wing Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ovo što radi Kodi Mekintajer u završnicama to nije šut, to je ,, bacanje lopte u pravcu u kojem bi trebalo da se nalazi obruč". Nastaviće sa takvim luksuziranjem dok god je u tripu da pred svaki meč navlači kostim vuka. @Dzo23je lepo primetio da je i sinoć kao glavni organizator igre postigao prvih desetak poena tehnički iz izolacija dok ostali trče napred - nazad. Još par utakmica je tako otvorio. Lepo to deluje i prilično lako ali kada ga ubrzo pročitaju i zatvore on loptu uvaljuje prvom nerazigranom igraču do sebe ali tek nakon bajcovanja parketa u dve tri ruke. Sale za sada ne ume da ga natera da ispoštuje dogovorenu primarnu akciju jer ono sinoć nije bilo nacrtano sve i da je flomaster bio kod Jaga. Očigledno Kodi nije svestan svima koliko nas preskupo koštaju njegova usiljena prangijanja preko bloka iz neizgradjenih pozicija. Nebitno da li je to zadnji napad ili treća četvrtina. Sednete danas i nacrtaš mu da je u derbiju imao 0/3 za dva poena i 2/8 za tri a sinoć 2/6 za dva i 2/7 za tri a ipak on "rešava" ključni napad poludistancom iz nekog poluokreta nakon što je rano zaustavio dribling i zaglavinjao u visok kukuruz. ''Svaka čast za sve ostale segmente igre, top odbranu, proseci u EL od 13.8ppg, 6 apg, 4rpg i index 13.8 ali si na 30% za tri (u ABA 32%) i 60% sa penala...znači bratko, nisi ti ta meka ruka koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar...'' Edited 56 minutes ago by wing 2
Kooineeperk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 'tro... (da izostavim "dobro", a vise ni jutro nije, pisem post i stalno prekidam). Tesi me misao da nas od dolaska Sase niko nije bas nadigrao, u smislu razvalio da nismo znali gde smo. Jedino Dubai mozda. Oni su jedini imali iznad 15+ vodjstvo u jednom momentu (18 mislim da je bilo i na kraju 16), i Barca je imala tacno 15 a zavrsilo se sa 10. Pod Janisom, koji je kao vise defanzivno orijentisan primali smo preko 94 poena (Zadar nam ubacio i Armani i Bayern su imali +12 i +14 u nekim momentima. A sada je odbrana zategnutija, primamo manje poena iako se igra brze (vise poseda i nas i protivnika). Samo da popravimo taj napad i to u kljucnim momentima. Deluje mi da tu strasno padamo u poslednje vreme. Slaba je organizacija, svodi se na neki ISO, sto negde i ima smisla ako to rade Nwora i Batler ali nekako sam ipak ljubitelj timske kosarke, nikada nisam voleo ekipe koje imaju 1-2 lika od kojih sve zavisi a ostali se samo sklone. Ne, ostali treba da ucestvuju, da olaksaju ovim egzekutorima da dodju do izvesnijih prilika ali i da budu spremni da i oni odigraju nesto kad egzekutori zapnu. A ne da se igramo hero ball-a, kao sto je CMM pokusao i fejlovao, kao sto je Nwora onom trojkom na srecu uspeo. Ma samo da se vise kompletiramo i da se trenira u punom sastavu i to ce se valjda srediti. 2
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago ne zaboravimo da u spisak hendikepa protiv duška uvrstimo i to što se utakmica igra na svetog nikolu tako da možemo ukalkulisati i obilatu promaju u dvorani za koju sumnjam da će nam biti od koristi no dobro da ne lelečemo i naričemo pre vremena
Guru Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Čovek je u Baskoniji na skoro istoj minutaži uzimao 7.8 šuteva iz igre, od čega je 2.4 bilo za tri poena, ove sezone uzima 12.4 šuteva iz igre, od čega je 5.9 za tri... Zaista ne razumem ovaj izliv protagonizma u mozak, njemu je upravo to bila breakout sezona koja mu je obezbedila EL karijeru i milionski ugovor, nakon toga si valjda jasno profilisan igrač koji se drži svog stila igre, a ne neko ko se još uvek traži i onda u toj potrazi istripuje da je prajm Rasel Vestbruk. 14 1
