Miki8 Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Imaju dobru generaciju rodjenu 2007 godine. I U20 im je osvojila zlato ovog leta, mada je vecina timova na taj turnir dosla bez glavnih igraca. Imaju igrace koji dosta obecavaju. Mislim da su po koncentraciji talentovanih mladih igraca odmah iza nas,francuza,spanaca i nemaca. Pogotovo sto i oni imaju dosta igraca africkog porekla u mladjim kategorijama. Edited 23 hours ago by Miki8
Chaos Is Me Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Dominira Giannis za sada, čak je imao jedan fantastičan potez leđnom promenom.
Sector Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Janis konačno promaši i ovi uhvate skok. Teško će ovdje Izrael nešto uraditi.
Ječmendo Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Janis konačno ''provalio'' FIBA košarku, večeras odličan. Svaka čast!
Ječmendo Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Odlična rola Samodurova. Izrael uhvatio priključak, a onda se raspao...
Maksim Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ovo kao da gledam prosjecno evroligasko gostovanje kkcz, sve su kao tu negdje a znas da nece okrenuti da se igra 10 dana. 1
Wingwalker Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Slukas...vazda smradina. Dijamantidis nivo. Edited 21 hours ago by Wingwalker 1
Ace Rimmer Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Đanis i Dončić pokazali kako superstarovi igraju za repku za razliku od konjanika. 1 3
Bugl Khan Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 6 hours ago, Zvezdaš96 said: Kažem da sam bio sarkastičan pošto lik navija protiv zemalja iz regiona, ko Dodik haha A sve ovisi koja zemlja, koji sport...
Beonegro Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 12 hours ago, Zvezdaš96 said: Sumnjam u neke rezultate Italije i narednih godina Da, titula na U20 prvenstvu i bronza na U18 prvenstvu ovog ljeta nepogrešivo ukazuju na skoru propast. 1
Zvezdaš96 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 minute ago, Beonegro said: Da, titula na U20 prvenstvu i bronza na U18 prvenstvu ovog ljeta nepogrešivo ukazuju na skoru propast. Koliko igraca Srbija ima u prvih 12 kod seniora od ovih klinaca koji su nas obradovali u poslednja 3 leta ne samo sa nekoliko medalja(srebro), nego od tih medalja i 2 su bila zlata uz i jedno 4.mesto?
Beonegro Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 1 minute ago, Zvezdaš96 said: Koliko igraca Srbija ima u prvih 12 kod seniora od ovih klinaca koji su nas obradovali u poslednja 3 leta ne samo sa nekoliko medalja(srebro), nego od tih medalja i 2 su bila zlata uz i jedno 4.mesto? Ovo je kao da napišeš da je to što još nije u američkoj repstaciji dokaz da je Cooper Flagg nebitan igrač. 2
Ludi za Poli Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 14 hours ago, Drug Crni said: Po meni, Atić je danas podbacio. Čak ne u smislu da je bio loš, nego čudnovato neaktivan. Mislim da se odlično uveo u meč (7 poena valjda u prvj četvrtini) i onda kao da je nestao sa parketa. Odjednom je prestao da napada koš, samo je dodavao i dodavao..bar 5,6 puta je mogao da probije na ulaz, ali bi stao i samo pustio loptu dalje. Bez razloga je stajao sa driblinzima i prestao da bude protagonista za tim. Tek je na samom kraju, kad je sve bilo odlučeno, uzeo par šuteva. Veoma neobično obzirom da je bio odličan celo prvenstvo. Mislim da im je falio njegov učinak danas. Atic je takav kakav je. On je u juniorskom uzrastu bio jedan od najvecih potencijala u Europi u svoj godistu. Sjecam ga se s onog NextGen turnira sa Sparsima 2015. godine. Bukvalno je izgledao vec tad kao kompletan bek/swingman. Cak mu je i sam sut bio drasticno bolji nego danas. To ljeto je onda sa juniorskom reprezentacijom dosao do polufinala gdje smo izgubili od Turaka nakon velikog vodstva (Korkmazova