Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 hours ago, le piaf said:

Mislim da će se sigurno obratiti, iz jednog, ali prilično bitnog razloga. 

Da zaĆĄtiti igrače, jer krenula je hajka i neko moĆŸe da strada. Uradiće to gospodski, iako neki sasvim sigurno nisu zasluĆŸili, ako je i 20% istine od onoga ĆĄto se provlačilo ovih dana. 

Samim tim, 50% istine se neće saznati, a zatim će napredna maơinerija sve svaliti na njega. 

Da je odgovoran, jeste. Da je jedini, nije. A ostaće jedini, naĆŸalost. 

Ljudi su potpuno izgubili kompas. To ĆĄto je Ćœeljko isprozivao pojedine igrače nije zeleno svetlo za njihov linč, ni medijski, a pogotovo ne fizički. 

Meni uopơte ne zvuči nerealno da je postojala ta netransparentnost između uprave i sportskog sektora. Sad je to naknadna pamet, ali Obradovićeve izjave oko pojačanja su zvučale kao zavlačenje ljudi, a ko zna ơta je sve tu bilo u pitanju. Neko je čak i ranije prokomentarisao da zvuči kao vrơenje pritiska na upravu.

Pričamo o fakin ćacijima, okupirali su nam drĆŸavu, da neće jedan KK. Neko će sada reći - valjda je znao gde dolazi i sa kim ima posla. Tačno, no to ĆĄto znaĆĄ sa kim imaĆĄ posla, ne znači da ne moĆŸe i dalje da te zajebe :classic_smile: Pogotovo kad su upletene emocije, kao kod Ćœeljka sa Partizanom.

I pored svega toga, verujem da je potpuno iskreno naveo glavni razlog davanja ostavke. To nije ni zajebancija od strane uprave, nisu ni loĆĄi rezultati (ne deĆĄavaju mu se prvi put, budimo realni), već jednostavno činjenica da viĆĄe ne moĆŸe da utiče na igrače.

On je ovde mogao da zavlači sve joơ 5 sezona da je hteo, jer ima većinsku ako ne potpunu podrơku navijača, a ćaciji ne bi smeli da mu uruče otkaz. Ako je presekao u toku sezone, znači da je limit dostignut, u svakom smislu.

• Like 11
Posted

Svaki put kad otvorim tviter prvih 10-15 postova su apeli za liječenje bolesne djece, i njihovi roditelji poniĆŸeni od strane drĆŸave da potisnu sve svoje ljudske osobine, čast, ponos, dostojanstvo, kako bi svom potomstvu omogućili joĆĄ jednu terapiju, produĆŸili ĆŸivot za joĆĄ jedan dan, nedelju, mjesec
 I ljudi pomaĆŸu, koliko ko moĆŸe, neke smo bitke dobili, mnoge smo izgubili. Sramota me je reći, uveče kad legnem često razmiĆĄljam o toj djeci i tim roditeljima i tjeĆĄim sebe da bar nemam tih problema, zdrav sam, moje dijete je zdravo. Ćuti, moĆŸe i gore. Strah me od Boga ovih riječi. 

Svaka ljudska sudbina je konac, mi svi visimo o koncu i posmatramo druge konce kao odvojene a oni su povezani, prepliću se i mrse i svi se stiču u jedan konac u rukama jednog čovjeka. Kad mu je to potrebno taj čovjek ili nečovjek, kako hoćete, neke konce pritegne, neke opusti, neke prekine. Lutke smo na vjetru.

Umoran sam. Preumoran. Za nove nade, za nove početke. Isplakao sam sve suze a joơ ih imam.

Dokle viĆĄe?

• Like 5
  • Love 5
Posted
51 minutes ago, fancy said:

Nije mi uopĆĄte do zezanja, Ćœeljkov odlazak doĆŸivljavam mnogo viĆĄe od sportskog poraza...a opet, koliko smo ludi (da se razumemo, i treba da ostanemo, i da ne zaboravimo) od kolege grobara dobijam malopre:

Hide contents

IMG-2c2a8e819ac2c50763539947a6df9df5-V.j

Sada mu ni igranje u Australiji ne bi bilo dovoljno daleko i sigurno.

Posted

Znate da ne dolazim ovde da pisem kako ce sve biti ok i kako je Partizan sjajan klub i kako uvek ima resenja.

Licno mislim da je bilo koji drugi trener dobio bi ostavku odavno.Mozda cak pre tri godine u ovo vreme iako je Partizan te godine dosao do PO.

