Petkovic Miroslav97 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Okej, delimo 5. Mesto sa Žalgirisom, Hapoelom i Barselonom. Sledeće nedelje nam dolazi Fener, idemo tu da dobijemo, apsolutno ništa nije izgubljeno, niti su ona ekipa koju ne možemo da dobijemo. Stvorio se nekakav pesimizam kao da je smak sveta ovaj poraz, a suštinski je kao i svaki drugi.
Amigdala Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 19 minutes ago, Summerfunk said: Ovo ćeš uvek moći da kažeš za svakog trenera koji dođe u Zvezdu. Sferopolus je bio izuetak gde je dobio odrešene ruke. Ali uglavnom ćeš uvek imati veliki deo igrača koje nisi selektirao jer je trener dobio pedalu u 2-3 kolu EL iako je istu ekipu preuzeo godinu dana ranije, bukvalno isto posle par kola 😄 Staće uprava iza Saše, siguran sam kakva god sezona bude na kraju. Ima taj alibi "nisam ih ja selektirao, nije ovo moj tim", što i jeste istina. Došao da izvadi šta može da se izvadi jer trener koji je dobio igrače koje je želeo nije umeo sa njima. Biće zanimljivo ako ga sačeka pedala posle par kola. 99% sam siguran ko će ga naslediti. Ja nisam toliko strucan da tako daleko predvidjam (bez trunke ironije ovo kazem) . Ja vidim (naravno, subjektivno) da Zvezda ovw godine igra mnogo bilji basket kao takav nego prosle godine. Vidim vecu zelju (sto naravno nije uvek dovoljno), cak i neki smisao (iako sam notorni laik za bb taktiku). Niti branim niti napadam O. Videcemo na kraju sve + i sve - a siguran sam da ce mnogo upuceniji od mene umeti da naprave zrelu i pbjektivnu analizu.
TB Told Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 20 minutes ago, Sector said: Preporođeni i svima konkurentni Bayern bi prošlo kolo izgubio 50 razlike u Madridu da je ovim trebalo toliko. I isto tako ima pobede protiv Panatinakosa, Valensije, Hapoela (u gostima) i skor 8:4 (uz jedan poraz u produžetku) od početka godine, tako da smara to stalno omalovažavanje skoro svih protivnika od strane pojedinaca ovde. Poraz je naravno težak i verovatno teško nadoknadiv, ali to ne znači da ovde treba da se omalovažava protivnik. 4
Summerfunk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Amigdala said: Ja nisam toliko strucan da tako daleko predvidjam (bez trunke ironije ovo kazem) . Ja vidim (naravno, subjektivno) da Zvezda ovw godine igra mnogo bilji basket kao takav nego prosle godine. Vidim vecu zelju (sto naravno nije uvek dovoljno), cak i neki smisao (iako sam notorni laik za bb taktiku). Niti branim niti napadam O. Videcemo na kraju sve + i sve - a siguran sam da ce mnogo upuceniji od mene umeti da naprave zrelu i pbjektivnu analizu. Pa igra bolju košarku kad su dosta bolji pojedinci nego prošle godine. Zamenjen je dobar deo tima. Dovedeni su što skuplji, što bolji igrači od prethodni. Desile su se one povrede, jebiga. Ko zna šta bi bilo kad bi bilo da ih nije bilo. Ja sam kontantovao način poslovanja, kako naš, a vidim i neki drugi nas prate u stopu sa otkazima posle par kola. Ja sam se pozitivno šokirao što je Sferopolus ostao na klupi toliko. Opet kažem, pozitivno jer su stali iza čoveka i dali mu odrešene ruke. Ne znam da li bi neki drugi trener imao bolji učinak i onih 7-0 umesto Saše. Možda bi nas taj novi odveo u 0-7. Ko će ga znati. Činjenica je da je Saša ultra tvrdoglav i da ne odstupa od nekih svojih fiks ideja koje ga koštaju pobede, što je sinoć i sam izjavio. Toliko smo plakali za centrima, kad će Bolomboj, taman Izundu proigrao, sad se i Rivero opravio, treba i Kartera na beka da ubaci pored Batlera i Nwore... Ne znam. Samo da se završi ova sezona kako god. Od svih ovih povreda, pa i izgubljenih od raspalog Partizana onda, do Makabija, Bajerna mi se više ne gleda. Samo da ne bude ono "a da vam je neko ponudio plej in pre početka sezone, pristali biste svi!!!". Sa rekordnim budžetom, dobrim partijama, rasporedom plej in nije nikakvo dostignuće. Opet budeš 10. izgubiš odma i tjt. Isto kao i u fudbalu sad. Još ako izvučeš Barsu tipa, oni će s' po kurca da odigraju i opet će na kvalitet i iskustvo da te dobiju. Ali ajde, još 8. "finala" imamo, pa da vidimo gde će kouč i njegovi kompanjoni da završe. Ne bih bio iznenađen da ne budemo ni u 10., a ni ako bismo se pošibali za neko 6. mesto, pod uslovom da ti se do tad većina rezultata poklopi.