generacija) i to prvenstvo je bio fenomenalat, na kraju izabran i u petorku turnira. Posije ide kod Sakote u AEK i nakon toga fakticki stagnira. Njegov problem je sto je prije svega mentalno jako nestabilan i generalno propuh u glavi (svakakva sranja je radio starijim suigracima u Igokei kad je bio). Da nije takav on bi sasvim sigurno bio EL igrac jer talenat za to ima (meni je cak u tim mladjim uzrastima izgledao kao bolji prospekt od Muse npr). Ove godine mu je jos umro i otac sto ga je takvog nestabilnog totalno sjebalo pa u Breoganu fakticki nije ni igrao od februara do kraja sezone. Nije kod njega nista neobicno da odlicno udje u mec pa da se samo ugasi u jednom trenutku. Fali mu samopouzdanja i to ce ga uvijek limitirat. Zbog takvih stvari nama je Musa sa svim svojim manama zlata vrijedan jer su nam svi vanjski igraci em ciglari generalno em im manjka samopouzdanja da potezu suteve cak i kad su sami. Ipak se radi o jednom od najboljih strijelaca u Euroligi, a ni puno dublje reprezentacija od nas nemaju bas luksuz da tek tako nadoknade taj nivo igraca. 1
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Nema šta da se zameri igračima Bosne. Verovatno bi bili u igri do poslednjeg trenutka da se Roberson kao (daleko) najbolji šuter, koji je em bio vruć taj dan, nije povredio. Napadački vrlo limitirana družina, ali su nadoknađivali borbenošću. Takođe, Nurkić je imho odigrao jako dobar turnir, ako mu se ranije i moglo zamerati da malo lelemuda, ovde je dao sve što je imao, u onoj odlučujućoj utakmici protiv Gruzije je sam razgrnuo celu njihovu unutrašnju liniju koja je sve osim slaba. Musa je mnogo falio, ne samo kao ubedljivo najbolji napadač u ekipi, već i kao neko kome nikad nije manjkalo samopouzdanja i hrabrosti da na sebe preuzme glavnu ulogu. Njemu može svašta da se zameri ali da se skriva po terenu kad se lomi - to nikad. Oduzmi ovim Poljacima Loyda i to bi bila tužna ekipa. 4
Ludi za Poli Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Nurkic se ovim turnirom realno iskupio za dosadasnje zajebancije kad je dolazio da prevodi loptu i glumi Duranta. Bez postenog kreatora vani on je imao 17-9 turnir uz stvarno vrhunsku odbranu u kljucnim utakmicama gdje je pick igru branio kao u najboljim NBA danima. On je generalno sam sebi sjebo dobar dio karijere konstantnom nespremnoscu. Sezonu 18/19 je odigrao fenomenalno u oba smjera, bio je na putu da se etablira kao top 7-8 centar u ligi al ga je tad prekinuo onaj horor lom noge nakon kog je redovno bivao fizicki zapusten. U NBA mu je ova sezona sad do or die, il ce se izboriti za novi ozbiljan ugovor il mu slijedi povratak u Europu.
Marvin Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) Rado bih ga gledao u KKP :) (Jusufa, ne Dzanana :D ) Edited 9 hours ago by Marvin
Chaos Is Me Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ma kakva Evropa. Ovaj turnir je još jednom potvrdio kakva su klasa NBA centri naspram ovih iz EL, niži nivo da ne pominjem.
Ludi za Poli Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Sumnjam da ce dobiti novi ugovor (eventualno neki minimalac) ako ponovi igre iz prosle sezone. U Utah zbog Kesslera nece imati neku minutazu tako da generalno sumnjam da ce uopce zavrsiti sezonu u Jazzu, a obzirom da mu istice ugovor na kraju sezone ne bih se iznenadio da dobije buyout pa ga pokupi neka PO ekipa kojoj treba backup visoki.
Dzo23 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Očekujem Njemačku, Tursku, Litvaniju i Finsku u 1/4 finalu. Ne znam kako idu dalja ukrštanja ali ako se ne sretnu ranije očekujem finale Turska - Njemačka. Dvije bez dileme najjače reprezentacije na prvenstvu. Kao osvajača vidim Tursku.
Problem sa licnim greskama Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ne mogu Turci pre finala na Nemce. Nadam se Luki ili Janisu u finalu.