Sto se tice odlaska Zeljka iz Partizana i EL nadam se privremeno licno mi je zao jer je on potreban ovoj ligi i sa svojom velicinom daje jos vecu vrednost takmicenju.Naravno kad je u Partizanu ta njegova harizma vise sija.

Krivo mi je sto nista vise nece biti isto i uzivao sam zadnje tri godine u rivalstvu nas i vas.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

SlaĆŸem se da Ćœeljko treba malo sad da smiri situaciju, ali se ne slaĆŸem da sada moĆŸe da se nastavi sa normalnom podrĆĄkom klubu jer bi i dobre igre i pobede protiv Bajerna pa i u derbiju izazvale u većini nas joĆĄ jače gađenje prema ovoj grupi.  

Klub iznutra treba da odredi koji su igrači bili trule jabuke i da ih odstrani. Promene u upravi da se ne zavrĆĄe na Saviću. Sreća u ovoj nesreći je ĆĄto mi imamo joĆĄ neistroĆĄenih legendi koji mogu ući u klub i postaviti stvari na svoje mesto, da časno zavrĆĄimo ovu sezonu na terenu. Kad to vidim ja ću se vratiti u halu, ako se ne desi, jasno je da je klub potpuno okupiran i gledaću ga kao ĆĄto gledam fudbal, da ne kaĆŸem rukomet.

Posted
1 hour ago, Arsenije Pesic said:

Mora opet čarơav, jebi ga.

Za sve koji ovog trenutka osećaju da nemaju viĆĄe ĆĄta da daju, odnosno da ne osećaju viĆĄe povezanost sa klubom, a bez ĆŸelje da bilo koga ubeđujem u bilo ĆĄta, hoću samo da ponudim i podelim svoju stranu priče.

Ja sam u taj stadijum uĆĄao najmanje dva puta od kada je Ćœeljko doĆĄao. Poslednji put nedavno, nakon utakmice protiv Monaka. Od naredne tri utakmice nijednu nisam pogledao u celosti a i to ĆĄto sam gledao bilo je bez emocija. Dakle mene je u takvo stanje doveo Partizan sa Ćœeljkom na klupi. Zbog poslednjih događaja osećam pre svega tugu. Ćœao mi je ĆĄto se naĆĄa priča sa Ćœeljkom nije lepĆĄe zavrĆĄila. Ali s druge strane, neizmerno mi je drago ĆĄto se priča uopĆĄte dogodila, donela nam je svima mnogo lepog i mnogo nezaboravnih momenata. I mislim da smo u toj priči svi dali sve ĆĄto imamo, i mi navijači i Ćœeljko. Nije se zavrĆĄilo kako smo se nadali i očekivali, niti ima realnih naznaka da bi bilo bolje. DeĆĄava se, jbg. Zato osećam tugu. Ono ĆĄto vidim je da većinu Partizanovih navijača ovo ĆĄto se desilo "bije" na bes, ljutnju, frustraciju, razočarenje, odustajanje od kluba...

Ja sa tim imam problem jer ne razumem kako je to nakon ostavke Ćœeljka Ostoja postao veći ćaci nego ĆĄto je bio, kako su to igrači postali loĆĄiji ljudi i koĆĄarkaĆĄi nego pre tri dana, kako su svi u klubu osim Ćœeljka odjednom postali gori? Ja sam ovde pre par nedelja pisao da ovaj tim zasluĆŸuje zviĆŸduke u Areni, zbog igara koje pruĆŸa i pre svega odnosa prema dresu. Nije se desilo. Ali se zato desilo da samo nekoliko dana kasnije, zato ĆĄto je Ćœeljko dao ostavku, isti igrači budu i fizički ugroĆŸeni. Ć to se Ostoje tiče, savrĆĄeno me zabole ĆĄta će biti s njim, ali hoću sledeće da istaknem. Palo mi je na pamet ovih dana, ĆĄta bih ja uradio da sam bio na Ostojinom mestu? Dakle, ono ĆĄto ekipa pruĆŸa na terenu je stručno rečeno go kurac, i nema naznaka da će biti bolje, trener je legenda kluba i boĆŸanstvo u očima navijača. Ne bih ga nikada ni u ludilu smenio u toku sezone, ali ostavku bih prihvatio. Jer ostavka je bila čin čoveka koji je shvatio da viĆĄe niĆĄta ne moĆŸe da uradi sa ovim timom. Dao bih i ja ostavku nakon toga ali to suĆĄtinski ne menja stvari. Hoću da kaĆŸem, svaljivanje tolike krivice na Ostoju za to ĆĄto je Ćœeljko otiĆĄao ne smatram ispravnim.

