Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, Сандро Лаки Ђентиле said:

Костић треба да преноси, знамо да је човек наш и добар је. Ова двојица могу да преузму једну у десетак утакмица. Што се мене тиче, свака част Плавшићу, али мени више фали Ковачић, једноставно, памтим га још са БК. Плус, не могу да заборавим "какав ужасан кошаркаш", док је Флеј Човкинс био најбољи домаћи плеј.

NBA action😂

• Like 3
Posted (edited)
15 minutes ago, Bode said:

NBA action😂

Била је и понека утакмица, мада махом дуже скраћене репортаже колико памтим, плус те емисије. НБА је почео на Трећем са Шареним, али Илија ме озбиљно увео у тај свет, плус сам читао Кош стално. Сећам се и специјалног дописника из Америке, Владе Олића, и преноса драфта, са све Хидом Туркоглуом који се укључивао са њима на српском, лудница 😀

Edited by Сандро Лаки Ђентиле
  • Like 8
Posted
10 hours ago, Kosjan Willavić said:

U pravu je Chaos, polako sa produzavanjem Motiejunasa, seremo Drcelicu i ekipi a isti smo kao oni 😄 Jeste da me je obradovalo kad sam cuo da dolazi na pozajmicu jer nam je trebao taj tip centra posle povrede Rivera, ali ajde da ne preterujemo sad. Veze li dve lose utakmice, bice krava i penzioner. Veteran je od 35, nece se niko tuci oko njega, daj da pricekamo makar polovinu njegove pozajmice , kao i vise informacija o stanju Bolomboja i Rivera vremenom pa da vidimo sta dalje. Dopada mi se i kao licnost, deluje iskreno i bas posveceno, kao da je brzo kliknuo sa ostatkom momaka.

Ne moramo da ga produzujemo ako ne zelimo, naravno da nam ga nece niko oteti, ali to produzenje od januara do maja/juna nam svakako ne bi puno naskodilo finansijski. I da se vrati Boki za mesec dana, ne bi bila guzva unutra, niti bi se Motejunas u 35 god bunio za minutazi. Rivero mi je od starta bio cist visak, a ne znam ni kakvo je stanje sa njim oko povrede.

Ne vidim koje bi to kvalitetnije resenje moglo da nam se otvori po isteku ova tri meseca, nije da ce nam se vracati Petrusev pa da kazemo da smo se zeznuli. 

Po meni je samo pitanje papirologije, da li ga produziti sada ili za dva ipo meseca.

Neuporedivo sa Sferovim produzenjem recimo koje je ishitreno i na dug period.

• Like 5
Posted
10 hours ago, Trigger said:

Videh sada na X-u. Dolaze nam Žalgiris i Maodo Lo, jebote kakva kombinacija 🤣🤣🤣

Jedino da se tesimo da dva minusa daju plus.

Posted (edited)
10 hours ago, Karakondzula! said:

Kakav smećar ovaj Štimac.

Glup ko ćuskija, a uporan.

Ne bih mu delio ovakve epitete.

Dokazao se na ulici, stajao izmedju kordona i dece, kad je gusto prvi je da se pojavi i podmetne ledja i muda. To sto je na pravoj strani i to na delima a ne na recima govori da ipak ima nesto u mozgu i da je ok lik.

Ima ove Srbenda momente po internetu koji malo bodu oci, ali i to je njegovo pravo. Necemo ga za predsednika svakako.

Edited by Cavani
  • Like 13
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
8 hours ago, Miloš 52 said:

Nvori, čini mi se, juče pronađena mera i uloga, čak mi je bilo lakše što je i Jago, takav kakav je, bio tu i uletao u nekim sekvencama. Gde je i kada će i da li će Grejem (jbmu sve, msm ne njemu nego uopšetno 🙂)?

I ovo je Tomovic odlicno odradio.

Nvora mi je mnogo vise za nekog microwave scorera sa klupe, umesto startera i stuba ekipe. Nesto kao Nedovic, da udje i utrpa za protivnika, pa opet na klupu kada treba da se krlja. Previse je nestabilan za startera a deluje mi da mu takva uloga i savrseno lezi.

• Like 5
Posted
On 10/10/2025 at 1:37 PM, NMX said:

Evo je prekretnica sezone. Očekivao sam da će to biti negde oko nove godine ako Saša klikne sa timom ali i ovo je ok. Mek, hvala. Kad budeš dolazio u BG javi se za za jedan all you can eat/drink aranžman. 

