Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, Chaos Is Me said:

DV nikako nije bio svetac, bio je daleko od toga, to ne mogu da opovrgnu ni njegovi najveći ljubitelji, tzv. derviši.

Međutim, čovek je bio košarkaška gromada, pri tome potpuni unikat i kao trener i kao lik. Košarka je siromašnija odlaskom tog čoveka. Ovde sad imamo 2 grupe navijača KKCZ:

- prva grupa (gde spadam ja) su ljudi koji pre svega obožavaju košarku, pa tek onda klub za koji navijaju, meni recimo boćarski ili veslački ili džudo klub Crvena Zvezda ne znače apsolutno ništa u životu; čak i fudbalski klub koji je simbol SD CZ i simbol celokupnog sporta na ovim prostorima u meni ne budi više neke specijalne emocije, to je pre svega zbog ljudi koji ga vode ali i reprezentuju na svakom koraku, ali delom i zbog toga jer više volim košarku nego fudbal; sa navijačke strane - ja sam pre svega navijač KKCZ, što znači da sam propatio u životu i uglavnom bio "donji" između ostalog, pa je i taj Vujošević na nesumnjiv način obeležio 20 godina mog života, nikad ga nisam voleo ali je on između ostalog i doprineo da i KKCZ bude bolja, a morala je da bude bolja u svakom smislu da bi pobedila baš njega i njegovu dinastiju. Zato je pobeda nad DV Partizanom za mnoge cigane, uključujući i mene, bila maltene kao da smo osvojili Evroligu. Drugo, taj čovek je takođe bio i naš bivši trener i, znajući njegov karakter, ne verujem da je lelemudao i hvatao krivine dok je obavljao taj posao. Na kraju dana, DV je bio čisti košarkaški fanatik i ne dozvoljavam da se njegovo ime vezuje isključivo za klub koji simbolizuje, on je pronosio barjak srpske košarke na vrhunski način, a meni lično je srpska košarka nešto vrednije od bilo čega u ovoj zemlji i vrednije od bilo kog kluba, pa i mog.

- druga grupa su navijači sportskog društva CZ kojima je primarna esencija taj otrovni rivalitet između dva privilegovana blizanca, o kom god sportu da se radi. 

Ja previše volim košarku da me odlazak jednog takvog velikana ne bi pogodio. Od DV verovatno ne postoji osoba koju sam na svetu toliko prezirao u mladosti, sa toliko antagonizma posmatrao, pokušavao da ga "lovim na grešku" i kad je ima i kad je nema i koju sam toliko želeo da moj klub nadraste i pobedi, pa ipak sada sa 40 godina sprcanih u guzicu mogu reći da je to samo jebeni sport i da ima toliko važnijih stvari.

Na kraju dana, Dule je na onaj svet otišao kao čovek koji se držao svojih principa, kome je srce bilo na pravom mestu bez obzira na grube ili nevešte manifestacije tog stanja i koji se nije priklonio mnogo većem zlu nego što i jedno sportsko nadmetanje može da ga izazove, za razliku od mnogih oportunističkih jajara. Otišao je kao gospodin.

Zbog svega toga, iako kao najljućeg rivala ikada ne mogu da ga volim, ja ga neizmerno poštujem i osećam prazninu jer je košarka ostala bez jednog giganta sa kojim sam živeo na ovaj ili onaj način veći deo svog života. Toliko od mene na ovu temu.

Potpisujem od reči do reči, ali bukvalno od reči do reči. Moja opsesija i ljubav prema košarci je mnogo jača od bilo kakve mržnje. Ono što je Vujošević uradio 2010. godine i sa kakvom ekipom je otišao na F4, to u knjigama treba da se izučava. Jedina stvar koju bih mu zamerio je taj njegov odnos prema sudijama, cirkus koji je pravio gotovo u svakoj utakmici, pogotovu u onima u kojima je Partizan gubio...To psovanje, vređanje, pretnje, čupanje, štipanje...to mu nije trebalo.

