited)

Dusko, Sfero i Sasa su drugaciji treneri, pa opet niko od njih nije uspeo da uspostavi nesto dugorocnije kod nas. Objektivno je tu Sasa i najtanji sto se tice znanja, ali ne znam vise ni koliko bi resenje bilo da tako samo menjamo glavu za glavu. I Itudis bi verovatno imao par meseci dobre kosarke, a onda bi se odjednom ugasili.

Jedino sto ne treba da uradimo je da zadrzimo Sasu i otpustimo ga u oktobru-novembru, kao sto tradicionalno godinama radimo sa trenerima. Neka prelome najkasnije do leta hoce li mu dati i sledecu sezonu u ruke, ili nece.

Svakako bi i mi mogli da napravimo smisleniji i kompatibilniji tim. Pre svega sposobniji da igra odbranu. Nije poenta skrcati 20 miliona u igrace koji ne umeju (ili ne zele) da igraju odbranu. I sa manje para, i bez superstarova, bi mogli da napravimo tim koji moze da udje u TOP 8. 

Za mene je samo CMM odigrao kontinuirano dobru sezonu, uz Izundua koji je odskocio. Jednostavno je to premalo da bi ocekivao neki veci rezultat. Ne moze Nvora da bude mamojeb strelac i da onda u ovakvim utakmicama nije sposoban da ubaci 20 plus poena, a jedino sto otp zna je da postigne kos. Ne moze ni Moneke da bude onoliko nekonstantan u napadu, a da ujedno bude mozda i najgori odbrambeni nas igrac (makar od ovih bitnih). Za Batlera je moglo da se ocekuje da bude toplo-hladno, a niko nije ni mislio da ce Bolomboj i Karter posle povreda najednom da se vrate na stari nivo. Ocekivati da Dobric, Jago, Miljenovic itd odskoce i nesto konkretno urade je takodje nerealno, kad je nasa igra bazirana iskljucivo na nosiocima. I zbog njih dobijamo, i gubimo utakmice. Ova trojica su samo mogla da nas caste jednom do dva puta u sezoni kada su njihovi poeni napravili razliku, kao recimo Dobric protiv Pariza. Ali oslanjati se na to ili ih kriviti za bilo sta je bezveze.

Kalinica ne bih zadrzavao. Kvalitetom moze da uzme 10 minuta, a za to je em preskup, em je karakterno takav da to ne bi ni na sta licilo. Nikom u ekipi ne treba tenzican igrac koji ima ulogu 10, 11 ili 12. To mogu da odrade Djurisic i Dobric. 

Uprkos svemu, meni je ova EL sezona zanimljivija bila od prosle poprilicno. Iako mislim da su cak oni iz prosle sezone pokazali vise pobednickog mentaliteta. Bilo je dosta utakmica na jednu loptu, nisu se predavali itd. Kod ovog tima mi je karakter vecine bas upitan. Mnogo nekih ispraznih izjava potpuno neopravdanih na terenu. Pocev od Sase i Monekea, pa i do Nvore, Kodija itd. Bas su samo kenjali. 

Sad moraju da se osvoje i ABA i KLS. Tu nema price. 

Edited by Markoss
  • Like 9
Posted

Pa sve zavisi i sta se plasira navijacima. Naravno da ne ide jedno sa drugim Tomovic + skup iskusan roster. Ali ako uz Tomovica dovedes manje zvucna imena i jasno kazes da je to projekat na duze staze i da se ne juri odmah rezultat u EL, onda nema sta navijaci da budu nezadovoljni. Mogu to da ne prihvate i da ne kupe u tolikoj meri sezonske i to je to. Medjutim jasno je da se ovde sve trazi instant, samo sto skuplje, bolje, zvucnije, sto vise sezonskih, sto vise ljudi u Areni, da se predstavimo kao da smo najbolji na svetu. Nazalost tako nam klub pre svega funkcionise, a navijaci su to prihvatili. Ne mogu da kazem da nam je potreban totalni reset tipa vracanje u EC, ali jedan soft reset bi mogao da ima pozitivne posledice. Pa onda, i ako ne bude na pocetku puna hala, bice sigurno kasnije ako plan krene da funkcionise.

