Jump to content

Recommended Posts

Posted
51 minutes ago, No name said:

Odsustvo Monekeea znači više minuta za Kalinica a to nije dobro za nas. Lako se zapali i vrlo lako mogu da ga isprovociraju da krene da se raspravlja i tera pravdu. Sa druge strane dobro su poznati žuti minuti u koje upada i kreće da srlja iz greške u grešku. U odbrani više nije ni približno ono što je bio.

Daj boze da me razuveri i bude sve kontra.

‘De ćeš više minuta za Kalinu od ovoga sad? Čovek skoro svaku igra 30 plus minuta 😁

Izundu i Moti na 5

Semi i Deda na “4” i to je to. 
Dobro je i što je Deda imao full minutažu protiv Bosne, taman da udje u ritam pred derbi. 

• Like 2
Posted

Po svemu sudeći dakle, bez Chime u derbiju.

I, ne slažem se ni slučajno da treba da odigra pa makar i “na svoj rizik” jer nije taj rizik samo po njega. Samo fali da zbog preopterećenja pokida Ahilovu i taman preuzme čizmu od Ebuke i pridruži se ostalima izgubljenim za ovu takmičarsku godinu. Bolje žrtvovati jednu utakmicu pa neka je to i derbi ako treba, nego najbolju četvorku Eurolige do kraja sezone.

Sreća je da se Izundu vraća jer smo najtanji upravo pod košem, a u odustvu Monekea će doprineti u kontroli skoka.

Verujem da će utakmicu ipak odlučiti šut sa distance, pošto očekujem puno tenzija, provokacija, puno kontakta i prekida, vrv i neku tehničku… Ko bude imuniji na tu dramu imaće veće šanse. Ako mi ponovo budemo šutirali 4/24 za 3 i 38% iz igre loše nam se piše, jer oni igraju pred svojom publikom, u dobrom su momentumu, i imaju psihološku prednost, a tada se ruka uglavnom opusti i krene šut.

Sve ovo ne mora da važi ako navijanje krene protiv domaće ekipe, ali će svakako biti i protiv nas. Elem, nadasve nepredvidiva i po malo šizofrena situacija, tako da je jedino sigurno da nam je makar dobra zabava sigurno zagarantovana 😅

• Like 2
Posted

Chima je naš glue guy i njegovo prisustvo na terenu bi mnogo značilo, ali ništa se sada ne rešava kao sto neko napisa već. Ima vremena kada ćemo valjda konačno biti kompletni koliko toliko. 

Nek on nama bude u najboljem fitu u martu kada bude najviše trebalo i na konju smo. 

Iskren da budem, nemam očekivanja neka prevelika za derbi, čak šta više, na minimumu su. 

Ne želim da popijem nikakav hejt ili ban, ali stvarno imam utisak da se svake godine igra 1 za 1 (jer je takav skor svake godine otkako smo u el sa komšijama). 

Posted
3 hours ago, Sector said:

Ja ljudi ako ne postanem doktor nakon ove sezone KKCZ, ubite me.

A zamisli jos i nas koji "visimo" kod komsija na topiku - mi cemo postati i shrinkici... ili barem neka diplomica socioloskih nauka. Eventualno medjunarodni odnosi kad razumemo da li je crnjski klan ili belanjski klan minirao :default_coffee:

Posted

Koliko igraca imamo mi u rotaciji za derbi? 

Mislim da nece ni Izundu uzeti minute u derbiju , sve i da ga probaju bice to bas neka mala minutaza. 

Sa druge strane ono sto je do mene stiglo da ce Moneke verovatni igrati. Ostaje da vidimo kad se priblizi derbi. 

Posted (edited)

Bio sam na nekom putu par dana, ništa ispratio nisam. Malopre pogledah, ostadosmo bez Dobrića, Čime i Grejema. Poslednja dvojica navodno list?

Je l može neka EL inspekcija da ode na treninge Zvezde (ako uopšte treninzi postoje) i da se proveri šta ti ljudi tamo uopšte rade? Je l piče 2K, snimanje kontenta za tiktok i instagram? Neko će na kraju krajeva i morati da se pozabavi sa svime ovim na kraju sezone, jer ovo stvarno nije normalno. Svaka utakmica jedan otpadne. Pa ga nema mesec dana. Pa dok se taj vrati, fale još dvojica.

Sve ok. Povrede su deo sporta, ali ovo je već sad... Baš čudna okolnost. (Plavšić, Yago, Čima, Dobrić, Grejem, "Izundu", Bolomboj, Karter, Kenan, Rivero). Okej, za Kartera ne možeš ništa da kažeš. Kao ni za Bolomboja, jer se povredio još prošle sezone. Ali...

Meni je žao Ojelej-a. Taj čovek igra SVE. Od krila pa do ekonoma. Nema pozicije koju ne igra jer fale igrači. I samo je pitanje kad će i ovi drugi da lipsaju jer ne mogu da pokrivaju tuđe pozicije na ovom suludom EL nivou i gde svaki ABA tim, pa makar bio i poslednji, namerno zapinjao protiv Zvezde.

Ko nama uopšte igra derbi? CMM-Miljenović-Batler-Nwora-Kalina-Semi-DeDa-Motejunas-"Izundu"? I ovde sad fale, šta, tri klinca da popune klupu? Bože dragi. Da staneš, prekrstiš se i moliš Boga da ovoj agoniji dođe kraj više. 

Edited by Summerfunk
  • Like 1
Posted

CMM, Miljenović

Batler

Nwora

Kalinić

Odzelej, Deda

Motjejunas, Izundu

Devet sigurnih. Čekamo da vidimo da li će neko od ove četvorke Moneke, Dobrić, Jago i Grejem biti u stanju da zaigra. 

