The_Big_S Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, Вујке said: Нећу фактурисати овај пораз ни Саши ни Батлеру, иако су за њега криви и један и други. Биће времена да се пише о томе. Највећи кривац за пораз је организација која себе назива Делије север. Године су прошле откад сам последњи пут био у копу, али јуче се ситуација тако наместила да сам гледао утакмицу баш из срца навијачке трибине. Остао сам шокиран оним што сам доживео. Када сам у периоду од 2008. до 2012. пратио углавном фудбалски клуб и редовно ишао у коп, цео однос тих професионалних навијача према клубу је био потпуно другачији него данас. Иако је и тада међу вођама било криминалаца и профитера различитих фела, ипак је била присутна и искрена емоција према клубу. Кад би нас судија покрао, ишло се организовано испред ФСС-а да се врши притисак. Кад играчи играју важан меч, ишло се на тренинг, да се пружи подршка. Кад би играчи везали пар лоших мечева, дизале су се пароле посвећене њима, као опомена да морају боље. Сви су некако живели за титуле и победе, како симпатизаери, тако и професионални навијачи. Синоћ сам остао забезекнут њиховом потпуном емотивном одсеченошћу од дешавања на паркету, чак и потпуном незаинтересованошћу за утакмицу. Три и по четвртине певало се само да би се вође навијачки препуцавале са вођама гробара, алудирајући на њихове везе са Сплићанима. Почетком треће четврине, док се ломио меч, певало се неком њиховом преминулом другару. На крају је ваљда у четврој четвртини неки генијалац повео песму од Баје Малог Книнџе о Крајини, па се и то певало. Еј људи, наши момци играју најважнији меч у сезони, против љутог ривала, а њима је ово репертоар песама? Делије су постале саме себи сврха, а Звездине утакмице им дођу као повод да се окупе и певају о себи, ривалским навијачким групама, НАТО пакту, Русима, Хрватима, Косову, амбасадору Хилу, преминулим другарима и свему осталом, само не о клубу Није то наравно сада почело, траје већ неко време. Али мени је вечерас све постало јасно кад сам видео својим очима да ти људи уопште не гледају меч, не окрећу се ка паркету, немају благе везе шта се дешава. Дошли су да отпевају списак својих унапред припремљених песама које немају везе са Звездом, да подигну пароле које такође немају везе са Звездом, па да иду кући. Кад је последњи пут подигнута кореографија или парола посвећена играчима? Кад смо уопште на кошарци имали било какву кореографију која се не своди на дизање кринџ балона и најлона? Сећа ли се ко оних кореографија Гробара о Партизану на почетку Жељкове ере које су биле буквално уметничка дела? Реакција наше трибине у отвој потенцијалној сезони? Ништа, нула, евентуално балон у облику кифле, као синоћ. Јебига, ваљда кад зидаш зграде по Београду на води, изгубиш интересовање да се бакћеш по трибини. Apsolutno sam imao isti utisak.. Ja sam sa detetom bio u Parteru B, nisam mogao da se skoncentrišem na utakmicu od vrištanja "vođa" na megafon i zvučnike koji su bili upereni direkt ka nama... Onom jednom je konstantno glas pucao i kreštao je kao lud... toliko je bilo iritantno i nepodnošljivo da je nerealno. Na kraju, utakmica se lomi.. mi ih stižemo a oni bukvalno svoj neki unapred pripremljeni repertoar koji nigde veze sa utakmicom i trenutnim dešavanjima na parketu.... prete "sisicama" preko puta !! Užas! 5
