Borca Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Posto su slobodni za vikend u ABA i igraju sa Parizom u utorak (kolo je normalno ali se igra utorak i petak zbog preskakanja katolickog Bozica koji je sreda/cetvrtak) mozda bi fokus na ovih par treninga do puta u ponedeljak mogli da stave na uvezbavanje slobodnih bacanja. 4
vinogradskaopera Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Suze mi u ocima bile kad sam video jednog jedinog Kvinsija na centru terena, on je jedan od malobrojnih zbog kojih sam i zavoleo kosarku, dok je on harao u nasoj Zvezdi ja sam bio klinac koji je upijao svaki njegov potez. Bas mi je drago sto je bio tu, nadam se da ce uskoro Djenka, Cirbes i ostali stranci naici malo u goste 6
Krle Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Izuzetno bitna pobeda protiv ekipe koja se jako potcenjuje i koja igra ove sezone beton odbranu, a uz to je posle pobede nad Partizanom bila rasterecena i to se i videlo kroz partije Edvardsa, Vildoze Alstona, Jalova, pa i Akelea koji su igrali odlicnu utakmicu. Istina je i da su imali dosta otvorenih pogleda ka kosu, ali imali su i protiv Partizana i nekih drugih ekipa pa nisu pogadjali. Sa druge strane, mi smo u drugoj i trecoj cetvrtini bili vrlo losi u odbrani, ali je bilo i nekih situacija gde umesto da odemo na +7 (alej up za Monekea u kontri) mi primimo trojku i bude samo 2 razlike. Videle su se i neke promene u odnosu na prosle utakmice, CMM je dosta vise napadao kos, sutirao je samo kad mora ili u situacijama u kojima je poprilicno precizan ove sezone, a uz to je igrao i dobru odbranu. Nwora isto dobar, Moneke mora bolje sa zicerima i naravno bacanja cele ekipe moraju biti mnogo mnogo bolja ako zelimo nesto da uradimo. Protiv Pariza u utorak cvrsto, uz tranziciju koja ce nam se sigurno otvarati i gde cemo imati priliku da igramo onu nasu kosarku. Ajmo dalje! Edited 5 hours ago by Krle 6
Truman Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Bio sam pod utiskom celo vece nakon utakmice. Nisam verovao da cemo i mi dobiti neku neizvesnu zavrsnicu, i kao sto sam rekao, ova utakmica je bila mnogo teza od one protiv Hapoela. Kodi Miler Mekintajer je konacno odigrao utakmicu gde je radio sve ono sto ume. Non stop ulaz i manje suteva za 3. Primetio sam samo da u kontri prvo gleda gde mu je Chima, pa tek onda svi ostali. Onaj pas iza ledja i alley oop su bili suvisni, ali nema veze. Butlerovo lose izdanje, ali i pored toga 9 poena. Imam osecaj da je ovu utakmicu hteo vise da razigrava ostale nego da on poentira. Mislim da je i dobro sto je udario malo glavom o zid. Njegova nonsalantna dodavanja nece raditi protiv ekipa koja "hasluju" odbranu, gde Vildoza iskace i preseca svaki malo slabiji pas. Opet, mislim da je zasluzio malo vise minuta, pogotovo kada skoro 4 minuta nismo dali poen iz igre u poslednjoj cetvrtini. Hvala sudiji sto je dao Kalinicu 5. licnu, inace ne bi ni ulazio i dao poene za pobedu. Ne znam, meni je milina gledati ga i stvarno se nadam da ostaje tu i sledecu sezonu. Graham treba samo da sutira za 3 i da ne prelazi liniju 6.75. Ja i dalje verujem da ce on doci na svoje i vratiti samopouzdanje. Semi Odzelej. To je to. Sve u svemu, uzasna utakmica. Drugar grobar nakon prasenja u Kaunasu mi kaze "Upalio sam Zvezdu, hocu da vidim neku smislenu kosarku". Ja mu kazem "Pa sto bi onda gledao Zvezdu". Nase najgore izdanje kuci ove sezone, ali ovaj period slabije igre samo znaci da cemo bas zagristi od drugog dela sezone, i to me raduje. 4