Funkcionisanje KKP je daleko od idealnog, ali jedini baĆĄ ozbiljni problemi koje je klub imao pre odlaska Ćœeljka su igra i rezultati. Ako bih pojednostavio ili moĆŸda i banalizovao analizu tih problema, odgovornost bih podelio na sledeći način: 50% Ćœeljko, 30% igrači, 10% Savić, 10% uprava. Od svih aktera u ovoj priči jedini je Ćœeljko imao luksuz da menja bilo ĆĄta ĆĄto mu smeta ili ga onemogućava da radi posao za koji je zaduĆŸen. Prema tome, teĆĄko mogu da poverujem u priču da je Ćœeljko na bilo koji način i od bilo koga stavljen u ulogu ĆŸrtve i da je on to trpeo pa na kraju zbog toga dao ostavku. Jednostavno, kao trener nije uspeo da napravi igru i rezultate, a očigledno da viĆĄe nije ni verovao da to moĆŸe da promeni, jer je u Atini zaista izgledao poraĆŸeno i nemoćno. U toj situaciji, ostavka je ispravna stvar, čak i ako si Ćœeljko Obradović na klupi Partizana. I to je sve ok, ja nemam problem s tim, dao je čovek sve ĆĄto je imao ali ovoga puta nije bilo dovoljno. Ali očigledno sam kao navijač Partizana prilično usamljen u takvom pogledu na stvari.

Ono ĆĄto se nakon ostavke deĆĄavalo mi je pre svega mučno. Ne sviđa mi se ono ĆĄto sam video i čuo ni na aerodromu ni ispred Arene. I Ćœeljko i klub prilično iznenađeni razvojem situacije i prilično nesnađeni, ĆĄto dovodi do velike konfuzije. Kreće rijaliti i insajderska i klikbejt maĆĄinerija, ĆĄto je fina podloga da svako iz te priče izvuče ono ĆĄto hoće ili ĆĄto mu treba, svi su u pravu i niko nije u pravu.

Epilog. Kao ĆĄto rekoh, ĆĄto se Ostoje tiče, savrĆĄeno me zabole ĆĄta će biti s njim, mnogo mi je bitnija navijačka vizura u vezi toga: da li moĆŸemo trezveno i racionalno da sagledamo njegove poteze i jasno definiĆĄemo ĆĄta je dobro a ĆĄta loĆĄe radio?

Ć to se tiče Ćœeljka. Reče Meda u svom sjajnom postu da je upravo on taj koji bi mogao da smiri celu situaciju i vrati je u okvire razuma i pokrene prelaz u neko novo poglavlje KKP bez da se prethodno sve poruĆĄi i zapali. Ć to je potpuno tačno. Da li će se to desiti ne znam. Ne bih mogao previĆĄe da sudim o Ćœeljkovom mentalnom sklopu, jer sve zaključke mogu da donesem samo na osnovu nekih javno dostupnih pojavnih oblika. U tom smislu, vezano za čuvenu konferenciju iz 2005., meni je na primer mnogo zanimljivije bilo Ćœeljkovo gostovanje kod Jugoslava Ćosića ubrzo nakon toga. Na stranu Ćosićevo vođenje emisije i koĆĄarkaĆĄko znanje, ono ĆĄto je zanimljivo je da je čitavo vreme pokuĆĄavao da navede na Ćœeljka na to da kaĆŸe da li je bilo i dela njegove krivice u svemu. I Ćœeljko je čitavu emisiju ponavljao da je sve uradio kako treba i da je sve uradio onako kako uvek i radi. To mi je ostalo urezano u sećanju jer meni to nije delovalo kao klasično političarsko negiranje krivice i odgovornosti, već kao priča čoveka koji je zaista duboko uveren da je sve uradio kako treba. MoĆŸda, moĆŸda je taj deo njegove ličnosti i sada na delu, da čovek zaista veruje da je sve uradio ispravno, sve uradio kako je oduvek radio, ali da sa ovim igračima i ovom upravom to ne daje rezultate. I zato nisam siguran da je on u stanju da izađe i kaĆŸe neĆĄto u stilu ljudi greĆĄio sam ja, greĆĄili su igrači i uprava, najbolji izlaz iz cele situacije je da ja dam ostavku a klubu sada treba dati punu podrĆĄku da krene dalje.

