Disfruto Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 28 minutes ago, Creed Bratton said: Zalgiris: Bajern (H) Fener (A) Barsa (H) Dubai (H) Partizan (A) Pariz (H) Monako: Armani (H) Pana (A) Dubai (A) Asvel (H) Barsa (H) Hapoel (H) Panata: Dubai (A) Monako (H) Hapoel (A) Barsa (A) Valensija (A) Efes (H) Barsa: Efes (H) Zvezda (H) Zalgiris (A) Pana (H) Monako (A) Bajern (H) Dubai: Panata (H) Makabi (A) Monako (H) Zalgiris (A) Efes (H) Valensija (H Zalgiris: Bajern (H) ✅ Fener (A) ❌ Barsa (H) ✅ Dubai (H) ✅ Partizan (A) ? Pariz (H) ✅ Monako: Armani (H) ✅ Pana (A) ❌ Dubai (A) ❌ Asvel (H) ✅ Barsa (H) ✅ Hapoel (H) ❌ Panata: Dubai (A) ✅ Monako (H) ✅ Hapoel (A) ✅ Barsa (A) ✅ Valensija (A) ❌ Efes (H) ✅ Barsa: Efes (H) ✅ Zvezda (H) ✅ Zalgiris (A) ❌ Pana (H) ❌ Monako (A) ❌ Bajern (H) ✅ Dubai: Panata (H) ❌ Makabi (A) ✅ Monako (H) ✅ Zalgiris (A) ❌ Efes (H) ✅ Valensija (H) ❌ 6.Pao 7.Zal 8.Barsa 9.Mi 10. Monako
liv7 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 26 minutes ago, m0k1 said: O kakvom tacno "sramocenju" pricamo ? Od kada je sramota izgubiti od EL timova koji imaju 13 i 15 pobeda u dosadasnjem delu EL ? Od kada smo mi postala takva sila da je sramota izgubiti od ovih timova ? Pritom su oba meca bila egal (vs Makabija smo imali i sut(eve) za pobedu a vs Bajerna smo okrenuli i cak poveli bili... Da se razumemo - slazem se da smo bili ogromni favoriti i da smo morali dobiti barem jednu ali pricanje da je to sramocenje bas nema osnova. Btw, ne proglasavamo se mi sami vec smo i po kladionicama favoriti. Ako nije sramota izgubiti kuci od ekipa protiv kojih smo (kao.sto i sam kazes) ogromni favoriti,i ako nije sramota izgubiti (kao.sto.i sam kazes) utakmice koje smo morali dobiti,onda ok.
Petkovic Miroslav97 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 minutes ago, Uros2107 said: Hvala na odgovoru, i ja mislim, nisam isao na aba derbi odavno. Meni mnogo “iskrenija” utakmica, klinci dole iza koša naprave finu atmosferu, iza njihove klupe budu oni ekstremni koji konstantno provociraju njihove psihički labave igrače. Igraće se sigurno na “nož”, sa ekipom sličnog budzeta kao i Zvezda, ali sa totalno promašenom sezonom.
Golijat Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Da je Butler pogodio bar 3-4 suta (trojke) mi bismo rutinski dobili mec sinoc. Najgore je sto su manje vise sve to bile dobre pozicije. I to je odlucilo definitivno, mi promasili oni pogodili. Da je Butler pogadjao otvorene suteve, ovde bismo pricali o sjajno pripremljenoj tekmi SO i rutiniranju (na papiru) najjaceg tima u EL. _______________ Mislim da ovom timu mnogo fali rezervni PG (koji je naravno bolji od Yaga, iako Yago uopste nije toliko los bio sinoc). Imam utisak da kad god je Butlet imao veliku minutazu da se fino ispromasivao za razliku od utakmica gde je na 20tak minuta po tekmi. Idemo dalje, pada Baskonia! 6
fradler Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 6 minutes ago, Disfruto said: 6.Pao 7.Zal 8.Barsa 9.Mi 10. Monako Ovo bi zapravo bio solidan razvoj situacije. Zagrevanje protiv Monaka u Areni pa meč sezone u Blaugrani za plejof, gde bi nas čekao Fener, stara mušterija 2
Creed Bratton Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 8 minutes ago, Disfruto said: Zalgiris: Bajern (H) ✅ Fener (A) ❌ Barsa (H) ✅ Dubai (H) ✅ Partizan (A) ? Pariz (H) ✅ Monako: Armani (H) ✅ Pana (A) ❌ Dubai (A) ❌ Asvel (H) ✅ Barsa (H) ✅ Hapoel (H) ❌ Panata: Dubai (A) ✅ Monako (H) ✅ Hapoel (A) ✅ Barsa (A) ✅ Valensija (A) ❌ Efes (H) ✅ Barsa: Efes (H) ✅ Zvezda (H) ✅ Zalgiris (A) ❌ Pana (H) ❌ Monako (A) ❌ Bajern (H) ✅ Dubai: Panata (H) ❌ Makabi (A) ✅ Monako (H) ✅ Zalgiris (A) ❌ Efes (H) ✅ Valensija (H) ❌ 6.Pao 7.Zal 8.Barsa 9.Mi 10. Monako Verujem da Panata gubi bar dve, dok ostalo izgleda prilicno realno. U ovom scenariju sto si naveo bi Monako bi bio 8. sigurno jer su dobili Barsu 16 razlike prvu utakmicu.