rodriguez Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago sad se mogu i hladne glave pogledati brojevi, koji u krajnjoj liniji dosta toga kažu https://www.euroleaguebasketball.net/en/euroleague/game-center/2025-26/crvena-zvezda-meridianbet-belgrade-virtus-bologna/E2025/167/#box-score strahotni procenti šuta za virtus, oni su prosuli pobedu na izgubljene lopte kojih imaju 17 spram naših 10. na skoku je isto razlika mada ne toliko odlučujuća 33 vs 27. i to je to gde smo napravili merljivu razliku u našu korist jer su naš ošuljili u šutu. vildoza najsolidniji spolja, retko dobri brojevi za nekoga čija se forma ovoliko dovodi u pitanje ovde. mada znamo se, ko zna šta su morali da istrpe da bi dobili sinoćnji PIR 27/+9. vikend je pred nama, ne želim da razmišljam šta nas čeka u parizu sa ovakvim branjenjem šuta protiv jedne od šuterski potentnijih ekipa u ligi. barem smo popunili prvi roster, fali samo dobrić (ako je on u prvih 12, pretpostavljam da da). znači sad je na onima koji treba vide kako to da iskoriste, pogotovo što posle PBB valjda ima slobodnih dana za trening našta se toliko kuka. 1
Sector Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 7 hours ago, Todo said: A zašto se ovde konstatno uporedjuju minuti Kaline i Davidovca sa Batlerom? Kakve oni veze imaju, kao da kažemo CMM igrao više od Izundua. Njih dvojica 4/3 igrači a Batler 1/2. Mislim ja se slažem sa tim da igraju previše,ali to nije na uštrb Batlera. Njegove minute jedu CMM,Nwora i Grejem. Zato što je Nwora SF ali tamo ne igra jer Kalina uzima gro minuta, kako ne bismo imali crnu petorku na parketu. Jer zemlja košarke, identitet. 2 1
Leo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 9 hours ago, Golijat said: Semi pa posle njega Kalina, jako dobre tekme. Semi standardno vec isporucuje svoje. Kalina posle duzeg perioda odigrao dobru tekmu. Pogadjao u prvom poluvremenu, dobra odbrana u drugom i uzetih par lopti na skoku takodje. Svidja mi se i sto je Sale ostavio Butlera na klupi jer je od druge cetvrtine igrao lose i nonsalantno. Pod hitno da pocnes neki drugi sport da pratis. Edited 4 hours ago by Leo 1
Losmi17 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jos jedno gromorozno vodjenje O'bradovica. Ovo su sad maltene Sfeki rotacije. Igra bez centara, uvodjenje Pradjeda da brani zadnji napad, zaboravljanje na Batlera, besmislena preuzimanja... Jezivo, ovo je vodio mozda jos gore nego derbi. 6 1 1
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Meni se juče neočekivano desila ista stvar kao i prethodnih par sezona. Krenem da gledam komšije, koje "straight forward" krenu da gube, ja se tu opustim i spokojno zaspim, ne odgledavši ni sekund našeg meča. Kasnije će se ispostaviti da je to najbolja stvar koja je mogla da mi se desi. Probudim se oko ponoći, vidim rezultat, vratim poslednjih par minuta utakmice samo da vidim na koji način smo pobedili i zaključim da sam spasao tonu živaca. Jedina dobra stvar jeste to što smo se vratili na pobednički kolosek, a protiv Pariza levo videti da li nastavljamo putovanje ili ispadamo iz šina. CCM je ponovo bio faktor i mislim da je u previše mečeva ove sezone on bio taj glavni šraf da bi mogli da mu se pojedini skinu s k...a. Ovde ne kažem da ne podleže kritici, ključ je držati ga u opancima, već mislim na one koji mu bukvalno jebu majku po društvenim mrežama i teraju ga iz kluba, odbrojavaju dane ugovora i slično. Druga za mene bitnija figura je brat Ođelele i tu bih stao da ga ne ureknem. On je primer stranca u KKCZ, hvala mu. Ostale ću preskočiti, bio bi ovo novi Rat i mir, a samo ću još spomenuti Devontea Greema. Mi smo sa njim za sada pojeli govno ali ne na nivou Pa nazad jer se dečko trudi. Ne znam koliko vas se seća iz kakvog kanala smo čupali Đenka i na kraju uspeli. Ja bih Devonteu davao maksimalnu slobodu da kroz Aba ligu vrati taj šut i samopouzdanje, imam osećaj da će vratiti. Njegov slučaj nije slučaj Parkera iz komšiluka. Eto toliko. 2