CqZLXg.gif

• Ha-ha 2
Posted
2 hours ago, Cavani said:

Ne moramo da ga produzujemo ako ne zelimo, naravno da nam ga nece niko oteti, ali to produzenje od januara do maja/juna nam svakako ne bi puno naskodilo finansijski. I da se vrati Boki za mesec dana, ne bi bila guzva unutra, niti bi se Motejunas u 35 god bunio za minutazi. Rivero mi je od starta bio cist visak, a ne znam ni kakvo je stanje sa njim oko povrede.

Ne vidim koje bi to kvalitetnije resenje moglo da nam se otvori po isteku ova tri meseca, nije da ce nam se vracati Petrusev pa da kazemo da smo se zeznuli. 

Po meni je samo pitanje papirologije, da li ga produziti sada ili za dva ipo meseca.

Neuporedivo sa Sferovim produzenjem recimo koje je ishitreno i na dug period.

Ali,Riverov ugovor na 2 godine,opet kamen oko vrata..Plavsica je Misko udomiti negde,a gde csemo staklenog od 32 godine i pretplacenog?Naravno,to se da u Bolomboju jos ima kosarke,sto je diskutabilno,ali manjs diskutabilno od toga koliko se koliko duge pauze GrejemU igra kosarka...visa sila nam je sklonila iz ekipa greske u selektciji..rivero aut na dize vremeKlenan zavrsio.sezonu,jos kad bi Gre

Jem.otosao da gluvari. Po NBA STO.JE NAJAVIO..

Posted

Rivera cemo lako da utopimo kada ozdravi, ukoliko se tako odluci.

Drugacije to ide sa igracima nego sa trenerima, neupotedivo su im krace karijere, retko ko bi presedeo i primao platu.

Nije u pitanju duduk, nasao bi se klub u EL koji bi preuzeo dobar deo njegove plate, ako ne svu. 

Posted
27 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Obra vs moneke incoming...al bije ova rakija kafanskaaaa 😂😂 srecan sale svima ♥️

Posted

Razmišljanje uz jutarnju kaficu pre vožnje na aerodrom…

Istine radi, mora se priznati da se Obradoviću u prvom trenerskom mandatu mnogo toga “zalomilo” i da su kola već bila krenula nizbrdo kad je on seo za volan, a za svaki uspeh a naročito sportski treba imati i malo (više) sreće.

Preuzeo je za njega ne bilo koju ekipu, i ekipu sa kojom je, od starta “nekontrolisano” emotivan i preambiciozan, hteo odmah i sve. Igrački kadar kojim je raspolagao, naročito onaj iz doselekcije (ne govorim o faktoru lične odgovornosti već mogućnostima kluba u tom trenutku) je medjutim bio obrnuto proporcionalan njegovoj ciljnoj projekciji ili makar ambiciji, i u tom po njega nepomirljivom konfliktu je vrlo brzo već bila aktivirana tempirana bomba, pa se “D day” zaista već mogao naslutiti i na njega se nije moralo dugo čekati.

Sale je čovek sa 100 mana ali mu se odanost klubu i želja za dokazivanjem sa istim (ili pred istim) nikad nije mogla poreći, to mu niko ne može osporiti. Verovatno je želeo najbolje kad je uleteo u priču, ali očigledno nedovoljno premišljeno u datom trenutku, ispalo je da je zapravo uleteo u vatru u kojoj je brzo sagoreo. Ponekad se neke priče jednostavno ne dese.

Osim toga, generalno godina koju su pojeli skakavci, u najbanalnijem i najbukvalnijem smislu te reči. Sećam je se po Bubblu u NBA, otkazanim OI i Wimbledonom. I mnogo čemu ružnom. Iskreno, zbog svega što se dešavalo, sport je već bio postao žrtva okolnosti, i sve je to ubrzanim tempom već gubilo opšti smisao…

Danas je Obradović neki drugi čovek. Pet godina stariji, za početak. Neke četiri godine rada u vrhunskom Euroligašu stariji pride. Par nacionalnih titula, jedan završni turnir EL stariji, takodje. Mnogo jakih EL utakmica je u medjuvremenu “odigrao”, nesumnjivo navukao puno iskustva i skilla da hendluje i utakmice, ali i igrače koje vodi. 