Za ostalo, nisam ga voleo, ali sa moje strane veliko poštovanje, posebno za to što je imao neke svoje principe od kojih nije hteo da odustane ni po koju cenu i koji su mu, na kraju krajeva, došli glave.

• Like 1
Posted

Svi koji smo imali zamerke na ponasanje Vujosevica imacemo ih i dalje. To se nece promeniti i ako kazemo par lepih reci o njemu, to ne znaci da smo licemeri. Sta je meni prvo palo na pamet pozitivno o njemu kada sam cuo da je umro. Pre svega to sto u vremenima kada kosarka u Srbiji umire, da li galopirajuce ili ne, praznina koja ostaje odlaskom jednog istinskog kosarkaskog fanatika postaje jos veca. Strani treneri kao surovi profesionalci, zastrasujuca dominacija stranih igraca u nasim klubovima, bezanje od rada sa mladim igracima jer je jedini i samo jedini cilj instant rezultat... Sve je to deo zlokobnog upozorenja Kari Pesica. A DV je bio neko ko je na neki svoj nacin bio jedna od poslednjih linija odbrane od toga, bio je neko koga mogu da zamislim da i u ovim godinama sa entuzijazmom na betonu pored zgrade vezba sa klincima. Naravno da ce navijaci KKP sa mnogo vise emocija ispratiti Vujosevica, ovo je bio samo mali osvrt iz rivalskog ugla, ali pre svega iz ugla srpske kosarke.

• Like 2
Posted

Kodiju fali 14 asistencija da obori Kalatesov rekord u broju asistencija u jednoj EL sezoni (nemam podatak ali sam gotovo siguran da je Kalates to uspeo na manjem broju utakmica). 273 vs 286

14 asistencija svakako nije nedostižno u dve utakmice, posebno ovoj prvoj sutra. 

• Like 15
  • Love 1
Posted
26 minutes ago, NMX said:

Kodiju fali 14 asistencija da obori Kalatesov rekord u broju asistencija u jednoj EL sezoni (nemam podatak ali sam gotovo siguran da je Kalates to uspeo na manjem broju utakmica). 273 vs 286

14 asistencija svakako nije nedostižno u dve utakmice, posebno ovoj prvoj sutra. 

Kodi je vec oborio za regularni deo sezone

Kalates je imao 18/19  268 u regularnom delu (iz 30 utakmica) i 18 iz plejof serije

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
1 hour ago, Čočo said:

Šta nama više odgovara sutra pobeda Monaka ili Barse? 

Ako uzmemo kao pretpostavku da ćemo izgubiti u Madridu, pobeda Barse nam život znači. Oni u poslednjem kolu imaju Bajern kući, tako da bi sa dve pobede otišli ispred nas i ne bi nas uništavalo u krugovima tih 0-2 sa njima. 

Monako bi svakako onda pobedom protiv Hapoela mogao da uđe u krug s nama, što nam jelte odgovara. Svakako je bitnije da izbegnemo Barsu u krugu nego da budemo sa Monakom u istom. 

• Like 8
  • Thanks 1
Posted

Da biste odlučili za koga navijate, prvo morate znati šta želite, da li jurimo 6. mesto ili spasavamo živu glavu : ) 

Za Monako,ako pucamo kralju među oči u Madridu, za Barsu, ako kralj navlači strap on. U principu, ne znamo šta će biti u zadnjem kolu, pa ne vredi da biramo sad šta je bolje.

• Like 4
Posted
4 hours ago, Christofer Moltisanti said:

Koliko je Dule veliki govori i što na dan naše veoma veoma bitne utakmice polemišemo o njemu ovde.

