Barkley#34 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Dejm je pomenula "racionalizaciju frustracija". Verovatno je u nekoj meri u pravu. Samo što bih dodao da sa druge strane čitamo racionalizaciju razmišljanja u ružičastom i čiste vere, koja se svodi na evo sa'će, evo sa'će, evo sa'će... Reklo bi se da ostrašćenost ide u oba smera. Koliko god jeda sadržala svaka kritika (a ja se uvek trudim da ne preteram u gorčini, to bih voleo da svi uradimo), bila je ovde debelo argumentovana, pa kad se razgrne frustracija ostaje gola istina. A ona je jednostavna - nikada u istoriji KKP nije iz sezone u sezonu (uz jednu sezonu izuzetka) isporučivao manje nego što je novčano i reputaciono uloženo u njega. Nikada. Pritom, ne mislim samo na rezultate nego i na to kako tim izgleda kroz sezonu, kakav je stav na terenu i kakva je osnova za budućnost. Pre četiri sezone smo racionalizovali Bursu i čišćenje u ABA, pre tri sezone je bilo neočekivano dobro nakon mrljavog starta, pre dve sezone smo se najsramnije raspali i svi smo racionalizovali to što ekipa ne izgleda kao tim i što ne mogu da se gledaju više. Prošle sezone su racionalizovane neverovatne oscilacije i priličan rezultatski neuspeh na kraju EL. Ove sezone se racionalizuje ulazak u sezonu sa po jednim plejom i centrom, užasna odbrana, povremeni nedostatak želje (što je uvek nedopustivo u Partizanu)... O jebavanju u glavu od strane pošumljenog direktora neću. Sezona je duga, povučeni su neki potezi, skor je za sada bolji od igre, ima vremena da sve klikne. Navijamo svi za to. Ali, kada vidimo da je nešto loše, ne tražite da se zažmuri na to jer vaše nežne duše ne mogu da podnesu da je priča o lošem, tj. da se mrači. 9
ScepanScekicSto Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, Luchifer89 said: I ja bi postavio slično pitanje. Kanda ćete sutra morati bez južnobačkog okruga u Areni Ne znam.. ozbiljno se dvoumim da krenem, al ne znam sta bolidima moze pasti na pamet da zatvore
Luchifer89 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 8 minutes ago, ScepanScekicSto said: Ne znam.. ozbiljno se dvoumim da krenem, al ne znam sta bolidima moze pasti na pamet da zatvore Jesu na kraju oni radovi odloženi?
pendulum Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago ,,Ne bih rekao da je Brunu teško da se uklopi. Naravno, nije lako doći u novi tim usred sezone, gde već postoje postavljeni sistemi i akcije, ali on je pametan igrač koji razume igru. Naše akcije nisu previše komplikovane, a on se brzo uklapa, razgovara s trenerima i uči kako funkcionišemo. Verujem da će se brzo snaći i da će biti važan deo tima.” Sterling Braun pred tekmu sa Hapoelom Eto ti ga sad 😄 2
kendrick duckworth Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Želimir dizađe demantuje Demarka Fleming Sterlinga i Đuku Bizona 1
Luchifer89 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 23 minutes ago, pendulum said: ,,Ne bih rekao da je Brunu teško da se uklopi. Naravno, nije lako doći u novi tim usred sezone, gde već postoje postavljeni sistemi i akcije, ali on je pametan igrač koji razume igru. Naše akcije nisu previše komplikovane, a on se brzo uklapa, razgovara s trenerima i uči kako funkcionišemo. Verujem da će se brzo snaći i da će biti važan deo tima.” Sterling Braun pred tekmu sa Hapoelom Eto ti ga sad 😄 Pa naravno da nisu - Sterling nekako prevede , ostavi loptu Savi, i svi idu na skok. 1 9
Don Dusko Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 29 minutes ago, pendulum said: ,,Ne bih rekao da je Brunu teško da se uklopi. Naravno, nije lako doći u novi tim usred sezone, gde već postoje postavljeni sistemi i akcije, ali on je pametan igrač koji razume igru. Naše akcije nisu previše komplikovane, a on se brzo uklapa, razgovara s trenerima i uči kako funkcionišemo. Verujem da će se brzo snaći i da će biti važan deo tima.” Sterling Braun pred tekmu sa Hapoelom Eto ti ga sad 😄 Ovo je kao kad odlikas kaze djaku koji jedva prolazi pa gradivo nije tesko lako je...A ovaj ga gleda da li me zajebavas?!