Uros2107 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 12 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Meni mnogo “iskrenija” utakmica, klinci dole iza koša naprave finu atmosferu, iza njihove klupe budu oni ekstremni koji konstantno provociraju njihove psihički labave igrače. Igraće se sigurno na “nož”, sa ekipom sličnog budzeta kao i Zvezda, ali sa totalno promašenom sezonom. Idemo da im skacemo na glavu, nemoj da im padne napamet da kalkulisu protiv ovih sledbenika Boze Koprivice, to treba da sugerise ona nasa teleca glava od predsednika, a ne da mi glumi neku uzvisenost, zato je Nebojsa bio tata, za ove sns skorojevice i nize kadrove stranih sluzbi.
wing Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago On 3/19/2026 at 6:02 PM, Papadac said: ajmo valensija, efes, virtus i bajern... da lakse podnesem utakmicu sutra 😄 Uhhh...
m0k1 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 20 minutes ago, liv7 said: Ako nije sramota izgubiti kuci od ekipa protiv kojih smo (kao.sto i sam kazes) ogromni favoriti,i ako nije sramota izgubiti (kao.sto.i sam kazes) utakmice koje smo morali dobiti,onda ok. Postoji velika razlika izmedju kiksa i sramote. Ne mislim licno da je sramota izgubiti protiv bilo koje ekipe u EL a i sire od EL. Ako ces da se vodis tom logikom onda treba sramota da bude Fener sto je izgubio 2 puta od nas - nidje veze sa vezom. Da nisu srecni zbog toga nisu naravno, ali da ih je sramota apsolutno nije. Kada bi uvek dobijali favoriti i jaci timovi zasto bi se onda uopste igrale utakmice ? 1
kolanidja Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nikad mi nije palo na pamet da je Cima ovako los defanzivac. U Baskoniji bas nisam imao takav dojam. Lik se jednom po utakmici uspava gde mu je igrac sam na ziceru. O onoj situaciji sa Osmanom necu ni da komentarisem. Generalno limitiran u napadu, da mu nije tog voljnog momenta i fizikalija, max bi mu bio EC. Koliko god Semi van forme, lik nogama prati bekove i gura se sa centrima barabar. Kalini je tolerisana prosla sezona, ali ove vec tesko kad se sve sabere i njegova primanja u KKCZ. Covek u napadu ako bocne neku trojku,pospremi zicer, van toga nista, niti one njegove kreacije sa posta, niti neke skakacke dominacije... Neka je kontra bila ili presecena sinoc, gde se on covek pozicionirao tacno ispod kosa i tu stoji par trenutaka, dok Rogavopulos prima loptu na dva metra i na ziceru je cistom. Celu utakmicu je nebitan bio i ne vidim razlog zasto tolika minutaza. Ne mogu da verujem