drakon1 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 8 hours ago, bodo said: I ja se pitam čemu sve to. Koja je svrha istog. Da li baš svaku utakmicu treba da jurimo zaostatak od samog starta. Pamtim jedino da smo Dubai razmontirali u uvodnoj četvrtini da bismo nakon toga jedva izvukli pobedu. Neshvatljive odluke našeg coacha. Moteijunas je sinoc izasao iz igre pri rezultatu 9:9. Koji smo zaostatak zbog njega jurili? Sinoc je podbacio Nwora u napadu, a u odbrani je bio ispodprosecan. Cak smo i u situacijama kad je bio na ruci napadaca primali koseve. Kao nekada Petrusev... jednostavno baksuz. Butler doprineo manje nego inace. Moneke najbolji, ali uprskao par napada i bacanja na kraju (mada mislim sve i da ih je pogodio, ne bismo dobili). Mec je ipak izgubio Obradovic zbog forsiranja Nwore i igre bez centra veliki deo meca. Zasto nije bio Miljenovic u rosteru, ako Obradovic nije ni pomislio da koristi Davidovca, a Yago mu bio neupotrebljiv. Nevezano za to, mi cemo i ove sezone verovatno imati losiji skor sa ekipama koje zavrse iza nas nego sa onima ispred. I izgleda da nam nece doci glave ne samo sramni poraz protiv KKP-a, nego i protiv Makabija i Bajerna. Sa barem dve pobede iz te trik utakmice mi bismo lagano bili minimalno 4. Edited 1 hour ago by drakon1 2
Amigdala Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago @Summerfunk Sto se kaze, lopta je okrugla. Bommovideli na kraju kako ce ispasti Naravno, ne mora se cekati kraj da se iznesu vidjenja, kritike, opservacije na temu O ili bilo koga, ovo vise kao moj generalni stav. A zasto? Nekako sam navikao da moj omiljeni kosarkaski klupski tim ostvaruje i epohalne pobede i poraze kojima se malo ko nada. Zbog ovoga ili onoga ali tako mi je. Zato sam resio da se ne nerviram i da uzivam koliko mogu a crta se podvlaci na kraju sezone.
drakon1 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 hours ago, Kosjan Willavić said: Totalno prenaglasena njegova uloga u nasem porazu juce koju pobija ovaj argument, koliko god Donatas bio mator i neko ko treba biti treci centar.Duz celog meca je trebalo vise igrati kroz centre, a mi smo se zato ispucavali kao blesavi sutnuvsi vise trojki i od Bajerna za mocnih 20 posto ( od cega je jedna bila sa centra na kraju cetvrtine ) i samu zavrsnicu igrali opet jebeni small ball. Bacanja su nas drzala duz utakmice, aj barem je za pohvalu taj procenat Igrali smo jedno vreme hrkljus, bez ikakve koristi izvana jer su Butler i CMM stalno bili pod pritiskom, a pod kosem nismo ni pokusavali da nesto napravimo. Insistiranje na sutu za tri (tu prednjacio Nwora) pri katastrofalnim procentima, a bez ideje za bilo kakvu alternativu je dovelo do poraza. Odbranu smo igrali samo na mahove agresivno i tada smo imali sansu. Na kraju se vratili, okrenuli na +3 i onda procerdali 3-4 napada i dozvolili da Bajern napravi 0:7 i odrzi 4 razlike. 1
Summerfunk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) @Amigdala s obzirom da je ovo forum, mislim da svako sme, može i treba da iznese svoje neko mišljenje. Bilo politički korektno ili ne. Svi gledamo istu utakmicu, nemoguće je da najveći deo ljudi vidi jedno, a onaj drugi deo namerno gleda u nekom drugom pravcu ili duboko u sebi zna da to što priča nije istina, ali ipak žele da bude u toj manjini i dalje. Ne znam zašto je problem da se kaže da recimo ja ne želim povratnike u klubu. Nisam bio za Sašu, kao što nisam ni za Radonjića kad bude dolazio sl. sezone. Isto kao i u FK-u. Ne želim da gledam jedne te iste ljude