Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Petkovic Miroslav97 said:

Zvezda od Dobrića nema šta da izgubi, može samo da dobije. 
Ima dobar šut, solidan flouter (koga u poslednje vreme uopste ne koristi) mozda i najbolji naš igrač u tranziciji, solidan defanzivac uz to ima ogromno iskustvo. 
Pored Virtusa gde se nije snašao majom zbog povreda, on je član i prve petorke  jedne od najjače reprezentacije na svetu! Kninska Kobra 💪🐍

Cuj, Dobric nas najbolji igrac u tranziciji pored zivih Kodija i Cime koji su sam EL vrh u tom segmentu. 😄 Drag je i meni nas Segi, ali ga preceni u opisu prilicno, makar ovog Dobrica danas koji def nije u svom prajmu. Ali opet, sto rece @Cavani, ne smeta mi da bude na rubu rotacije kao domaci igrac. Meni je vise tuzno sto nismo dugo izbacili nekog novog Dobrica

• Like 14
Posted
15 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Cuj, Dobric nas najbolji igrac u tranziciji pored zivih Kodija i Cime koji su sam EL vrh u tom segmentu. 😄 Drag je i meni nas Segi, ali ga preceni u opisu prilicno, makar ovog Dobrica danas koji def nije u svom prajmu. Ali opet, sto rece @Cavani, ne smeta mi da bude na rubu rotacije kao domaci igrac. Meni je vise tuzno sto nismo dugo izbacili nekog novog Dobrica

Haha, dobro. Možda sam malo preterao, ali je dobar igrač u tranziciji. 😁

Slažem se sa tobom i Kavanijem.

Dobrića već sutra može da zameni Barna, ali mi je još nekako teže što nismo uspeli da imamo domaćeg rotacionog 2/1 igrača. Defanzivnu zver koja bi mogla da prenese loptu preko pola i pogaða u kontinuitetu otvorene šuteve. Branko Lazić, sa plejmejkerskim osobinama 😁😁

• Like 1
Posted

Zvezdin centar je zabeležio devet minuta na parketu, nije imao poenterski učinak, ali je imao četiri skoka. Ipak, njegov učinak je sada zaista manje bitan, najvažnije je to da je ponovo na raspolaganju crveno-belima.

– Konačno sam u potpunosti spreman i mogu mirne glave da ostavim povredu iza sebe. Devet meseci je bilo iscrpljujuće, ali najvažnije je da sam ponovo na parketu. Sezona nam je donela mnogo oscilacija,  dobrih i loših trenutaka. Ipak, uveren sam da imamo kvalitet da pobeđujemo i van svog terena, pod uslovom da svi budemo na visokom nivou iz utakmice u utakmicu – rekao je Bolomboj novinarima posle meča.

• Like 12
  • Love 6
Posted
3 hours ago, NeprezniVozacF1 said:

on to i ne treba da radi, to sto amater od njega pravi kenana je posebna prica😂😂😂

Već postaje degutantno ovo vređanje Saše, i ne razumem zašto moderacija ne reaguje…

A apropo mog posta, ne pričam

o tome da se demarkira i “pripali”, već da primi loptu i kao plejmejker odigra nešto..

On i kada prenese loptu i doda nekom od saigrača, ne može više da se oslobodi čuvara i ponovo primi loptu.. u napadu kada on loptu prenese i doda je nekome, ona se više nikada ne vraća njemu u ruke

• Like 3
  • Pumpaj! 1
Posted
14 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Haha, dobro. Možda sam malo preterao, ali je dobar igrač u tranziciji. 😁

Slažem se sa tobom i Kavanijem.

Dobrića već sutra može da zameni Barna, ali mi je još nekako teže što nismo uspeli da imamo domaćeg rotacionog 2/1 igrača. Defanzivnu zver koja bi mogla da prenese loptu preko pola i pogaða u kontinuitetu otvorene šuteve. Branko Lazić, sa plejmejkerskim osobinama 😁😁

Zato toliko kukam i botujem za Miljenovica , jer mislim da konacno mozemo imati nekog domaceg rotacionog igraca u perspektivi, narocito na bekovskim pozicijama.

• Like 4
Posted
3 hours ago, dunaj95 said:

Ma brate ne možeš pucati na najveće rezultate, pričat o F4 i tituli (i navijači i igrači i uprava) a ograničavati se nekim nebuloznim pravilima?!? Ako imaš opciju da za isto para dovedeš boljeg igrača stranca dilema ne smije da postoji! Ako to je budžet 27m svaki evro treba trošiti da tim bude jači i ozbiljniji a ne da imaš "KVOTU" domaćih igrača...