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Manny nastavlja da zakiva čavle u Sašin kovčeg MannyCalavera @MannyCalavera82 E sad kad sam odspavao i malo se otreznio, ajde da izvucem onu listu stvari o kojima sam pricao, i da vidim sta je ispostovano vs Hapoel. #kkcz Odigrati u tempu i brzo ulaziti u setove - - Ovo nije ispostovano, odigrali smo u tempu 72 poseda, sto je dovoljno za bottom 5 u EL sezone. Previse puta smo pojeli po pola napada i vise pre nego sto krenemo u bilo kakav motion ili set. To je pomoglo Hapoelu defanzivno mnogo. Turnoveri da se svedu na minimum - - I ovde smo fail, jer u ovakvoj tekmi je 13 turnovera previse. Rekoh da je ovo bila tekma za jednocifren broj turnovera. Glavni krivac ovde je pre svega Nwora koji je gomilu gresaka napravio i izgubio 4 lopte. Iz nasih 13 turnovera, Hapoel je dao NEVEROVATNIH 22 poena, i to je vec horror. Izundu da bude najvise na terenu na 5, i skok - - Ovo nije ni tamo ni ovamo. Izundu je bio sjajan kad je bio na terenu, hvatao skokove na obe strane, davao u napadu puno, borio se u defanzivi. Problem je samo sto neobjasnjivo je bilo da on odigra svega 15 minuta! Nit je bio u problemu s faulovima niti bilo sta. Ovo je tekma gde je on morao da bude na terenu 25+ minuta. Nazalost Semi je opet bio osudjen da pogine u skoku, i cinjenica da ti on kao C nema nijedan defanzivni skok mora da bude upozorenje i pora za trenera i njegove namere. Igras small ball protiv ekipe koja to lagano resava. Uz to uspeo si i da im podignes prosek of. skokova jer si ostavio nezasticen reket u def. skoku. Switch, pretvoriti ih u jump shootere - - Ovde je bas ogroman fail bio. Umesto da im otezamo bilo kakve lake poene, i nateramo da izolacijama sutiraju preko nas, mi smo kao retardi hedgovali i blitzovali sve iz Next-a, da smo od ekipe koja inace ne asistira uopste (najgori u EL), uspeli da napravimo tekmu gde su likovi 21 asistenciju imali, i Oturu i ekipa su tako lako spajani s kosem u ludim procentima. Apsolutno promasen defanzivni gameplan. Kolicina otvorenih trojki i suteva je bila zabrinjavajuca. Kad nas uspore, izolacijama Butler i Nwora napadaju mismatch u switchu - - Ocekivano je bilo da necemo imati puno asistencija ovde, jer to je Hapoel defanzivno i retko ce ti dati lake poene, moras da ih napadnes i dobijes mismatch. Ovde sam se najvise nedoumio sta da dam kao ocenu, jer s jedne strane Butler je bio brilijantan u tome, bukvalno je razbio svaki matchup koji su mu dali. S druge strane Nwora je uradio sve kontra, i bio ultra stetan. Na to dodati da je CMM takodje hteo tu da meri patku i dodatno oborio trud Butler. Samo zbog Butlera prelazna OK ocena. Dakle od 5 stvari koje sam pricao kao potencijalne kljuc da se dobije tekma, 3 su fail, 2 pass, a ni jedan faktor nismo resili top kako treba ocenom. Malo je to da se dobije Hapoel, koji uz to nije imao sjajno sutersko vece i ostavio puno poena otvorenih. Sto se tice blackliste, onih koji su bas lose odigrali ovu tekmu, tu bih: - CMM - Nwora - Kalinic - Davidovac - D-Mo - Graham i da ne zaboravimo, Sasa Obradovic - (ovde je kao ilustracija bilo 3 emojia govneta ;)) 1
Don Dusko Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Guru said: Čovek je u Baskoniji na skoro istoj minutaži uzimao 7.8 šuteva iz igre, od čega je 2.4 bilo za tri poena, ove sezone uzima 12.4 šuteva iz igre, od čega je 5.9 za tri... Zaista ne razumem ovaj izliv protagonizma u mozak, njemu je upravo to bila breakout sezona koja mu je obezbedila EL karijeru i milionski ugovor, nakon toga si valjda jasno profilisan igrač koji se drži svog stila igre, a ne neko ko se još uvek traži i onda u toj potrazi istripuje da je prajm Rasel Vestbruk. Msm uredu je kad si hot i u ritmu uzeti koji sut vise al ovo sto radi....Naravno ona igra nije bila odrziva. Naravno Sale mora da mu kaze ej decko oladi nisi toliki majstor.Ako ovaj ne prihvati na klupu. Imamo boljih od njega.Pa nek se zamisli.
