Jump to content

Recommended Posts

Posted

Užasno sam srećan. Odlična utakmica za gledanje, dva tima u baš sportskom nadmetanju, drago mi je da smo pokazali malo smirenosti i kvaliteta kad je bilo potrebno. Sutra opširnije, kad me pusti pivo.

Sterling Brown je najbolji Amerikanac koji je igrao u našem klubu.

• Like 7
Posted
8 hours ago, La mano de Dios said:

-U momentu kada je Efes prvi i jedini put poveo na mecu u 4/4 treba se setiti one Miltonove dvojke, jako tezak i vazan sut u tom momentu za ishod celog meca.

Još je tu popizdeo na sudije što nisu svirale faul, i tako nadrkan stao u stav protiv Larkina i naterao ga kratko da šutne onu trojku, nakon koje Sterling trči kontru i 2+1, tu smo baš dobili drugi vazduh i odbili njihov nalet 

Kao i prošle godine imamo problem da se adaptiramo kada sudije malo progutaju pištaljku i puste više "tuče"

E tu mislim da će nam Šejk mnogo značiti jer ume da igra kroz kontakt i da tad izmišlja poene

• Like 8
Posted

Moj utisak je da smo baš fino peglali switch u prvom poluvremenu, bilo je par situacija gdje su oni iz picka htjeli napraviti otvoren šut kad prc eto igrača ispred tebe. Ok ispogađali su neke nenormalne šuteve metar-dva iza linije ali to nije nešto na čemu možeš da baziraš igru na duže staze.

Da smo imali malo bolji šut za tri i da je Jabari dao bar pola “svojih” šuteva zatvorili bi utakmicu dosta ranije bez obzira na njihov šut.

Sve u svemu zadovoljan sam. Konačno imamo dvije petorke koje mogu da doprinesu na terenu bez pada kvaliteta igre.

Moramo još u glavi da prelomimo ove krizne momente kada se zebnja uvuče, to su tragovi prošlosti i izgubljene završnice iz prošle sezone, ali ovo sinoć je najbolji način za to. 

Sterling i Bonga, šta reći. 

• Like 9
Posted
6 hours ago, Coz29 said:

Imam osećaj kad Dzabarija krene sut da ce bas da zatrpava bez milosti.

I ja. Skoro sam siguran da ce da zatrpa vec sledece nedelje ili Real ili Baskoniu.

Posted
8 hours ago, Papanikolesku said:

I da, uveo je Karlika u pravom momentu, svežeg, 3 minuta pre kraja, baš na vreme - i ovaj mu je vratio. 

E da, Karlika su zadavili u 3/4 i kontao sam da je to to od njega, ali covek je nasao nacin da se vrati u tekmu (with a little help of his friends) i to nije mala stvar.

Kudos

Posted
1 minute ago, jedibojan said:

E da, Karlika su zadavili u 3/4 i kontao sam da je to to od njega, ali covek je nasao nacin da se vrati u tekmu (with a little help of his friends) i to nije mala stvar.

Kudos

Beb i Kordinije pokazuju sta je Frenk trebao biti, baš su davili nas ozbiljno.

• Like 2
Posted

Skok smo, čini se, definitivno rešili kao problem.Druga petorka polako hvata konce, DW se vraća u život. 

Dzabarija i Šejk...napisaću jeres, i nadam se iskreno veliku glupost, ali ljudi.. ozbiljni cirkusanti. Oni u Evropi mogu da igraju samo u partizanima i ostalim bajernima. To se još ne vidi, ekipe se još uigravaju,utakmice pobedjuju oni koji naprave manje gluposti. Meni je DW za Šejka bog košarke. Znam da je rano za teške reči, ali nećemo se sa njima leba najesti. 

Daj bože da su ovo najveće gluposti koje sam napisao u životu. 

Posted
1 hour ago, Son_of_a_gun said:

Moj utisak je da smo baš fino peglali switch u prvom poluvremenu, bilo je par situacija gdje su oni iz picka htjeli napraviti otvoren šut kad prc eto igrača ispred tebe. Ok ispogađali su neke nenormalne šuteve metar-dva iza linije ali to nije nešto na čemu možeš da baziraš igru na duže staze.

Odlično. Sa jedne strane, olakšava nam što protivnik nema kvalitetnu low post opciju, sad da je tu Poarje, pa ti ostane sa nekim nižim, zajebana je to situacija.

Sa druge strane, nimalo nije lako kvalitetno igrati svič sa Larkinom i ostalima spolja, ali solidno je to ishendovano.

Uverena sam da bi smo u slučaju da su sudije pustile makar malo normalniju igru, a ne ovo sviranje svakog kontakta, spustili Efes na jedno 35-36 poena za poluvreme, što je fantastično. I to ne 35 poena iz njihovog ciglarenja, nego sa gotovo perfektnim šutem za tri, koji su imali.

Jbt Kordinije 10-1 za tri prva dva kola, juče rutinskih 3-3.

Posted

Meni se Jabari nimalo ne svidja.

