СтелаРоса Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, TB Told said: A ovde je ključno boldovano, smenjen je nakon sezone, iako je imao baš loše rezultate tokom sezone, dok se ovde priča o četvrtoj smeni u šest sezona na početku sezone. Zbog cega posmatramo period od sest sezona? Pa ovaj klub danas vise nema nikakvih dodirnih tacaka sa necim sto je postojalo pre 6 godina, pa cak i pre 3 godine. Nebo i zemlja. Novi ljudi u klubu, nova hala, pet puta veci budzet, strani trener, jedan domaci igrac u timu. Ne razumem zasto bi se osvrtali na proslost? I Sferopulos nije postavljen u julu ove godine, nego pre skoro dve godine, a to kada ce trener biti smenjen zavisi od milion faktora. 2 minutes ago, TB Told said: Pa nije, možeš ti ponoviš koliko god puta želiš, činjenice su jasne. Upravo zbog pitanja na koje ne dobijam odgovor Kakve cinjenice? Kako ti znas da nijedan ozbiljan trener ne zeli da razgovara sa nasim klubom?
Урош19 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, СтелаРоса said: Sa novim trenerom kupujes vreme da stvari legnu na svoje jer niko od njega nece traziti instant rezultat i bolju igru. Nesto slicno kao Sfero kada je zamenio Duska i kada mu niko nije zamerio sto je izgubio 2 derbija u 3 dana. U prevodu ulazis ponovo u pripremni period i prelazni rok, s tim da naravno sezona tece i gubis korak za drugim klubovima, ali jbg neku cenu moras da platis. Ne treba zaboraviti da u timu imamo 10 novih igraca i da ih ni sam Sferopulos jos uvek nije uklopio kako treba i pronasao svima uloge. Dakle tim je nov i tek mu predstoji uigravanje, daleko je ovo od gotovog proizvoda. Ali što onda Sfero ne bi dobio priliku da posloži ekipu? Koja je poenta smenjivati trenera posle 2 utakmice sezone i onda dovoditi novog trenera da upoznaje ekipu u toku sezone, sem da se umire navijači? Novi trener dođe, treba mu vreme da upozna igrače i uspostavi neki sistem, gubimo većinu utakmica dok to ne klikne, pišemo kako će biti bolje kad sklopi svoju ekipu, trener sklopi svoju ekipu, ne krenemo sezonu sa dominantim igrama jer izmenjen je veći deo ekipe, trener se tera, dolazi novi trener, treba mu vreme da upozna igrače i uspostavi neki sistem, gubimo većinu utakmica dok to ne klikne, pišemo kako će biti bolje kad sklopi svoju ekipu, trener sklopi svoju ekipu, ne krenemo sezonu sa dominantim igrama jer izmenjen je veći deo ekipe, trener se tera, dođe novi trener, treba mu vreme da upozna igrače i uspostavi neki sistem, gubimo većinu utakmica dok to ne klikne, pišemo kako će biti bolje kad sklopi svoju ekipu, trener sklopi svoju ekipu, ne krenemo sezonu sa dominantim igrama jer izmenjen je veći deo ekipe... 5 1
bekrinjo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 48 minutes ago, MrTwister said: Meni na prvi pogled, vasa trenutna situacija djeluje dosta blijedo i nekako kao sto je vec neko od vas pomenuo kao svojevrsni deja vu. Ima se dobar ritam i momentum u jednom trenutku, igra se dobro i prednost se odrzava, ali ne mozes da pobjegnes da ne pomislis da prvi put kad krene nesto naopako, ocekujes samo neki snowball efekat dje ce to sve da se ponisti i sve dobro uradjeno da se izgubi u fazon 5 minuta igre. Posle toga uslijedi neki pokusaj povratka koji uglavnom bude neuspjesan iz razlicitih razloga al citavu stvar ucini dodatno tezom za prosjecnog navijaca nego da vas je neko rutinirao od pocetka do kraja. Normalno je da se prvo gleda u trenera, al kao sto rece Chaos, kakva mu je situacija ima i alibi za ovo