Sto se tice poredjenja sa prethodnim trenerima, po meni smo na oko najlepse igrali kod Duska, ali Dusko vec godinama ne moze nigde da se zadrzi duze vreme, tako da ne verujem da smo samo mi tu bili problem. Sferopulos je ulivao najvise poverenja i delovao kao da ima sve pod kontrolom dok mu se nije desilo ono protiv Buducnosti i Spartaka. Mislim da je on godinu i po dana radio i vise nego dobar posao, jos u onoj sezoni kada je upropastio komsije je postavio temelje igre, kasnije nadogradio sa pojacanjima da sve to bude kvalitetnije, iz Bolomboja izvukao maksimum i napravio ga jednim od najboljih centara u EL, cak je i defanzivno uspevao da dovede ekipu na pristojan nivo uprkos brojnim fizickim nedostacima. Sasa mi je u poredjenju sa njima dvojicom iskreno na poslednjem mestu ako posmatramo cisto trenersko umece. 

• Like 4
Posted
2 hours ago, fradler said:

13. novembar 2025. Posle ove minijature smo laganim, ali sigurnim koracima krenuli ka provaliji.

Nije ni ovo lose, pred Oli:

"Jedva čekam da dođe ova pauza, da mogu da implementiram neke svoje ideje. Iako sam to pokušavao i prilično sam dobro prepoznavao, koga, kako treba. Sve te neke situacije moramo malo bolje da uvežbavamo i to je period jedini kada imamo vreme za trening. Na tome će biti fokus."

• Ha-ha 3
  • Pumpaj! 2
Posted
5 minutes ago, Čočo said:

Kris Dzons i TJ Šorts i pali se mašina. Taman kad se jedan zapali da može drugi da ga zameni. 

Kris Džons sa pune 33. God, dobiće 100% dvogodišnji ugovor i to nam je OK, ali je zato Kodi sa 31. mator za “masan” dvogodišnji…

Jebite vi mene, ako je meni išta ovde jasno…

Sada će da nam mažu oči kako je Kris Džons uzet za bek ap plejmejkera i da jurimo “atomsku bombu” kao prvu opciju, a onda će da dodje oktobar mesec gde ćemo da se otreznimo sa Kris Džonsom kao prvom violinom!

• Like 12
  • Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, Čočo said:

Kris Dzons i TJ Šorts i pali se mašina. Taman kad se jedan zapali da može drugi da ga zameni. 

Šorca ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Ako su ovde kukali na Yaga i njegovu odbranu već na prijateljskim će leteti drvlje i kamenje ka Šortsu. On je luksuz igrač u renomiranim timovima i protagonista u timovima gde vlada divljina, tranzicija i haos. Zaobići u širokom luku. 

• Like 8
  • Ha-ha 1
Posted

I još jedna stvar… ako se planira razlaz sa Sašom, ko onda koji k…. pregovara sa raznim Pajolama i Džonsovima..?

Kako znaju da će odgovarati potencijalno novom treneru????

Ni pedalj mi nećemo odmaći skoro…

• Like 8
Posted

Svako slovo mogu da potpišem od @le piaf. Šteta što si na tamnoj strani, a ne na našoj. Odavno sam izneo svoj stav da ako ima prostora za Itudisa, ne bih pitao koliko košta. To je level iznad ovoga što smo imali do sada. 

Trenutno mi pritisak jako skače na predloge da Obradović ostane (koji su na svu sreću retki), na reciklirane predloge tipa Radonjić. Jedini takav predlog koji bih svario, mada sam siguran da to čovek više ne želi, jeste Tomić. Čak nemam ništa protiv Alimpijevića, mada ne bih želeo zbog njega. Previše je onih koji bi mu u startu gurali klipove u točkove. 