berti Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ali kako se crtalo da opet izgubimo na isti način po ko zna koji put. Pravi horor. Ako bih birao ko da postigne pobedonosni koš, onda je to Batler. Vidi se da mu puno znači i dace mu ogromnu dozu sampouzdanja. Sad, da li je Sasa zahtevao da se ode na Batlera ili je Kodi sam to odlucio... Nadam se prvo. Grejem... Da nije suta za tri, da li bi on uopste mogao da postigne koš. Ono pucanje trojki iz mutavih situacija... Ok, povreda je bila duga, nadamo se da ce da se popravi. Za sada deluje da bi Jago sa njegovom visinom bio mnogo korisniji. Sinoc, kao posle bitke. Srce.... I posle kazu kako bre, ništa mu nije bilo, videli smo se pre par dana.. Uzasno stresno. 1
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Lepo evroligaško veče za Svetog Nikolu Pola Srbije je slavilo a pola samo išlo u goste 1 25
bodo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Virtus se predstavio kao vrlo nezgodan protivnik i zaista milimetri su ga delili od maksimalnog učinka u Bg i to bi bilo sve samo ne nezasluženo. Na +5 dva minuta pre kraja znao sam da je to daleko od gotovog i stvarno sam mislio da ćemo izgubiti meč na 50tak sekundi do kraja. Izuzetno mi je drago da je pobedonosni koš dao Butler koji je zaboravljen na klupi iz samo Saletu znanih razloga. Iskreno ne sviđa mi se kako Sale vodi ekipu od čuvene implementacije ali pobeda se piše i to je u ovom trenutku najrelevantnije. Idemo po brejk u Pariz i odmah iza toga po prvu pobedu protiv Efesa na njihovom terenu u EL. Taj skalp nam još jedino nedostaje od svih gostovanja u trentnom sastavu EL. Edited 3 hours ago by bodo 4
Kosjan Willavić Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Negde sam video podatak da smo najgori u EL po pogodjenim slobodnim bacanjima. To ce da nas kosta i kostalo nas je u neizvesnim zavrsnicama, a posle odlucuju minimalne razlike 3
Dzo23 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 godina je prošlo kao tren... Kvinsi Miler, čovječe! Kako je on samo igrao... 😱 Bio je samo jednu sezonu ali je ostavio neizbrisiv trag. Ono što je on demonstrirao nije nijedan igrač prije, a ni posle njega. Dovoljno je reći da smo tad jedini put igrali top 8. Dobro, bilo je tu sjajnih igrača poput Kinsija, Gudure, Cirbesa, Jovketa... ali ovaj nam je promjenio sezonu za 180 stepeni instant, i učinio je vjerovatno najuspješnijom zadnjih xy godina. Ostaje velika žal zbog povreda, i prije svega što su on i Cirbes potpisali ugovor s Makabijem prije kraja sezone. Imao je potencijal da dominira 10 godina u EL i bude najbolji igrač. 🤷 "Gasi požar Pablo Laso..."❤️ 7 3
GameChanger Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, Kosjan Willavić said: Negde sam video podatak da smo najgori u EL po pogodjenim slobodnim bacanjima. To ce da nas kosta i kostalo nas je u neizvesnim zavrsnicama, a posle odlucuju minimalne razlike Mi generalno imamo 3 igraca sa ogromnom minutazom a koji su dokazani kamenjari (sa bacanja): Kodija, Kalinu i Monekea, pritom njihovo kamenovanje jos vise dolazi do izrazaja kad su u crvenom sa umorom. Plus su tu i oba centra koja ne briljiraju sa bacanja, najblaze receno. S toga ne cudi sto smo pri dnu, ali bas da smo poslednji - e to je vec bruka. Mene mnogo vise nervira kad promasuju bekovi sa nba reputacijom, u prvom redu Batler, Grejem, Nvora itd. Pa majstore smiri se malo, doteraj fokus u red i daj jebeno bacanje.