Jer ko je od tih istih domaćih igrača, reprezentativaca, odbio veću ponudu iz inostranstva i došao u Zvezdu ili Partizan?? Za dobrobit srpske i klupske košarke?  Ko? Samo jedan od njih na DESETINE!  Ko je od mladih igrača odbio koledž i NBA zarad Zvezde i Partizana?  NIKOOO! Jer svima je lični uspjeh i zarada na prvom mjestu...sto je legitimno, al nemojmo onda ni praviti neki "ROMANTIZAM" od Zvezde i nametati joj "obavezu" da razvija srpsku košarku u ovakvim uslovima...

Zašto Vasa nije došao da mentoriše Miljenovića? Zašto se Gudurić nije vratio u "svoju" Zvezdu? Zašto je Teo otišao u 34oj u Virtus u EK, a u Zvezdu i 37oj?? Što nije pomogao svom klubu u stvaranju novih Teodosića dok je još ličio na košarkaša?  

I sad mi treba da imamo neku "obavezu" prema "domaćim igračima? 

Imaš kvalitet koji nam treba? Imaš?  Hoćeš u Zvezdu?  ДОБРОДОШАО 🇷🇸

Nemaš kvalitet?  Imaš a nećeš? ДОВИЂЕЊА!  AND WELCOME TO RED STAR BRO!🇳🇬

Wow! Koji to klub nema par domacih igraca i koji to klub ne bi zelio da ima sto vise domacih igraca koji imaju kvalitet da igraju el??? Jbt kao da ne vidimo neke Laranzakise,Papanikolaue,Ljuljeve,Smarmedove,Mahmatouglove,Brizuele,Trapije i mnoge druge. Sigurno da su Oli,Panata,Real,Barca,Monako mogli dovesti bolje igrace od ovih al nisu i drze ih godinama u klubu,sta mislis zasto? 

• Like 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Sad sam tek stigao da pogledam snimak 2. poluvremena iz Milana, uzivo sam gledao u nekom drustvu pa sam gledao dijagonalno. Stigao sam do trenutka kada Mekintajer uvaljuje loptu Batleru za ciglu, vezuje pertlu pa Bolmaro daje kos, zatim u napadu baca ciglu a nama Ledej daje trojku i ocas posla nakon cetvrtine rovarenja odosmo opet na -13 za minut.

Jos mu na to sve kao so na ranu dobri decko Gudura pokazuje rukom nakon primljene trojke da nije dobro vezao pertlu.:23::23:

Suma sumarum postedeo sam se troska kupovine novog televizora.

Screenshot-2026-01-18-21-36-12-819-rs-ma

Posted
1 minute ago, BojanaCZV said:

Dajte bre taj gif sa pertlom, ili koji je minut, gledala sam samo poslednju četvrtinu. 

Evo na slici gore, minut ipo otprilike pre kraja trece cetvrtine.

• Thanks 1
Posted
6 minutes ago, BojanaCZV said:

Dajte bre taj gif sa pertlom, ili koji je minut, gledala sam samo poslednju četvrtinu. 

Nije gif nego gaf :kece:

Kako to ne bi uopste bilo smesno da nismo dobili...

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
1 hour ago, Borky said:

Wow! Koji to klub nema par domacih igraca i koji to klub ne bi zelio da ima sto vise domacih igraca koji imaju kvalitet da igraju el??? Jbt kao da ne vidimo neke Laranzakise,Papanikolaue,Ljuljeve,Smarmedove,Mahmatouglove,Brizuele,Trapije i mnoge druge. Sigurno da su Oli,Panata,Real,Barca,Monako mogli dovesti bolje igrace od ovih al nisu i drze ih godinama u klubu,sta mislis zasto? 

Larentzakis - 6 utakmica 3:25 min

Papanikolau - 18 utakmica 14:16 min

Ljul, koji je ipak neka druga dimenzija za ovo društvo -19 utakmica 10:41 min

Mahmatouglu - 5 utakmica 5:28 min

Brizuela - 20 utakmica - 15:06 min (9ppg)

Trapi - 20 utakmica- 6:48 min

Deda - 20 utakmica  14:40 min

Dobri - 11 utakmica 14:08 min

Malo ta priča o "domaćoj osovini" funkcioniše drugačije kod navedenih klubova od terena, uloge tih igrača, pa do narativa... oni ne računaju procente u kojima imaju domaće igrače, ne broje njihove koševe i slično... nego ih koriste poprilično racionalno...

Od domaćeg igrača koji igra 15 min u EL se očekuje da igra ili vrhunsku odbranu (imali smo jednog takvog , Lazića) ili da isporuči nekih 8-10ppg sa klupe (pomenuti Brizuela) ... ako nisi u stanju isporučiti to onda guliš domaće takmičenje i u prosjeku ne igraš 14min nego ispod 10min...

Doduše ove sezone smo imali ozbiljnih problema sa povredama pa je raspodela minutaže bila prinudna...