Danas je i CZ neki drugi klub (mislim, neću o “tome”, držim se teme). Možda nismo daleko odmakli organizaciono, ali iz ovih i onih razloga, platežno smo danas mnogo bliže Monaku iz kojeg je došao drugi nego prvi put. A i klub je za to vreme umeo da pravi dobre serije, priredjuje iznenadjenja EL kola, a i da ponovo npr. skine skalp prvaku EL. I klub koji danas može mnogo više da ponudi i mnogo bolje da odgovori na visoke Saletove ambicije i ciljanu projekciju. Danas smo prosto, mnogo bolji fit.

Za Saleta sam napisao pre koji dan da mi je bio 3. favorit od ovih (iole) realnih u ovom trenutku, iza Paskvala i Alimpija. Ne smatram ga nevinašcem, niti mi je naročito drag lik. Ne zaboravljam mu ni Podgoricu, ni nepoštovanje nekih zaslužnih ljudi i legendi kluba, ni Tepića, ni onakav odlazak sa klupe… I napisao da su mi ponajviše njegov petarda karakter i super ego problem.

Mi smo se kao klub od rastanka makar malo na bolje promenili. Zbog svega navedenog, možda se i on promenio, makar isto toliko malo, da moj strah ipak ne bude osnovan. Nadam se da je 5 godina “ostavilo traga na njemu” u najpozitivnijem smislu te reči. Da je 5 godina mudriji i tolerantniji, i 5 godina umešniji da kontroliše i kanališe svoje emocije kako treba.

Ostanak Tomovića je već odlična vest za početak u tom smeru. Vidim Moneke šalje neke prijateljske dimne signale, nadam se da će Sale i tu priču ostaviti u prošlosti, gde i pripada, i okrenuti novi list zajedno sa svojim klubom danas.

I ovaj put ispisati onu neispričanu lepu priču sa početka.

Srećno bilo, i njemu, i nama.

• Like 3
Posted (edited)

S obzirom da će Saša danas da ima prvi trening, očekujem i prve zvanične izjave i paparazzo slike grljenja sa Čimom. 

Edited by Čočo
  • Like 3
  • Ha-ha 3
Posted

Ja stvarno ne vidim sta nam u EL Jago donosi u pozicionom napadu sem šuta za 3. Premalo je sve to da bi se neutralilasao minus u odbrani sa njim.

Svaki 2.napad potroši 15s u hoblovanju parketa pa ide ulaz 1 na 5 ili koska nekom od saigrača.

• Like 5
  • Tuzno 1
Posted

Ma koji šut za tri, trebalo bi tako biti, a onda pogledaš i vidiš da lik ima jednu datu trojku po meču. Za to je delom kriva struka jer su mu takvu ulogu namenili, a najviše je on kriv jer često izlazi iz svojih malih opanaka. Lika je Horton Taker od 194cm zalepio na šutu za tri. 

Posted (edited)

Jago nam danas donosi da Miljenovicu svakog sekunda ne terenu ne objasnjavaju zasto nije EL nivo igraca. Pa ako to ne razumemo nego cemo u krug o Jagovim manama onda da ga jebem...

Devonte ce (kako pticice kazu) uskoro da skine cizmu pa na teren (ako sve bude ok, navodno je ta peta sanirana ali ima jos problema, brat je izgleda malo vukao povredice a nas vajni med tim to nije izvalio na pregledima) pa ce i Jagova uloga biti limitirana. 

Nema potrebe da kukamo na igraca koga smo skartirali pa vadili iz naftalina i za koga znamo sta donosi. Sto je u ovom trenutku prajm CP3 za ono sto je zamena Kodiju na kecu.

Edited by NMX
  • Like 17
  • Love 2
Posted

Ne donosi ništa za sada ali i pored svih sranja koje je pravio protiv Fenera imao je ulogu u pobedi. Najviše iznuđenih bacanja pored Monekea i Motejunasa i realizacija bez promašaja. Zapravo jedini koji ima herca da krene na ulaz pa čak i 1 na 5. Tako je i većinom izvlačio ta bacanja a u ovoj ekipi gde toga gotovo nemamo i to dobro dođe. Imao je i izgubljenih lopti kad zapne u reket pa ne može da izbaci loptu spolja ali i to mu mogu progledati kroz prste. Treba i uzeti u obzir da je do prošle nedelje sedeo ispred trafike u faveli i cirkao sa društvom i da tek treba da uhvati kakav-takav ritam. 

• Like 2
  • Love 1
Posted (edited)
8 minutes ago, NMX said:

Jago nam danas donosi da Miljenovicu svakog sekunda ne terenu ne objasnjavaju zasto nije EL nivo igraca. Pa ako to ne razumemo nego cemo u krug o Jagovim manama onda da ga jebem...