TripleJ Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Akcije nisu komplikovane, ali ih DWizz dodatno pojednostavi. 5
SteveFrancis#3 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 51 minutes ago, Barkley#34 said: Dejm je pomenula "racionalizaciju frustracija". Verovatno je u nekoj meri u pravu. Samo što bih dodao da sa druge strane čitamo racionalizaciju razmišljanja u ružičastom i čiste vere, koja se svodi na evo sa'će, evo sa'će, evo sa'će... Reklo bi se da ostrašćenost ide u oba smera. Koliko god jeda sadržala svaka kritika (a ja se uvek trudim da ne preteram u gorčini, to bih voleo da svi uradimo), bila je ovde debelo argumentovana, pa kad se razgrne frustracija ostaje gola istina. A ona je jednostavna - nikada u istoriji KKP nije iz sezone u sezonu (uz jednu sezonu izuzetka) isporučivao manje nego što je novčano i reputaciono uloženo u njega. Nikada. Pritom, ne mislim samo na rezultate nego i na to kako tim izgleda kroz sezonu, kakav je stav na terenu i kakva je osnova za budućnost. Pre četiri sezone smo racionalizovali Bursu i čišćenje u ABA, pre tri sezone je bilo neočekivano dobro nakon mrljavog starta, pre dve sezone smo se najsramnije raspali i svi smo racionalizovali to što ekipa ne izgleda kao tim i što ne mogu da se gledaju više. Prošle sezone su racionalizovane neverovatne oscilacije i priličan rezultatski neuspeh na kraju EL. Ove sezone se racionalizuje ulazak u sezonu sa po jednim plejom i centrom, užasna odbrana, povremeni nedostatak želje (što je uvek nedopustivo u Partizanu)... O jebavanju u glavu od strane pošumljenog direktora neću. Sezona je duga, povučeni su neki potezi, skor je za sada bolji od igre, ima vremena da sve klikne. Navijamo svi za to. Ali, kada vidimo da je nešto loše, ne tražite da se zažmuri na to jer vaše nežne duše ne mogu da podnesu da je priča o lošem, tj. da se mrači. Ovo je jedan fantastican post koji lepo sumira problematiku i pokriva sve sto treba reci. Ja sam od Zeljkovog KKP zvanicno digao ruke posle Pariza i to je to, tako da nadalje nemam sta da doprinesem, ali za dosadasnju njegovu epizodu no.2, ovo je izuzetan presek stanja i, imo, jedini pravi stav kada su u pitanju smer i klima pisanja na topiku. 1
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 1 hour ago, Barkley#34 said: Dejm je pomenula "racionalizaciju frustracija". Verovatno je u nekoj meri u pravu. Samo što bih dodao da sa druge strane čitamo racionalizaciju razmišljanja u ružičastom i čiste vere, koja se svodi na evo sa'će, evo sa'će, evo sa'će... Reklo bi se da ostrašćenost ide u oba smera. Exactly. I zaista mi se ne dopada što se određena pisanja označavaju kao nekakav epitom racionalnosti, iako nastupaju iz isto tako ostrašćene pozicije kao druga pisanja, samo što eto idu u suprotnom smeru. To je zapravo prilično normalna prirodna pojava - oba tipa ljudi na taj način pokušavaju da objasne sebi zašto se nešto (što ih emotivno pogađa) dešava, racionalizacijom. Tako da mi je smešno kad neko sa očigledne afektivne pozicije kaže "ti si ostrašćen/a, ja vidim kako stvari zapravo stoje". Edited 4 hours ago by DameTime 3
kendrick duckworth Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Na mestu je Barklijev post osim što niko ne traži da se na nešto žmuri, pred kraj zvuči kao da postoje neke dve strane koje traže nešto jedna od druge... Neko ima utisak da se previše mrači, neko da se previše oprašta, i to je okej, nema neke drame. 1
Luchifer89 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Ne sam Safete said: Sve ste vi upravu ali A realnost je Džabulaaaaaaa