rodriguez Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago bojim se da mu sale pre nego nemoj kaže udri majstore iz svih oružja po zakonima statistike mora da te krene 😵💫
Čočo Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 17 minutes ago, rodriguez said: Manny nastavlja da zakiva čavle u Sašin kovčeg MannyCalavera @MannyCalavera82 E sad kad sam odspavao i malo se otreznio, ajde da izvucem onu listu stvari o kojima sam pricao, i da vidim sta je ispostovano vs Hapoel. #kkcz Odigrati u tempu i brzo ulaziti u setove - - Ovo nije ispostovano, odigrali smo u tempu 72 poseda, sto je dovoljno za bottom 5 u EL sezone. Previse puta smo pojeli po pola napada i vise pre nego sto krenemo u bilo kakav motion ili set. To je pomoglo Hapoelu defanzivno mnogo. Turnoveri da se svedu na minimum - - I ovde smo fail, jer u ovakvoj tekmi je 13 turnovera previse. Rekoh da je ovo bila tekma za jednocifren broj turnovera. Glavni krivac ovde je pre svega Nwora koji je gomilu gresaka napravio i izgubio 4 lopte. Iz nasih 13 turnovera, Hapoel je dao NEVEROVATNIH 22 poena, i to je vec horror. Izundu da bude najvise na terenu na 5, i skok - - Ovo nije ni tamo ni ovamo. Izundu je bio sjajan kad je bio na terenu, hvatao skokove na obe strane, davao u napadu puno, borio se u defanzivi. Problem je samo sto neobjasnjivo je bilo da on odigra svega 15 minuta! Nit je bio u problemu s faulovima niti bilo sta. Ovo je tekma gde je on morao da bude na terenu 25+ minuta. Nazalost Semi je opet bio osudjen da pogine u skoku, i cinjenica da ti on kao C nema nijedan defanzivni skok mora da bude upozorenje i pora za trenera i njegove namere. Igras small ball protiv ekipe koja to lagano resava. Uz to uspeo si i da im podignes prosek of. skokova jer si ostavio nezasticen reket u def. skoku. Switch, pretvoriti ih u jump shootere - - Ovde je bas ogroman fail bio. Umesto da im otezamo bilo kakve lake poene, i nateramo da izolacijama sutiraju preko nas, mi smo kao retardi hedgovali i blitzovali sve iz Next-a, da smo od ekipe koja inace ne asistira uopste (najgori u EL), uspeli da napravimo tekmu gde su likovi 21 asistenciju imali, i Oturu i ekipa su tako lako spajani s kosem u ludim procentima. Apsolutno promasen defanzivni gameplan. Kolicina otvorenih trojki i suteva je bila zabrinjavajuca. Kad nas uspore, izolacijama Butler i Nwora napadaju mismatch u switchu - - Ocekivano je bilo da necemo imati puno asistencija ovde, jer to je Hapoel defanzivno i retko ce ti dati lake poene, moras da ih napadnes i dobijes mismatch. Ovde sam se najvise nedoumio sta da dam kao ocenu, jer s jedne strane Butler je bio brilijantan u tome, bukvalno je razbio svaki matchup koji su mu dali. S druge strane Nwora je uradio sve kontra, i bio ultra stetan. Na to dodati da je CMM takodje hteo tu da meri patku i dodatno oborio trud Butler. Samo zbog Butlera prelazna OK ocena. Dakle od 5 stvari koje sam pricao kao potencijalne kljuc da se dobije tekma, 3 su fail, 2 pass, a ni jedan faktor nismo resili top kako treba ocenom. Malo je to da se dobije Hapoel, koji uz to nije imao sjajno sutersko vece i ostavio puno poena otvorenih. Sto se tice blackliste, onih koji su bas lose odigrali ovu tekmu, tu bih: - CMM - Nwora - Kalinic - Davidovac - D-Mo - Graham i da ne zaboravimo, Sasa Obradovic - (ovde je kao ilustracija bilo 3 emojia govneta ;)) Manny da manje koristi AI. Skupo plaćen ali AI. A kolege da vode računa šta prepisuju sa tvitera. Edited 58 minutes ago by Čočo 1 3
