Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Koliko mene nervira ta priča o domaćim mladim talentima koji eto propadaju jer zli stranci dolaze ovde da igraju. Evo i Igor Rakočević se našao da pametuje u podkastu kod Luke i Kuzme. To je prazna priča. Mi nemamo trenutno vanserijske talente koji vrede da ih baciš u vatru. U davna vremena je bilo znatno bolje po tom pitanju. Da li zbog toga što u to vreme mladi nisu drndali kompjutere i telefone po ceo dan, nisu svako veče pijančili i ostajali do ujutru, već su imali radnu etiku i trenirali su do besvesti. Pa samo ću vam navesti neke primere, malo stariji znaju, ovim mlađim naraštajima da bude jasnije. Da li ste vi svesni kakvi su košarkaši bili jedan Igor Rakočević koji se pojavio sa 16god, jedan Miloš Vujanić, Radmanović, Aleksandrov itd. Znate li kakav je skok šut imao Rakočević kad se odrazi metar u vis? Kad Miloš Vujanić i Aleksandrov daju po 30+ poena u seniorskoj košarci. Kako je zakucavao Radmanović? A šta mi danas imamo? Dajte, budimo malo ozbiljni. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Koji je to domaći mega talenat kome smo propustili da damo minute?

Ne slažem se ni sa ovim nepostojanjem pritiska u ABA ligi zato što eto sad imamo 3-godišnju EL licencu. Zvezda je klub koji mora da ide na trofeje u svim takmičenjima, taj pritisak se podrazumeva bez obzira na vrednost trofeja u široj slici. Sport se igra za trofeje a ne radi učešća u nekom takmičenju. 

Apsolutno tacno, ovo za Topica je glupost momak je u pravo vreme dosao kod nas i da nije bilo onih nesrecnih povreda imao bi 15+ minuta regularno do kraja sezone. Uostalom on je i startovao prve dve utakmice u EL kad je dosao medju kojima je i derbi bio. 

Ovi klinci sto ih sad imamo jednostavno nisu toliki talenat isto bi minuta dobili i u drugim aba ekipama. Mogu misliti na sta bi licilo da igraju regularno po 15 minut+ minuta u aba. Na sve ovo utakmice aba lige iako je zgusnut raspored cesto sluze i da zamene treninge kojih i nema, da se razigraju neki igraci koji potencijalno mogu da donesu nesto na el nivou za razliku od juniora koji el nece videti do kraja sezone. Real nije prosle sezone davao sansu Hugu Honzalesu samo zato sto je mlad domaci igrac nego sto je izuzetno talentovan.

Kad se ponovo pojave neki igraci koji su talentovani kao Petrusev ili Topic dobice sansu al ovo forsiranje narativa o mladim domacim igracima u vecitima je bas trulo i vrti se kao pokvarena ploca.  Imamo mi dovoljno dobrih mladih igraca da nam ne propadne reprezentacija samo je vecina njih prerasla vecite ili nisu tu iz raznoraznih razloga koji realno nemaju veze sa ova dva kluba.

• Like 2
Posted

Da li neko ima ikakav info vezan za Rivera i njegov povratak? Danas sam čuo, iz navodno pouzdanog izvora, da se najverovatnije neće vratiti u tim do pred kraj sezone a možda ni tada, odnosno da je za njega sezona završena pa me zanima da li je još neko dobio takav info.

Posted (edited)

Pisah i na FKCZ temi, meni je apsolutni idiotizam gde trener dok je na klupi ima svu slobodu ovog sveta, gde moze da tera koga hoce, i da trazi ko mu padne na pamet, a onda ako kiksne par utakmica - dobije pedalu. Bukvalno ne postoji nikakva hijerarhija ili sistem, vec se sve radi impulsivno.

Ako je Grejem pravio probleme, ponasao se lose i sprecavao trenera u tome da sprovodi ono sto zeli - onda podrzavam ovo. Kao sto se npr prica da Parker radi u KKP. 