Imaće on dobrih utakmica, biće overall medju vodećim strelcima, ali generalno mlohavo.

Nije to samo utisak sa ove dve/tri utakmice, nego mi kao pojava uopšte ne uliva nikakvu sigurnost.

Čovek je apsolutna suprotnost Sterlinga i Bonge.

SInoć je Željkovo forsiranje drugog pika u 3qt istopilo prednost.

Al da ne bude sve jedenje govana, kad je ušao u 4qt na 3min do kraja, pošto mu je bilo jasno da neće dobiti lopte u napadu, bar se iscimo u odbrani.

• Like 1
Posted
16 minutes ago, KockoOblo said:

Skok smo, čini se, definitivno rešili kao problem.Druga petorka polako hvata konce, DW se vraća u život. 

Dzabarija i Šejk...napisaću jeres, i nadam se iskreno veliku glupost, ali ljudi.. ozbiljni cirkusanti. Oni u Evropi mogu da igraju samo u partizanima i ostalim bajernima. To se još ne vidi, ekipe se još uigravaju,utakmice pobedjuju oni koji naprave manje gluposti. Meni je DW za Šejka bog košarke. Znam da je rano za teške reči, ali nećemo se sa njima leba najesti. 

Daj bože da su ovo najveće gluposti koje sam napisao u životu. 

Mislim da si baš fulio, pogotovu za Miltona. On se uklapa i brže nego što sam mislio i daje jedan solidan all round performans koji se mnogo puta i ne vidi u statistici, ali je vidljiv golim okom. Od njega baš dosta očekujem u nastavku sezone.

Jabari je Jabari, osim ovog kamenjarenja sinoć od njega ćemo dobiti ono što smo i mogli očekivati, razvlačenje odbrane i zasipanje koša iz svih pozicija. Još malo da se iscima u odbrani i to je to, ni manje ni više.

• Like 5
Posted (edited)

@Jabari

Dajte covjeku malo vremena. 

Ja ne mogu da se otrgnem utisku da nije foler. Vidi se da hoce da upije sve sto mu Zoc govori, igra odgovornije nego sto je ikada igrao. Ego na minimumu, bice to bombona jos samo malo.

Edited by Ne sam Safete
  • Like 8
Posted

Užasan je Džabari bio, mada sam dobar deo utakmice imao utisak da ne radi nešto spektakulrano loše, samo da jednostavno ne pogađa šuteve koje inače pogađa. 

Kako god, mora se to dovesti na neki pristojan nivo. Već sam pisao da mislim da njemu treba tipa 10-11 poena uz pristojne % pa da bude na 0 što se tiče uticaja na igru, tek posle toga kreće +.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Ne sam Safete said:

@Jabari

Dajte covjeku malo vremena. 

Ja ne mogu da se otrgnem utisku da nije foler. Vidi se da hoce da upije sve sto mu Zoc govori, igra odgovornije nego sto je ikada igrao. Ego na minimumu bice to bombona jos samo malo.

bravo... niko ne pominje koliko se on ipak podredio ekipi, i kao sto si rekao, najbolji opis, on nije foler.

dakle, igra odgovornije, ja ne mogu reci da se on ne trudi, i videlo se da mu je bas stalo, ali sam isto tako ubedjen ds ce to doci... on je klasa sam za sebe..

A ovako, mislim i ds je kao covek bas na mestu...

• Like 1
Posted

Mentionable miniatures:

Karlik gradi Kordinijea u stilu pravog centra i skida ključni skok u napadu, nakon kojeg idemo na +6. Kakav hustle momenat.

• Like 8
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted

Biće dovoljno da se Džabari dovede na nivo da je konstantna pretnja pa da odbrana ne sme da ga zaboravi. Plus makar cimanje u odbrani. Ako ostali nastave da napreduju umeće da iskoriste prostor.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Mislim da si baš fulio, pogotovu za Miltona. On se uklapa i brže nego što sam mislio i daje jedan solidan all round performans koji se mnogo puta i ne vidi u statistici, ali je vidljiv golim okom. Od njega baš dosta očekujem u nastavku sezone.

Jabari je Jabari, osim ovog kamenjarenja sinoć od njega ćemo dobiti ono što smo i mogli očekivati, razvlačenje odbrane i zasipanje koša iz svih pozicija. Još malo da se iscima u odbrani i to je to, ni manje ni više.

Daj bože da si u pravu. 

Milton će najveći deo vremena provesti u petorci koja će igrati po striktnom šablonu, koji, ako ne prodje, završava na njegovim ledjima(uvaljivanje vrućih krompira). 

Ne deluje mi kao igrač koji to može da reši(nasuprot DW). 

Jabari mož da se cima u odbrani koliko hoće, kad nema pojma ni kud je pošo ni odakle je došo. Dobra vest je, da je takav i u napadu. Biće utakmica u kojima će biti mvp, ali ne znam kako to pomaže u nekoj široj slici. 