sad, no djeluje da je problem siri od ovih izostanaka. Stavise, imam osjecaj da kad bi svi bili zdravi da bi bi ishodi bili slicni jer bi se desavale slicne situacije kao i krajem prosle sezone kad se znalo izrotirati 10 igraca za cetvrtinu pa se onda od tih 10 jase "hot hand" ko god to bio u tom trenutku. Svakako je glupo odustajat od ekipe i sezone nakon mjesec dana, pogotovo sa ovoliko povreda, al isto treba i vremena ekipi da se medjusobno upoznaju i skapiraju kakva ekipa zele biti. Dosta se toga promjenilo i trebaju uloge malo da se prilagode i "legnu". Neki igraci imaju nazalost prevelike role od onih koje su im projektovane i to nazalost nijesu usual suspects, vec tipovi poput Kalinica i Davidovca kao i donekle Izundua. Kalina je uz svo postovanje, igrac koji je nesto najblize sto imate winning playeru ali ne u ovoj ulozi dje on sa loptom nesto pokusava da kreira bilo za sebe ili druge i da bude neki scorer i iso opcija. Izundu je potencijalno jedan od najboljih backup petica u EL ali kod vas mora da startuje. Davidovac je ono sto je vec duzi period, no sad nema ko drugi ni da igra. Sa druge strane, imas Ojeleyea kojeg sam ja mislio da ce biti dobar fit i da ce mu prijati fresh start, da coek na kraju nema nikakvu ulogu i igra limitiranu minutazu cisto jer nema ko da kreira suteve za njega i da koristi to sto on donosi u oba smjera. Jednostavno nema razloga da npr on igra 10 min a Kalina 30. Sve u svemu, ceka vas turbulentan period al tek je sezona pocela, nema mjesta za paniku i ovoliku pljuvacinu. Motiejunas je zadnjih nekoliko godina, bukvalno primjer profesionalizma, covjek placa svog nekog trenera i fizioterapeuta da vodi racuna o njemu obzirom na sve sto je prosao, jedna takva odrasla osoba u svlacionici i veteran bi trebao da znaci i vasoj ekipi i da bar u tom aspektu pomogne da odvoji bitne stvari od spoljasnih faktora. Cinjenica da ga se prevara poput Spanulisa odrekla mene ne cudi nimalo, jer iako on je davno prosao svoj prime to je isto inteligentan igrac i veteran koji i dalje moze da pomogne. Virginijus Mikalauskas, sarađuju više od 7 godina.... 1
TB Told Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 10 minutes ago, Dropkick Murphys said: Baskonija. Ne bih rekao da ispunjava oba kriterijuma.
СтелаРоса Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Урош19 said: Ali što onda Sfero ne bi dobio priliku da posloži ekipu? Koja je poenta smenjivati trenera posle 2 utakmice sezone i onda dovoditi novog trenera da upoznaje ekipu u toku sezone, sem da se umire navijači? Zato sto zbog prethodnog rada Janisa postoje opravdane sumnje da nece posloziti ekipu kako treba. Pa valjda zato i vodimo ovu diskusiju. 3 1
TB Told Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, СтелаРоса said: Zbog cega posmatramo period od sest sezona? Pa ovaj klub danas vise nema nikakvih dodirnih tacaka sa necim sto je postojalo pre 6 godina, pa cak i pre 3 godine. Nebo i zemlja. Novi ljudi u klubu, nova hala, pet puta veci budzet, strani trener, jedan domaci igrac u timu. Ne razumem zasto bi se osvrtali na proslost? I Sferopulos nije postavljen u julu ove godine, nego pre skoro dve godine, a to kada ce trener biti smenjen zavisi od milion faktora. Kakve cinjenice? Kako ti znas da nijedan ozbiljan trener ne zeli da razgovara sa nasim klubom? Zato što postoji mnogo izreka o ponavljanju istih grešaka iz prošlosti. Recimo najpre ona o tome kako se definiše kada neko stalno radi iste stvari očekujući suprotan ishod.