Ali ako se Obradovicu digao kurac da odjednom Jaga vaskrsava i tera tipa koji je projektovan bio za nesto posle maltene tri i po utakmice - onda je to cist bezobrazluk. Kao sto je bio bezobrazluk sto je trazio jebenog Korkmaza kada je dosao, pa je i Drcelic skontao koliko je to debilan predlog. 

Dobio si tim, dobio si odredjene igrace, pokusaj da napravis nesto od njih. Ubaci ih u taj tvoj sistem. Nisi Greg Popovic iz prajma, niti igras vanvremensku kosarku.

Edited by Markoss
  • Like 10
  • Thanks 1
Posted
26 minutes ago, Knipex said:

Da li neko ima ikakav info vezan za Rivera i njegov povratak? Danas sam čuo, iz navodno pouzdanog izvora, da se najverovatnije neće vratiti u tim do pred kraj sezone a možda ni tada, odnosno da je za njega sezona završena pa me zanima da li je još neko dobio takav info.

Koliko ja znam, on trenira samostalno već neko vreme. Najavljuju ga svako malo.

Doduše jeste malo čudno kad su rekli da se vraća oko Nove godine, taman kad Motejunasu istekne ugovor, tad se i Papi vraća. Kad eto, prođe mesec dana, još se ne nazire da će zaigrati. Ali nema šanse da je završio sezonu, gluposti. Kontam kroz do sredine februara će odigrati makar u ABA nešto.

Posted

Kad smo kod Grahama, mislim da pojedini koji pisu da nije dobio sansu grese. Dobio je on odredjenu sansu ali mislim da smo (Sasa) veliki problem napravili sto ga nismo istrpeli, narocito kroz ABA tekme. On je leteo posle prve greske na klupu. Bio sam u dobroj poziciji na utakmici protiv Barse u areni, bukvalno je zamenjen prvi put nakon prve male greske i na tu izmenu je bas ispizdeo i bio u fazonu da mora da dobije bar neke minute kao priliku da pokaze nesto.

Graham je onaj tip igraca gde je bukvalno svakom zvezdasu stalo da on proradi i da bi bio miljenik navijaca posle par tekmi da je proradio. 

Stav na terenu mu je takodje bio odlican. Pun fokus, cimanje, pozrtvovanost. 

Steta sto ga nismo istrpeli.

• Like 10
Posted
54 minutes ago, Markoss said:

Pisah i na FKCZ temi, meni je apsolutni idiotizam gde trener dok je na klupi ima svu slobodu ovog sveta, gde moze da tera koga hoce, i da trazi ko mu padne na pamet, a onda ako kiksne par utakmica - dobije pedalu. Bukvalno ne postoji nikakva hijerarhija ili sistem, vec se sve radi impulsivno.

Ako je Grejem pravio probleme, ponasao se lose i sprecavao trenera u tome da sprovodi ono sto zeli - onda podrzavam ovo. Kao sto se npr prica da Parker radi u KKP. 

Ali ako se Obradovicu digao kurac da odjednom Jaga vaskrsava i tera tipa koji je projektovan bio za nesto posle maltene tri i po utakmice - onda je to cist bezobrazluk. Kao sto je bio bezobrazluk sto je trazio jebenog Korkmaza kada je dosao, pa je i Drcelic skontao koliko je to debilan predlog. 

Dobio si tim, dobio si odredjene igrace, pokusaj da napravis nesto od njih. Ubaci ih u taj tvoj sistem. Nisi Greg Popovic iz prajma, niti igras vanvremensku kosarku.

