Zvezdaš96 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, m0k1 said: Ne slazem se sa ovim za ekipu Pariza - bukvalno od ovih 15 igraca koje imaju u rosteru su 5 igrali i prosle godine... Od toga im je od top6 igraca u timu cak 5 otislo (Sorts, Vord, Jantunen, Lo, Hejs a ostao je samo Hifi). Tako da na papiru 67% im je novo a u praksi jos vise - prakticno svi bitniji igraci (+Hifi) posto ne vidim da ce Cavalier i Kratzer imati neku veliku ulogu ni ove godine. Nije tu Kratzer, ali ostao im je drugi igrač ekipe, kao i kvalitni igrač poput Ouatarre i Herrere koji su umeli itekako i imati minutazu u evroligi i biti važni prethodne sezone i francuskoj ligi i evroligi, tu je i Cavalierre i još jedan, a pojačali su se solidno Lamar Stevens, koji je i ovde na forumu priželjkivan, Mbaye jedan od boljih igrača CSKA, a tu je i novo pojačanje krilni centar Efesa Willis. Dakle po tempu, brzini i načinu igre, Pariz će biti slična ekipa kao i prethodna, dok se za Zvezdu i ne bi moglo baš reći, jer u napadu se mahom nama i jedino igra zasnivala na Petruševu, a veliku minutažu i značaj su imali i Nedovic, a i Gidra defanzivno barem, dok je i Jago umeo promeniti ritam i kada smo u kontraritmu posebno prve sezone je i u evroligi umeo izvući 2+1 prodorom preko Veselog čak iz Barselone, umeo pogoditi brzu trojku/trojke i vratiti nas u egal, seti se protiv Efesa u Beogradu kada smo gubili 8 razlike na 2 minuta pre kraja i doneo nam Jago produzetke, kao i protiv Barselone kod kuće.. 1 minute ago, mister-no said: E ako je uprava ocenila..Uprava kluba je sve sami krem košarkaškog sveta, da im nije KKCZ najveći domet bi im bio učešće na podkastu kod Mileta ili Kuzme, ili ni to. Osim Drčele koji dobro daje pare i očigledno ne razume ništa drugo.. I dokle više za laž da nas je uveo prvi put. Mi smo igrali plej-of pod Radonjom protiv CSKA. To je prvo slagao Sfero radi selfmarketinga, ali aj da mu ne zamerimo nije odavde. To mu je sigurno sugerisao neko od ovog krema iz uprave što dodatno pokazuje koliko nemaju pojma. Ali nije mi jasno što to ponavljate vi koji kao pratite.. Ili pratite samo zadnjih godina. Nisi dobro pročitao ovo što sam napisao, napisao sam prvi PLEJ-IN, a a plej of ako udjemo naredne sezone to će biti prvi put u ovom formatu takmičenja, jer smo mi ušli u plej of u potpuno drugom formatu i neuporedivo je teže sada ući u plej-of nego ranije gde si igrao top 8 evrolige sa skorom od 4-6 recimo, a sada ti 18-16 nije dovoljno. A Sferopulos nije ni rekao da nikada u životu nismo igrali, već je rekao lepo i glasno i jasno, da smo mi klub koji retko jako ide u plej-of i klub koji nema NIJEDNU pobedu u istoriji u plej-of... 1
fradler Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sutra u 17:30 sa Monakom. Nadam se da će Neda i Mirota malo da prikoče na 30 razlike. 2 5
mister-no Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 16 minutes ago, Zvezdaš96 said: Nije tu Kratzer, ali ostao im je drugi igrač ekipe, kao i kvalitni igrač poput Ouatarre i Herrere koji su umeli itekako i imati minutazu u evroligi i biti važni prethodne sezone i francuskoj ligi i evroligi, tu je i Cavalierre i još jedan, a pojačali su se solidno Lamar Stevens, koji je i ovde na forumu priželjkivan, Mbaye jedan od boljih igrača CSKA, a tu je i novo pojačanje krilni centar Efesa Willis. Dakle po tempu, brzini i načinu igre, Pariz će biti slična ekipa kao i prethodna, dok se za Zvezdu i ne bi moglo baš reći, jer u napadu se mahom nama i jedino igra zasnivala na Petruševu, a veliku minutažu i značaj su imali i Nedovic, a i Gidra defanzivno barem, dok je i Jago umeo promeniti ritam i kada smo u kontraritmu posebno prve sezone je i u evroligi umeo izvući 2+1 prodorom preko Veselog čak iz Barselone, umeo pogoditi brzu trojku/trojke i vratiti nas u egal, seti se protiv Efesa u Beogradu kada smo gubili 8 razlike na 2 minuta pre kraja i doneo nam Jago produzetke, kao i protiv Barselone kod kuće.. Nisi dobro pročitao ovo što sam napisao, napisao sam prvi PLEJ-IN, a a plej of ako udjemo naredne sezone to će biti prvi put u ovom formatu takmičenja, jer smo mi ušli u plej of u potpuno drugom formatu i neuporedivo je teže sada ući u plej-of nego ranije gde si igrao top 8 evrolige sa skorom od 4-6 recimo, a sada ti 18-16 nije dovoljno. A Sferopulos nije ni rekao da nikada u životu nismo igrali, već je rekao lepo i glasno i jasno, da smo mi klub koji retko jako ide u plej-of i klub koji nema NIJEDNU pobedu u istoriji u plej-of... Pa smo doveli njega da i dalje nemamo nijednu, e pa mogli smo to i bez njega. Format ovaj, format onaj, ne počinje istorija od nas.. A to šta je bilo lakše može da se diskutuje jer smo tada imali 5 puta manji budžet.. I bili na dnu te EL liste a sada ako nismo u gornjoj polovini onda smo oko sredine. Dakle ne za 5, nego puta 5. A igrali smo protiv tog CSKA recimo koji je imao bolesne pare i za ovo vreme kamoli za ono.
