Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mislim da će baltički derbi i ITA - SLO biti najzanimljivije utakmice. Može i Bosna lako da izbaci Poljake. Ovo ostalo mi sve deluje izvesno, recimo da i Izrael ima nekih 10% šansi protiv Grčke ali realno teška priča. Mogu i nama Finci da naprave problem ali nadam se da nećemo gledati taj scenario i da ćemo na vreme uspostaviti kontrolu.

• Like 5
Posted

Raspored osmine finala

6.9.2025.

TUR - SWE 11:00h

GER - POR 14:15h

LTU - LAT 17:30h

SRB - FIN 20:45h

7.9.2025.

POL - BIH 11:00h

FRA - GEO 14:15h

ITA - SLO 17:30h

GRE - ISR 20:45h

Posted

Mislim da ćemo u četvrtfinalu gledati ove parove:

Srbija- Francuska( uz ludu sreću da imamo i jednu senzaciju makar u osmini finala i da Gruzija poput Izraela šokira Francuze)

Nemačka- Slovenija

Grčka- Letonija

Turska- Poljska

Posted
54 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mislim da će baltički derbi i ITA - SLO biti najzanimljivije utakmice.

Ja mislim da je Italija baš dosta bolja ekipa od Slovenije i da će da ih odrade bez ikakvih problema. Čak mislim i da Italijani mogu solidno da zabave Njemce u četvrtfinalu. 

• Like 4
Posted
2 minutes ago, Beonegro said:

Ja mislim da je Italija baš dosta bolja ekipa od Slovenije i da će da ih odrade bez ikakvih problema. Čak mislim i da Italijani mogu solidno da zabave Njemce u četvrtfinalu. 

Jedini koji će se zabaviti u potencijalnom četvrtfinalu Nemačka- Italija jeste publika na tribinama i mi kraj malih ekrana kada Poceko dobije 2 tehničke do poluvremena i bude vukao sudije, svašta govorio, busao se u grudi, treskao se i šizeo, pravi cirkus..

Posted
Just now, Zvezdaš96 said:

Jedini koji će se zabaviti u potencijalnom četvrtfinalu Nemačka- Italija jeste publika na tribinama i mi kraj malih ekrana kada Poceko dobije 2 tehničke do poluvremena i bude vukao sudije, svašta govorio, busao se u grudi, treskao se i šizeo, pravi cirkus..

Mmmmmm, da.

• Like 1
Posted

Italija je dosta bolji tim od Slovenije al faktor daleko najboljeg igraca na parketu (i moguce opcenito najboljeg igraca na turniru po FIBA pravilima) daje Slovencima kakvu takvu sansu. Defanzivno su tragicni, sve 3 ozbiljne ekipe s kojima su igrali su im dale oko 100 poena. Dok Luka igra ko Bog oni se mogu nositi s Italijanima, ako imalo uspori to je kraj price.

• Like 1
Posted

Bilo bi zapravo fino gledati mec Ita- Nem, kupite kokice i uzivajte, mozda nece biti drame na mecu, ali na klupi ce biti ludnica.

Mada navijam za Slovence i Luku Doncica, posebno jer koliko god mizerne šanse imali, Slovenci sa naloženim na tom meču Doncicem bi bili u igri mozda kao protiv Francuza kada su i vodili u finišu, pa izmedju ostalog i zbog sudija su Francuzi uspeli da se izvukuu, jos onaj skandal na kraju, svakako bih voleo ako nista da Slovenci umore Nemce, da se Nemci oznoje malo više za trijumf, jer ocekujem da ćemo se i mi žestoko oznojiti za pobedu nad Francuskom u potencijalnom četvrtfinalu.

Posted

Njemci Slovencima u toj hipotetičkoj utakmici daju koliko hoće poena, odbrana Slovenije počinje i završava se pritiskom Alekseja Nikolića na protivničkog pleja, što u najboljem slučaju za Sloveniju znači nekoliko sekundi manje za postavljanje napada. Može Luka da da 50 tog dana i da ih Njemci svejedno odvale npr. 110:75. 

• Like 7
Posted
10 minutes ago, Beonegro said:

Njemci Slovencima u toj hipotetičkoj utakmici daju koliko hoće poena, odbrana Slovenije počinje i završava se pritiskom Alekseja Nikolića na protivničkog pleja, što u najboljem slučaju za Sloveniju znači nekoliko sekundi manje za postavljanje napada. Može Luka da da 50 tog dana i da ih Njemci svejedno odvale npr. 110:75. 

