Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)
12 minutes ago, Sector said:

Koliko igrača ima Dubai na platnom spisku, skroz sam zaboravio da postoje Kondić i Ellis.

Skoro kao mi😆

Imaju puno, verovatno si zaboravio i na postojanje Masona koji je tesko povredjen od pocetka sezone, a tu su i dva bezveznjaka koje su doveli u toku sezone Armstrong i Ryan, koji nista nisu pokazali i koji gotovo i da ne igraju

Ne treba zaboraviti ni Jaiteh-a, koji je pokidao ahilovu tetivu pred sam start sezone, i nece ni zaigrati do kraja iste.

Generalno, uz nas i Milano, jedna od ekipa koja je imala najvise problema sa povredama ove sezone

Edited by Gudura
Posted

Danas je našem treneru, popularnom Ćelafutu, rođendan. 57 godina a zategnut kao sajla, ako neko bude uspeo da dohvati taj nivo forme kao šef stanice u njegovim godinama onda je to Saša. Želim mu da vrhunac kurčevitosti pokaže 24og maja u Atini.

• Like 28
  • Love 6
  • Thanks 1
Posted

Postepeno mu se podizala minutaza u ABA ligi. Na prošlom meču skoro 20min. Sigurno će dobiti neki minut u petak. Naročito ako uzmemo u obzir da protiv njih moramo da imamo jači reket od Izundua i Motejunasa. Čak mogu reći da ishod meča će i zavisiti od učinka naših centara ali i od odbrane nad Petruševim, Kabangeleom pa i Kamenjaša. Tu su u ozbiljnoj prednosti u odnosu na nas. 

• Like 1
Posted

Dubai je ozbiljan sastav. Da nisu imali toliko povreda, siguran sam da bi bili bolje plasirani. Imaju bar po 2 dobra igrača na svakoj poziciji. Ipak, dosta su mekana ekipa koja igra na koš više. Mi ako želimo pobedu moraćemo malo da ih pritegnemo i da se vratimo na krvava kolena košarku. 

• Like 6
Posted

Jebem ti zivot al' sam mator. Sasa Obradovic 57 godina?! Daj bre, u mojoj glavi kao juce da smo se sirili sto imamo dva celavca na pleju u dresu Jugoslavije.

Boktemazo. 

Vreme je za vinjak. 

• Like 3
  • Ha-ha 2
Posted
46 minutes ago, Chaos Is Me said:

Dubai je ozbiljan sastav. Da nisu imali toliko povreda, siguran sam da bi bili bolje plasirani. Imaju bar po 2 dobra igrača na svakoj poziciji. Ipak, dosta su mekana ekipa koja igra na koš više. Mi ako želimo pobedu moraćemo malo da ih pritegnemo i da se vratimo na krvava kolena košarku. 

Tako'e!
Dve bas potetne napadacke ekipe.

Tako da, ko pritegne odbranu bolje on dobija.

Faktori za pritegnuti (iz moje perspektive):

1. Voljni momenat 
    • Kod nas je opste poznato da to varira. No ovde bi mi trebali biti u prednosti zbog domaceg terena. +1 za nas
  2. Takticka priprema
    • Golemac je proslu utakmicu jako dobro spremio i razlozio nas na komade u prvoj. Sasa je uhvatio bolji ritam i sad skapirao rotaciju bolje. Ovde bih stavio: izjednaceno. Opasno vazan faktor. 
  3. Defanzivni kvalitet igraca
    • Trube obe ekipe. 🙂  Izjednaceno.

Suma sumarum: mi dobijamo na defanzivni voljni momenat. 

Ovo pod uslovom da svi igraci odigraju u skladu sa svojim sezonskim prosjekom do sad i da ne bude da neko totalno zatrokira. Ili da nas usere neki Filip ili Musa... 

Posted

Treba napomenuti da se Musa vratio i da se hirearhija znatno sada menja.Mnogo ce.lopta njemu u ruke da ide tu ce najvise da izvise Bejkon i Rajt

Koliko je dobro po njih sto se vratio toliko u neku ruku i nije,veliki su egoisti pogovo on i Bejkon.Kada se resava boga pitaj ko ce tu da uzima taj bitan sut ,na kraju mogu i da se pobiju medjusobno zbog losih odluka i nezadovoljstva.Tako da videcemo,nema šale svakako sa njima.

Posted

I ja se nadam da bi ih povratak Muse mogao poremetiti. Bas teska utakmica, treba nam prava podrska sa tribina, domaci teren u ovoj utakmici nam je mozda i glavni adut.. 

• Like 2
Posted

Po cemu je defanzivni kvalitet igraca truba ? Na svakoj poziciji imamo solidne do dobre odbrambene igrace (Kodi, Odzelej, Moneke, Bolomboj ce biti dobar cim se vrati u formu. Pa cak ni Nwora nije los tu (samo je ne igra uvek) kao ni Dobric (kada ne juri najbolje bekove), Kalinic nije na nivou koji je bio ali nije bas ni truba (pogledati pod Milano). Jedina ocigledna (ali i ogromna) rupa u odbrani su Jago i Motijunas - ali obojica igraju po desetak minuta. Mislim da ova ekipa itekako moze da igra dobru odbranu ali smo izabrali da je ne igramo uvek i to je skroz okej - jos uvek nisu eliminacione utakmice a neodrzivo je sve vreme igrati top odbranu (pogotovo sa skracenom rotacijom koju forsiramo).