da je tako iskusan igrac juce bacio Semiju pas kao da ga cuva Shorts, a ne NHD. Dobrica je bolje ne komentarisati u onoj kontri. Imali smo x situacija da se odlepimo al ajd sad. Sasa je super rotirao 3/4, zasto u zadnjoj nije pustio nosioce i dao im slobodu(sem Batleru), to ne znam. Nwora kao da nije ni sutirao. Yago je momak fino odradio par situacija sa Bokijem u 1. poluvremenu , ali sta ce on u 4/4 kada uvek mora da mu se pomaze u odbrani, sto je Pao fino kaznio. Ne razumem sto igramo small ball kada je Pao napravio takvu postavu u 4/4(jer su im centri bili totalno van igre,a nasi su odlicno odigrali). Oni mozda i mogu da probaju sa small ballom iz tih razloga, ali ne razumem zasto mi klupiramo Bolomboja. Ovde se prica o individualnom kvalitetu Kendika Nana i kako je on jedini razlog Paove pobede gde se ne slazem. Kosarka se igra 4/4 a lika nije bilo 3/4. Dozvolili smo im da se raspucaju i uhvate zalet. Nista njihova odbrana takticki nije bila drugacije postavljena u 4/4 vec je samo voljni momenat bio na njihovoj strani. Ne kukam nikad na Sasu, ali juce u 4/4 ocigledno nismo imali ideju sta radimo, vec jedino sta Batler organizuje na licu mesta. Nijedan mismec nije napadnut. U nijednom trenutku se igra nije promenila kod nas, da se vide obrisi nekih ideja. Elem, bilo je puno svetlih tacaka, od Bokija, Rivera, Nworine odbrane na koju se previse kuka, a juce je bas fino odradio taj segment, Kodija koji je sve redom razigrao i Batlera koji je odlicno spajao Bolomboja sa obrucima. Ekipa je imala zelju, krvarila u odbrani, smireno reagovala na neke sudijske greske, Sale inicijalno fino spremio tekmu itd... Steta, mogli smo... Videcemo dalje, ja i dalje VERUJEM. 2
Žilee Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 37 minutes ago, Disfruto said: Zalgiris: Bajern (H) ✅ Fener (A) ❌ Barsa (H) ✅ Dubai (H) ✅ Partizan (A) ? Pariz (H) ✅ Monako: Armani (H) ✅ Pana (A) ❌ Dubai (A) ❌ Asvel (H) ✅ Barsa (H) ✅ Hapoel (H) ❌ Panata: Dubai (A) ✅ Monako (H) ✅ Hapoel (A) ✅ Barsa (A) ✅ Valensija (A) ❌ Efes (H) ✅ Barsa: Efes (H) ✅ Zvezda (H) ✅ Zalgiris (A) ❌ Pana (H) ❌ Monako (A) ❌ Bajern (H) ✅ Dubai: Panata (H) ❌ Makabi (A) ✅ Monako (H) ✅ Zalgiris (A) ❌ Efes (H) ✅ Valensija (H) ❌ 6.Pao 7.Zal 8.Barsa 9.Mi 10. Monako Nezahvalno je sve ovo ,vec prvo kolo ove nedelje moze biti sve suprotno,bayern jeste prosek,ali me ne bi zacudilo da pobede zalgiris,a da ne pricam o parizu i svako jakim njihovim iznenadjenjima. PAO tesko bas da ce imati 1 poraz do kraja,kontam da mogu i 3-3 da imaju.