СтелаРоса Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Nista realnije od plus minus statistike. Nadam se da grobari nece javiti Penaroji da sledeci put Pokusevski treba da igra vise minuta od najboljeg igraca na terenu u obe ekipe Karlika, posto je imao +9 sa ukupno 0 uzetih suteva, a ovaj -3. Sto naravno ne znaci da Kalinic nije odigrao groznu utakmicu, ili da Miljenovic nije doneo nesto vise od Jaga, ali recimo sa Riverom na terenu smo igrali najsmisleniju kosarku, iako ima i on svojih nedostataka. Svakako je po meni bilo nepotrebno u ovako osetljivom momentu sezone pokusavati pronaci minute Riveru i Karteru koji pola godine nisu krocili na parket. Ono sto je meni glavni utisak derbija je da je posle X godina Partizan delovao inteligentnije od nas. Mi smo njih godinama unazad dobijali na mozak, iako su oni bili misicaviji, brzi, visi, snazniji, a sad su oni nama uzvratili na slican nacin, najvise zahvaljujuci Kalatesu, pa onda i Karliku. Kod nas su svi kao muve bez glave, ako im oduzmes trcanje i tranziciju nastaju veliki problemi koji se mogu resiti samo ako su raspolozeni bar dvojica od trojice Nwora, Batler, Kodi. Strucni stab je podbacio u ovom periodu, ja uopste ne vidim neke unapred pripremljene sablone nase igre, sve je poprilicno haoticno i dosta nam sve zavisi od inspiracije pojedinaca i energije koja opet dosta zavisi od desavanja na terenu. Jaki smo kada se okrece momentum utakmice sitnim detaljima, jer uvek imamo nekoga ko ce da lupi banancugu, ukrade loptu, zakuca ili izbori faul u napadu cime se vrlo brzo podigne samopouzdanje cele ekipe, ali osim toga nemamo mnogo smislenih resenja na terenu. Svakako i takvi kakvi smo necemo biti nikome lak rival u plej-inu i niko nece biti srecan ako naleti na nas jer uvek grizemo do kraja i gomilu utakmica smo odveli u neizvesne zavrsnice ili produzetke cak i kada smo lose igrali. Pa eto i sinoc derbi koji smo realno trebali da izgubimo 10 razlike, a na kraju smo imali sut na -3. I ne bih nas uopste otpisao u Madridu recimo, ali pre toga je potrebno dobiti Asvel i Pariz. I da, kada se prica o tom raspadu prosle sezone, uopste se ne slazem da je bio raspad. U finisu sezone smo igrali egal utakmice sa Realom i Efesom koji su u tom momentu bili u najboljoj formi, promasili zicer za pobedu u Oaki, i na kraju ispali od Bajerna opet u produzecima na njihovom terenu koji je te sezone bio jedan od jacih domacina u takmicenju. I to sve bez najbitnijieg igraca tima na kome se zasnivala citava koncepcija odbrane. Kiksevi su bili Armani i Zalgiris kuci, ali su i to itekako kvalitetni sastavi koji mogu bilo koga da dobiju. Tako da, nikakav raspad, samo su bolji rosteri bili za nijansu bolji od nas. 8
Problem sa licnim greskama Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 37 minutes ago, TB Told said: Za početak klub koji je dozvolio da uđe znatno više ljudi od kapaciteta. Potom organizovani navijači kojima je bitnije bilo prepucavanje sa svojim drugarima sa druge tribine oko veza sa torcidom, čemu su posvetili veći deo navijanja umesto podrške ekipi, uz korišćenje lasera čime su poklonili Partizanu dva poena. Bukvalno nije bilo dva minuta dobre podrške sinoć. Ma ne treba uopste ulaziti u detalje. Ovo juce je bio seoski vasar a ne utakmica kluba iz Evrolige. Ovako zamisljam seoski derbi u Albaniji. Edited 13 hours ago by Problem sa licnim greskama 1