Svakako da ne treba niko da igra ako postoji veći rizik od neke teže povrede. Ništa se sad ne rješava, i ima još jako mnogo da se igra. 

Posted
32 minutes ago, Igor_ said:

Koliko igraca imamo mi u rotaciji za derbi? 

Mislim da nece ni Izundu uzeti minute u derbiju , sve i da ga probaju bice to bas neka mala minutaza. 

Sa druge strane ono sto je do mene stiglo da ce Moneke verovatni igrati. Ostaje da vidimo kad se priblizi derbi. 

Ovo za Izundua je tvoje misljenje ili neki info?

Zagrevao se poslednje dve utakmice, meni licno deluje kao da moze da dobije minute na derbiju.

Posted (edited)
22 minutes ago, Summerfunk said:

Ko nama uopšte igra derbi? CMM-Miljenović-Batler-Nwora-Kalina-Semi-DeDa-Motejunas-"Izundu"? I ovde sad fale, šta, tri klinca da popune klupu? Bože dragi. Da staneš, prekrstiš se i moliš Boga da ovoj agoniji dođe kraj više. 

Agoniji sa povredama nema kraja. Ovo više ne može biti slučajnost. Nešto se ne radi kako treba. Razumem za Kartera(tu se ništa ne može), Bolomboja(odavno povređen), Grejema (došao povređen, fizički nespreman za EL košarku, proći će polovina EL a on manje minuta nego Kodi za poluvreme) ali za sve druge koji se povređuju kao na traci ne postoji racionalno objašnjenje. Zbog svega toga je opterećenje pojedinih igrača, a pogotovo jednog na pleju, nehumano i nenormalno. Sledi nam gostujuća turneja i veoma težak raspored. Ne nadam se previše. 

Edited by Bejn
Posted
14 minutes ago, Bejn said:

Agoniji sa povredama nema kraja. Ovo više ne može biti slučajnost. Nešto se ne radi kako treba. Razumem za Kartera(tu se ništa ne može), Bolomboja(odavno povređen), Grejema (došao povređen, fizički nespreman za EL košarku, proći će polovina EL a on manje minuta nego Kodi za poluvreme) ali za sve druge koji se povređuju kao na traci ne postoji racionalno objašnjenje. Zbog svega toga je opterećenje pojedinih igrača, a pogotovo jednog na pleju, nehumano i nenormalno. Sledi nam gostujuća turneja i veoma težak raspored. Ne nadam se previše. 

Jedna povreda ne isključuje drugu, jer onda ovaj jedan fizikalac mora da radi dva posla od jednom. Tako to biva. Do kad će Semi i CMM moći ovoliko da igraju, ostaje nam da vidimo. Ali neko mora već sad da se pozabavi sa ovim povredama, postaje suludo previše. I okej, neke povrede su takve kakve su. Ne možeš da utičeš. Ali brateeeeeeeeeeee. U derbiju ima da se pobiju muški. I treba. Samo da ne ostanemo bez još nekog tu, jer nama se niko neće vratiti u skorije vreme ako su listovi/ahilova šta se već spominje.

Još čitam da se Moneke osposobljavlja za derbi? A navodno (nisam proverio, stvarno ne mogu sad) kažu da je u podkastu danas rekao da je ahilova nešto u problemu i da gledaju to da reše do derbija? KAKO DA REŠE? KAKO? Hoće oni njega pod injekcijama da forsiraju? Proklet klub i tačka. Nije ni čudo ko ga vodi.

• Like 1
Posted
53 minutes ago, Summerfunk said:

Meni je žao Ojelej-a. Taj čovek igra SVE.

I uziva u procesu. Nema potrebe da ga zalis.

Posted
7 minutes ago, JPM said:

I uziva u procesu. Nema potrebe da ga zalis.

Ne sumnjam ja da on uživa i da bi najradije igrao 40 minuta svaku. Kao i Kodi, verovatno i Kalina koji diše na škrge. Samo kad se bude požalio na neku bol, nemo' se vatamo za glavu "pa kako sad i on, pa eto bio zdrav, prav....."

• Like 1
Posted
Just now, Summerfunk said:

Ne sumnjam ja da on uživa i da bi najradije igrao 40 minuta svaku. Kao i Kodi, verovatno i Kalina koji diše na škrge. Samo kad se bude požalio na neku bol, nemo' se vatamo za glavu "pa kako sad i on, pa eto bio zdrav, prav....."

To nema veze sa ovim sto sam napisao.

Covek je bio marginalizovan u Valensiji. On sad uziva, snagu i spremu ima. Povreda je moguca i kad igras 5 i 35 minuta.

Posted
1 hour ago, zvezdale said:

Ovo za Izundua je tvoje misljenje ili neki info?

Zagrevao se poslednje dve utakmice, meni licno deluje kao da moze da dobije minute na derbiju.

Tako su mi rekli juce. Videcu sutra da saznam vise. 

Posted

Pa i nije bio marginalizovan uopste. Ako malo blize pogledas videces da je igrao u proseku 20+ min poslednje 3 sezone i u domacim ligama (spanska i italijanska) kao i u EL (i poslednje sezone u EK). Jedino sto je pred sam kraj poslednje sezone imao slabiju ulogu pa i presedeo neke meceve, verovatno jer se vec znalo da napusta klub pa je i puklo tu malo na relaciji Semi i trener - ali to je period od mesec dana, mozda i 2 - a ostalih 34/35 je imao slicnu minutazu kao sto ima ove godine overall. Secam se da je u Valensiji bio glavni igrac uz Chrisa Jonesa i Brendona Dejvisa pre 2 godine tako da nije ovo nista novo za njega.