dunaj95 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Mi ako ne budemo šesti, a za to nam treba ozbiljan skalp u Španiji dal' Real ili Barsa , i "pravdanje uloge favorita" protiv Baskonije, Asvela, Partizana , Pariza, plej offa nećemo vidjeti ni ove sezone... I nećemo ga ni zaslužiti ... Ozbiljan ekipa, kada se lomi MORA /TREBA dobiti kući Partizana i Pariza, i u gostima Asvela i Baskoniju ... I ekipa koja zaista "IMA TO NEŠTO" mora to pokazati protiv najvećih Panate ❌️, Barselone (?), Reala (?) ... I dalje smo tu, u igri, sa finim šansama za nešto ozbiljno ( po meni top 6, ili bar 7 mjesto)... Ovo 9,10... to si ispao samo ti ne jave odma...i to bi kada se sve uzme u obzir, kvalitet, tok sezone, bio ozbiljan rezultatski fijasko, jer smo sve karte bacili na tu EL i ABA igramo sa pola gasa cijelu sezonu... Ovi igrači ako nakon svega nisu u stanju da dobiju BAR ove 4 "must win" utakmice... Jbg onda momci, suvi ste prosjek... ne treba ti trener u ovoj fazi EL sezone...uzmi loptu kad je gusto i pogađaj... Edited 5 hours ago by dunaj95 3
Night wolf Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ono na čemu mi treba da poradimo su definitivno kretnje u napadu, odnosno ostavljanje slobodnih šutera. Treba da smanjimo small ball na minimum, uz 3-4 centra je suludo da to uopše igramo. Poslednja četvrtina nikako ne sme da krene bez centra i jednog bar ball handlera. Poslednjih 5-6 minuta ne bi trebalo da prođe bez Kodija, Nwore i Batlera na terenu, uz jedn og centra obavezno, pošto nam protivnici poskidaju lopte u napadu i kad promaše i to im daje mnogo veće samopouzdanje i komfor u završnici. Sa druge strane mi imamo više opcija u napadu uz centre, da ne pominjem skokove, gde smo najbolji u EL (ofanzivne). Već par utakmica gubimo zato što ne poštujemo ove principe, nadam se da će se to promeniti, iako naravno u vezi toga nisam preterani optimista. Sada se sve svodi na trenera, njegove odluke u ključnim momentima meča i sposobnosti da motiviše ekipu kad smo favoriti i da je oslobodi straha kad nismo. Mnogo igrača nam je vam forme u ključnom delu sezone, ali čak i takve nas drugi teško dobijaju. Iskreno očekujem 4-2 do kraja sezone, zadovoljio bih se i sa 3-3, ali da padne Barsa kao direktan rival. Što se tiče ostalih očekujem da Žalgiris zadrži domaći terena i ima 4-2, isto očekujem i od Panate. Monako, Dubai na 3-3. Barsa 2 do 3 pobede do kraja. Tako da realno 6 mesto teško dostižno, 7-8 neka realnost. Plej in sa Panatom, Monakom i Dubaijem ili Barsom više nego zahtevan. Opet smo propustili ključne utakmice da dobijemo, počev od prvog derbija do nedavnih kikseva. Šta je tu je, videćemo da li momci imaju pobednički gen u sebi.
Disfruto Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 43 minutes ago, Creed Bratton said: U ovom scenariju sto si naveo bi Monako bi bio 8. sigurno jer su dobili Barsu 16 razlike prvu utakmicu. Da u pravu si. U tom slucaju 8.Monako 9.Barselona 10.Mi
liv7 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 28 minutes ago, m0k1 said: Postoji velika razlika izmedju kiksa i sramote. Ne mislim licno da je sramota izgubiti protiv bilo koje ekipe u EL a i sire od EL. Ako ces da se vodis tom logikom onda treba sramota da bude Fener sto je izgubio 2 puta od nas - nidje veze sa vezom. Da nisu srecni zbog toga nisu naravno, ali da ih je sramota apsolutno nije. Kada bi uvek dobijali favoriti i jaci timovi zasto bi se onda uopste igrale utakmice ? Znaci,u kosarci nista ne moze da se nazove sramotom? Steta sto Dubaiju preksinoc niko nije javio da favoriti ne pobedjuju uvek,da je "Bajern ozbiljna ekipa",da im je na klupi "stari lisac Pesic", da ce se "mnogi okliznuti od njih"...."da nije sramota izgubiti"..mozda ne bi tako rutinski odradili u Minhenu ono sto mi nismo u Beogradu.