Neće biti tako baš da ne preterujemo, Doncic uvek stigne do kraja sa Slovenijom kada ucestvuje na velikim takmicenjima jedino je u cetvrtfinalu ispao od Poljaka iznenadjujuce pre 3 godine, ali imali su dobre OI kada u poslednjoj sekundi ispali od Francuske u polufinalu takodje izuzetno sumnjivo zbog sudjenja, osvojili su zlato na Evropskom, i mislim isto jos jedno cetvrtfinale, protiv Izraela su Slovenci i bez Doncica sjajno igrali i uspeli da drže 10 do 14-15 razlike u jednom trenutku trojkama i u tom trenutku čak i dobrom odbranom, iskočili su igrači za koje maltene jedan deo forumaša nije ni čuo tipa Radovic onaj me iznenadio baš da tako dobro odigrao juče, plus i Hrovat i Krampelj solidan, na sve to Nikolic, Omić itd

Posted (edited)
37 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Neće biti tako baš da ne preterujemo, Doncic uvek stigne do kraja sa Slovenijom kada ucestvuje na velikim takmicenjima jedino je u cetvrtfinalu ispao od Poljaka iznenadjujuce pre 3 godine, ali imali su dobre OI kada u poslednjoj sekundi ispali od Francuske u polufinalu takodje izuzetno sumnjivo zbog sudjenja, osvojili su zlato na Evropskom, i mislim isto jos jedno cetvrtfinale, protiv Izraela su Slovenci i bez Doncica sjajno igrali i uspeli da drže 10 do 14-15 razlike u jednom trenutku trojkama i u tom trenutku čak i dobrom odbranom, iskočili su igrači za koje maltene jedan deo forumaša nije ni čuo tipa Radovic onaj me iznenadio baš da tako dobro odigrao juče, plus i Hrovat i Krampelj solidan, na sve to Nikolic, Omić itd

Te ekipe Slovenije su bile dosta bolje od trenutne, zato su i imali solidne rezultate.

Edited by Урош19
  • Like 3
Posted
38 minutes ago, Barkley#34 said:

Natovariš dvesta ekipa na EP, razvučeš prvenstvo na 20 dana, ubaciš još jedan krug eliminacija i neko mora da igra 1/8f u 11h. Stvarno genijalno.

Pa nije ovaj sistem nov, već minimum 2-3 evropska prvenstva je tako, znači skoro 10 godina.

Uostalam oni igraju u 11h po našem vremenu, vreme u Rigi je tad 12h. Meni je možda veće problem što se poslednja utakmica igra u 21:45 po lokalnom vremenu.

• Don Dusko changed the title to Nokaut faza(Osmina finala, cetvrtfinale, polufinale i Finale)
Posted
23 minutes ago, Barkley#34 said:

Generalno mi je to nenormalno, nebitno kad je počelo. Obe stvari su problem, i rani početak prvog i kasni završetak poslednjeg meča. 

Ne postoji druga varijanta, u suprotnom bi ti bili svi skoro mečevi u slično ili isto vreme, ali onda bi morala pored Rige da makar do osmine finala još jedan grad ostane domaćin.

Posted

Slazem se sa Barklijem. 20-ak ekipa bi bio optimum, tacno ima jedno 4 totalna autsajdera: Ceska, Kipar i Island po 0 pobeda, i Britanija sa jednom pobedom (kao i CG i Svedska koja je prosla dalje :18:)

Posted
3 hours ago, Beonegro said:

Ako bude ovakav kriterijum, unakazice ih Luka. Oni nemaju kako da ih zaustave. Licno mi je Slovenija tu favorit u rangu Grka protiv Izraela

• Like 1
Posted
2 minutes ago, McLeod said:

Ako bude ovakav kriterijum, unakazice ih Luka. Oni nemaju kako da ih zaustave. Licno mi je Slovenija tu favorit u rangu Grka protiv Izraela

Ne znam da li postoji ekipa na turniru koja može da na Luki mijenja 3 igrača kao što Italija može Nianga, Thompsona i Pajolu. Istovremeno je ostatak Italije bolji 30 poena od ostatka Slovenije.

Posted
7 minutes ago, Beonegro said:

Ne znam da li postoji ekipa na turniru koja može da na Luki mijenja 3 igrača kao što Italija može Nianga, Thompsona i Pajolu. Istovremeno je ostatak Italije bolji 30 poena od ostatka Slovenije.

Ma jestee bolji su 60 razlike od Slovenije, ahaa....

Ljudi nisu znali gde je levo protiv španskog obdaništa su gubili posle OSAM minuta 13-0, a i te prve poene jedna na silu nekim svetskim čudom ubacili, još gubili ceo meč, a samo taj Luka i Prepelica su izmislili košarku za 70-80% španske ekipe koja ,,samo" 14 razlike izgubila od Gruzije koja na ovom turniru ima 2 ipo igrača..

Posted

Njemačka je, mimo Srbije, za klasu bolja ekipa od svih ostalih u osmini finala i šanse da ih neka od njih iznenadi su nikakve do minimalne. Nijemcima je eventualno polufinale sa Srbijom meč za titulu i praktično jedina mogućnost da istu izgube. Previše je ovdje prosječnih, da ne kažem mediokritetnih ekipa od kojih će neke, između ostalog i zahvaljujući žrijebu, ipak postići značajan uspjeh. Zbog pomenute osrednjosti, moglo bi da bude neočekivanih rezultata u nokaut fazi... 

• Like 2
Posted
2 minutes ago, Beonegro said:

I tako...

Da ne spominjem da osim Fontekia iz ove italijanske ekipe ne racunajuci penzionera Galinarija, ostali igraci ne bi mogli ni u prvoj petorci Zvezde, cak vecina ni u 12 u Zvezdi koja nije ni medju 8 favorita u Evroligi...

Italijani nemaju prosto igraca koji na ovom turniru svaki mec postize preko 15, ili preko 20 poena, cak i Fontekio je imao utakmicu sa 0/8 ili 1/12