Perkos2 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) cela slika ove ekipe KKCZ se mogla videti u onom napadu Patizana gde su imali 4-5 promašaja ali isto toliko i ofanzivnih skokova da bi na kraju naravno njihov igrač sam kao duh ubacio trojku naravno da uvek najveću odgovornost snosi trener a odmah iza njega i igrači koji su projektovani za vođe tima koji su tu valjda da rešavaju teške utakmice ovde je pokrenuta hajka na Jaga a prećutkivali se glavni problemi Nwora, Batler i Kalinić, sve se čekalo da se oni probude ali očito je da u ovaj EL sezoni to više neće ništa značiti Neka barem muški i bez skidanja gaća odigraju ova tri kola do kraja, ne bi bilo lepo da nas naguze ove francuske divlje ekipe Edited 13 hours ago by Perkos2 1
Petkovic Miroslav97 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ima još 3 utakmice, gde je apsolutno sve moguće. Ova ekipa je pokazala da su “ divlji “ i ja se iskreno nisam povezao tokom cele sezone sa istom, iako sam uživo najviše ispratio ovu ekipu.. Ipak, hladne glave mislim da možemo do tog osmog mesta i da nema smisla dizati ruke od za sada skroz korektne sezone. Pariz , Asvel , Real Isto sam pisao i posle prvog sramotnog derbija, jednostavno to je u ovom formatu samo jedno kolo, poraz boli jedan dan i bukvalno nemaš vremena da analiziraš zašto batler nije jurio trojku za izjednačenje nego je šutnuo za dva, to ostaje iza nas.. Imamo ova tri kola gde mislim da možemo da popravimo utisak, maksimalna podrška sad kad je najteže, pa ćemo da svodimo račune na kraju sezone. 1
MiskoNis Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 2 minutes ago, K.Dot said: Možemo da imamo i 30 pobeda, ovo što igramo od kupa pa nadalje, kurcu ne valja. Nije to nikakva propaganda. Ajde da kažeš da se raspao jedan igrač, kod nas je ceo tim raspadnut, to ne može biti slučajnost. Elem, ako Batler vredi 2 milke po sezoni, Karlik vredi minimum 3, šta im je čovek sinoč počinio, masakr. Da ne spominjem Bongu koji trpa Nwori muda u usta ko zna koji derbi već itd itb. Sve to stoji,raspali smo se,ali imamo samo pobedu manje od panatinaikosa npr. Ja neću da padnem pod ovo bombardovanje od strane plaćenih novinara koji mrze Zvezdu...Kakvi god da smo,u igri smo,treba nam jos 8 pobeda da bi bili;prvaci evrope😉 A ovi što igraju za da nam pokvare sezonu i imaju -100 koš razliku neka likuju,juče su im debili koji su palili laser poklonili 2 bacanja i ukrali nam pobedu i pored katastrofalne igre...Inače,tom Karliku su prvo poklonjena 2 ključna bacanja kad je povukao tog Batlera a onda je napravio korake za 2+1.Tom Nvori su izmislili faul u Barseloni u produžetku kad je ukrao čistu loptu i krenuo u kontru...Kraj će pokazati 1 1 5
Dzo23 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Užasnu košarku igramo, uprkos tome što Jago nije igrao. Obradović je podlegao hajci i histeriji s društvenih mreža. Koliko navijači Zvezde generalno nemaju pojma govori i to da su na svim mogućim anketama izglasali upravo Obradovića da treba da bude trener Zvezde. Sad se prave nablesikavi i mahom ga ćeraju. Ludilo mozga... Sve one svinjarije u areni su pravo ogledalo države. Dva propala sns projekta koja i treću sezonu zaredom neće igrati top 8, iako imaju basnoslovne budzete,30+ miliona, su takođe slika i prilika ove mafijaške države sa potpuno nakaradnom vlašću koja je instalirala svoje dunstere u klubove, koji nikakve veze s košarkom i sportom nemaju. Samo da promjenimo trenera, da odu Jago i Davidovac, i da povećamo budzet na 50 milki, top 8 eve nas. Edited 12 hours ago by Dzo23 4