fradler Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Quote Polako se zagrevamo za prvi abaligaški večiti derbi između Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta (nedelja 20.30). Mozzart Sport je saznao da je jedan od sudija za sutrašnji derbi promenjen. Naime, reč je o Vladimiru Tomiću. On je promenjen usled navijačke prošlosti, a do promene je došlo na lično insistiranje Ostoje Mijailovića, predsednika Partizana. On je trebalo da deli pravdu zajedno sa Sašom Puklom i Sašom Petekom, ali to neće biti slučaj. Ko će ga menjati još nije poznato. Lol, na lično insistiranje 1 Ostoje ekspresno promenjen sudija. Kakva šarada od takmičenja, čisto gubljenje vremena umesto da se na miru pripremamo za Baskoniju. 3
TB Told Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 1 hour ago, liv7 said: Znaci,u kosarci nista ne moze da se nazove sramotom? Steta sto Dubaiju preksinoc niko nije javio da favoriti ne pobedjuju uvek,da je "Bajern ozbiljna ekipa",da im je na klupi "stari lisac Pesic", da ce se "mnogi okliznuti od njih"...."da nije sramota izgubiti"..mozda ne bi tako rutinski odradili u Minhenu ono sto mi nismo u Beogradu. Tačno. Zamisli da ozbiljnoj ekipi poput Dubaia se desi da izgubi domaći meč protiv tamo nekog Makabija ili da ispusti 16 razlike protiv Partizana. Edited 3 hours ago by TB Told
Dzo23 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 20 minutes ago, fradler said: Lol, na lično insistiranje 1 Ostoje ekspresno promenjen sudija. Kakva šarada od takmičenja, čisto gubljenje vremena umesto da se na miru pripremamo za Baskoniju. Cirkus. Nadam se da niko od nosilaca nece igrati! 🙏🙏🙏
Brajant Danston Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Kao što sam dosta puta ponovio, pre svega prošle sezone, u ovom sistemu Evrolige je veoma važno kako započneš, ali još važnije kako odigraš završnicu. Mi poslednje dve sezone igramo sjajno na startu sezone, ali deluje da kako Evroliga ulazi u završnicu, niti jednu važnu utakmicu ne možemo da dobijemo. Koliko god ne voleo Sašu, meč je sinoć bio pripremljen na vrhunskom nivou. Ovo je bio meč koji Panata nije smela da izgubi, pa čak i da je bilo na jednu loptu, siguran sam da bi u sudije uradile svoj deo posla. Kada smo kod suđenja, daleko je od dobrog na nivou cele sezone, ali jedno pet puta bolje nego što je to bio slučaj u poslednjih desetak godina. Kao još jedan u nizu onih pajsera koji se prima na domaću osnovu, poražavajuće je da su nama jedina dva domaća igrača u rosteru ujedno i najslabija dva košarkaša u timu. Sjajan doprinos Rivera nakon ogromne pauze, mada je i Jagova rola bila veoma pristojna. Videćemo, negde sam još od one lude euforije mišljenja da nas očekuje paklena borba za deseto mesto, ali i dalje je skoro sve u našim rukama. Čak i u kolu kada nam se poklopio apsolutno svaki rezultat, mi smo kući izgubili od Bajerna. Nažalost, nisam preveliki optimista, a dosta više verujem u neki individualan kvalitet igrača, nego li u zamisli Saše Obradovića, bez obzira na sinoć odlično pripremljen meč. I da, derbi nam dolazi u najgorem mogućem trenutku. Koliko god voleo da dobijem derbi, bez obzira o kom se takmičenju radi, bukvalno bi odmorio nekoliko nosioca za predstojeće duplo kolo od kog nam zavisi cela sezona. Naravno, to se neće desiti, a na sve to, očekujem baš napržen Partizan. Zaista, ne pamtim gori trenutak za derbi. Ključna sedmica je pred nama, velika podrška od mene, šta ću drugo. 2
Nek grmi jako Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 9 hours ago, Guru said: Kakvo pretenciozno proseravanje potkrepljeno ničim. Niti si ti išta nacrtao, niti si pogodio u metu, niti si pokazao da si u pravu, samo si se standardno sakrio iza ovih nadahnutih čaršava izbegavajući suštinu. Ne, sezona nije ista kao sve prethodne, niti su te prethodne sve bile iste, što bi se reklo - brojevi to jasno pokazuju. Tako je, a nekome očigledno najviše prija miris sopstvenog prdeža. Ako pak okolini ne prija, prirodno je kada ga zamole da napusti prostoriju i istu malo provetre. Jel to relikt iz muških svlačionica da se nadahnuto razmišlja