MV91 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 19 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Koja je to domaća osnova pustila niz vodu Saleta? Kuzmic, Lazic, Kuridza, Uskoković, Simonović, Dobrić..Uopste ne deluju kao takvi momci koji ce nekog da “buše”. Biće da je do kvaliteta. 9:1 u Aba ligi u evroligi brdo netalentovanih of. Igrača.. bukvalno sa EC ekipom smo igrali EL.. Lojd je fakticki sam igrao. Да не спамујемо тему, доскорашњи кеп и његов најбољи пријатељ су први устали против Обрадовића и његових метода тренинга, односа према играчима итд. Иначе се слажем са Стеларосом, сувише је мали број клубова у Европи на највишем нивоу да не би било заинтересованих тренера.
VISOKOLETAC Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 12 minutes ago, Creed Bratton said: Prvo sledece gostovanje van Srbije nam je 11.11 protiv Dubajia tako da ako se menja trener najvise ima smisla da se odmah uradi jer ce bar imati ovo vreme dok smo u Beogradu za uigravanje. Imamo i sledece nedelje Fener. Posto jos izgleda niste zavrsili, odoh ja. 1 1
Dropkick Murphys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, TB Told said: Ne bih rekao da ispunjava oba kriterijuma. Pedro Martinez 2017-2018 Perasović 18-19 Duško 19-21 (došao krajem 19. a otišao u jesen 21.) Spahija 21-22 Penjaroja 22-23 Duško 23-24 Laso 24-25 Jedino što su u poslednjih 6, a ne 5 godina otpustili 3 trenera na startu sezone. Perasović, Duško, Penjaroja. Close enough : )
Урош19 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, СтелаРоса said: Zato sto zbog prethodnog rada Janisa postoje opravdane sumnje da nece posloziti ekipu kako treba. Pa valjda zato i vodimo ovu diskusiju. Pošto smo cele prošle sezone igrali nikako i ništa nije bilo posloženo. Dogodio se potop u završnici abe i KLS ali ako ga se tad nisi rešio onda sigurno ne treba ni posle 2 utakmice sa potpuno novom ekipom da bi čekao novog trenera i očekuješ čudo od njega sa tuđom ekipom. EL se ne može spašavati takvim smenama trenera, sem ako ti je trener kojeg menjaš čovek koji je zalutao na taj nivo (Vlada Jo). Valjda smo dovoljno puta do sad to pokušali i videli da ne ide. Za ABA ligu i KLS je nebitno da li je smena u novembru ili u decembru, isto smo već videli. 1
СтелаРоса Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, Dropkick Murphys said: Pedro Martinez 2017-2018 Perasović 18-19 Duško 19-21 (došao krajem 19. a otišao u jesen 21.) Spahija 21-22 Penjaroja 22-23 Duško 23-24 Laso 24-25 Jedino što su u poslednjih 6, a ne 5 godina otpustili 3 trenera na startu sezone. Perasović, Duško, Penjaroja. Close enough : ) Cekaj mozda postoji i treci kriterijum pa ces morati ponovo da pretrazujes da bi dokazali ne znam sta sto je toliko bitno kada pricamo o aktuelnoj situaciji u Zvezdi. 1 1
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, fradler said: Inace, Zalgirisov potvrdjeni budzet je 22 miliona evra, a prosle godine je bio 18. Dakle, prosle sezone u rangu naseg, a ove je osetno veci. Ovde cesto provejava utisak da su oni neka uboga sirotinja koja pomocu stapa i kanapa pravi rezultat i dovodi Gosa i Rajta jer su ih na vreme kontaktirali. Ne možeš računati budžete ekipa iz Eu zemalja i ekipa van Eu, daleko ispod Zalgiris daje neto na plate od večitih.