Tanki su mi obojica za uloge koje su im namenjene. I opet kažem, nadam se da sam se izlupetao za sve pare. 

Će vidimo. 

6 minutes ago, Barkley#34 said:

Biće dovoljno da se Džabari dovede na nivo da je konstantna pretnja pa da odbrana ne sme da ga zaboravi. Plus makar cimanje u odbrani. Ako ostali nastave da napreduju umeće da iskoriste prostor.

Ako se ne dovede na taj nivo, dzabe smo krečili. 

• Like 1
Posted

Slažem se, ali je rano da ga otpisujemo.

Što se tiče Miltona, rekao bih da njegova uloga ni izbliza nije definisana, još uvek. Cenim da Željko svašta isprobava s njim stavljajući ga u situacije u kojima mora da se snalazi i izmišlja, kako bi video sa kakvim paketom raspolaže. Tako je i sa ostatkom druge petorke pa bih rekao da će u budućnosti biti mnogo više mešanja petorki, kad se stvari iskristališu, kao i sinoć u 4/4.

• Like 3
Posted

Meni je najveći problem kod Miltona što on sebi ne može napraviti prostor za separaciju, baš nekako deluje tu nemoćno.

Defanzivno je dobar i fizički fino deluje on.

Posted

Uuuu baš ste strogi jutros. Pa prekoputa je bila baš potentna ekipa i trener.

Džabari neće više promasivati onako do kraja sezone. Očigledno da mu je malo i frka bila to znači da mu je stalo. Što je dobar znak i preduslov za uklapanje u ekipu.

Milton se uvodi polako i pravilno i vidi se ta suzdržanost jer mu je prostor uži i pazi se da ne pogreši. Kad se navikne biće bolji.

Sa pojedinim petorka dugački smo u pm. Još kad Mika se full prilkjuci

• Like 1
Posted

Prvo što je moglo sinoć da se primeti jeste neverovatno dobra i pozitivna energija u hali. Čak je i koreografija bila, bar što se mene tiče, vrh, različite nalepnice, ujedinjeni u različitosti a svi volimo Partizan, ne može lepše.

Mogao bih da opalim jedan samokvot u čast bivše legende pokojnog foruma, ali nema potrebe, realno Sterling vodi, 'braća' Džons prate, Bonga uvek tu, a konačno smo dobili i odgovarajuću podršku sa klupe. Ne znam kako to da opišem, ali energije Dilana i Šejka se poklapaju, doprinose timu i donose nešto što nismo imali prošle sezone.

Naravno, da ne bude sve idilično pobrinuo se a ko drugi nego ćaci grupacija Grobari jug, koja je išla da prvaspitava neke svoje momke koji su zdušno, kao i ostatak hale, pominjali dežurnog ptaraŠi (da me moderacija pogrešno ne shvati, ne mislim ništa loše, ne mislim da je taj naziv ikakva uvreda,  svi me znate, ja sam rođen i odrastao na Kosovu i mislim da sam zaslužio pravo da svoje komšije nazivam kako sam hoću, a čak ovde nije reč ni o njima nego o našem vrhovnom ludaku). Elem, šaketanje je trajalo par minuta i gle čuda energija pada ko probušen balon, ali ekipa ipak ne pada, što je novitet u odnosu na prošlu godinu, što treba pohvaliti i što se pokazalo i na kraju utakmice, izvlačimo se onde gde bismo prošle godine potonuli ko Titanik.

Zapažanje - Džabari Parker je imao neki fizički problem i tražio je od Željka izmenu tipa u petom minutu treće četvrtine što je ovaj stavio na seen/ignore i držao ga do kraja četvrtine. Da li je u pitanju prevaspitavanje u smislu tražio si da igraš takav, ajde sad igraj, ili nešto drugo, ne znam, znam samo da nam je trener najtvrdoglaviji čovek na svetu i to se neće promeniti. Parker je igrao lošu utakmicu, i u šutu i u branjenju njihovog šuta gde se zamalo Osmani proslavio (ponovo), ali se na kraju iscimao za odbranu, pokupio neke skokove, a i pobedili smo, tako da arhiviraj i teraj dalje.

Pobedili smo odličnu ekipu i treba da budemo zadovoljni. Ne mislim da ćemo uzeti ijednu u duplom kolu u gostima, ali dozvoliću im da me prijatno iznenade, za promenu.

Još jednom da pomenemo - Sterling Brown zaslužuje sve dobro što mu se dešava, apsolutni car 

• Like 5
Posted

Uglavnom se slažem sa @KockoOblo, ali moram reći da ja od Jabari-a, nisam previše ni očekivao u odnosu na projektovanu ulogu "glavnog" pojačanja (doduše na osnovu malog uzorka odgledanih utakmica Barse prošle godine). Više me je zaintrigirala "diskonekcija" sa ostatkom tima i arenom u celini, nakon utakmice dok je trajala volim ga... proslava sa navijačima. Moguće da je bio smoren sopstvenom partijom i prikazanim na terenu...ko će ga znati 🤔

• Like 1