Međutim ima još jedna stvar koja mi ide još više na živce i dovodi me u predinfarktno stanje, a to su ovi populisti sa pola mozga. Jedan od njih je čovek kojeg jako cenim, međutim nemam problem da mu zamerim stvari. Na talasu opozicione borbe sebe je doveo u prvi plan, međutim intelekt mu nije najjača strana. Što bi rekli, nije najoštrija olovka u pernici. Radi se o Štimcu, koji malo malo komentariše voljeni #kkcz ali na nivou na kojem bi to komentarisala dva prodavca na pijaci, a ne čovek koji se celog života bavio košarkom. Uvek nakon nekog teškog poraza kreće u lov na lajkove sa pričom kako ljudi ne žele da gledaju ovoliko stranaca, kako oni nikada ne mogu da osećaju Zvezdu kao domaći igrači. Kakva budalaština i kakva komedija, pogotovo nakon brojnih odgledanih podkasta sa milion ispričanih anegdota, gde ti vidiš zapravo kakvi su igrači tupsoni, bar 90% njih. Ali dobro, nije da sam iznenađen razmišljanjem Štimca (Rakočević je lupetao nešto slično), dečko je mislio da će rešiti egzistenciju do kraja života tako što će da grune ušteđevinu u nekakve digitalne majmune, od kojih mu ostale samo njihove mošnice. 

Đurović takođe ima tu priču, samo njega posmatram kao random pijanca ispred Amana koji samo voli mnogo da priča. 

• Like 12
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, The_Big_S said:

I još jedna stvar… ako se planira razlaz sa Sašom, ko onda koji k…. pregovara sa raznim Pajolama i Džonsovima..?

Slazem se,a ako dovedu Pajolu ne znam sta bih rekao...

• Like 1
Posted

Ne kapiraš. Mi ne odustajemo od isprobanog recepta. Trener ukanali tim, završimo užasnu sezonu, on ostane trener, traži upravi da dovede igrače, oni ih dovedu, krene nova sezona, trener ne zna gde udara, tim gubi, dovodi se novi trener, koji u naletu talasa raspoloženja promenom dobija par utakmica, završava sezonu ranim ispadanjem, ali ostaje trener, pa onda.... Da l' si ikada mene voljela, kao tebe ja, da l si ikada.... 

• Like 5
  • Ha-ha 2
Posted

Sumnjam da se planira razlaz sa Sašom. Već bi nešto izletelo do sad. Čim on odjebava igrače i pomoćne trenere pred utakmicu sezone, ima podršku ćacija. Bar za sad... Iako je po meni rezon bio da leti koliko danas, ne zbog plasmana već zbog igre i kako izgledamo na terenu. Vidi se da tu nema više nikakve zdrave priče... ABA će samo da produbi probleme...

• Like 1
Posted
1 hour ago, Sasha said:

Na kraju ipak neuspeh. Šansa ispuštena u četiri poraza kod kuće Armani, Makabi, Bajern i Partizan.

Kao klub na celom nivou mora bolje za top8.

Ponovo ista priča gomilanje igrača na istim pozicijama, smena trenera na početku sezone pa mesec perfektne košarke i onda bum.

Za sledeću sezonu mislim da nam ne treba mnogo, dva pleja i centar umesto Rivera

I šuter pogađač na 2

• Like 1
Posted (edited)

Problem je što sigurno nije planiran kao bek ap već kao startni plejmejker

On nije startni ni u Virtusu. Saberite se. Pajola je i te kako koristan igrač u bek ap ulozi. 

Edited by Čočo
  • Like 2
Posted
3 minutes ago, Čočo said:

On nije startni ni u Virtusu. Saberite se. Pajola je i te kako koristan igrač u bek ap ulozi. 

Ma ni kao backup nije za nas,on se defanzivno precenjuje.

Posted
5 minutes ago, The_Big_S said:

Pa zar ti ovo nije poznato od pre da se radi bez ikakvog reda i plana. Ovo me nista ne iznenadjuje da se prvo kaparisu igraci pa onda neki trener koji ce da im precuti samo da bi se prihvatio nekog posla. 

