JPM Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 31 minutes ago, Knipex said: Batler ima odličan ballhandling, jedan od retkih u našoj ekipi, i ti bi igrača sa takvom karakteristikom stavio da čeka spot up šut? Ne samo da ceka ali manje da gnjavi loptu. Vise da imamo drive and kick, da se bolje krece lopta i da na taj nacin stvaramo prostor za njega. U prevodu da malo kreativnije igramo napade a ne samo daj loptu Batleru pa on sta napravi.
Disfruto Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, JPM said: Ne samo da ceka ali manje da gnjavi loptu. Vise da imamo drive and kick, da se bolje krece lopta i da na taj nacin stvaramo prostor za njega. U prevodu da malo kreativnije igramo napade a ne samo daj loptu Batleru pa on sta napravi. Drive and kick u utakmici u kojoj ti protivnik igra switch i nagura 5 ljudi u reket, a ti sutirao 2/20 za 3? Dodatno mi nikada ne igramo drive and kick i za to nije kriv batler 1
Čočo Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Sutra na treningu bi trebali da saznamo sa kojim timom ulazimo u derbi. Definitivno i sa Izunduom, Monekeom i Grejmom imamo dosta municije za borbu. Ali i bez njih verujem da ovaj tim može da se šiba za pobedu. U oba slučaja je bitno da nam se ne ponovi šutersko veče kao protiv Barselone. Jer onda nećemo imati nikakve šanse makar se Partizan raspao. Uz dobro šutersko veče na 50% smo šanse da dođemo do pobede. 2
le piaf Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, JPM said: Ne samo da ceka ali manje da gnjavi loptu. Vise da imamo drive and kick, da se bolje krece lopta i da na taj nacin stvaramo prostor za njega. U prevodu da malo kreativnije igramo napade a ne samo daj loptu Batleru pa on sta napravi. Pa Butler je taj koji bi u tom ofanzivnom setu bio igrač koji drive-uje, a ne šuter. Jedino ako igra u petorci sa Mekintajerom, što je trenutno malo verovatno, i za to je potrebno da dobro prepoznaje i čita odbranu, te pravi dobar spejsing 1
JPM Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 12 minutes ago, le piaf said: Pa Butler je taj koji bi u tom ofanzivnom setu bio igrač koji drive-uje, a ne šuter. Jedino ako igra u petorci sa Mekintajerom, što je trenutno malo verovatno, i za to je potrebno da dobro prepoznaje i čita odbranu, te pravi dobar spejsing Pa da. I on i Kodi i Grejem. Protok lopte je tako prosta a tako prelepa stvar u kosarci. Ja iso kosarku ne volim ni najmanje. Nasi novi ameri treba da nause timsku kosarku.
MarioKempes Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Nevezano za drive and kick, Batler će sigurno igrati u petorci i sa Mekintajerom, jer na 1 i 2 imamo ukupno 3.5 igrača (Nvora malo na 2, malo na 3), od toga je jedan Miljenović, za kog u derbiju može biti max 10-ak min. 5
JPM Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Mislim da se potcenjuje Miljenovic bas mnogo ovde. Meni bi rotacija na 1-2 uvek bila sa njim. 10
MarioKempes Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Nije važno da li se Miljenović ovde potcenjuje, nego da mu Saša do sada nije davao neku ulogu u EL, iako smo sve vreme kratki sa bekovskom rotacijom. Odigrao je ukupno 7 utakmica, prosečno 7:45min, ne verujem da će sad u derbiju odjednom da ima 15+. 1
Disfruto Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 26 minutes ago, JPM said: Nasi novi ameri treba da nause timsku kosarku. Igrali su dva puta protiv switch odbrane gde je i cilj protivnicke odbrane da se igra iso. Nemas igraca koji napada sa low posta. Isto ce biti i u derbiju - oni ce igrati switch i puniti reket i sta drugo mozes sem da igras iso? 1