Čvarkov Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 20 minutes ago, Zvezdaš96 said: A Sferopulos nije ni rekao da nikada u životu nismo igrali, već je rekao lepo i glasno i jasno, da smo mi klub koji retko jako ide u plej-of i klub koji nema NIJEDNU pobedu u istoriji u plej-of... Imali smo u sezoni 22/23 3 pobede u plejofu i to nakon što smo gubili 0:2. 2
Zvezdaš96 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, Čvarkov said: Imali smo u sezoni 22/23 3 pobede u plejofu i to nakon što smo gubili 0:2. U tvom snu hahah mister-no@ Ne shvataš, nebitan je budžet, već je moja poenta da je Partizan konkretno sa 3 pobede ušao u top 8 evrolige, to ti govori koliko je lakše bilo biti medju 8 u evroligi, plus da ne spominjem da su evroligu u to vreme igrale i neke ekipe koje su zalutale dakle ekipe lošije od Albe poput ekipa iz Poljske na primer, Češke itd u Evroligi i pobedom nad Poljacima i Česima i jedan jači skalp mogao si stići makar do top 16 nekada u Evroligi, dakle format koji je sada gde imaš 38 kola i čak 10 duplih kola, nema nikakve veze sa Evroligom pre 15 ili 20 godina, nebo i zemlja i po kvalitetu ekipa takodje.. 1
mister-no Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Zvezdaš96 said: U tvom snu hahah mister-no@ Ne shvataš, nebitan je budžet, već je moja poenta da je Partizan konkretno sa 3 pobede ušao u top 8 evrolige, to ti govori koliko je lakše bilo biti medju 8 u evroligi, plus da ne spominjem da su evroligu u to vreme igrale i neke ekipe koje su zalutale dakle ekipe lošije od Albe poput ekipa iz Poljske na primer, Češke itd u Evroligi i pobedom nad Poljacima i Česima i jedan jači skalp mogao si stići makar do top 16 nekada u Evroligi, dakle format koji je sada gde imaš 38 kola i čak 10 duplih kola, nema nikakve veze sa Evroligom pre 15 ili 20 godina, nebo i zemlja i po kvalitetu ekipa takodje.. Pa šta je poenta te priče. Pariz nije ni postojao praktično do pre pet godina pa je bolji od nas.
Nate Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago CMM sa loptom je ocajan igrac, CMM bez lopte je jos gori!!! 1 1
Zadnji vezni Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Zvezdaš96 said: Kako misliš potpuno novi klub? Parizu je otišlo 55-60% ekipe, dakle nije to skroz nov klub. Partizan je imao skroz nov klub, Zvezda i pariz su promenili negde 50% ekipe procentualno, tačnije malo više od 50%.. Nigde nije napisano da je skroz Novi klub. Poenta upisa je bila da su promenili gro igrača poput nas ,čak imaju i novog trenera a da su za isti vreme priprema za nas Bulsi sa Jordanom.I deluju ozbiljnije i bolje u svakom smislu sa novim trenerom i upola jeftinijim rosterom.