Dzo23 Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago Treba spomenuti još jedared i Sašine egzibicije sa Davidovem da brani glavnog poentera protivničke ekipe (Wasnington, Blejkni...). On ne može čuvati ni krila u smislu brzine a kamoli bekove. Dečko je zarobljen između pozicija - ima tijelo nekog krila, a brzinu teškog centra... Gomila nekih nerezonskih minijatura head coach-a. Očigledno da ili nije baš sasvim upoznat s mogućnostima i kvalitetom sopstvenih igrača, ili je samo neshvaćeni genije. Druga stvar, zašto smol bol opet kad se lomi? Ok, kad tu nije bio Ebuka, pa se pribegavalo raznim improvizacijama, ali sad nema nikakvog rezona. Trpi nam skok žestoko. Zar nije mogao Miljenović dobiti neki minut? Kakva se poruka šalje? Dečko igra jako dobro aba ligu, a u EL skrajnut. Ajde da ovi nosioci svi igraju odlično, ali imaš Grejema koji ne može apsolutno ništa, i Kodija koji ako odigra nešto to bude u uvodnim minutima utakmice. Dosta toga nejasnog, i dosta upitnika stoji, ali bilo kako bilo Virtus mora pasti! 1
Урош19 Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago Manny jedan od lažnijjh stručnjaka na tviteru. Batler mu je bio promašaj posle 2 utakmice iako je bilo očigledno da mu je potrebno vreme da se privikne na evropsku košarku. 6
rodriguez Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago lažni stručnjaci na tviteru vs lažni stručnjaci na forumu borba titana na zidu smrti 1
JPM Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago Semi Ojeleye je onaj sesti igrac rotacije koji se ne istice a donese ti titulu sampiona Evrope. Ja sam odusevljen kolika je covek radilica i efikasan. Nemam jednu losu rec. Jack of all trades. Samo jos da ustanovimo ko su glavni igraci. To nam nesto ne ide. 2
Chaos Is Me Posted 40 minutes ago Author Posted 40 minutes ago Svako ima nekog svog krivca. U poslednje vreme gledamo full Jordan Nwora experience, čovek je nesumnjivo dobar trpač i izolacijski igrač, ali je isto tako tunnel vision igrač koji u poslednje vreme seje lopte na sve strane na konto svojih nepotrebnih driblinga. 5
VISOKOLETAC Posted 38 minutes ago Posted 38 minutes ago 9 minutes ago, JPM said: Semi Ojeleye je onaj sesti igrac rotacije koji se ne istice a donese ti titulu sampiona Evrope. Ja sam odusevljen kolika je covek radilica i efikasan. Nemam jednu losu rec. Jack of all trades. Samo jos da ustanovimo ko su glavni igraci. To nam nesto ne ide. Poslozice se sve to u nekom trenutku. Grejmu treba jos vremena, samim tim i CMM ima vecu ulogu. Prvu utakmicu je odigrao pre 3 nedelje, a treninga i vremena nema, vec mora kroz utakmice. Ja ga ocekujem u punom sjaju negde u januaru. 3 1
Sector Posted 35 minutes ago Posted 35 minutes ago Šta bi sa onim da Bolomboy 15-og stiže u BG? Mada nije precizirano kog mjeseca.