14 minutes ago, Markoss said:

Dusko, Sfero i Sasa su drugaciji treneri, pa opet niko od njih nije uspeo da uspostavi nesto dugorocnije kod nas. Objektivno je tu Sasa i najtanji sto se tice znanja, ali ne znam vise ni koliko bi resenje bilo da tako samo menjamo glavu za glavu. I Itudis bi verovatno imao par meseci dobre kosarke, a onda bi se odjednom ugasili.

Jedino sto ne treba da uradimo je da zadrzimo Sasu i otpustimo ga u oktobru-novembru, kao sto tradicionalno godinama radimo sa trenerima. Neka prelome najkasnije do leta hoce li mu dati i sledecu sezonu u ruke, ili nece.

Svakako bi i mi mogli da napravimo smisleniji i kompatibilniji tim. Pre svega sposobniji da igra odbranu. Nije poenta skrcati 20 miliona u igrace koji ne umeju (ili ne zele) da igraju odbranu. I sa manje para, i bez superstarova, bi mogli da napravimo tim koji moze da udje u TOP 8. 

Za mene je samo CMM odigrao kontinuirano dobru sezonu, uz Izundua koji je odskocio. Jednostavno je to premalo da bi ocekivao neki veci rezultat. Ne moze Nvora da bude mamojeb strelac i da onda u ovakvim utakmicama nije sposoban da ubaci 20 plus poena, a jedino sto otp zna je da postigne kos. Ne moze ni Moneke da bude onoliko nekonstantan u napadu, a da ujedno bude mozda i najgori odbrambeni nas igrac (makar od ovih bitnih). Za Batlera je moglo da se ocekuje da bude toplo-hladno, a niko nije ni mislio da ce Bolomboj i Karter posle povreda najednom da se vrate na stari nivo. Ocekivati da Dobric, Jago, Miljenovic itd odskoce i nesto konkretno urade je takodje nerealno, kad je nasa igra bazirana iskljucivo na nosiocima. I zbog njih dobijamo, i gubimo utakmice. Ova trojica su samo mogla da nas caste jednom do dva puta u sezoni kada su njihovi poeni napravili razliku, kao recimo Dobric protiv Pariza. Ali oslanjati se na to ili ih kriviti za bilo sta je bezveze.

Kalinica ne bih zadrzavao. Kvalitetom moze da uzme 10 minuta, a za to je em preskup, em je karakterno takav da to ne bi ni na sta licilo. Nikom u ekipi ne treba tenzican igrac koji ima ulogu 10, 11 ili 12. To mogu da odrade Djurisic i Dobric. 

Uprkos svemu, meni je ova EL sezona zanimljivija bila od prosle poprilicno. Iako mislim da su cak oni iz prosle sezone pokazali vise pobednickog mentaliteta. Bilo je dosta utakmica na jednu loptu, nisu se predavali itd. Kod ovog tima mi je karakter vecine bas upitan. Mnogo nekih ispraznih izjava potpuno neopravdanih na terenu. Pocev od Sase i Monekea, pa i do Nvore, Kodija itd. Bas su samo kenjali. 

Sad moraju da se osvoje i ABA i KLS. Tu nema price. 

Uh sto se tice tvog upisa, ABA i KLS ce mozda u neku ruku i odrediti sudbinu Obradovica.

Sto se tice Obradovica, ja ne mirisem njegovu kosarku pre svega jer je jako limitirana. On ovde nije mogao da pravi od Jordana Nwore Majka Dzejmsa i citav koncept je totalno drugaciji od onoga sto je imao u Monaku. Takticki gledano, Obradovic nije krem EL, nije ni samo dno EL ali dugurocno on nije taj. 

E sad, tu je velika problematika za ovo dugorocno sto je spomenuto. Otprilike ti ne znas ni ko ni sta ni kako se radi, da li postoji neki plan, sta i kako s kojim trenerom. Jedino sto se zna je da se ima ta licenca ali sve mi ide ka tome i da ce ta licenca biti protracena i da se nista narocito nece uraditi osim ako ne iznenade nekim potezima s obzirom da je Tomic tu i nije bas beskicmenjak i zna posao. 