o nečijem proseravanju i nečijim prdežima? Naročito jer i proseravanje i prdež koje mi spočitavate imaju isti hab (srpski: čvorište)?! Nemojte, molim vas, više o tome, ne znam kako da vam to objasnim nego da mi je to o mojim proseravanjima i prdežima malo neprijatno kad dolazi iz vizure drugog muškarca.... Ali, kad bolje razmislim, ima i mnogo gorih fantasta od navijača KKCZ, poput grupa koje su čak išle do toga da prosečnost pravdaju nečim nadnaravnim, poput navijača Red Soksa koji su se decenijama krili iza Bejb Rut kletve. Oni su, naime, decenijama živeli u toj kolektivnoj iluziji da prosečnost, ili čak neuspeh, nije posledica lošeg menadžmenta, loših odluka, slabog izbora igrača i trenera ili samo statističke realnosti, nego nečeg onostranog, većeg i od njih samih. Za one koji ne prate bezbol, 1920. Soksi su Jenkijima prodali Bejba Ruta zbog finansijskih problema, a od tada do 2004. nisu osvojili titulu, dok su Jenkiji postali dinastija. I umesto da kažu, ej, nije se dobro upravljalo timom, draftovali smo slabo, imali smo lošu sreću sa povredama ili jednostavno nismo bili dovoljno dobri u tom periodu, navijači stvaraju mit o kletvi koju je Rut navodno bacio na njihov klub iz osvete... Čak su, u tom ludačkom odbijanju realnosti u kojoj su prosečni, počeli sa ritualima i egzorcizmima ispred stadiona... Zato i razumem upise na ovoj temi, kao deo šire slike psihologije u sportu i oko njega. Jer, kako drugačije objasniti neke fenomene koji su se ovde, dakle baš na forumu, godinama dešavali, a cilj im je bio da nađu odgovor na neuspešne sezone, poput pisanja da je Pionir bolji od Arene, pa zato u Areni gubimo?! Ili da pop treba pre utakmice da okadi parket... Čist nadrealizam. Edited 3 hours ago by Nek grmi jako
Čočo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Dobro je što prvo igramo sa Baskonijom pa Barsom. Moraće ozbiljno da shvate odmah Baskoniju. Nema tu opuštanja. Da je obrnuto i kojim slučajem dobijemo Barsu, znajući nas izgubili bi od Baskonije. Edited 1 hour ago by Čočo 1
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 19 minutes ago, Nek grmi jako said: Jel to relikt iz muških svlačionica da se nadahnuto razmišlja o nečijem proseravanju i nečijim prdežima? Naročito jer i proseravanje i prdež koje mi spočitavate imaju isti hab (srpski: čvorište)?! Nemojte, molim vas, više o tome, ne znam kako da vam to objasnim nego da mi je to o mojim proseravanjima i prdežima malo neprijatno kad dolazi iz vizure drugog muškarca.... Ali, kad bolje razmislim, ima i mnogo gorih fantasta od navijača KKCZ, poput grupa koje su čak išle do toga da prosečnost pravdaju nečim nadnaravnim, poput navijača Red Soksa koji su se decenijama krili iza Bejb Rut kletve. Oni su, naime, decenijama živeli u toj kolektivnoj iluziji da prosečnost, ili čak neuspeh, nije posledica lošeg menadžmenta, loših odluka, slabog izbora igrača i trenera ili samo statističke realnosti, nego nečeg onostranog, većeg i od njih samih. Za one koji ne prate bezbol, 1920. Soksi su Jenkijima prodali Bejba Ruta zbog finansijskih problema, a od tada do 2004. nisu osvojili titulu, dok su Jenkiji postali dinastija. I umesto da kažu, ej, nije se dobro upravljalo timom, draftovali smo slabo, imali smo lošu sreću sa povredama ili jednostavno nismo bili dovoljno dobri u tom periodu, navijači stvaraju mit o kletvi koju je Rut navodno bacio na njihov klub iz osvete... Čak su, u tom ludačkom odbijanju realnosti u kojoj su prosečni, počeli sa ritualima i egzorcizmima ispred stadiona... Zato i razumem upise na ovoj temi, kao deo šire slike psihologije u sportu i oko njega. Jer, kako drugačije objasniti neke fenomene koji su se ovde, dakle baš na forumu, godinama dešavali, a cilj im je bio da nađu odgovor na neuspešne sezone, poput pisanja da je Pionir bolji od Arene, pa zato u Areni gubimo?! Ili da pop treba pre utakmice da okadi parket... Čist nadrealizam. Iz tvojih desetak "čaršaf" upisa i dalje ne mogu da skapiram šta tačno predlažeš niti suštinu. 🤷 Ajde, ne bilo ti zapovjeđeno, ponudi neko konkretno rješenje. Šta bi ti radio u ovoj situaciji?