Ne razumem. Ocigledno je imao los uticaj na ekipu, a to ne mora da bude samo da se ponasa lose. Jednostavno je gusio druge igrace, a nista nije doprineo i od kada on ne igra opet smo prodisali. Sto se tice Jaga izgleda da smo se ogresili malo o njega. Kod nas se vec drugi put vraca i sa kraja klupe postaje bitan sraf. To sto se nama ne svidja, to je nas problem. To bi znacilo da je Sferopulus pogresio, pa sada i Obradovic ili kako bi rekli hoce centrala da pogresi jednom, ali ne sto puta 🙂

• Like 1
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Posted
4 minutes ago, Markoss said:

Pa napravio je - imamo sa njim na klupi 13-8 u EL, nakon krize u koju smo upali je uspeo da stabilizuje ekipu, posloži rotaciju, odabere dve petorke na koje će se oslanjati i veže tri pobede u gostima. To što mi imamo skoro 20 seniora pod ugovorima ne znači da trener koji u selekciji nije ni učestvovao mora svakog od njih da koristi, a posebno ne da to radi tako da zadovolji želje navijača koji eto hoće umesto x igrača da gledaju y igrača.

Čovek se bavi trenerskim poslom 20 godina, ima neki CV i rezultate iza sebe, zar je toliko teško dati makar jednom treneru KKCZ neki benefit of the doubt da moooožda zapravo zna šta radi? Posebno što je cela frka nastala oko igrača koji prethodne dve godine skoro da nije igrao košarku i za koga postoji sasvim realna mogućnost da je washed up, ako trener koji je sa njim svaki dan utvrdi to isto ne vidim što bi ga na silu forsirao... Da bi se poslovično nepoverljivi navijači KKCZ i sami uverili u to?

Uostalom, Graham ima 31 godinu i šansu da negde van Zvezde dokaže da nije bivši košarkaš, ako ode recimo u neki Makabi i tamo proigra onda ima smisla tovariti Obradovića zbog loše procene i pogrešne odluke, do tada ipak biram da verujem treneru kada otpiše igrača koji prošle sezone ni u G-League nije uspeo da se istakne. 

• Like 25
  • Thanks 1
Posted

Каква безобразна, злонамерна, површна и примитивна изјава Игора Ракочевића... Стичем утисак да у последње време у готово свакој сфери нашег друштва као по правилу наилазимо на ситуације да негде неко треба да се мења јер не заслужује позицију на којој се налази, а онда онај који би у теорији требао да га замени отвори уста и ненормалним наступом потврди да је готово па свеједно да ли ће он доћи или ће тај актуелни остати. Зачарани круг!

• Like 4
  • Ha-ha 1
Posted

Zbog toga cijenim Vladu Djurovica i njegovo iskreno radovanje kada Zvezda dobije, najgori su ovi kao veliki Zvezdasi koji se jednako isfuraju kada Zvezda dobije kao Zeljko Pantic. 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted

Jago sa svim svojim manama i limitima je mnogo upotrebljiviji i korisniji igrač od Grahama. 

Saša je morao da presječe i ponovo skrati rotaciju jer dok je pokušavao da integriše Devontea totalno smo ispali iz forme. 

Plej koji to nije. Šuter al ne pogađač. Jedno veliko ništa. 

Žestoko smo promašili s Džejlen Adamsom i Nejpirom, ali Graham je možda čak i veći fejl od njih. 

Jedino što se može reći da je Ok lik. Ne glumi ludilo, nije umišljen, ali  očigledno je i on svjestan ili mu je objašnjeno da neće ići ovako, i da ima svu slobodu da pronađe novi angažman. 

Nadam se da je ovo lekcija za deo uprave zaduzen za sportski sektor, i da će učiti iz grešaka. Znači ne dovoditi 30+godišnjake iz nba koji imaju "ime", nego one koji su željni dokazivanja, u najboljim godinama, ili pred kojima su najbolje godine. 

• Like 3
  • Ha-ha 1
Posted

Možda je neko primetio da ne pišem na topiku, ali ovde ću da napravim izuzetak jer se ne radi toliko o samom kk.
Pogledajte vi samo ovaj naslov

Iz ove bljuvotine, izdvajam:

Međutim, Jago je idealan primer Batleru da Amerikanac shvati kako može i mora da se igra kod Saše Obradovića. Besomučno pokušavanje da se postane heroj tako što će se ispaliti veliki broj nerezonskih šuteva ne vodi nigde, a momak iz Sau Paula je to shvatio.