Chaos Is Me Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago TUR - POL: Poljaci su stvarno tanki. Izuzev Loyda i Ponitke, nema tu nekog kvaliteta iako ima solidne čvrstine. Šta će Šengun da radi mučenom Balcerowskom ostaje da se vidi. Ova dvojica moraju da odigraju na gornjoj granici svojih mogućnosti da bi Poljaci bili u egalu. Zna to i Ataman pa će ih verovatno opteretiti od samog starta. Mučili su se Turci sa Švedskom ali ovo je istorijska prilika za njih da uzmu medalju van Istanbula, dok je Poljska svoje zalihe sreće već verovatno potrošila. Verovatno i najizvesnije četvrtfinale od svih ovih u ponudi. Nažalost. LIT - GRE: Grci su favoriti ali ne briljiraju. Imaju dosta žutih minuta, a Litvanija jeste ekipa koja to može da kazni. Takođe, Litvanija (za razliku od Izraela npr) jeste ekipa koja može pred Janisa da postavi zid, krupna tela, Valančiunasa u dubokom dropu pa nek proba da ih dobije sa poludistance, to će mu i dalje dati svako. Mislim da je Litvanija nezgodan match up za Grčku i da će morati da povuku Sloukas i Ntorsey kao nesumnjivo najtalentovaniji bekovi u obe ekipe. Ovo će biti utakmica koju ću sa guštom pogledati i mislim da nas čeka baš dobra makljaža. 60-40 u korist Helena. FIN - GEO: Nije što su nas izbacili već što naspram sebe imaju ekipu koja je već probila sva očekivanja, Finska je ovde favorit. Biće zanimljiv duel Markkanena i Toka, ali taman koliko je finski NBA all star bolji od gruzinskog EL all stara toliko je Finska u prednosti ovde. Baldwin bi morao opet da povuče kao protiv Francuske u nasušnoj potrebi da maljavoj bratiji obezbedi neki izvor poena van reketa. Mamu bi mogao da maltretira finska krila, ali Finska je em mnogo bolja šuterski em ima najboljeg igrača na terenu tako da su ovde u prednosti po nanopreciznoj tehnologiji 70 prema 30. GER - SLO: Ovde vidim samo 2 scenarija, ili da Nemci neprijatno izgaze Slovence debelom razlikom ili da sveti Luka ubaci opet 40 i uvede utakmicu u festival nervoze i slobodnih bacanja gde će izvaćariti pobedu. Protiv osrednje Italije im je trebao Luka u punom sjaju, Nemci su ipak malo tvrđa voćka i mislim da će ovo rešiti relativno rutinski. 1
Drug Crni Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 minutes ago, Chaos Is Me said: Baldwin bi morao opet da povuče kao protiv Francuske u nasušnoj potrebi da maljavoj bratiji obezbedi neki izvor poena van reketa. 1
Zvezdaš96 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Turska- Poljska: Bez obzira na meč protiv Švedske, gde su itekako sudijskim odlukama nekako pobedili, ovde mislim da će Ataman izvući pouke i daleko ozbiljnije pre svega fizički i defanzivno ući u ovaj meč. Očekujem da će Poljaci prvenstveno ovde jedino pokušavati preko Lojda i Ponitke i trojki da ostanu u igri, ili budu u priči do samog kraja, kao Švedska, ali ne bih se iznenadio da jedno 10 ili čak 20-ak razlike i više ovo dobije Turska koja je favorit u celom ovom kosturu da se nadje u finalu očekivano protiv aktuelnog svetskog šampiona. Litvanija- Grčka: Sa zdravim Jokubaitisom, uz još dodatak njihove prve Zvezde Sabonisa, ovde bih ako ne bio uveren u trijumf Litvanije, onda bi makar bilo negde 50-50% šanse, medjutim imajući ovo u vidu i to da Grčka dolazi praktično u maltene najjačem sastavu sa Janisom, Slukasom, Papanikolaus, Mitoglu, Dorsey, ovde mislim da Grčka ima i napadački, ali posebno i defanzivni potencijal da izadje na kraj sa poslednjom preostalom baltičkom zemljom. Posebno verujem da je iskustvo ovde presudno, gde je Grčka starija, odnosno iskusnija i namazanija ekipa od Litvanije u kojoj igraju izuzetno bitnu ulogu u ekipi nekoliko debitanata ove godine na velikim takmičenjima. Gruzija- Finska: Po prvi put jedna od ove dve ekipe naći će se u polufinalu i borbi za medalju, što je samo po sebi senzacija epskih razmera. Na prvi pogled ovo polufinale je ubedljivo najneizvesnije, ali i najnezahvalnije za prognozu i najbliži sam nekoj 50-50% prognozi i verujem da bi ovde mogli biti i prvi i jedini produžeci ove godine. Ipak ukoliko bih morao tipovati na jednu ekipu, to bi bila Finska. Razlog za to je Markanen, kao i šut za 3 poena gde je u velikoj prednosti ova ekipa, što smo i protiv Srbije videli. U Gruziji osim Boldvina zaista ne vidim ko bi tu mogao da iskoči i postigne 2-3 trojke i donese tu potrebnu prevagu. Nemačka- Slovenija: Na papiru, ovaj meč bi trebalo da bude i najlakše prognozirati, jer je Nemačka izraziti favorit, jer imaju fizikalije, visinu, kvalitet, kao i fantastičan napad na ovom turniru, kao i potrebno iskustvo na ovakvim takmičenjima, gde su većina igrača donosili Nemačkoj medalje i velike uspehe, izmedju ostalog i zlatnu medalju 2023.godine na Svetskom šampionatu u Manili. Jedina šansa Slovenije da nešto uradi je da Dončić odigra kao protiv Italije, to je prvi preduslov, a drugi preduslov je da kao i sinoć što sam i najavio, ovi ,,prašinari" ubodu po 2-3 trojke i reše pitanje pobednika. Samo u ovom slučaju Slovenija može makar igrati neki zanimljiv meč i nadati se čudu, iako čak i tada nisam siguran da mogu do pobede, jer i na veliki broj poena ako se bude igralo i Slovenci ubace kao Izraelu stotku, Nemci itekako imaju ofanzivni kvalitet da postignu više koševa od njih u svakom slučaju.
Recommended Posts