Dropkick Murphys Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, СтелаРоса said: Cekaj mozda postoji i treci kriterijum pa ces morati ponovo da pretrazujes da bi dokazali ne znam sta sto je toliko bitno kada pricamo o aktuelnoj situaciji u Zvezdi. De, de, diskutujemo, zanimamo se, ubijamo vreme, čekamo da nas ogreje sunce...što bukvalno, što metaforički xD 3
Čočo Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Uz sve ove crne dane i vremena za sve nas navijače Crvene Zvezde i uz ovo sumorno vreme danas stiže još jedna tužna vest. Preminuo je naš veliki navijač, sveštenik Ilija Buha. Neka ti je laka zemlja dobri čoveče. 🙏 1 25 2
fradler Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Moram da priznam da sam bas potcenio Jovica i zgrazavao se na mogucnost njegovog dolaska, mislio sam da je done & dusted. Cak sam, sramim se priznati, smatrao da je za 25/26 sezonu Miljenovic smisleniji i bolji potpis. No, videlo se jos u repki da Jovke ima sta da pruzi, a sinoc se doslovno poigravao sa nama i sto bi rekao Darko Plavsic, pricao kosarkaske viceve Sferopulosu i njegovoj raspaloj odbrani. Covek je plejmejker sa velikim P za Mekintajera, a od Miljenovica ce verovatno biti produktivniji i sa 45 godina. 7
alokin Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sinoć na fantaziju iskusno čika Heberta na trenera a Obsta na beka. Tja opet ista priča. Teraj trenera pa za godinu i po dana opet teraj novog trenera i tako u krug. Da je to trenera, pa sigurno jeste. Ali treba uzeti u obzir i to što su novi igrači i povrede. Dakle u nekoj raspodeli 33% trener 33% novi igrači 33% povrede. Vidim piše se pozitivno o Stefanu Joviću, letos beše komentara kako nije dobar za Zvezdu, odlučite se. Elem, ova ekipa mi uopšte nije prirasla srcu, ova dva poraza nikad lakše nisam podneo. Ne svidja mi se koncept tima, i to što nema naših igrača. Ali kad se sve uzme u obzir, posebno komentari ovde, ekipa je baš onakva kakvu je mi "navijači" zaslužujemo.
Don Dusko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 minutes ago, fradler said: Moram da priznam da sam bas potcenio Jovica i zgrazavao se na mogucnost njegovog dolaska, mislio sam da je done & dusted. Cak sam, sramim se priznati, smatrao da je za 25/26 sezonu Miljenovic smisleniji i bolji potpis. No, videlo se jos u repki da Jovke ima sta da pruzi, a sinoc se doslovno poigravao sa nama i sto bi rekao Darko Plavsic, pricao kosarkaske viceve Sferopulosu i njegovoj raspaloj odbrani. Covek je plejmejker sa velikim P za Mekintajera, a od Miljenovica ce verovatno biti produktivniji i sa 45 godina. Klasican cigan 1 utakmica dovoljna za hot take. 1
Estrella Roja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 29 minutes ago, Урош19 said: Ali što onda Sfero ne bi dobio priliku da posloži ekipu? Koja je poenta smenjivati trenera posle 2 utakmice sezone i onda dovoditi novog trenera da upoznaje ekipu u toku sezone, sem da se umire navijači? Novi trener dođe, treba mu vreme da upozna igrače i uspostavi neki sistem, gubimo većinu utakmica dok to ne klikne, pišemo kako će biti bolje kad sklopi svoju ekipu, trener sklopi svoju ekipu, ne krenemo sezonu sa dominantim igrama jer izmenjen je veći deo ekipe, trener se tera, dolazi novi trener, treba mu vreme da upozna igrače i uspostavi neki sistem, gubimo većinu utakmica dok to ne klikne, pišemo kako će biti bolje kad sklopi svoju ekipu, trener sklopi svoju ekipu, ne krenemo sezonu sa dominantim igrama jer izmenjen je veći deo ekipe, trener se tera, dođe novi trener, treba mu vreme da upozna igrače i uspostavi neki sistem, gubimo većinu utakmica dok to ne klikne, pišemo kako će biti bolje kad sklopi svoju ekipu, trener sklopi svoju ekipu, ne krenemo sezonu sa dominantim igrama jer izmenjen je veći deo ekipe... Ovo što ti pišeš je već pisao (pevao) izvesni Nenad Knežević poznatiji kao Knez još pre više od 30 godina u pesmi "Mene voljela". Ako nekom treba postoji i grafički prikaz toga: 3
TB Told Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, СтелаРоса said: Cekaj mozda postoji i treci kriterijum pa ces morati ponovo da pretrazujes da bi dokazali ne znam sta sto je toliko bitno kada pricamo o aktuelnoj situaciji u Zvezdi. Kad si već bezobrazan, možemo opet o tome kako je 11-17 i 14 mesto dobar rezultat. A možemo o tome kako je jedini sličan primer koji je pronađen Baskonija, gde koje u sva tri slučaja ranih smena učesnik bio Duško Ivanović, što baš potvrđuje tezu da treneri trče da preuzmu tokom sezone klubove koji su poznati po redovnom menjanju trenera.