kendrick duckworth Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Uzeo sam sa malo više pažnje da pročitam ovaj post ponovo, i opet imam osećaj da nije baš fer. 2 hours ago, Barkley#34 said: A ona je jednostavna - nikada u istoriji KKP nije iz sezone u sezonu (uz jednu sezonu izuzetka) isporučivao manje nego što je novčano i reputaciono uloženo u njega. Nikada. Pritom, ne mislim samo na rezultate nego i na to kako tim izgleda kroz sezonu, kakav je stav na terenu i kakva je osnova za budućnost. Da li je fer da poredimo današnju EL, današnju košarku, današnji KKP, sa Duletovim periodom ili bilo kojim pre Željka? Klub u koji je "uloženo" tek u par sezona nakon F4 sezone, koje znamo kako su se završile. Pritom, imali smo mi i pretposlednja mesta u ABA, Borisa Bakića kao nepremostivog trpača, 26 razlike u Nikšiću a vala i 7. mesto u ABA sezonu pre Željka sa timom koji je manje-više nepromenjen bio u odnosu na sezonu pre, sa verovatno i apgrejdom na mestu pleja. Tako da nije istina da nikada nismo isporučivali "manje" u odnosu na uloženo. I ne ulažemo samo mi, pa gledaš u skladu sa time, već i cela konkurencija, a ona ne ide ispod 10m ili koliko je već minimum postavljen. Ima ih i solidan broj koji ulažu više. Ako gledaš samo EL - pa nije nas bilo 10 godina tamo, poslednje tri sezone su bile od razočarenja do bare minimuma. Underdog u kojeg je uloženo malo i koji isporučuje više je priča koja ne postoji više u EL, čak i taj Pariz i Bajern kao svežije feelgood priče su bliže nama nego što smo mi Grcima i Monaku "finansijski i reputaciono". 2 hours ago, Barkley#34 said: Pre četiri sezone smo racionalizovali Bursu i čišćenje u ABA, pre tri sezone je bilo neočekivano dobro nakon mrljavog starta, pre dve sezone smo se najsramnije raspali i svi smo racionalizovali to što ekipa ne izgleda kao tim i što ne mogu da se gledaju više. Prošle sezone su racionalizovane neverovatne oscilacije i priličan rezultatski neuspeh na kraju EL. Ove sezone se racionalizuje ulazak u sezonu sa po jednim plejom i centrom, užasna odbrana, povremeni nedostatak želje (što je uvek nedopustivo u Partizanu)... O jebavanju u glavu od strane pošumljenog direktora neću. Sezona je duga, povučeni su neki potezi, skor je za sada bolji od igre, ima vremena da sve klikne. Navijamo svi za to. Ali, kada vidimo da je nešto loše, ne tražite da se zažmuri na to jer vaše nežne duše ne mogu da podnesu da je priča o lošem, tj. da se mrači. Kako je 3:2 u finalnoj seriji, preokretom u poslednjih minut i po utakmice, nakon raznih prekida i drama postalo odjedared čišćenje? Naravno da niko nije racionalizovao Bursu, koliko god da je neverovatan način na koji je ta utakmica ispuštena. Ovako kako si napisao nije baš fer onome što se dogodilo. Pre tri sezone "neočekivano dobro nakon mrljavog starta" - da nisi ovde malo prodao fantastičnu povratničku EL sezonu ispod cene? Igrali smo mesecima brutalnu košarku, dobijali svakog protivnika i imali onakvu seriju sa Realom, osvajačem na kraju. Najsramnije raspali pre dve sezone - fact, ali vidiš da ovde dobar početak nije faktor, a u fantastičnoj sezoni mrljav početak jeste faktor? Neverovatne oscilacije i priličan rezultatski neuspeh na kraju EL prošle sezone - ovo mi je i najbliži opis za sada, ali opet zvuči kao da umotavači u oblande koriste 14 novih igrača za racionalizaciju, a drugi konstatuju objektivno. Prošla sezona je išla od očaja do sjaja do nedovoljnog, i koliko god se možda nekome ne dopadalo, rezultatski smo završili tačno u tom nekom procepu koliko je uloženo, reputaciono i finansijski. Neki malo iznad, neki malo ispod, u pobedu, dve, tri, odnosno manje od 10% ukupno odigranog. Edited 3 hours ago by kendrick duckworth 2
Ne sam Safete Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 5 minutes ago, Luchifer89 said: A realnost je Džabulaaaaaaa Realnost je Dzabari u Partizanu, ja bih ipak sacekao sa Dzabulama. Nije da prvi put pratim(o) Zocove ekipe pa ne znamo kakvi su startovi. Uostalom, slicno se pisalo za debelog Exuma, ostarjelog Nanelija...