Ali stvar je u tome ĆĄto ja ne smatram njegovom obavezom da tako neĆĄto izgovori, ili da bilo ĆĄta kaĆŸe. Ne mora on da vraća stvari u racionalne i normalne tokove. Mi ćemo jednom morati da naučimo da kao grupa ljudi, kao druĆĄtvo, donosimo racionalne odluke. Da li zaista treba da čekamo Ćœeljka da nam kaĆŸe e drugari, nemojte da lomite prozore za vreme treninga Partizana, nemojte da spremate linč igračima, nemojte da pevate najgore stvari na skupu koji se vodi kao izraz ljubavi prema nekome i nemojte da diĆŸete ruke od kluba zato ĆĄto sam ja svojevoljno otiĆĄao.

Kamo dalje rođače? Za mene, ono ĆĄto Parizan čini Partizanom su navijači neizmerno privrĆŸeni klubu, trener i igrači koji viĆĄe daju klubu, viĆĄe se bore i privrĆŸeniji su od nekog standardnog nivoa koji klasični profesionalizam podrazumeva. I funkcionisanje u takvoj sinergiji. Imena, rezultati, nivo takmičenja su u drugom redu. Zatvoreno je jedno poglavlje istorije Partizana, bilo je po mnogo čemu posebno i nezaboravno. Malo tugovati, jer tuga zdravo osećanje, po mogućstvu izbeći bes, apatiju i defetizam.

Onda dalje u novo poglavlje, jer nije smak sveta, nisu sve lađe potonule, nije katastrofa i nije kraj, osim ako mi navijači odlučimo i izaberemo da jeste.

Bravo!!!!

Izuzetno zdrav pogled na situaciju, i kada bismo i na ostale stvari u druĆĄtvu imali ovako nezamućenu vizuru stvarnosti, već razmiĆĄljali svojom glavom, Srbija bi bila mnogo lepĆĄe mesto za ĆŸivot.

• Like 10
Posted (edited)

Jedva cekam da se Zeljko sutra obrati javnosti i kaze sve sto mu je na srcu.

Po meni je trebalo da ostane do kraja sezone. Suspendujes(oteras u kurac par igraca koje si birao) i zavrsis jer si najveci.

Edited by Jakob Aman
  • Like 3
Posted

Ono niĆĄta kada pitaju me ĆĄta mi je

Vreme je da krenemo dalje, nije lako, jer to dalje je bez Ćœeljka. Nadam se uskoro i bez ove garniture koja trenutno vodi klub. Najave su da neki igrači ĆŸele izlaz iz ugovora, a nadam se da će neki biti i adekvatno sankcionisani za ponaĆĄanje, ali i ono ĆĄto su pokazivali na terenu. I dalje stojim iza toga da ovakav skup bednika nikad nije igrao u KKP, plaćenici koji ne rade ono za ĆĄta su plaćeni. Gomila bezobraznih neprofesionalnih tikvana koju je zaista teĆĄko okupiti na jednom mestu, a nama je to poĆĄlo za rukom. A kome bi drugom? Neću nikad navijati protiv svog kluba, ali nemam viĆĄe nikakvih emocija prema ovoj ekipi, gade mi se. 

Ćœelimiru zdravlje, i najveće hvala ĆĄto smo tog 17.06.2021 bili najsrećniji na svetu. A mi ćemo ipak juriti svoju drugu, u neka bolja vremena. 

Posted (edited)

Al ƥto znate samo dve serije, Kasandru i Ljovisnu, pa ih vrtite. A ovaj scenario im uopƥte ne odgovara :classic_biggrin:

Edited by DameTime
  • Ha-ha 3
Posted
15 minutes ago, DameTime said:

Al ƥto znate samo dve serije, Kasandru i Ljovisnu, pa ih vrtite. A ovaj scenario im uopƥte ne odgovara :classic_biggrin:

Jes' vala. A treba:

I%20BOGATI%20PLA%C4%8CU-6866762898a75.we

• Like 1
  • Ha-ha 9
  • Pumpaj! 1
Posted

„Bolje bi im bilo da se spremaju za Crvenu zvezdu, nego ơto ratuju između sebe. Tačka, dovoljno.“

Dule Vujoơević. 

• Love 1
Posted
24 minutes ago, DameTime said:

Ćœao mi je i ĆĄto te dve znam.

• Like 3
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 6
  • Pumpaj! 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
47 minutes ago, Eddard said:

Ćœao mi je i ĆĄto te dve znam.

Definitivno, mada je Ljovisna bila baƥ dobra riba... :classic_biggrin:

Posted