GameChanger Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 minute ago, Disfruto said: Igrali su dva puta protiv switch odbrane gde je i cilj protivnicke odbrane da se igra iso. Nemas igraca koji napada sa low posta. Isto ce biti i u derbiju - oni ce igrati switch i puniti reket i sta drugo mozes sem da igras iso? Moze se napadati preko spanskog pika, mogu se i targetirati najslabije karike njihove odbrane i uvlaciti u kretnje te napadati kroz protok lopte ili jedan na jedan. Nas je Valensija urnisala targetiranjem Dekija kome se nije igralo i Motejunasa, pritom su obojica za level bolji defanzivci od Parkera, Vasingtona pa i od ovakvog Sterlinga. Naravno, iso jeste opcija, ali to treba da dodje tek kasnije i to kod igraca koji su se prethodno razigrali nekim lakim poenom iz akcije, protrcavanja, kontre itd. Sto vise bude lopta kruzila u napadu ovi ce imati vise sansi da se pogube u kretnjama, to im je jako slab segment igre i tesko da ce se to drasticnije menjati kako sezona bude odmicala. Jednostavno ne obiluju inteligentnim igracima i cesto su van fokusa, s toga stvarno ne treba da cudi ako i mi u jednom momentu budemo uhvatili seriju od 10-15 prema 0. 4
Čočo Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 minutes ago, GameChanger said: Moze se napadati preko spanskog pika, mogu se i targetirati najslabije karike njihove odbrane i uvlaciti u kretnje te napadati kroz protok lopte ili jedan na jedan. Nas je Valensija urnisala targetiranjem Dekija kome se nije igralo i Motejunasa, pritom su obojica za level bolji defanzivci od Parkera, Vasingtona pa i od ovakvog Sterlinga. Naravno, iso jeste opcija, ali to treba da dodje tek kasnije i to kod igraca koji su se prethodno razigrali nekim lakim poenom iz akcije, protrcavanja, kontre itd. Sto vise bude lopta kruzila u napadu ovi ce imati vise sansi da se pogube u kretnjama, to im je jako slab segment igre i tesko da ce se to drasticnije menjati kako sezona bude odmicala. Jednostavno ne obiluju inteligentnim igracima i cesto su van fokusa, s toga stvarno ne treba da cudi ako i mi u jednom momentu budemo uhvatili seriju od 10-15 prema 0. Upravo tako. Oni nam ovakvi jesu dobar meč ap. Samo treba da igramo našu igru i ne dozvolimo da se razmašu. Mora da se zatvore Washington i Sterling da se ne raspucaju. U tom slučaju smo na konju. Što se tiče našeg napada imamo materijala i za borbu u reketu ali i iso ako zatreba. Sa Izunduom ako je na raspolaganju tek imamo dobre šanse u reketu.
rodriguez Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) film u kome ćemo igrati 1-2 CMM-batler nećemo gledati, mislim da je CMM stavio jasno do znanja a saša prihvatio da to neće da može. Edited 11 hours ago by rodriguez 1
Bejn Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 40 minutes ago, rodriguez said: film u kome ćemo igrati 1-2 CMM-batler nećemo gledati, mislim da je CMM stavio jasno do znanja a saša prihvatio da to neće da može. Mislim da ipak hoćemo.
Blade Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ako budemo vise zeleli pobedu kao tim, pobedicemo. A iz te zelje, sve drugo ce doci. I jaka odbrana i napadacka kreacija. U kom god sastavu da izadjemo.
Gilmour Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Blade said: Ako budemo vise zeleli pobedu kao tim, pobedicemo. A iz te zelje, sve drugo ce doci. I jaka odbrana i napadacka kreacija. U kom god sastavu da izadjemo. Amin 😶🌫️ P.S. Zaboravio si "ako damo 200% od sebe".
