Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dvejn I da bude ubica mi nemamo koga iza njega, Braun je 2/3 igrac koji treba igrati od lopte da bi bio primarno iskorišćen, Vanja I Lakic ni u snu ne mogu imati loptu u rukama...

A ni Dvejn ne treba biti primarni organizator.

Posted

Milton inače ima klasični NBA kombo guard visoki dribling, koji je baš problematičan za EL košarku, ali u mečevima protiv Milana i Efesa smo videli da on može baš fino da se spusti kad prevodi, te da to bude dosta sigurno.

Problem je što dolazi ekipa koja će to da napadne verovatno bolje nego ijedna druga u EL, pa da viidmo. Naravno, pod uslovom da Milton uopšte bude u timu.

Posted
7 minutes ago, Tex_Willer said:

Dvejn I da bude ubica mi nemamo koga iza njega, Braun je 2/3 igrac koji treba igrati od lopte da bi bio primarno iskorišćen, Vanja I Lakic ni u snu ne mogu imati loptu u rukama...

A ni Dvejn ne treba biti primarni organizator.

Dovodite i vi nekog sigurno, samo svakako ne može da igra u petak.

Posted
Just now, mister-no said:

Dovodite i vi nekog sigurno, samo svakako ne može da igra u petak.

Mora negde i Nik da se udomi...

Fale nama 2 igraca spolja plus taj centar.

Mada meni Kalates jeste ok opcija.

Just now, Son_of_a_gun said:

Ako je istina da je Batler otišao u komšiluk za 1,35 miliona eura, treba nekog u klubu dobro namazati govnima.

2,1m navodno 

• Like 1
Posted
1 minute ago, Tex_Willer said:

Mora negde i Nik da se udomi...

Fale nama 2 igraca spolja plus taj centar.

Mada meni Kalates jeste ok opcija.

Sasvim korektan, da poveže, podeli, ubrza ili uspori kad treba, korektna odbrana, a ima ko da daje koševe kod vas.. Sarađivao je sa Željkom, jedino ako ga on ne želi.

Posted
1 minute ago, mister-no said:

Sasvim korektan, da poveže, podeli, ubrza ili uspori kad treba, korektna odbrana, a ima ko da daje koševe kod vas.. Sarađivao je sa Željkom, jedino ako ga on ne želi.

Rekao bi odbrana i iznad korektnog nivoa, pre svega jer je telesina i idealan je za preuzimanja ala Kodi kod vas.

• Like 1
Posted
26 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja sve ovo mislim ali ne za Washingtona nego za Miltona. Milton je mnogo plemenitiji i pametniji igrač od DWizza koji zna da igra samo hail mary košarku. On treba da bude x faktor a ne neki glavni igrač, nisam siguran da može da bude mečviner protiv ozbiljnih ekipa, do sad je te eskapade pokazivao samo protiv ABA/KLS boranije i ranjene Baskonije, protiv ozbiljnih rivala obično fasuje banane i generalno ga brzo razotkriju.

Imao je on prosle sezone dobre partije I protiv jakih ekipa. Na prvu sto se mogu sjetiti- Fener

Posted

Dakle mi imamo

• 27 miliona
  • 15 registrovanih igraca *u kojima su Bosnjakovic, Nakic, Lakic, Mijailovic i Murinen - da ne kazem i Pokusevski, posto je mucenik blizi ovoj grupi nego onoj drugoj
  • + Iffe na platom spisku?

Komsije imaju

• okoTM 20 miliona
  • 19 registrovanih igraca *da, tu su Stojkovic, Nedeljkovic, Radosic i Miljenovic
  • + drugog trenera ove godine

I onda dodju pojedinci da nam objasne da preterujemo?

Ne znam ni sto poredim ono sto je iz aviona jasno - nevezano za Zvezdu, Real, Asvel ili MZT - mi smo u ovu sezonu usli sa nikad vecim budzetom - a sa nikad ociglednijim rupama. U startu je falila zamena za Frenka i u startu je falila zamena na poziciji centra. 

Ajde da gospoda prvo porade na tome, a s ozbzirom kako su brzi, mozda se Karlik do tada oporavi pa upilicare na parama za njegovu zamenu.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Posted
29 minutes ago, wrach said:

Dakle mi imamo

• 27 miliona
  • 15 registrovanih igraca *u kojima su Bosnjakovic, Nakic, Lakic, Mijailovic i Murinen - da ne kazem i Pokusevski, posto je mucenik blizi ovoj grupi nego onoj drugoj
  • + Iffe na platom spisku?

