Don Dusko Posted 11 hours ago Author Posted 11 hours ago 59 minutes ago, Miki8 said: Pa dobro i on treba da osvoji jos neki FIBA trofej da bi ga progasili nekim velikim pobednikom. Posle tog evrobasketa mrtva kapa. Malo je uspesniji od Jokica posto je ispadao u cetvrtfinalima. Ako jos nesto ne osvoji ostace upamcen kao Galis ove generacije. 1
delgado Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 6 hours ago, Ječmendo said: Trebalo je Luka da šutira sve u završnici. Nijemci preživjeli kao onomad protiv Letonaca, u nastavku lagano uzimaju titulu. I meni pade na pamet ovako nesto posle utakmice. Tad su preziveli Letoniju, sa daleko gorom partijom Srudera (mozda i najgorom ikad u repki, bio je jednocifren 9p jedini put valjda u 50+ utakmica, imao istorijski kriminalan FG, a Letonci su imali sut za pobedu Bertansa valjda) - sad je ipak odigrao koliko toliko pristojno, iako je promasio previse zicera i ispucavao se kao lud za tri, dao je najvazniju, i imao je solidnih reakcija u odbrani, i dobro je organizovao igru i razigravao sutere posle prodora - a to je i trebao vise da radi nego da se besomucno ispucava. Vagner je masio svasta oko kosa, tvrdi sutevi, ali je izrudario svoje poene sa linije bacanja, uhvatio vazne off skokove i prelomio onim teskim sutem za +5. Jako vazne role Timana, Loa i Obsta. Kljucni trenutak svakako buzzerbeater trojka sa preko pola Trishe da Silve, odmah u narednom napadu je dao kos i prisli su na -2, ta njegova serija i jedini poeni su prelomili mec, Nemci su konacno stigli rezultat. Mogla bi da mu se da veca minutaza i veca uloga, decko je ipak odigrao jednu sasvim solidnu ruki sezonu za NBA standarde i vidi se stof. Kad vec nema Fojtmana, tek sad bih mu dao vecu minutazu, ali ratnicka je ovo ekipa koje ne panici kada udje u minus, tako da su se ipak izborili. Doncic je odigrao vanserijski turnir i ovu utakmicu, nije ga bilo lako izbaciti. Finska je overall bolja ekipa od Slovenije i ima vise oruzja i boljih igraca, pravice probleme Markannen a i suteri, Salin deluje jos bolje od Prepelica, nece to biti ja mislim bas setnja i gazenje, mogu Finci da ostanu u utakmici solidno, imaju i dobrog trenera i naprzeni su, ali prognoziram ipak prolaz u finale. Edited 7 hours ago by delgado 2
Darko Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 3 hours ago, delgado said: Tad su preziveli Letoniju, sa daleko gorom partijom Srudera (mozda i najgorom ikad u repki, bio je jednocifren 9p jedini put valjda u 50+ utakmica, imao istorijski kriminalan FG, a Letonci su imali sut za pobedu Bertansa valjda) Jeste, to je ta utakmica. NAJGORA utakmica jednog igrača koje sam ja gledao, ne mogu se setim gore. Gudurić protiv Finske je blizu ali ipak nije to to. Šruder je tog dana igrao toliko loše da je to bilo smehotresno, boleo me stomak od smeha. Glupi šutevi, promašaji, sebičnost, izgubljene lopte, you name it. Svaki put kada je bio na terenu Letonci su stvarali plus, a svaki put kada je bio na klupi Nemci su se odlepljivali. Nisam mogao da verujem da neko može tako loše da odigra. Naravno, posle te utakmice sabio. Edited 7 hours ago by Darko
MrTwister Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Mislim da niko prije samog meca nije ni pomislio da ce sudije igrati bilo kakvu ulogu u ovom mecu i da ce ovo biti neki prezanimljiv game za pracenje, jer su svi ocekivali blowout i lagano odradjivanje Njemaca. A posle utakmice ostadoh jos vise razocaran kako je sve ispalo nego da se to desilo. Stekao se utisak da su sudije upropastile potencijalno vrhunski mec sa generalno idiotskim i nekonstantnim kriterijumom kroz citav mec. U Sloveniji je jedino Luka mogao da dobije faul dok na ove ostale su se izivljavali nista dobiti nijesu mogli, kod Njemaca su Holatz i Bonga sluzili za to "potkusuravanje" da mi je zao bilo nekih stvari sto su im ko faulove sudili kao kompenzacije na razne gluposti sto su sudili za Njemacku, Denis handcheckovao citav mec Nikolica i nijedan faul za to nije dobio npr. Mislim krenes na pocetku meca sa nekom strogocom, ne das one faulove sto su probali bacanja da iznude i Luka i Denis dje se naslone na defanzivca nakon finte i frljaknu nesto na kos za bacanja no pustas da se igra, na prvi protest das Doncicu tehnicku bez nekog upozorenja ili neceg slicnog, da bi se utakmica pretvorila u ono sto je na kraju