No name Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Meni je teži onaj poraz u prvom derbiju kada su oni bili u nok-daunu, kada smo vodili +16 i izgubili.. Ono je bilo nerealno, bukvalno stali i oni okrenuli.Bez ikakve reakcije Obradovića. Tu se dalo i naslutiti vođenje ekipe i reakcije trenera. Ovaj poraz jeste težak, ali mogao se donekle i naslutiti, pošto smo mi duži niz godina poznati kako "igramo" utakmice kad je biti ili ne biti, tako da ovo uopšte i ne čudi. Ceo taj folklor, oko važnosti, presudnosti, obično se ovako završi. Pritisak je bio veliki od javnosti, stvorila se slika kako treba da se pojavimo, i to je to. Protivnik koji nema sta da izgubi, koji je prosuo sezonu , rasterecen ... I eto problema za labilne ekipe poput nas, koje gube DVA puta od ekipa koje se bore u repesažu . Podsećam da smo se provukli protiv Baskonije i da je sad došlo na naplatu. Kalinic urniše ekipu. Bukvalno satire tim od kur.a. Da li su oni toliko slepi pa ne vide ja ne znam. Teški kamenjar kroz celu karijeru, da je sebi za pravo da uzima toliko suteva i kanali tim bez ikakve reakcije. Da ne pričamo koliko nervoze stvara, i koliki je krater u odbrani što mu je forte. O izgubljenim loptama koje baca u bunar redovno ne treba trošiti reč. Prošla je ispod oka prošla sezona i sad opet. Edited 12 hours ago by No name 2
Chaos Is Me Posted 12 hours ago Author Posted 12 hours ago Ko god bude naš trener, želim samo da odustane od ideje da Dobrić čuva protivničke primarne ballhandlere. To nije bila dobra ideja ni prvi put kad se probalo, niti bilo koji naredni put. Promenili smo masu trenera prethodnih godina i kao što se vidi iz priloženog - to je pravi recept za uspeh. Ova ekipa ima puki kvalitet da dobije i Real u Madridu na jednu utakmicu, ali definitivno su mi raspršili nade da mogu da igraju konstantno stabilno kad se lomi sezona, tako da očekujem tešku muku protiv Pariza, a možda i protiv Asvela. Kao i uvek u EL, 38 utakmica tačno pokaže ko je gde i gde treba da bude. Mi nismo top 6 ekipa, Žalgiris jeste i tako treba da bude. Opet, mi jesmo ekipa koja taman zaslužuje to neko utešno deveto ili deseto mesto. 23
Sector Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Kalinić jeste grozan i njegovo evroligaško vrijeme je prošlo ali uvijek smo imali i uvijek ćemo imati domaće igrače koji igraju više nego što treba. To smo mi i ne vidim kako će se takva politika promijeniti.
Teleći sač Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Kad se gubi a narocito kad se gubi onako bezmudo i indolentno kao sinoc krivi su oni koji su projektovani da budu lideri i na terenu i van njega. Mi imamo jednog lajavca koji je sve vise ig influenser a sve manje kosarkas, koji ne sme da se pobije pod kosem, koji se ukenja cim vidi tudje meso u reketu, ispada mu lopta, masi zicere, lepe mu banane kako stignu. Imamo jednog projektovanog lidera koji je promasio svaki klac sut ove godine, koji sam sebe kanali losim izborom suteva, a u odbrani ne postoji. Imamo Batlera kome se programirano limitira minutaza i uloga, upao je u kontra ritam nekoliko kola, ne moze ni on da nas cupa iz govana na svakoj utakmici. Imamo jednu legendu koja je nazalost postala destruktivna i za sebe i za tim. Trenera necu ni da komentarisem, par puta tokom sezone je tako izbacio tim iz ritma svojim odlukama da po 5-6 kola nismo uspevali da dodjemo sebi. Mogao bih jos ali ne vredi. Ova ekipa se "pokazala" onda kad je najbitnije i to mi je dovoljno. Sta god da bude do kraja nije me briga, sami su sebi krivi i za to treba da snose neku odgovornost.