leki bg Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Meni je ova Zvezda pod Saletom nesto najbolje sto je Zvezda ikada imala. Da li ce da bude dovoljno za plej-of, videcemo, ali nikada nismo imali bolji (i skuplji) roster i igrali bolju kosarku za mojih 40+ godina. Sinoc se samo pokazalo zasto su Nan i Hejs-Dejvis i veca EL imena I skuplji od Dzereda i Nvore. Ja sam uveren da dobijamo obe u Spaniji. Edited 3 hours ago by leki bg 3
Čočo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Još nešto pozitivno od sinoć. Rivero. Može on dosta da doprinese i digne igru na još veći nivo. Samo kad se vrati Buka treba sve to opet posložiti. Rivero je juče bio i više nego dobar ako se uzme u obzir da nije igrao skoro pola godine. 1
Nek grmi jako Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 47 minutes ago, Dzo23 said: Iz tvojih desetak "čaršaf" upisa i dalje ne mogu da skapiram šta tačno predlažeš niti suštinu. 🤷 Ajde, ne bilo ti zapovjeđeno, ponudi neko konkretno rješenje. Šta bi ti radio u ovoj situaciji? Pa kako da skapirate šta predlažem kad ništa nisam ni predložio?! Pri tome, ja ne bih ništa radio jer nisam u poziciji da bilo šta uradim niti da ponudim rešenje, već da iz pozicije navijača konstatujem zašto ljudi vređaju na forumu i igrače i trenera, kao i u kakvoj je to vređanje i omalovažavanje sprezi sa nerealnim očekivanjima i begom od priznavanja suve prosečnosti. I to je, zapravo, deo sveopšte iluzije, jer treba razgraničiti ulogu navijača i ulogu uprave, odnosno besmisleno je od navijača tražiti nekakvo rešenje?! A ako se prosečnost prihvati kao konstanta sve ove godine u EL, onda shvatamo da je besmisleno i dezavuisati neke igrače i neke trenere jer su u krajnjem dometu bili skoro pa isti kao i njihovi prethodnici i njihovi naslednici... Najviše je, međutim, zatreslo kavez to što je moja malenkost ovde objasnila besmislenost mita po kome je povećanje budžeta po automatici i povećanje uspeha, jer u našem slučaju to očigledno ne drži vodu, kao i prirodu činjenice po kojoj moraju da postoje i prosečni klubovi. Jer, pre 7-8 sezona klub je imao oko 5 miliona evra za plate igrača i trenera, a sad taj novac dostiže, po nekima, čak i oko 20 miliona, mada je verovatno nešto manji od toga, ali će ishod biti sličan onome kada smo bili deveti na kraju sezone, a imali tek četvtinu od budžeta sa kojim danas raspolažemo... A opet smo danas na tom istom devetom mestu. Mi smo, zahvaljujući zakonima ove zemlje, deo Sportskog društva Crvena zvezda, a sam košarkaški deo je registrovan kao sportsko udruženje građana, dakle ne kao privredno društvo, d.o.o. ili a.d. Upravlja se preko Skupštine, Upravnog odbora i predsednika, a ne preko vlasnika akcija ili udela, a država je de fakto ona koja se pita preko ljudi koji inkliniraju vlastima, ili su direktno deo vlasti. Klub može primati donacije, sponzorstva i subvencije, ali to ne menja vlasništvo niti strukturu upravljanja, pa je to ono što bi stariji ljudi nazvali - Alajbegova slama. Niko iz vlasničke strukture nije direktno odgovoran za neuspeh, niti je iko ikada bio pozvan na odgovornost kada je reč o načinu trošenja novca onih koji su se, kako zakon to kaže, udružili u zajedničkom upravljanju. Mi, dakle, strukturalno i upravljački ne možemo ni makac dalje od ovoga što je sada, pa je očekivati da neki navijač na forumu ponudi rešenje ravno - bezumlju. Jednostavno, para ima dok ima i dok teče iz te slavine... Edited 2 hours ago by Nek grmi jako 1
Recommended Posts