Sa druge strane oni imaju vise defanzivnih rupa (Rajt, Petrusev koji provode mnogo vise minuta u igri od Jaga i Motijunasa, kao i Bertrans koji verovatno nece igrati veceras) sto i broj primljenih koseva pokazuje (samo su ekipe koje su ispod njih primile vise poena od njih - Partizan koji se raspada kao i Baskonija/Makabi/Pariz koji forsiraju brzu kosarku i kosarku na veci broj poseda/poena).

• Like 1
Posted
1 minute ago, m0k1 said:

Po cemu je defanzivni kvalitet igraca truba ? Na svakoj poziciji imamo solidne do dobre odbrambene igrace (Kodi, Odzelej, Moneke, Bolomboj ce biti dobar cim se vrati u formu. Pa cak ni Nwora nije los tu (samo je ne igra uvek) kao ni Dobric (kada ne juri najbolje bekove), Kalinic nije na nivou koji je bio ali nije bas ni truba (pogledati pod Milano). Jedina ocigledna (ali i ogromna) rupa u odbrani su Jago i Motijunas - ali obojica igraju po desetak minuta. Mislim da ova ekipa itekako moze da igra dobru odbranu ali smo izabrali da je ne igramo uvek i to je skroz okej - jos uvek nisu eliminacione utakmice a neodrzivo je sve vreme igrati top odbranu (pogotovo sa skracenom rotacijom koju forsiramo).

Sa druge strane oni imaju vise defanzivnih rupa (Rajt, Petrusev koji provode mnogo vise minuta u igri od Jaga i Motijunasa, kao i Bertrans koji verovatno nece igrati veceras) sto i broj primljenih koseva pokazuje (samo su ekipe koje su ispod njih primile vise poena od njih - Partizan koji se raspada kao i Baskonija/Makabi/Pariz koji forsiraju brzu kosarku i kosarku na veci broj poseda/poena).

Nwora je brat na load management-u. Cuva se u odbrani, da bi se forsirao u napadu. Batler skoro ista prica, samo je kod njega stav/stil veoma lezeran, pa izgleda jos gore kad zaspi u odbrani. Oni kad isporucuju svoje u napadu, mi cemo igrati na visok broj poena i dobijati. U njihovu odbranu se ne uzdam.

• Like 2
Posted
43 minutes ago, FireKeeper said:

Tako'e!
Dve bas potetne napadacke ekipe.

Tako da, ko pritegne odbranu bolje on dobija.

Faktori za pritegnuti (iz moje perspektive):

1. Voljni momenat 
    • Kod nas je opste poznato da to varira. No ovde bi mi trebali biti u prednosti zbog domaceg terena. +1 za nas
  2. Takticka priprema
    • Golemac je proslu utakmicu jako dobro spremio i razlozio nas na komade u prvoj. Sasa je uhvatio bolji ritam i sad skapirao rotaciju bolje. Ovde bih stavio: izjednaceno. Opasno vazan faktor. 
  3. Defanzivni kvalitet igraca
    • Trube obe ekipe. 🙂  Izjednaceno.

Suma sumarum: mi dobijamo na defanzivni voljni momenat. 

Ovo pod uslovom da svi igraci odigraju u skladu sa svojim sezonskim prosjekom do sad i da ne bude da neko totalno zatrokira. Ili da nas usere neki Filip ili Musa... 

Jesi li se cuo sa Sesticem 😂

Posted
12 minutes ago, Princeton said:

Nwora je brat na load management-u. Cuva se u odbrani, da bi se forsirao u napadu. Batler skoro ista prica, samo je kod njega stav/stil veoma lezeran, pa izgleda jos gore kad zaspi u odbrani. Oni kad isporucuju svoje u napadu, mi cemo igrati na visok broj poena i dobijati. U njihovu odbranu se ne uzdam.

Meni je utisak da se Batler mnogo vise trudi u odbrani za razliku od Nwore za kojeg se bas vidi kada hoce ili nece da se iscima u odbrani.

Takodje, utisak je kada Nwora zeli da igra odbranu, da je neuporedivo bolji defanzivac od Batlera.

Posted

Ima Batler svojih momenata, odigra korektno i agresivno na lopti, isprati nogama igraca. Ili na preuzimanju nekako se dobro pozicionira i iscacka loptu na prijemu ili napravi pametan faul.. Ali timski odbrambeni principi su komicni, bukvalno od lopte nema predstavu ni sta raditi, niti se nesto posebno trudi.

Nwora mozda ima predispozicije za korektnu odbranu, ali kod njega je voljni momenat za ista van-statisticko veoma upitan. Ne znam da li je do kondicije, ili je jednostavno lijenstina, ali veoma sramotna odbrana vec nekoliko utakmica za redom.

Sve dok su sutevi za 3p u visokim procentima, i u napadu isporucuju svoje, nekako se daju trpiti 🙂

• Like 1
Posted

Tačno je sve ovo za Nworu i Butlera i to je, između ostalog, i glavni razlog zašto Saša toliko veruje Codiju i zašto Codi ima toliku ulogu i minutažu, uz sve svoje mane (u napadu) u pitanju je igrač koji ima vrlo stabilan defanzivni doprinos i koji je idealan za switch everything odbranu. On čini da nam je pod sa njim dosta visok, a za dizanje plafona upravo služe Nwora i posebno Butler.

• Like 1
Posted

Nvora je bio bolestan prosle nedelje i nije realno da taj tip glave rilja u odbrani, ili da je igra korektno, onda kada nij3 na 100%.

Od njega dovoljno sto se pojavio na utakmici i jos isporucio u napadu.

Sa Batlerom slicna prica s tim sto on ociglexno ima povredicu kolena, pa ne ne bi cudilo da i on bude nesto tanji sutra.