zemljoradnik Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Kakva crna odgovornost.... to ne postoji ovde. 1
СтелаРоса Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 minutes ago, Chaos Is Me said: Kao i uvek u EL, 38 utakmica tačno pokaže ko je gde i gde treba da bude. Mi nismo top 6 ekipa, Žalgiris jeste i tako treba da bude. Opet, mi jesmo ekipa koja taman zaslužuje to neko utešno deveto ili deseto mesto. Sto je zapravo cak i solidan rezultat ako se uzme u obzir da je doslo dosta novih igraca letos, da je bivsi trener dobio otkaz posle dva kola, da smo usli u seriju povreda, itd... Ti hendikepi su se iznivelisali nekako onom cudesnom serijom od 7 pobeda koju je tesko objasniti, a posle je bilo takodje nekih ludackih pobeda (Monako i Armani u gostima koji su se samoubili), pa evo i nekoliko neocekivanih poraza, ali na kraju je kao sto i sam kazes tako kako treba da bude. Problem je sto su se naduvale price o F4 nakon tih serija pobeda koje su tesko objasnjive, a u periodima izmedju smo pokazali uzasnu nestabilnost u formi, bukvalno smo od cetvrtine do cetvrtine varirali. Sto svakako moze da se pripise cinjenici da je ova ekipa prvi put na okupu i da sef strucnog staba (sto ne volimo da cujemo) nije pravio ovaj sastav. 1
kokodakalo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 7 minutes ago, Chaos Is Me said: Ko god bude naš trener, želim samo da odustane od ideje da Dobrić čuva protivničke primarne ballhandlere. To nije bila dobra ideja ni prvi put kad se probalo, niti bilo koji naredni put. Promenili smo masu trenera prethodnih godina i kao što se vidi iz priloženog - to je pravi recept za uspeh. Ova ekipa ima puki kvalitet da dobije i Real u Madridu na jednu utakmicu, ali definitivno su mi raspršili nade da mogu da igraju konstantno stabilno kad se lomi sezona, tako da očekujem tešku muku protiv Pariza, a možda i protiv Asvela. Kao i uvek u EL, 38 utakmica tačno pokaže ko je gde i gde treba da bude. Mi nismo top 6 ekipa, Žalgiris jeste i tako treba da bude. Opet, mi jesmo ekipa koja taman zaslužuje to neko utešno deveto ili deseto mesto. Nisam siguran da mi jesmo, a da recimo Makabi ili Dubai nisu. Lepo si rekao, tabela posle 38 kola nepogresivo sve pokaze, s tim da treba biti posten i reci da ce Makabi odigrati samo nekih 5 utakmica kao domacin, Sve ostalo je ili neutralan teren ili gostovanje, a ljudi imaju pobedu manje od nas i utakmicu manje. 1
Creed Bratton Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Valjda cu jednog dana docekati da kkcz skrati rotaciju u glavnom delu sezone. Prosle godine Janis rotira svih 12 igraca bez ikakvog sablona, dok ove Obradovic ima zacementiran sablon gde 3,4 sigurnih igraju 25+ minuta dok ostalih 8 igraca vrti do besvesti.. Jos jedna stvar koja me izuzetno nervira je ovoliki broj defanzivnih kockara u ekipi. Moneke, Dobric i Nvora konstantno imaju pomracenja u odbrani gde Moneke izuzetno prednjaci sa onim prebacajima gde cele sezone pokusava neka udvajanja na 5 sekundi do kraja, do sad nisam video da je uspeo da iznudi izgubljenu loptu dok se 90% tih situacija zavrsi otvorenom trojkom. Kod Nvore sa druge strane rekao bih da nije problem ni fizicka inferiornost ni motivacija vec konstantno gubljenje koncentracije tacno vidis da se iskljuci u odbrani na sekund i protivnik naravno to iskoristi za lake poene. 1