Blade Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Gilmour said: Amin 😶🌫️ P.S. Zaboravio si "ako damo 200% od sebe". Nisam zaboravio i nisam to rekao da kažem protokularno i kako se to govori da se kaže. To zaista mislim. Sa našim dobro pripremljenim utakmicama, mirnoćom i velikom borbom, padale su i jače ekipe od Partizana. 2
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ja mislim da je domaćin popriličan favorit, i to ne da bih nešto jinxovao ili slično, nego oni jednostavno imaju odličan roster i daleko aklimatizovanije trpače na evropskom nivou. Nama se Butler i Graham još traže, Nwora se nije vratio u formu od pre povrede, a kod njih dvojica bekova, Washington i Brown mogu da zatrpaju bilo koga kad uđu u zonu. Utakmica nije preterano važna kada se gleda kraj sezone, uz to smo i gosti pa nema nekog pritiska, ali bi pobeda zaista donela neki lep "boost" za sledeću kalendarsku godinu. Povrede nas definitivno sakate, i nije tu ni pitanje samo datuma povratka na teren. I sami smo svedoci da oporaviti se od povrede i ući ponovo u isti ritam nisu isti pojam, ovo drugo traje dosta duže. 8
The_Big_S Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ja mislim da mi ove sezone nećemo dočekati ni jednu utakmicu da budemo potpuno kompletni. A kad kažem "kompletni", tu ne računam na Kartera i Kenana.. bez njih 3
Sector Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago KKP očekivano favorit sutra. Mi da se pobijemo muški pa šta bude. 3
Sinnerman Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago U evroligaškim derbijima uglavnom je domaćin gubio. Izuzetak je sezona 2023/24.
Taki Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 minutes ago, JPM said: Ja mislim da je domaćin popriličan favorit, i to ne da bih nešto jinxovao ili slično, nego oni jednostavno imaju odličan roster i daleko aklimatizovanije trpače na evropskom nivou. Nama se Butler i Graham još traže, Nwora se nije vratio u formu od pre povrede, a kod njih dvojica bekova, Washington i Brown mogu da zatrpaju bilo koga kad uđu u zonu. Utakmica nije preterano važna kada se gleda kraj sezone, uz to smo i gosti pa nema nekog pritiska, ali bi pobeda zaista donela neki lep "boost" za sledeću kalendarsku godinu. Povrede nas definitivno sakate, i nije tu ni pitanje samo datuma povratka na teren. I sami smo svedoci da oporaviti se od povrede i ući ponovo u isti ritam nisu isti pojam, ovo drugo traje dosta duže. Da smo mi domacini bio bi siguran da cemo dobiti i ovako bez igraca, a ovako su oni blize pobjedi. Oni po imenima imaju vrlo dobru ekipu, problem je sto ih je Obradovic sputavao na neki nacin, ove dvije utakmice su dosta slobodnije igrali, brze, sa nekim rizikom, u odbrani nisu puno filozofirali, a individualno su to sve dobri defanzivci. Mi moramo ubrzati igru, poziciona nam nece odgovarati, treba nam neka serija, a za to nas treba i sut sluziti, da se odvojimo nesto na brzinu i onda ce i atmosfera u dvorani ici u nasu korist. 3
Sokmeniki Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Sinnerman said: U evroligaškim derbijima uglavnom je domaćin gubio. Izuzetak je sezona 2023/24. Zanimljivo je da su to jedini derbiji u kojim nije bilo gostujucih navijaca. U ostalim derbijima gdje su bili gostujuci navijaci, gosti imaju 4/4. 3
Žilee Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Procitao sam negde ,ne znam koliko je ovo tacno,videcemo danas Devonte Jago i Izundu 100% spremni za derbi,Moneke GTD,Dobric nece igrati.Cekamo Sašu na treningu da sta ce reci.
Knipex Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Žilee said: Procitao sam negde ,ne znam koliko je ovo tacno,videcemo danas Devonte Jago i Izundu 100% spremni za derbi,Moneke GTD,Dobric nece igrati.Cekamo Sašu na treningu da sta ce reci. Ako ti Žiko ne znaš a ko bi onda znao. Hvala na informaciji. 9 1
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Onomad smo ih vratili u zivot, ne bi valjalo sada da to ponovimo. Bolje je kada su na pristojnijoj udaljenosti, da se na miru posvetimo samo nama. 4 2
Recommended Posts