Zvezdaš96 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Zadnji vezni said: Nigde nije napisano da je skroz Novi klub. Poenta upisa je bila da su promenili gro igrača poput nas ,čak imaju i novog trenera a da su za isti vreme priprema za nas Bulsi sa Jordanom.I deluju ozbiljnije i bolje u svakom smislu sa novim trenerom i upola jeftinijim rosterom. Ne znam kako ovo da ti kažem, ali bojim se da je Zvezda bez Bolomboja, bez Kalinića, bez Monekea, pa i Dobrića druga ekipa. Mislim to ti je kao da je juče Pariz igrao bez Bakoa, Ouatare, Lamara i recimo Herrere, da ih nemaju ni u 12, da ni sekund nisu juce igrali. Koliko bi nam poena ubacili, a još bitnije koliko bi primili, plus ne zaboravi da je nama šut bio baš veliki problem, mi smo mnogoo trojki promašili, a ti naši igrači sigurno neće toliko jezivo šutirati čak i otvorene šuteve kao sinoć. Meni deluje da se nismo još uigrali kako treba, a i deluje mi da su još pripreme i da očigledno će ovoj našoj ekipi trebati još malo vremena da legne sve, da nam se svi igrači pridružiti, da uvežbaju bolje akcije, kao i da se bolje kreću, jer vidi se da su ovo još pripreme. A što se odbrane tiče, deluje da su neozbiljno shvatili ovaj meč i shvatili ga kao trening i siguran sam da kada budemo igrali evroligu 30.septembra protiv Armanija da ćemo posebno i pred punom arenom zaista ozbiljno taj meč shvatiti i ozbiljnije shvatiti. Mi smo imali svetlih tačaka i ogroman broj pobeda i trofeja sa Sferopulos, što znači da u većini slučaja kada su važni mečevi mi umemo dobro odigrati i napad i odbranu...
aleksa7 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago On 9/12/2025 at 8:40 AM, aleksa7 said: У сваком случају, Париз као и прошле сезоне не мари много за важност мечева и иде максимално по сваку лопту, држе јак интензитет изменама и физикалијама. Написао сам ово пре меча, а након што сам их гледао у прве три пријатељске утакмице. Није да није било за очекивати да ће изаћи као да им живот зависи од исхода припремног дуела. Вероватно приступ за похвалу и исправан став екипе која од старта жели да гради ратничку културу, али не бисмо то видели ни од једног другог противника у овом тренутку. 7 hours ago, NikadProtivKaline said: mislim da vecina vas sto komentarise potpuno ignorise razliku u pristupu mi smo dosli na pripremnu utakmicu sa ciljem da nesto probamo, malo se raspucamo ako moze i najvaznije da se niko ne povredi parizani su usli na max obrtaja i agresivno kao da igraju F4 nismo se snasli i naravno da smo bili ocajni ali ne bih izvodio neke mega zakljucke iz toga, ili sud za celu sezonu Као што је колега овде рекао и укратко описао читав меч, ми на ту чврстину нисмо одговорили и то је то. Можда чак и разумљиво јер се пре пријатељске утакмице играју у ставу који смо ми приказали, него ривал. Далеко од тога да је то исправно, али треба сагледати комплетну слику. Успут су нам и фалили двојица играча који би својим карактером управо требали бити покретачи тима и ти који ће избацити остале из летаргичности својим лидерством. Сматрам да је у реду и приметити да смо у другом полувремену били знатно чвршћи до уласка Плавшића, који мислим да је својеручно опет вратио тим у безидејност и хаотичност јер очигледно не разуме евролигашки ниво кошарке. Да смо на тих -18 имали Нвориних 5/10 уместо 0/10, играли бисмо егал утакмицу до краја упркос лошој игри, са све инспирисаним Паризом. Шта би било кад би било - да... али не морамо баш изводити закључке каква ће нам бити сезона на основу прилично небитних 40 минута на припремама, поготово не након што је на дан утакмице преовладавао наратив да су припремни мечеви неважни и да је битно само да се нико не повреди. Сигуран сам да ћемо већ сутра са Калинићем и Монекеом изгледати боље и мотивисаније против екипе која ће вероватно играти у бар мало мањој брзини него Париз.
Zvezdaš96 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sutra će biti zanimljivo čitati ovu temu na forumu i ako pobedimo i ako izgubimo. Ako pobedimo, ovde će nastati opšte narodno veselje kako smo razbili jednog Džejmsa, Mirotića i kako smo spremni da konačno pokorimo Evropu, alii budemo li izgubili i to opet jako ubedljivoo, ovde će biti harakiri na forumu, bukvalno će biti ispisano 15 strana samo 5 minuta posle poraza Zvezde potencijalnog.. 1
Phobia Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago Sta god da bude sutra, niko nece biti prezadovoljan, malo mi je krivo sto svako misli da je kosarkaski strucnjak posle 2 utakmice gde se ekipa tek upoznaje, nema potrebe za tolikim pesimizmom, odmah su pocele price za menjanje trenera i lose transfere, moramo da damo sansu momcima jer samo tako pokazujete da volite klub a ne da zavisi od toga da li smo pobedili jebeni Pariz na pripremnoj utakmici...
Recommended Posts