Marvin Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pa čekaj, od 4 sezone u dve smo podbacili, jednu prebacili i jednu (prošlu) odigrali u skladu sa očekivanjima. Meni to nije baš pohvalno @kendrick duckworth 1
Luchifer89 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, Ne sam Safete said: Realnost je Dzabari u Partizanu, ja bih ipak sacekao sa Dzabulama. Nije da prvi put pratim(o) Zocove ekipe pa ne znamo kakvi su startovi. Uostalom, slicno se pisalo za debelog Exuma, ostarjelog Nanelija... Nadamo se da će biti Jabari, za sada to nije / ili možda jeste Jabari, što je mnogo gore po nas
Elevator Operater Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Moze Kendrik da da svoje slozenu racionalizaciju vidjenja, ali kada imas dovoljan budzet da svake sezone udjes u plejof/plejin i najboljeg trenera ikada, 1<3 (racunamo i EC sezonu gde smo bili ogromni favoriti u istom takmicenju). Vrlo je prosto, zapravo. Nije Zoc vodio turnirska takmicenja pa da je sve kocka i inspiracija, vec imao i vise nego dovoljno fore da apsolutno navije ekipu po svom ukusu i tempira formu u svake od 4 prethodne sezone. Videcemo hoce li biti 1<4 ili 2<3. P.s. pisalo se za Exuma na pripremama da je bio guzat i debeo sto je i bio. Ne i u sezoni jer je vec u Tel avivu (1.kolo) pokazao kako se igra. Edited 3 hours ago by Elevator Operater
Alek The Great Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Elevator Operater said: ...ali kada imas dovoljan budzet da svake sezone udjes u plejof/plejin... Koliko je to dovoljno? Da li smo ikada bili u top10 po tom kriterijumu?
Elevator Operater Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Pa predsednik je sam to izjavljivao, narocito za poslednje 2 sezone, makar za ambicije. A one ne idu bez para. Ako ne gresim, ti ga redovno uzimas za rec? Edited 3 hours ago by Elevator Operater
kendrick duckworth Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 14 minutes ago, Marvin said: Pa čekaj, od 4 sezone u dve smo podbacili, jednu prebacili i jednu (prošlu) odigrali u skladu sa očekivanjima. Meni to nije baš pohvalno @kendrick duckworth Ovo je četvrta EL sezona, prošla je meh, pretprošla užas (all things considered), prva je bila odlična. Ako dodamo i EC sezonu, imali smo odličnog takmaca u regionu sa kojim smo odigrali egal seriju i onaj brainfart sa Bursom. Ako nju gledamo kao četvrtu, meni je ta od meh do loše zbog tog ispadanja od Burse. Da mi je pohvalno nije, da mi je za kritičkije opisivanje od faktualnog takođe nije, i tu negde vidim stvari. edit: verovatno i nije baš zahvalno ići hronološki a izolovati sezone; zato je ona pretprošla dodatno loša, a prva možda blaže doživljena kod mene, jer je bila prva pripremna pred onu odličnu. Edited 2 hours ago by kendrick duckworth 1
Alek The Great Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, Elevator Operater said: Pa predsednik je sam to izjavljivao, narocito za poslednje 2 sezone, makar za ambicije. A one ne idu bez para. Ako ne gresim, ti ga redovno uzimas za rec? Da, ali ja ovde repliciram tvojoj konstataciji pa zato i pitam tebe. Da li je budzet od 13m (koliko je navodno bio prosle godine) bio dovoljan da se napravi bolji rezultat? Ili ove 17m (verujuci predsedniku)? 1
Recommended Posts