Nisam znao da nam je duel sa Spartakom iz Subotice toliko bitan ali ae, mozda i bacim pogled kasnije😀

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, Dropkick Murphys said:

Da biste odlučili za koga navijate, prvo morate znati šta želite, da li jurimo 6. mesto ili spasavamo živu glavu : ) 

Za Monako,ako pucamo kralju među oči u Madridu, za Barsu, ako kralj navlači strap on. U principu, ne znamo šta će biti u zadnjem kolu, pa ne vredi da biramo sad šta je bolje.

Istina, ali ja iskreno računam da je naš voz za top 6 (koji nam se btw crtao) uveliko prošao ovim idiotskim porazima kod kuće. Borba za živu glavu je nažalost puno realnija - pre svega izbegavanje da se ispadne iz 10 što bi već bila totalna katastrofa i ako je moguće da se nekako uhvati bar to deveto mesto i jedna PI utakmica kod kuće. U slučaju da sedmo i osmo mesto zauzmu recimo Žalgiris i Barsa, nisu to ekipe protiv kojih se u jednoj utakmici ne može pojuriti plejof. 

Otvoren sam za iznenađenje u Madridu i ovo jeste ekipa koja može da igra sa svakim, ali s obzirom da je u pitanju poslednje kolo i da će i Realu i te kako trebati ta pobeda za top 4 ili top 6, sumnjam da imamo neke ozbiljnije šanse tu. Poguraće ih i sudije ako zatreba. Ali u teoriji taj meč definitivno jeste dobra prilika za ekipu da "okaje" grehe i jednom herojskom pobedom se ugura u plejof ili gornji deo plejina. 

• Like 8
Posted (edited)

Nisam siguran da Real nece kalkulisati u poslednjem kolu ako sebi mogu da nameste pozeljnijeg protivnika ... bice tu bezanije od PAO.

Ustvari, jedino sam za njih i siguran da ce to uraditi ako im se ukaze prilika

Edited by Plant
  • Like 1
Posted

Zasad nam idu rezultati na ruku. Ultra važno bi bilo da Efes iznenadi sutra šta i nije nemoguća misija ali to sve pada u bodu ako mi ne dobijemo Asvel sutra.

• Like 5
Posted (edited)

Jel može neko da mi kaže precizno ako su u krugu Monako, Barselona, Zvezda i Dubai, kakav je tu raspored ? Ovo je moguće ako Monako završi sa 1-1, Barsa 1-1, Zvezda 1-1 i Dubai 2-0 do kraja.

Edited by Dendi8913
Posted
8 minutes ago, Dendi8913 said:

Jel može neko da mi kaže precizno ako su u krugu Monako, Barselona, Zvezda i Dubai, kakav je tu raspored ? Ovo je moguće ako Monako završi sa 1-1, Barsa 1-1, Zvezda 1-1 i Dubai 2-0 do kraja.

Pitaj AI , vidi sta ce da ti kaze.

Posted
9 minutes ago, Dendi8913 said:

Ako je jedan od rezultata da Monako dobije Barsu onda bi zavisilo koliko razlike su dobili. Ako bi dobili do dva razlike onda bi mi bili poslednji, a ako bi bilo preko dva razlike onda bi Barsa bila poslednja.

A u slucaju da Barsa dobije Monako, a ipak budu rezultati takvi kakve si napisao, onda bi Monako bio poslednji.

Trebalo bi da je tako.

• Like 1
Posted
6 hours ago, Born Ready said:

Ako uzmemo kao pretpostavku da ćemo izgubiti u Madridu, pobeda Barse nam život znači. Oni u poslednjem kolu imaju Bajern kući, tako da bi sa dve pobede otišli ispred nas i ne bi nas uništavalo u krugovima tih 0-2 sa njima. 

Monako bi svakako onda pobedom protiv Hapoela mogao da uđe u krug s nama, što nam jelte odgovara. Svakako je bitnije da izbegnemo Barsu u krugu nego da budemo sa Monakom u istom. 

Svega ovoga ne bi bilo da smo dobili ... da ne nabrajam ponovo koga sve. Znano je. 

• Like 1
  • Thanks 1