iznova i iznova. Radije bih da ostanu tu gde jesu, u nekom lepšem sećanju (kako ko, je l) jer će na kraju i gospodin Radonjić da dobije najveće uvrede koje je dobio Sferopolus pa sad i Saša. Može se valjda nekad rizikovati, probati nešto novo, izaći iz zone komfora, ne raditi nešto samo zato što je populistički potez, kako i KK tako i u FK. Što se ove sezone tiče i rezultata, rekao bih da je SalO izvukao šta je mogao i to je to. Ekipa uopšte nije loša koliko neki pričaju da je prosek. Da nije bilo povreda, verovatno bi se druga priča vrtela sad. Saša će pravi potencijal da pokaže na kraju sledeće sezone, gde će mu klub (ako ne dobije pedalu), izaći u susret i dozvoliti kao i Sferi da liferuje koga hoće i da dovede ko mu je interesantan. S obzirom da smo ovu sezonu, rekao bih 95% nas otpisali posle Armanija ili Zadra, ovo je sad ispalo top kako je moglo. Dobio si Panatu, Monako x2, Oly, Hapoel... Izgubio od raspalog Partizana bez trenera, Kari sa 100. leta igrao smisleniju košarku, izgubio -35 od Žalgirisa. Eto, to ti je ova sezona u EL. Od toga da nemaš igrača za trening do 7. mesta u EL. Ima još 8 utakmica, ako ih budu spremali kao ovu sinoć, onda će se ekipa okrenuti domaćim takmičenjima veoma brzo. A nadam se da nećemo, mada plej in ne treba smatrati uspehom s obzirom da je sve u našim rukama bilo a i biće. Edited 1 hour ago by Summerfunk
Miki28 Lakers in 5 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Fenera mozemo dobiti samo ako dodju pijani u Arenu i pocnemo ubacivati frizidere. Nesto cemo se kao koprcati ali ljudi dodaju malo gas i cao dovidjenja. Treba protiv Fenera probati Kalinu na 5 te petorka onda da bude Yago, CMM, Butler, Nwora i Kalina. Da ubacimo ultrasmallball. Saras u nevjerici Edited 1 hour ago by Miki28 Lakers in 5 edit 2
No name Posted 45 minutes ago Posted 45 minutes ago (edited) CMM nema zamenu, njega menja Batler kada nije u igri, i tu se Batler previše troši i nije produktivniji u napadu. Covek je čista dvojka kome treba plej da mu prenese loptu i doda pas. Tu je problem sa Sasom i Yagom. Yago ne može da igra na ovom nivou, iz prostog razloga jer momak nema fizičke predispozicije za ovaj nivo. U napadu ne koristi ulaz, a ono što mu je ranije pravilo plus to je bio šut koji ga je izdao ove godine. Čim nema šut koji je ranije pogađao Yago je minus igrač. U odbrani to je miss mech svaki put, gde ga protivnici targetiraju. Igraš 4 na 5. Kad je već tako onda ne vidim razlog da njegove minute ne uzme Miljenovic. Fizički dosta jači, ima visinu, agresivnost. Ne beži od ulaza pod kos. Šut mu nije jača strana ali nije ni Yagu. Kad sve sabereš ja ne vidim prednost Yaga. Apsolutno je nedopustivo da ne koristiš centre u Evropskoj kosarci. Nije ovo NBA , ovo je Evropa gde je i dalje centar "tata" iz prostog razloga jer može i dalje da kampuje pod kosem I da drži ključeve odbrane. Ne koristiš svoje najace oružje i to je problem. Improvizuješ , lutaš u delu sezone gde bi sve trebalo da je iskristalizovano i da se zna u milimetar. Boli ovo jer imamo priliku da napravimo nesto I da se izdignemo iz proseka. Makabi , Bajern na domaćem parketu su ozbiljan minus. Derbi imaš +16 i gubiš.....To ozbiljan tim ne dopušta. Sad se pravi zaliha protiv ovakvih ekipa poput Bajerna, a ne da se vidiš protiv Šampiona Evrope koji je već obezbedio prvo mesto i docice ti rastereceno a tad je najopasnije. Sa 0-2 ulazis u naredni meč gde je biti ili ne biti i pritisak jer onda visi i top 10. Edited 40 minutes ago by No name 1
Recommended Posts