Komsije imaju

• okoTM 20 miliona
  • 19 registrovanih igraca *da, tu su Stojkovic, Nedeljkovic, Radosic i Miljenovic
  • + drugog trenera ove godine

Oni nisu precizirali da li je "oko 20 miliona" igracki ili sveukupni budzet. Kako dovode rekao bih pre ovo prvo.

A nema potrebe da se ta brojka od 27m stalno istice. Mi trosimo na igrace ne vise od 14m trenutno sa sve Ifeom. Ako cemo da se vodimo da imamo oko 30% veci budzet nego prosle godine onda bi znacilo da imamo jos nekih 2-3m za trosenje.

• Like 2
Posted
6 minutes ago, Barkley#34 said:

A na šta trošimo ostale pare?

Svi troškovi koje klub ne ispegla preko sponzora ili su nekakve donacije ulaze u trošak, da li dnevni, mesečni ili godišnji, nije toliko ni važno. Letovi, busevi, smeštaji, stručni štab, mlađe kategorije, zakupi, servisi, platforme...

Svakako, Ostoja je debil jer koristi neku projektovanu finalnu cifru (nemali deo je i očekivanja od dnevnih ulaznica, a možda i neka para koja nije još kanula od sponzora/države/grada) da bi se iskurčio i pokazao koliko smo napredovali od famozne 2017. 

Finansije su vrlo složen proces jedne velike organizacije, i vrlo glupa tema za nas smrtnike da upoređujemo i držimo kao neku vodilju u evropskoj košarci i (pogotovo) Srbiji. 

Jedino što bih uzeo kao korisno iz te objave jeste raspodela u ona tri bucket-a, uz koji procenat gore dole, što je značajna informacija za navijače da otprilike razumeju strukturu i od čega funkcionišemo. 

Posted

Ma nemamo ljudi pare da dovedemo igraca z 2 mil eur po sezoni a nemamo centra.

pa nije Carlik nedaj Boze umro pa da se nece vracati...

dakle nama trena neko ko ce da premosti do povratka Carlika i treba nam centar

ja bi se zaista iznenadio da dovedemo bilo koje jace ime na 1

a i ako ga vudemo dovodili, bice to Monte Morris

Posted (edited)
32 minutes ago, Barkley#34 said:

A na šta trošimo ostale pare?

Obicno oko 65% sveukupnog budzeta ide na plate igraca. Ostalo na plate strucnog staba, plate ostalih zaposlenih, putovanja, stanove za kosarkase, zakupi hala itd. Ima tu jos prostora za 2 dobra pojacanja i eto, da se ispuni zelja @Tex_Willer, Kalatesa. Mada, nema ni Nik uopste naivnu platu, ali kontam da ako se ne racuna na njega u Monaku da bi im znacilo i da nam ga daju 3-4 meseca na pozajmicu i da ustede oko 400-500k.

Edited by Alek The Great
Posted

Ako se spolja ne jure jaca imena iz Nba, onda bolje juri Kalatesa plus nekog kombo trpaca iz ek/fiba ls.

Juriti neke g liga igrace, sa 75 80kg nikako.

Posted (edited)
26 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Idemo novi krug, kupite kartu na vrijeme.

Elem Sone, ovo deluje kao da rešavamo Dinvidija. Kakav Efes jbt, povredila im se dva igrača u frontcourtu, a oni će da dovode niskog na postojećih 6 takvih igrača u rosteru. Još je Telesport, Ostojino glasilo. 

Edited by Papanikolesku
  • Like 3
Posted
27 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Idemo novi krug, kupite kartu na vrijeme.

Ovaj tweet sa sve cifrom djeluje kao neki oglas za nekretninu.

• Ha-ha 1
Posted
Just now, Elevator Operater said:

Nosu svi osetljivi na kucni red, poput nas. Neki timovi imaju love i mogu i hoce da dodaju kvalitet. Uce se na svojim i tudjim greskama.

Dobro, slažem se, ali ovo mi je baš overkill i totalni nonsens na Larkina, Doužera, Kordinijea, Vajler Beba, Lojda, Bubou, Hazera pa plus još Dinvidie. I ovako imaju možda najkompletniju/kvalitetniju bekovsku liniju u EL. 

• Like 3
Posted
9 minutes ago, Papanikolesku said:

Elem Sone, ovo deluje kao da rešavamo Dinvidija. Kakav Efes jbt, povredila im se dva igrača u frontcourtu, a oni će da dovode niskog na postojećih 6 takvih igrača u rosteru. Još je Telesport, Ostojino glasilo. 

Sad sam malo provjeravao, niko drugi nije ovo objavio osim Telesporta. Pa eto, tumačite kako hoćete.

• Like 2