Ako Davidovac i Dobrić u ovakvom stanju imaju kvalitet za 15 min u EL onda okej ... nemojte se ložiti bezveze na top 8...

• Like 1
Posted
33 minutes ago, dunaj95 said:

Larentzakis - 6 utakmica 3:25 min

Papanikolau - 18 utakmica 14:16 min

Ljul, koji je ipak neka druga dimenzija za ovo društvo -19 utakmica 10:41 min

Mahmatouglu - 5 utakmica 5:28 min

Brizuela - 20 utakmica - 15:06 min (9ppg)

Trapi - 20 utakmica- 6:48 min

Deda - 20 utakmica  14:40 min

Dobri - 11 utakmica 14:08 min

Malo ta priča o "domaćoj osovini" funkcioniše drugačije kod navedenih klubova od terena, uloge tih igrača, pa do narativa... oni ne računaju procente u kojima imaju domaće igrače, ne broje njihove koševe i slično... nego ih koriste poprilično racionalno...

Od domaćeg igrača koji igra 15 min u EL se očekuje da igra ili vrhunsku odbranu (imali smo jednog takvog , Lazića) ili da isporuči nekih 8-10ppg sa klupe (pomenuti Brizuela) ... ako nisi u stanju isporučiti to onda guliš domaće takmičenje i u prosjeku ne igraš 14min nego ispod 10min...

Doduše ove sezone smo imali ozbiljnih problema sa povredama pa je raspodela minutaže bila prinudna...

Ako Davidovac i Dobrić u ovakvom stanju imaju kvalitet za 15 min u EL onda okej ... nemojte se ložiti bezveze na top 8...

Sad mjenjas teze i shvacas moje primjere bukvalno. Ti si napisao da ne trebaju takvi igraci u ekipi kad imas 27M budzet a ja sam ti dao primjer da svi klubovi koji imaju minimalno toliki budzet imaju domace igrace koji jako malo doprinose i nisu bitni za rezultate na terenu.  Kod nas domaci igraci imaju minorne uloge i igraju po potrebi tipa Davidovac jer mjenja na 4 zbog toga.sto nam rezervna 4 igra na 5 vecinu vremena. Dobric je sigurno u rangu gore pobrojanih igraca u ovom trenutku a o Kalinicu necu ni da pricam al opet ne zelim da ulazim u raspravu o bukvalnom ucinku igraca vec o tvojoj tvrdnji da ako imas pare moras imati 16 mamojeba ako zelis neki rezultat. Kladim se da ako Real npr. bude imao losu sezonu nece najebati Abalde i nece u njega niko uperati prstom al ce sigurno da gledaju ucinak npr. Maledona,Okekea,Lajlsa... pa onda kako ih je koristio trener i ako ih nije koristio zasto nije. Znas nije problem Ljulj vec ako koristis Ljlja vise od Maledona. (Ovo je samo primjer ne moras odmah googlati statistiku,naravno da ga ne koristi).

Posted

Davidovac igra 14min samo zato što smo masakrirani povredama na centarskoj poziciji, pa je Odželej sa 4/3 pomeren na 5.

To svi znamo, ali nas ipak ne sprečava da palamudimo o neznanju stručnog štaba koji, eto, misli da DeDa treba da bude nosilac u plej of ekipi ili, još gore, o zaveri uprave po kojoj mora da igra jer je Srbin.

Pri tom je u poslednje dve utakmice igrao ispod 3min.

Kad se Bolomboj potpuno vrati Davidovac ispada iz 12 ili se, u najboljem slučaju po njega, rotira na poziciji poslednjeg igrača u sastavu sa Motejunasom/Izunduom.

Dobrić je igrao 14min u proseku na 11 utakmica, uključujući sve one u kojima je Nvora bio odsutan.

U poslednja tri kola (od kad se oporavio) igra manje od 3min u proseku, a u Kanuasu je bio van sastava, iako zdrav.

Takav kljakav i nikakav šutira 42%za tri na skoro 3 uzeta šuta, a 100% sa penala. Pri tom je uglavnom poslednja opcija za realizaciju i igra nekog Branka Lazića u napadu sad kad su bekovi zdravi. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
6 hours ago, dunaj95 said:

Ma brate ne možeš pucati na najveće rezultate, pričat o F4 i tituli (i navijači i igrači i uprava)

... a da prethodno nikada nisi igrao ni plejof u ovom sistemu takmičenja, iako si učestvovao u 7 od 8 sezona od uvođenja istog (ne računajući onu prekinutu zbog COVID-a, kada ga izvesno isto ne bi videli). Mislim možeš u teoriji da pucaš na šta hoćeš, samo je malo smešno kada se uzme u obzir ko puca i kakav mu je domet u praksi.