Čočo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Samo ću malo o utakmici. Pošteno nas dobili na želju i borbu i to najviše boli a ne poraz. Jer ima ovde da se igra još tri meča i ništa nije gotovo. Evidentno da njihova sigurna 14.pozicija na tabeli im je u ovom trenutku samo dalo slobodu da se opuste i bez bilo kakvog pritiska na još gostujućem terenu gde ništa nemaju da izgube daju sve od sebe. I to je druga stvar koja boli. Činjenica da je naša ekipa kvalitetna ali i bez pobedničkog mentaliteta što nas je dovelo u ovu situaciju gde smo. I pre meča sam upozorio da su nama potrebni Batler i Nwora u napadačkom modu ako želimo da ih pobedim ( i njih i bilo koju drugu ekipu). Njih juče nismo dobili. U totalnom su padu forme baš kad nam svi trebaju u piku forme. Najviše fokusa bih ipak dao na van terenske aktivnosti. Nadam se da više nikad nikome neće pasti na pamet da se dele karte gostujućim navijačima. I tu mislim na bagru sa obe strane. Ono je skandal i po život ugrožavajuće ponašanje neartikulisanih mentola. Ako smo stoka koja ne zna da se ponaša onda nema ni uslova ni potrebe da se dele karte gostujućim navijačima. Bacanje staklenih unučića, staklenih flaša i topovskih udara gde je bilo i mnogo male dece je za momentalno pražnjenje tribine. Zato ponavljam nadam se da više nećemo glumiti,, dobre komšijske odnose" kad je to sve samo ne dobro. Edited 12 hours ago by Čočo 5
kokodakalo Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 12 minutes ago, СтелаРоса said: Sto je zapravo cak i solidan rezultat ako se uzme u obzir da je doslo dosta novih igraca letos, da je bivsi trener dobio otkaz posle dva kola, da smo usli u seriju povreda, itd... Ti hendikepi su se iznivelisali nekako onom cudesnom serijom od 7 pobeda koju je tesko objasniti, a posle je bilo takodje nekih ludackih pobeda (Monako i Armani u gostima koji su se samoubili), pa evo i nekoliko neocekivanih poraza, ali na kraju je kao sto i sam kazes tako kako treba da bude. Problem je sto su se naduvale price o F4 nakon tih serija pobeda koje su tesko objasnjive, a u periodima izmedju smo pokazali uzasnu nestabilnost u formi, bukvalno smo od cetvrtine do cetvrtine varirali. Sto svakako moze da se pripise cinjenici da je ova ekipa prvi put na okupu i da sef strucnog staba (sto ne volimo da cujemo) nije pravio ovaj sastav. Vec godinama se ponavlja da smo najbolji u tom nekom periodu, a da kasnije padamo da bi bilo slucajno. Nekoliko faktora je tu, ali mi se cini da je pre svega rec o tome da ozbiljne ekipe daju gas, a i ozbiljni treneri utezu ekipe pred sam kraj sezone. Druga stvar je da mi teze mozemo da dovedemo kvalitetne igrace i nas veliki budzet nije isto sto i veliki budzet PAO, Reala, Barse i slicnih. Mi moramo da ponudimo odokativno 20% vise nivca da bi neko dosao bas kod nas, ili ulogu apsolutne slobode na terenu igracima koji to ne bi dobili u drugim timovima. Blosomgejm je lepo objasnio onom nesretnom cometoredstar navijacu da smo mi klub koji 10 godina nije igrao PO. Nije da nam i Sfero nije to govorio. Nedostaje nam strpljenja i mudrosti. Pritom smo, kao drustvo, vrlo toksicna sredina. Toksicna i nazadna, a pise se napredna. Edited 12 hours ago by kokodakalo
Cavani Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 54 minutes ago, Вујке said: Нећу фактурисати овај пораз ни Саши ни Батлеру, иако су за њега криви и један и други. Биће времена да се пише о томе. Највећи кривац за пораз је организација која себе назива Делије север. Године су прошле откад сам последњи пут био у копу, али јуче се ситуација тако наместила да сам гледао утакмицу баш из срца навијачке трибине. Остао сам шокиран оним што сам доживео. Када сам у периоду од 2008. до 2012. пратио углавном фудбалски клуб и редовно ишао у коп, цео однос тих професионалних навијача према клубу је био потпуно другачији него данас. Иако је и тада међу вођама било криминалаца и профитера различитих фела, ипак је била присутна и искрена емоција према клубу. Кад би нас судија покрао, ишло се организовано испред ФСС-а да се врши притисак. Кад играчи играју важан меч, ишло се на тренинг, да се пружи подршка. Кад би играчи везали пар лоших