JPM Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago 4 minutes ago, Chaos Is Me said: tunnel vision igrač Nažalost. Ali to treba trener da dozira. Kad krene u štetočina mod - klupa. I da mu malo više savetuje neka back door utrčavanja ili neke izlaske iz bloka i napadanje koša. Previsok je njegov dribling za ono što on radi. Uhvate mu dribling defanzivci. Ono što smo učili Dobrića da radi, da se onako zaleće pa u trku prima loptu i katuje ka košu, to treba Nwora da radi. Jer je mnogo pouzdaniji skorer iz reketa od Dobrića, a o snazi tela da i ne počinjemo. Ali što kažeš, kad ufiksira da završi akciju, kao mazga je. Nikog ne vidi.
VISOKOLETAC Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago 20 minutes ago, rodriguez said: lažni stručnjaci na tviteru vs lažni stručnjaci na forumu borba titana na zidu smrti Drago mi je da sam te upoznao kao jednog od titana 😂 1
JPM Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago 2 minutes ago, Sector said: Šta bi sa onim da Bolomboy 15-og stiže u BG? Mada nije precizirano kog mjeseca. Imam dobru i lošu vest. Dobra je što je precizirano da je decembar. Loša je što nije precizirana godina. 1
Issey Posted 32 minutes ago Posted 32 minutes ago Ja iskreno mislim da od Grejema nema ništa. Ako i uhvati 1-2 korektne utakmice, preseći će ga neka povreda. Mnogo intenzivno se igra da bi on mogao nešto da doprinese u ovakvom stanju... Dok od Batlera očekujem da bude top5 EL igrač, ali i drugi moraju da se naviknu da polako postaje alfa... Kodi pre svih, pa onda i Nvora, Kalina...
JPM Posted 30 minutes ago Posted 30 minutes ago Kalina nema problem sa time. On je samo u onom drugom boravku u Zvezdi bio alfa.
Čočo Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago Od Grejma dobijamo ono što je i bilo očekivano. Na svežinu je bljesnuo protiv Olimpijakosa i to je bilo to. Ja sam i očekivao ovo od njega. On u godinu ipo dana ima odigrane utakmice koje mogu na prstima jedne ruke da se nabroje. A više dana je bio povređen nego što je imao kontakt sa loptom. Očekivanja su mi i dalje minijaturna i ista kao letos s tim što me je njegov pristup i stav na terenu malo pomerio ka optimizmu. Definitivno možemo imati koristi od njega. Ali on trenutno niti ima kondicije niti je u formi. I moja su očekivanja da će uskoro ako poradi na kondiciji moći će da pomogne timu.
Summerfunk Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago 5 minutes ago, Sector said: Šta bi sa onim da Bolomboy 15-og stiže u BG? Mada nije precizirano kog mjeseca. Pročitaj ovo u januaru. Ako se ni tad ne pojavi, pročitaj onda u februaru.
rodriguez Posted 27 minutes ago Posted 27 minutes ago 2 minutes ago, VISOKOLETAC said: Drago mi je da sam te upoznao kao jednog od titana 😂 zadovoljstvo je obostrano naročito otkako sam pročitao tvoju rečenicu koja implicira da je grahamova pogubljenost razlog za kodijevu igru no dobro ja tebi vojvodo ti meni serdare
Kooineeperk Posted 26 minutes ago Posted 26 minutes ago 7 minutes ago, VISOKOLETAC said: Grejmu treba jos vremena, samim tim i CMM ima vecu ulogu. Koliko vise mu vremena treba kad je bio ovde pre Batlera?! Odigrao je vec 7 utakmica posle bolovanja, plus one u pripremama, a tu je vec skoro 4 meseca. Batler je tu svega mesec i po dana. Bukvalno mora sto pre da proigra... I sta ce CMMu veca uloga sada kada je Batler proigrao? Toliko pitanja iz jedne recenice. 🙂
JPM Posted 22 minutes ago Posted 22 minutes ago 2 minutes ago, Kooineeperk said: Koliko vise mu vremena treba kad je bio ovde pre Batlera?! Ja mislim da nije u pitanju vreme uopše, nego uloga. Lopta je sve vreme u Butlerovim rukama. Sale treba da razdvoji Butlera i Grejema u dve petorke, i da oni budu glavni poenteri kad igraju. Grejem prosto nije 3 and D igrač, a na to ga svodi Sale.
Recommended Posts