Znači, Grejem je već bivši, ali Batler još ima neku šansu da izbori svoje minute..majko mila..dnovinari obično ovako pišu kad je u pitanju "zaštita" nekog domaćeg igrača, ali Yago je Brazilac, čemu ovoliko sramno lupetanje?

Čemu tolika mržnja prema američkim igračima u domaćim medijima? Mogu da razumem za Parkera u Partizanu ili Nejpira nekad u Zvezdi, verovatno su zaslužili, ali Grejem i Batler imaju pošten pristup, čemu idiotisanje?

Ali da Yago drži čas Batleru..pa jebote..

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

Izneverovao sam..no comment..

P.S. ne postoji šansa da je Yago bolji igrač od Grejema..odbijam da postoji. A taman mi je delovalo da smo se konačno oslobodili Ćokijevih seljačkih fora i fazona. 

• Like 10
  • WOW 1
Posted (edited)

Brate, jel su stvarno ovo pisali? 

Splacine poput ovog kvazi novinara treba sprdati na svakom cosku tako da svi zivi znaju koliko su oni uopste upoznati sa materijom i poslom od kojeg zaradjuju.

Edited by Golijat
Posted

Vidim da imaju razlicita misljenja povodom Devontea i njegove uloge, kao i sta je on pokazao u ovom timu. Moje misljenje je da smo u daljoj i blizoj istoriji nasega nam kluba, trpeli igrace i davali im sansu mnogo duzi vremenski period, nego sto je on dobio. Ono sto sam ja malo njega gledao na terenu, decko nije pokazivao kurcobolju i trudio je se i u odbrani i u napadu. Ono sto takodje jesam video je da je Obradovic, nekoliko puta bas ga lepo potkacio u raznim izjavama. Ako imas nesto, reci mu licno (mozda i jesi), ali nemoj da seres po njemu, dok covek pokusava da izadje iz kanala. Mnogo veci treneri od tebe to nisu radili. 

Jedino sto bih razumeo je ako je pokazao neku nedisciplinu na treninzima, ili nepostovanje prema drugim saigracima ili clanovima strucnog staba. Ovako je bas bezveze da se odrices jos jednog igraca u rotaciji na pocetku februara. Kako nas obicno usere karma zbog ovakvih poteza, ne bih se iznenadio da bude neka nadolazeca povreda...

• Like 6
Posted

Kod kuće uvek imaju šansu i to ih stavlja u dobru poziciju da se izbore za visok plasman pred plej-of. Sviđaju mi se njihovi bekovi, Kodi Miler Mekintajer, Batler se veoma brzo i dobro prilagodio na Evropu i verovatno je bio jedno od najboljih pojačanja, kad pogledate želje i potrebe, povrede koje su imali… Čima je igrao sjajno. Imaju sve što im treba, promena trenera ih je pogurala. Našli su način da preguraju gostovanja i sad sa ovim nizom kod kuće mogu da odrade veliki posao. Imaju šest od narednih sedam utakmica kod kuće. Imaju priliku da ostave trag. Potrebno im je da ostanu zdravi, da nastave da se hrane energijom navijača i budu stabilni“, zaključio je Erik Mekolum.

• Like 4
Posted

Stice se utisak da nam vise pase da gubimo utakmice, samo da bi dali sanus Grejemu.  Terene ne laze, igraju oni koji u tom trenutku vise doprinose. Sasvim logican i ispravn nacin i svi bi to uradili da su na poziciji struke.

• Like 2
Posted

Stara dobra "Kratka rotacija je majka" nema prostora da se tu neko uigrava i da se ceka. Kad se pobedjuje nema tu sta da se polemiše sto nije igrao ovaj a stoj je igrao ovaj.