мечева, дизале су се пароле посвећене њима, као опомена да морају боље. Сви су некако живели за титуле и победе, како симпатизаери, тако и професионални навијачи. Синоћ сам остао забезекнут њиховом потпуном емотивном одсеченошћу од дешавања на паркету, чак и потпуном незаинтересованошћу за утакмицу. Три и по четвртине певало се само да би се вође навијачки препуцавале са вођама гробара, алудирајући на њихове везе са Сплићанима. Почетком треће четвртине, док се ломио меч, певало се неком њиховом преминулом другару. На крају је ваљда у четврој четвртини неки генијалац повео песму од Баје Малог Книнџе о Крајини, па се и то певало. Еј људи, наши момци играју најважнији меч у сезони, против љутог ривала, а њима је ово репертоар песама? Делије су постале саме себи сврха, а Звездине утакмице им дођу као повод да се окупе и певају о себи, ривалским навијачким групама, НАТО пакту, Русима, Хрватима, Косову, амбасадору Хилу, преминулим другарима и свему осталом, само не о клубу Није то наравно сада почело, траје већ неко време. Али мени је вечерас све постало јасно кад сам видео својим очима да ти људи уопште не гледају меч, не окрећу се ка паркету, немају благе везе шта се дешава. Дошли су да отпевају списак својих унапред припремљених песама које немају везе са Звездом, да подигну пароле које такође немају везе са Звездом, па да иду кући. Кад је последњи пут подигнута кореографија или парола посвећена играчима? Кад смо уопште на кошарци имали било какву кореографију која се не своди на дизање кринџ балона и најлона? Сећа ли се ко оних кореографија Гробара о Партизану на почетку Жељкове ере које су биле буквално уметничка дела? Да ли је наша трибина урадила ишта слично у овој потенцијално историјској сезони? Ништа, нула, евентуално балони у облику кифле, као синоћ. Јебига, ваљда кад зидаш зграде по Београду на води, изгубиш интересовање да се бакћеш по трибини. Potpis. Posebno mi je bezveze ono prepevano "nek grmi jako" u "nek zivi Marko" svaki put. Vise se ni ne peva original. Nije ni mesto ni vreme, nek puste decka ubijenog pre 10+ godina da pociva u miru. 1
Gudura Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago On 3/31/2026 at 3:57 PM, Gudura said: Dakle nemojmo se baviti relativizacijom i trazenjem alibija za eventualni poraz u predstojecem derbiju, kvalitet je na nasoj strani, o vaznosti meca za jedne i druge da ne govorimo, i eventualni poraz je ravan katastrofi, iako nisam sklon fatalizmu I bi katastrofa....zaista nisam ocekivao ovakav epski raspad u smiraju sezone, delovalo mi je da je ova ekipa ipak drugacijeg mentalnog sklopa od prethodnih i da se nece predati ni u jednom trenutku...sinoc su me razuverili, govor tela i igraca i trenera negde u 35min je bio bolno porazavajuci, bukvalno niko nije verovao da utakmica nije gotova dok ne istekne vreme, sem CMM-a koji je probao samostalno da okrene stvari i umalo uspeo. Kad smo kod njega, mozda nije igrac sa najvisim plafonom u ovoj ekipi, ali je sjajan karakter, borac bez mane i straha i jedini za koga bih dao levo jaje da ga gledam i dalje u nasem dresu, svi ostali su mi potpuno zamenljivi i ne bih plakao ni za jednim od njih, coach included. Zapatio se luzeraj, i to je to....menjaju se igraci, treneri, rastu budzeti, ali finalni proizvod na kraju evo vec 12 godina bude tu negde za malo....KK Sledeca sezona. Mozda me razuvere u ove tri utakmice koje su preostale, mozda na neki volseban nacin ipak dobace do PO, ali iz svega vidjenog, sanse se mere u promilima... Jedino poraznije od stava i igre nase ekipe sinoc je tzv. atmosfera u dvorani. Festival primitivizma, umobolnosti i mentalne retardiranosti dve "navijacke" grupe je upravo ogledalo ovog drustva, raspala drzava u kojoj caruju lopovi, kriminalci, devijantni primitivci i polusvet, gde su oni maloumnici koji su sinoc orgijali u hali, zapravo otelotvorenje svega sto nas kao narod gura u propast. Najteze mi pada sto sam svesno poveo svoju decu da gledaju ono zlo koje je sinoc trosilo isti vazduh sa nama. Porazen sam, zaista.... 6