СтелаРоса Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, TB Told said: Kad si već bezobrazan, možemo opet o tome kako je 11-17 i 14 mesto dobar rezultat. A možemo o tome kako je jedini sličan primer koji je pronađen Baskonija, gde koje u sva tri slučaja ranih smena učesnik bio Duško Ivanović, što baš potvrđuje tezu da treneri trče da preuzmu tokom sezone klubove koji su poznati po redovnom menjanju trenera. Izvinjavam se ako sam bio bezobrazan, nije mi bila namera. Ne zelim bilo kakvu diskusiju vise na temu bilo cega sto je bilo pre X godina ili na temu koji klub ima vise od 53% domacih igraca u periodu od 2019-2023. godine ili koliko klubova je u poslednjih 11 godina smenilo trenera u novembru mesecu ili bilo sta slicno sto apsolutno nicemu ne doprinosi osim trovanju ove teme da bi se ti osecao kao pobednik sto si dokazao neku nebitnu statisticku stavku. Pozdrav. 1
Урош19 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 19 minutes ago, fradler said: Moram da priznam da sam bas potcenio Jovica i zgrazavao se na mogucnost njegovog dolaska, mislio sam da je done & dusted. Cak sam, sramim se priznati, smatrao da je za 25/26 sezonu Miljenovic smisleniji i bolji potpis. No, videlo se jos u repki da Jovke ima sta da pruzi, a sinoc se doslovno poigravao sa nama i sto bi rekao Darko Plavsic, pricao kosarkaske viceve Sferopulosu i njegovoj raspaloj odbrani. Covek je plejmejker sa velikim P za Mekintajera, a od Miljenovica ce verovatno biti produktivniji i sa 45 godina. Jovke je među našim najboljim plejevima u poslednjih x godina, pitanje je samo koliko može izgurati bez povreda. 3
berti Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Jebes li ga više, da li Grk ostaje tu jer nema ko ga da ga zameni, da li zato što mu trebe vremena da posloži kockice, da li zato da konačno dočeka sezonu u kojoj ce iskljucivo on odabrati igrače... Ispada da su za njegov ostanak najmanje bitni rezultati, sve ostalo je važnije 100 puta.
TB Told Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 minutes ago, СтелаРоса said: koliko klubova je u poslednjih 11 godina smenilo trenera u novembru mesecu ili bilo sta slicno sto apsolutno nicemu ne doprinosi osim trovanju ove teme da bi se ti osecao kao pobednik sto si dokazao neku nebitnu statisticku stavku. Pozdrav Naravno da su prethodna i naša i iskustva drugih klubova bitna. Druga je stvar što se to ne slaže sa većinskim narativom na temi, pa onda hajde da se nadamo da će ova smena trenera proći drugačije nego prethodne.
СтелаРоса Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Just now, TB Told said: Naravno da su prethodna i naša i iskustva drugih klubova bitna. Druga je stvar što se to ne slaže sa većinskim narativom na temi, pa onda hajde da se nadamo da će ova smena trenera proći drugačije nego prethodne. Pa trener za kojeg sad grebes i rukama i nogama da ostane u klubu je doveden upravo smenom bivseg trenera na pocetku sezone. Da se tada nije desila ta smena mozda Sferopulos kasnije ne bi bio slobodan. Eto vec na primeru aktuelnog trenera vidimo kako je promena bila pozitivna i zaista ne vidim svrhu da idemo dalje u proslost gde smo u svakom smislu bili potpuno drugaciji klub nego sto smo danas.
Recommended Posts