bilo. Najgora stvar u svemu ovom je sto su doveli najbolje sto su imali za Eurobasket, najbolje ocjenjene sa svih meridijana, ukljucujuci i par NBA sudija i opet vecina turnira im to izgleda grozomorno. Ja se ne sjecam da sam ovako cesto vidjao neke random situacije kao npr. dje se istovremeno prizna/ponisti kos + dosudi faul odbrane ekipi (uglavnom pri boxoutu) pa onda povrh tog kosa napadacka ekipa dobije loptu sa strane i jos 14 sec napada (znaci potencijalno 5-6 poena za 20 sec das/primis). Za ovo EL/EC sto pratim ne sjecam se da je bilo mozda par situacija kroz citavu sezonu toga, a odje svaki drugi game otprilike imas takve calls. Jos je navodno isla prica kako su sudije nikad spremnije, gleda se svakodnevno game film, komunikacija sa igracima ce biti normalna al kao i u prvom slucaju pretpostavka je majka zajeba pa ce to biti vise neki moj subjektivni dozivljaj 😄 Sustina je da ove sudije na kraju nijesu ni toliko krivi jer nemaju ni dje da se uce, jer im FIBA ne moze ponuditi neki "training ground" kroz takmicenja koja nadziru tokom sezone. Tako da se vecina njih susrece sa nekim vecim nivoom talenta od onog na sta su navikli i dodju da se uce na vecim takmicenjima poput Eurobasketa, SP, Olimpijskog turnira kad su ulozi najveci i nikom se ne trpi tudja nesposobnost, a margin of error mali za sve ekipe, pa djeluje da taj pritisak vise pojede te mrcene sudije no same igrace i trenere koji ucestvuju tu i zbog kojih se to i gleda. Sto se meca tice, Njemci ljudi nijesu mogli da ubodu nista 3 cetvrtine, bili van ritma skoro citav mec i bukv te 3/4 su ih bacanja ta odrzavala u nekom aktivnom rezultatu, u prvo poluvrijeme mislim da je samo Obst 2 trojke dao i to je bilo to sto se tice suta spolja. Nakon obje trojke isli timeouti, kidala se tranzicija koliko se moglo i cekali ih u reketu i nijesu im dali da udju u bilo kakav ritam napadacki. Sve se svelo na zalijetanje Franza Wagnera u guzvu i da frljakne loptu na obruc i dobije bacanja. Komentator za onu trojku Schroedera u 4/4 iz coska rece da je ono njegova prva pogodjena trojka od pocetka eliminacione faze. Slovenija je igrala ono sto je i dosad vecinu turnira, na Lukin pogon i sto im ovi ostali daju igrajuci od njega kako budu koristili taj prostor ali je to jedna limitirana ekipa koja nije imala sto da trazi u ovom mecu da su ovi mogli pogoditi bilo sta spolja. Stvarno je bilo mucno gledati kako Doncic kad ga na piku udvoje ima cesto samog Omica na metar dva od kosa i nekog na sutu za 3 isto otvorenog i skoro svaki put isla je lopta suteru, jer znas da ce prije doci pomoc iz suprotnog kornera nego sto ce Omic ili onaj drugi Krampelj to moci da zavrse nakon sto taj pas dobiju, pod uslovom da ga uhvate naravno. Dosta je borbeno odigrala Slovenija, nekako su srcano usli u taj mec i tako i poginuli. Zacudo sinoc nije bilo mnogo udvajanja Doncica ko sto inace zna da bude pa je zato i mogao da onako trpa u single coverage na pocetku meca, posle je bilo nekih prilagodjavanja i dalo je rezultata + tanka rotacija i problemi sa faulovima kod vecine igraca. Njemci su posle onog 3 faula Doncica vise isli da ga naceraju na 4PF no sto su sami htjeli da igraju nesto sto bi imalo smisla za njih i to je isto doprinijelo nekim upitnim sutevima i odlukama u 2/4. Sve u svemu, dobila je bolja i kvalitetnija ekipa, al su Slovenci se muski pobili i uz malo srece i vise pameti mogli i do pobjede, djeluje da su mentalno pali u 4/4 i da ih je vise usled kratke rotacije pogodio ovaj haos nego Njemce koji su dosta kvalitetniji i iskusniji u ovim utakmicama. Oba polufinala bi trebalo da budu zabavna, svako na svoj nacin al kad se sve u obzir 4 ekipe sto su najvise pokazale dosad su tamo. 7
Beonegro Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sumnjiva je Njemačka, fino je bilo iživljavati se po grupi i nabijati nejač po 40 i 60 razlike, ali primiti 90 poena od abaligaške ekipe koja šutira 20% za 3 a istovremeno nema nikoga ko je prijetnja sa niskog posta, niti ozbiljnog rim runnera (mada su Luka i dojče odbrana na trenutke činili da ničimizazvani Krampelj zaliči na Amare Stoudemirea iz onog Mister Pringlesovog Phoenixa), pokazuje da su i oni kao i ovi naši što su bili u modu sklonte se da uzmemo prvenstvo. Nije Finska uopšte bez šanse ako Njemci ne zaigraju mnogo bolje i angažovanije. 5
Recommended Posts