Creed Bratton Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Inace mi smo za 5 minuta cetvrte cetvrtine primili 22 poena (5 trojki!) od kojih je jedino Bongina bila preko ruke. Sad svako normalan ce postaviti pitanje kako je jebeno moguce da udjes u najbitniju cetvrtinu u sezoni protiv vecitog rivala i dozvolis da ti on sutne 4 jebene otvorene trojke???? 1
Cavani Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Jos jedan reality check za igrace, Carlik je znacajni bolji igrac od Nwore/Batlera, a mislim da je resena i ona zabluda sto se pisalo da je Odzelej bolji od Bonge. Gotivan je puno, al nije ni blizu. 1
Вујке Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) Мало о једној Сашиној особини која се недовољно коментарише, а синоћ је била баш очигледна. Он човек од почетка сезоне својом нервозом уноси немир у екипу. Има још нервозних тренера, Жељко Обрадовић и Шарас су добри примери, али Сашине реакције су некако неартикулисане, константно хватање за главу, некакво рефлексно чучање, итд. Све у свему, оставља утисак човека који не влада собом, а кад не влада собом, како може владати ситуацијом на терену? Пар пута ове сезоне је тражио видео проверу у ситуацији кад је било очигледно да је судијска одлука испрaвна, буквално на емотивној бази је то радио. Једном је то приметио и Дарко Плавшић. Осим тога, пишем напамет, али живо ме занима да ли постоји иједан тренер у Евролиги да је добио више техничких од Саше, са евентуалним изузетком Атамана (ако постоји статистика, волео бих да је видим). Мој утисак је да он на свакој важној утакмици добије техничку јер је пренервозан. Како такав човек може имати кредибилитет да каже Калинићу или Чими да се смире и да не причају са судијама? Та његова нервоза се не завршава на терену, него се види и на конференцијама за штампу, рецимо после прошлог дербија кад није честитао свом некадашњем помоћнику Оцокољићу, а и после овог му је понашање било недостојанствено. Па и онај покушај разрачунавања на терену са Богољубом Марковићем након утакмице са Мегом и изјава после тога.... Баш јак контраст са господским понашањем Сверопулоса пре њега. Edited 12 hours ago by Вујке 14
fradler Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Stvarno svaka čast Kodiju, veliki fajter, a ove sezone je pokazao i da je veliki igrač. Greota da trune u brlogu ćelavog implementatora, zaslužio je da na leto ode u neki ozbiljan, konkurentan klub. 6
Žilee Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 23 minutes ago, Sector said: Kalinić jeste grozan i njegovo evroligaško vrijeme je prošlo ali uvijek smo imali i uvijek ćemo imati domaće igrače koji igraju više nego što treba. To smo mi i ne vidim kako će se takva politika promijeniti. A inace su stranci odradili posao sinoc jebalo tutku. A i neke prethodne takodje. Izuzev CMMa
Вујке Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago (edited) 8 minutes ago, Creed Bratton said: Inace mi smo za 5 minuta cetvrte cetvrtine primili 22 poena (5 trojki!) od kojih je jedino Bongina bila preko ruke. Sad svako normalan ce postaviti pitanje kako je jebeno moguce da udjes u najbitniju cetvrtinu u sezoni protiv vecitog rivala i dozvolis da ti on sutne 4 jebene otvorene trojke???? Идентично нам се десило са Паом и Басконијом, а ево сада и са Партизаном. Ако се деси да те три пута у пет утакмица напуне тројкама у последњој четвртини, јебига, онда то више није случајност, него закономерност Edited 12 hours ago by Вујке 1
Recommended Posts