Da li nasi navijaci imaju strpljenja? Ne. Nazalost nemaju, nemamo nikakav sistem godinama, samo instant rezultat, ne trpi se niko, targetira se odmah i to je to. Par novina krene da pljuje istovremeno i trener je pokojni, to znamo i iz ere Covica. Pitanje je sta je ovoj upravi u glavi, ako ce da se zaloze za Obradovica onda izadjes i kazes ima punu podrsku nece dobijati otkaz ni pod razno. (opet kazem misljenja sam da Obradovic nije taj na duze staze). 

Sto se tice same igre ekipe, ja licno ne vidim neki napredak, cak i kad se dobijalo u onim serijama to je sve bilo na neki nacin jer se ekipa malo trgla nakon otkaza treneru. Ja licno ne vidim principe u igri, sta zelis da igras ofanzivno i defanzivno. Obradovic naravno moze da se ogradi i kaze - Ljudi ovo nije moja ekipa, kraj i tacka. Ekipa je mnogo pala defanzivno, ofanzivno smo ostali gde smo i bili, pace je tu jer prosto moramo tako da igramo zbog igrackog kadra pre svega zbog Mekintajera koji je 5v5 igracki nula i ima velike probleme u takvoj kosarci. 

U principu ako ostavljas Obradovica, odresi mu kesu para, ocistice se i platna lista od nekih igraca sto je isto veliki problem sto mi vecito imamo zarobljene pare u nekim ugovorima i vucemo to godinama. Ako mu stvarno dajes podrsku za sledecu sezonu, 2 PG po njegovom ukusu, i ostatak ekipe naravno da se probere. Moze ovo postati funkcionalna ekipa pogotovo ako dovedes pismenije plejeve koji mogu da igraju kosarku koja odgovara Obradovicu. Koji su to PG, ne znam iskreno. Evo spominje se Jones, to stvarno ne znam ni cija je zelja ni da li bi bio prvi plej. Realno gledano moje misljenje je da je Jones idealan sa klupe da ti ulazi i koji ce da ti spoji ekipu pogotovo kada je drz’ ne daj. E sad, da li ce da odbije Hapoel i ostane 2.plej ekipe ili ce da ovde da dodje za vecu lovu i bude prvi PG, meh.. Jones je trebao odavno da se dovede, a sad vec ulazi i u ozbiljnije godine i iskreno se nadam da nije planiran za startnog PG vec da se gadja nesto drugacije. No, videcemo sta nam vreme donosi sto se tice prelaznog roka.

Sve u svemu sto i Markos kaze, zanimljiva EL sezona ali igrati utesnu utakmicu plej ina nije uspeh. El jeste ove sezone kompetitivna i prstalo je na sve strane ali moglo se vise uraditi ove sezone uz sav cirkus sto se desio, moglo se uraditi vise. Pisem ovo sada jer ja licno smatram iako je preostala borba za trofeje, vec sada mogu da kazem da je sezona neuspesna i da cu sada da uzivam u plej ofu EL, pa cemo da vidimo kako ce kockice da se sklope na leto.

p.s nadam se da ce Martinez da preslisa ovu zelenu bagru i da ce da budu preveliko iznenadjenje.

• Like 1
Posted

Pajola je odličan defanzivac, dobar organizator igre (za 19 minuta ima 4,2 asistencije u proseku i samo 1,2 izgubljene lopte), pri čemu učestvuje i u skoku. Ne znam šta se više traži od opcije 2. na pleju.

• Like 7
Posted
4 minutes ago, TB Told said:

Pajola je odličan defanzivac, dobar organizator igre (za 19 minuta ima 4,2 asistencije u proseku i samo 1,2 izgubljene lopte), pri čemu učestvuje i u skoku. Ne znam šta se više traži od opcije 2. na pleju.

Samo se traži da ostane 2. opcija