Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Licno, ja uopste ne vidim potrebu za jos jednim klasicnim plejem pored Kodija. Kodi ima po tekmi od 25 do 30 min sigurnih, ostatak mogu sasvim solidno da pokriju Carter, Miljenovic i Batler u krajnju ruku. Ove godine stvarno imamo ozbiljne napadacke masine u Butleru i Nwori, a i sekundarne kreacije u vidu Kalinica, Monekea i Motiejunasa. Taj drugi ''plej'' bi u sustini trebalo da odmori Kodija i da ima sposobnost da odigra pristojnu odbranu, da poneki poen i prenese loptu na protivnicku polovinu odakle posle razlicite kombinacije mogu da se prave. Ne postoji potreba za klasicnim plejmejkerom koji ce da povezuje ostale saigrace jer imamo sasvim dovoljno municije na drugim pozicijama, a narocito ne Jago koji je slab u odbrani i ima ozbiljne brainfartove u napadu. Odradio je on svoje koliko je mogao i hvala mu na tome, za ubuduce mislim da imamo kvalitetnija resenja.

Inace, znam da nije vreme za prelazni rok i mozda je malo rano za ovakvo razmisljanje, ali moram da napomenem da mi sledece sezone imamo priliku da napravimo epski presedan i da provedemo prelazni rok bez dovodjenja ijednog novog igraca, a pritom sa manjim izdacima u budzetu nego ove. Produzenjem Kodija, Nwore (uz pojacane plate naravno), Bolomboja, Motiejunasa i Dede , ali i uz odlaske nimalo jeftinih Jaga, Canaana i Rivera, mi imamo kompletan tim za narednu sezonu, gde se svi medjusobno poznaju i gde su uloge uveliko rasporedjene, sto bi me jako obradovalo i mislim da bi imalo vrlo efikasan rezultat na kraju. Jes da pola cigana ne bi prezivelo leto bez ijednog pojacanja, al aj neki ce i da prezivimo valjda.

Posted
7 hours ago, Chaos Is Me said:

Iako je ovde hajp oko Butlera jak, nisam siguran da će biti baš tolika potražnja za njim na leto, posebno ako ima jak ugovor sa nama. Naravno osim ako nam ne donese neka ludila u nastavku sezone.

Po veštini i napadačkom skillu je sama EL elita ali je prilično neodgovoran sa loptom, često igra skroz basketaški - ono pređe pola i opali, u odbrani se trudi ali je loš bez dvojbe, ima česta pomračenja svesti. 

Sve u svemu, dosta daleko od klase Nunna i te retke grupacije elitnih EL bekova (gde spada možda svega par igrača),kako se pričalo ovuda. 

Uz sve Batlerove kvalitete i ozbiljan potencijal, najvise me izludjuje upravo to sto se cesto cini da je na ivici izgubljene lopte ili je izgubi na bezvezan nacin. Da li je za to potrebno sazrevanje ili ce uvek biti takav igrac, ali mu za elitnog EL beka ( za sta mu potencijala ic ne manjka) fali da malo obuzda taj G league momenat.

Posted
5 hours ago, Born Ready said:

Ja očekujem da bez većih problema dobijemo Bajern H, Partizan H (ovo će biti najteža od te četiri), Pariz H i Asvel A. 

Pao A i Real A su realno porazi. 

Plasman nam se, po meni, lomi u preostale tri utakmice - Fener H, Baskonija A i Barsa A. Ako izvučemo tu 2/3, sa još one četiri pobede gore, mogli bismo u top6 sa 23 pobede. 

Ako ostvarimo manje od 6 pobeda do kraja, verovatno nam je taj gornji deo plejina najviši domet. 

U svakom slučaju, svakako imamo plejof ekipu i treba uživati u praćenju ovih momaka. Iskreno, ni jednu ekipu ne vidim kao bauk protiv koje ne možemo da igramo. 

Ako ne dobijemo Baskoniju treba da ispadnemo van 10.

Najveće koske su Pariz i Partizan od tih utakmica gde smo favoriti. 

U gostima Real teško, ali 1 brejk od Barsa/Pao gostovanja se može očekivati. Pali su i jedni i  drugi.

Posted
23 hours ago, Wook said:

Šteta što je Žalgiris dobio, ali barem je Barsa izgubila. Sutra su svi timovi sa kojia se koljemo debeli favoriti.

Dva brejka večeras. Bilo bi idealno da je i Hapoel izgubio, ali i ovako je odlično.

• Like 5
Posted
2 minutes ago, Čvarkov said:

Dva brejka večeras. Bilo bi idealno da je i Hapoel izgubio, ali i ovako je odlično.

Mnogo veca steta je sto Zalgiris nije juce izgubio. Hapoel je makar precrtao Armani iz borbe za plejin, ako kojim slucajem upadnemo u seriju poraza (za ne daj boze).

• Like 3
Posted

Vraćamo se obavezama u EL.:) Dosta je bilo ovog sporta koji ne znamo da igramo 30 godina. 

Sjajni rezultati večeras za nas. Bravo Makabi, bravo Pariz. 👏

• Like 1
Posted

Sledece nedelje Fener-Monako, Oli-PAO, Milano-Barsa, Valensija-Zaliris. Dosta utakmica koje nama idu na ruku.

• Like 4
Posted

Бежимо дефакто две победе Монаку и Панатинаикосу, јер тешко да ће нас Пао у Оаци добити преко 20 разлике. То није мали капитал за завршних 9 кола, јер очигледно нема лаких утакмица ни за кога. 

Posted
1 hour ago, Wook said:

Ova pobeda Makabija dosta toga rešava. Sada smo praktično 2 pobede ispred Monaka.

Pricao sam i pre i posle naseg poraza, Makabi uopste nije takav krs ni tim za potcenjivanje. 

Posted
2 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Sledece nedelje Fener-Monako, Oli-PAO, Milano-Barsa, Valensija-Zaliris. Dosta utakmica koje nama idu na ruku.

Idu na ruku ako ih domaćini dobiju.

Posted

Mnogo veca steta je sto Zalgiris nije juce izgubio. Hapoel je makar precrtao Armani iz borbe za plejin, ako kojim slucajem upadnemo u seriju poraza (za ne daj boze).

Posted

Sledeće kolo je jedno od onih gde pobeda donosi mnogo. Jer u istom trenutku se igraju utakmice gde očekivani rezultati bi nam dodatno išli na ruku. Sa pobedom bi mogli lepo da se odlepimo od plej in zone. 

Fener-Monako 1

Makabi-Hapoel 1

Milano-Barsa 1

Valensija-Žalgiris 1

• Like 3
Posted
4 minutes ago, Čočo said:

Sledeće kolo je jedno od onih gde pobeda donosi mnogo. Jer u istom trenutku se igraju utakmice gde očekivani rezultati bi nam dodatno išli na ruku. Sa pobedom bi mogli lepo da se odlepimo od plej in zone. 

Fener-Monako 1

Makabi-Hapoel 1

Milano-Barsa 1

Valensija-Žalgiris 1

Oly Panata 1 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, Nini3112 said:

Mi imamo skor 3 7 sa Bajernom pa da oladimo sa lakim upisivanjem pobede

Mi taj mec moramo dobiti inace mrka kapa..

• Like 1