Posted
10 hours ago, VISOKOLETAC said:

Izgubili smo dosta utakmica, poceli da gubimo korak sa vodecima i onda je Sale presekao i odlucio se za manju rotaciju bez Grejma. Od tada smo dobili 3 utakmice u gostima sa preko 100 datih poena u proseku. Da li mislis da sada u ovom veoma bitnom periodu, kada su pobede pod moranje, treba nesto da menja i eksperimentise? Mogao je da dobije neke minute u ABA, ali izgleda da Grejma to nesto ne inspirise, posto je na prosloj morao da ga menja zbog katasrofalne igre. Onda sledi kup, gde on sigurno ne bi ni putovao. To je jos 2 nedelje bez takmicarske kosarke. Pre ce Karter da uhvati ritam posle kupa, nego sto bi on to mogao. Ocigledno je da je on digao ruke od nas, a i mi od njega.

Ocigledno je da mnogi od vas vide samo crno i gldaju da i na najmanju sitnicu prigovaraju Saletu i klubu, a iz aviona se vidi da sa njim ne ide, a bez njega igramo vrhunski. Ja sam bio pun nade da on moze, a tako sam ovde i pisao, ali sam ga video protiv Valensije i shvatio da je to to sto se njega tice.

Ne znam prijatelju u koji me kos to trpas ali nadji barem 2 posta u kojima prigovaram bilo sta Saletu i klubu i vodim te na pivo. Bukvalno mislim isto ovo sto ti pises posle boldovanog. Samo mi je krivo sto nije kliknulo, a cini mi se da bi bilo jako dobrih stvari da jeste. 

Posted
2 hours ago, Drug Crni said:

Možda je neko primetio da ne pišem na topiku, ali ovde ću da napravim izuzetak jer se ne radi toliko o samom kk.
Pogledajte vi samo ovaj naslov

Iz ove bljuvotine, izdvajam:

Znači, Grejem je već bivši, ali Batler još ima neku šansu da izbori svoje minute..majko mila..dnovinari obično ovako pišu kad je u pitanju "zaštita" nekog domaćeg igrača, ali Yago je Brazilac, čemu ovoliko sramno lupetanje?

Čemu tolika mržnja prema američkim igračima u domaćim medijima? Mogu da razumem za Parkera u Partizanu ili Nejpira nekad u Zvezdi, verovatno su zaslužili, ali Grejem i Batler imaju pošten pristup, čemu idiotisanje?

Ali da Yago drži čas Batleru..pa jebote..

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

Izneverovao sam..no comment..

P.S. ne postoji šansa da je Yago bolji igrač od Grejema..odbijam da postoji. A taman mi je delovalo da smo se konačno oslobodili Ćokijevih seljačkih fora i fazona. 

Srpski novinari (ipak) u seriji "Dve stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost, ali za svemir nisam siguran".

Posted
2 hours ago, aleksa7 said:

Каква безобразна, злонамерна, површна и примитивна изјава Игора Ракочевића... Стичем утисак да у последње време у готово свакој сфери нашег друштва као по правилу наилазимо на ситуације да негде неко треба да се мења јер не заслужује позицију на којој се налази, а онда онај који би у теорији требао да га замени отвори уста и ненормалним наступом потврди да је готово па свеједно да ли ће он доћи или ће тај актуелни остати. Зачарани круг!

Gledao sam ceo intervju sa Igorom, istrgnuto je to iz konteksta.. Više se generalno pričalo o košarci i EL danas, kako i nema prostora za razvoj igrača. Malo ga je i Luka navukao na tu njegovu i Kuzminu priču o zlim strancima i kako je to loše za naše klubove i reprezentaciju.

Inače odličan intervju, dečko na mestu, karijera za primer.

Nije hteo da priča o tome koliko je para oprostio CZ.

Iz celog intervjua može samo da se zaključi da ima ogromnu ljubav prema CZ i poštovanje za ono što je dala njemu i njegovoj porodici.

Malo je bezveze, kao u igri gluvih telefona, prepričavanjem šta je rekao po portalima i društvenim mrežama ispada da je rekao kako smo pijani milioneri i nećemo domaće talente/igrače.