NMX Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Premotao malo opet da odgledam Druga cetvrtina i kakva Dedina sekvenca:. Prvo pomaze sa Alstona koji ostaje sam i daje trojku Cuva Edvardsa koji ga pretrci kao Bolt mene Promasuje trojku Pravi faul Promasuje trojku Edited 3 hours ago by NMX 3 3
radoje Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago I dalje mislim da je Džavonte Graham najpromašeniji promašaj ove sezone. Jedino što on ima dobro je lični marketing. 2 3
bodo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 22 minutes ago, GameChanger said: Mi generalno imamo 3 igraca sa ogromnom minutazom a koji su dokazani kamenjari (sa bacanja): Kodija, Kalinu i Monekea, pritom njihovo kamenovanje jos vise dolazi do izrazaja kad su u crvenom sa umorom. Plus su tu i oba centra koja ne briljiraju sa bacanja, najblaze receno. S toga ne cudi sto smo pri dnu, ali bas da smo poslednji - e to je vec bruka. Mene mnogo vise nervira kad promasuju bekovi sa nba reputacijom, u prvom redu Batler, Grejem, Nvora itd. Pa majstore smiri se malo, doteraj fokus u red i daj jebeno bacanje. Bacanja su kombinacija tehnike ,rutine i mentalne snage. Pošto čisto sumnjam da ne treniraju ista ostaje taj treći faktor koji je najproblematičniji a što se na licima nekih i jasno vidi. Mentalni trening je nešto ćemu u sportu treba posvetiti jako puno pažnje. Edited 3 hours ago by bodo 3
Cavani Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ima i do toga sto mi igramo intenzivno, glavni igraci koji su i inace kamenjari imaju veliku minitazu i puno se trose pa promasuju bacanja. 5 1
bodo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 8 minutes ago, Cavani said: Ima i do toga sto mi igramo intenzivno, glavni igraci koji su i inace kamenjari imaju veliku minitazu i puno se trose pa promasuju bacanja. I drugi imaju veliku minutažu i potrošnju pa ne greše. Igra umor veliku ulogu ali emocije su te koje menjaju šut i kvare koncentaciju. Edited 2 hours ago by bodo
Valensija Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 23 minutes ago, radoje said: I dalje mislim da je Džavonte Graham najpromašeniji promašaj ove sezone. Jedino što on ima dobro je lični marketing. Radoje, Boza nije dunster.
bodo Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Nije Graham baš tako loš igrač kao šta sugeriraju njegove trenutačne igre. Možda ne bi bilo zgorega da mu se da za početak velika sloboda u ABA mečevima a ne da se ga vadi nakon, karikiram sad, prve pogreške. Pa možda i dobijemo serviceable igrača za EL šta on trenutno nije. Edited 2 hours ago by bodo 4
Sinnerman Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Graham je igrač sa NBA pedigreom i smešno je napisati da ne zna. Igrači iz raznoraznih razloga upadaju u kanale, a ponašanjem on daje do znanja da ga iz kanala vredi čupati. Ne trebamo olako otpisivati igrače sa dobrim karakterom, imajući u vidu kakve sve probleme imaju pojedini klubovi sa karakterom njihovih igrača i štetom koju oni prouzrokuju. Edited 1 hour ago by Sinnerman 18 3
Knipex Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 9 hours ago, Cavani said: Izundu svega 11min, DMO 4min, 25min smo igrali small ball bez potrebe. U redu je Sasa, znamo da Semi ima velik biceps i da volis da ga guras na pet, al ne moras vise da iznenadjujujes trenere po EL. Daj da igramo smislenu kosarku. Imam utisak da smo nekako smanjili timsku košarku na minimum i počeli da furamo solo organizaciju od strane Kodija, Batlera i u manjoj meri Grahama. Eventualno Nwora dobije loptu za, ko bi rekao, izolaciju. Vrlo malo poena dolazi iz timskih kretnji i akcija, odnosno većina su epilog pokušaja prodora na koš ili izolacija. Šta se desilo i da li je moguće da je Saša toliko pročitan od strane protivničkih trenera jbem li ga. 1
Recommended Posts