Devonte ce (kako pticice kazu) uskoro da skine cizmu pa na teren (ako sve bude ok, navodno je ta peta sanirana ali ima jos problema, brat je izgleda malo vukao povredice a nas vajni med tim to nije izvalio na pregledima) pa ce i Jagova uloga biti limitirana. 

Nema potrebe da kukamo na igraca koga smo skartirali pa vadili iz naftalina i za koga znamo sta donosi. Sto je u ovom trenutku prajm CP3 za ono sto je zamena Kodiju na kecu.

Samo da se ne oduži njegovo privikavanje na Evropu i na konju smo, posebno ako je tačno da će Saša dovesti jednog kombo beka.

To bi onda bila vrh rotacija : Devonte, CMM, Karter, taj bek i sad da li sa ili bez Jaga nije ni bitno toliko u tom slučaju. Taman bi onda i Nvora igrao na prirodnoj mu poziciji mada je i za sad sasvim dobar.

Edited by Урош19
  • Like 1
Posted
7 minutes ago, Урош19 said:

Samo da se ne oduži njegovo privikavanje na Evropu i na konju smo, posebno ako je tačno da će Saša dovesti jednog kombo beka.

To bi onda bila vrh rotacija : Devonte, CMM, Karter, taj bek i sad da li sa ili bez Jaga nije ni bitno toliko u tom slučaju. Taman bi onda i Nvora igrao na prirodnoj mu poziciji mada je i za sad sasvim dobar.

Meni Devonte deluje kao plug n play igrac. Isporucivace odmah. Pametan je igrac, video je vec na pripremama koje ga batine cekaju u Evropi i adaptirace se lako. Ako nista drugo, niko mu se nece odmacinjati metar i po verujuci da danas nije dan kada CMM pogadja. Plus ce centri od mjega profitirari. Jebem ti povrede, on u paru sa Bokijem na terenu... 🤤

• Like 6
Posted (edited)

Mnogo nade polažete u Grejma. Nisam bio optimističan kad smo ga doveli a posle ovoga uopšte nemam nikakva očekivanja. Neće se on naigrati kod nas. Ako se neko seća upozoravao sam na ovo sa njim letos. Dovođenje ispušene NBA muštikle od 30+ godina koji iza sebe ima u godinu ipo dana 6 rekreativnih utakmica u G ligi i tri pripremne sa nama. Uz sve to pripremne utakmice trebao da iskoristi i navikne se na evropski način igre i mnogo agresivniju odbranu a on se povredio kad je odlučio da prvi put krene na ulaz. I sad treba u jakom ritmu na dva, tri dana utakmice, ovako nesnađen, sklon povredama da se privikava i da taj očekivani doprinos. Teška priča. Zato Saša i traži još dva igrača spolja. Jedan umesto Jaga, drugi umesto Grejma. Ako ne krene da opravdava,, očekivanja" odmah, neće biti vremena za strpljenje i čekanje. 

Edited by Čočo
  • Like 5
  • Thanks 2
Posted
13 hours ago, Сандро Лаки Ђентиле said:

Била је и понека утакмица, мада махом дуже скраћене репортаже колико памтим, плус те емисије. НБА је почео на Трећем са Шареним, али Илија ме озбиљно увео у тај свет, плус сам читао Кош стално. Сећам се и специјалног дописника из Америке, Владе Олића, и преноса драфта, са све Хидом Туркоглуом који се укључивао са њима на српском, лудница 😀

“Poštar kada donosi poštu zvoni dva puta sli ako se taj poštar zove Karl Meloun on će vam isporučiti 25 poena, 10 skokova…”

Posted (edited)
1 hour ago, Sinnerman said:

Lika je Horton Taker od 194cm zalepio na šutu za tri. 

23 hours ago, Dropkick Murphys said:

Horton-Tucker ima jedan od najvećih ape index-a (razlika između visine i raspona ruku) u istoriji NBA lige. 

Visok je 193cm, a raspon oko 217. 

Tek očekujem ova lepa zakucavanja. 

Pa Dropkick je objasnio a ima i na prethodnim stranama, niju u pitanju matorac vec atleta u punoj snazi.

Ponekad se zapitam da li ljudi citaju forum ili samo dodju da bljuju vatru po kome su izabrali taj dan.

Edited by Cavani
  • Like 5