Jump to content

Recommended Posts

Posted
59 minutes ago, Miki8 said:

Pa dobro i on treba da osvoji jos neki FIBA trofej da bi ga progasili nekim velikim pobednikom. Posle tog evrobasketa mrtva kapa. Malo je uspesniji od Jokica posto je ispadao u cetvrtfinalima. Ako jos nesto ne osvoji ostace upamcen kao Galis ove generacije.

giphy-downsized.gif

• Like 1
Posted (edited)
6 hours ago, Ječmendo said:

Trebalo je Luka da šutira sve u završnici. Nijemci preživjeli kao onomad protiv Letonaca, u nastavku lagano uzimaju titulu.

I meni pade na pamet ovako nesto posle utakmice. Tad su preziveli Letoniju, sa daleko gorom partijom Srudera (mozda i najgorom ikad u repki, bio je jednocifren 9p jedini put valjda u 50+ utakmica, imao istorijski kriminalan FG, a Letonci su imali sut za pobedu Bertansa valjda) - sad je ipak odigrao koliko toliko pristojno, iako je promasio previse zicera i ispucavao se kao lud za tri, dao je najvazniju, i imao je solidnih reakcija u odbrani, i dobro je organizovao igru i razigravao sutere posle prodora - a to je i trebao vise da radi nego da se besomucno ispucava. Vagner je masio svasta oko kosa, tvrdi sutevi, ali je izrudario svoje poene sa linije bacanja, uhvatio vazne off skokove i prelomio onim teskim sutem za +5. Jako vazne role Timana, Loa i Obsta. 

Kljucni trenutak svakako buzzerbeater trojka sa preko pola Trishe da Silve, odmah u narednom napadu je dao kos i prisli su na -2, ta njegova serija i jedini poeni su prelomili mec, Nemci su konacno stigli rezultat. Mogla bi da mu se da veca minutaza i veca uloga, decko je ipak odigrao jednu sasvim solidnu ruki sezonu za NBA standarde i vidi se stof. Kad vec nema Fojtmana, tek sad bih mu dao vecu minutazu, ali ratnicka je ovo ekipa koje ne panici kada udje u minus, tako da su se ipak izborili. Doncic je odigrao vanserijski turnir i ovu utakmicu, nije ga bilo lako izbaciti.

Finska je overall bolja ekipa od Slovenije i ima vise oruzja i boljih igraca, pravice probleme Markannen a i suteri, Salin deluje jos bolje od Prepelica, nece to biti ja mislim bas setnja i gazenje, mogu Finci da ostanu u utakmici solidno, imaju i dobrog trenera i naprzeni su, ali prognoziram ipak prolaz u finale. 

Edited by delgado
  • Like 1
Posted (edited)
3 hours ago, delgado said:

Tad su preziveli Letoniju, sa daleko gorom partijom Srudera (mozda i najgorom ikad u repki, bio je jednocifren 9p jedini put valjda u 50+ utakmica, imao istorijski kriminalan FG, a Letonci su imali sut za pobedu Bertansa valjda)

Jeste, to je ta utakmica. NAJGORA utakmica jednog igrača koje sam ja gledao, ne mogu se setim gore. Gudurić protiv Finske je blizu ali ipak nije to to. Šruder je tog dana igrao toliko loše da je to bilo smehotresno, boleo me stomak od smeha. Glupi šutevi, promašaji, sebičnost, izgubljene lopte, you name it. Svaki put kada je bio na terenu Letonci su stvarali plus, a svaki put kada je bio na klupi Nemci su se odlepljivali. Nisam mogao da verujem da neko može tako loše da odigra. Naravno, posle te utakmice sabio.

Edited by Darko