Problem sa licnim greskama Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 5 minutes ago, DameTime said: Nije nelegitimna taktika, samo se meni ne dopada. A on će svakako imati vrh statistiku kako god okreneš. Dodala bih da ovaj nemilosrdni tempo nije baš mačiji kašalj ni za njega, pogotovo me brinu ovi promašaji zicera od danas jer nisam sigurna dasu imali veze isključivo sa umorom. On je imao problem sa tom šuterskom rukom tokom prošle sezone. Jedan zicer, onaj najocigledniji, je promasio levom 😄 Just saying. Inace mi se cini da situacija sa Bogdanovicem nije gotova. Nakon ovih izjava Petruseva i Avramovica mislim da postoji nada da ce se vratiti tokom turnira. Edited 18 hours ago by Problem sa licnim greskama
Ledd Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 1 minute ago, Problem sa licnim greskama said: Nakon ovih izjava Petruseva i Avramovica mislim da postoji nada da ce se vratiti tokom turnira. Gde su dali te izjave, ima li neki snimak da se postavi ovde? Hvala unapred. Edited 18 hours ago by Ledd
Problem sa licnim greskama Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Imas na youtubeu snimak iz miks zone - nista spektakularno, u sustini izjavljuju obojica da se nadaju da ce se sto pre prikljuciti ekipi. 1
Smrtokapa Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Normalno je da se lagodnije osećamo kada ne ide sve na Jokića i kada su poeni ravnomernije raspoređeni. Svi znamo šta Jokić može, i onda to znači da uvek opciju da damo njemu loptu da sve rešava imamo kao rezervu, kao elitnu jedinicu koja se ubacuje u borbu kada je stani-pani. Ovako izgleda da smo one trick pony, koliko god da je taj konj rasan i kvalitetan. Ako Jokića neko uspe imalo da uspori - šta onda? Trebaju nam i drugi igrači koji mogu da preuzmu odgovornost ako treba. To nije komunistička košarka, to je bezbednosna dubina i postojanje plana B. 7
Barkley#34 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 15 minutes ago, DameTime said: pogotovo me brinu ovi promašaji zicera od danas jer nisam sigurna dasu imali veze isključivo sa umorom. Umor svakako. I njemu je tek početak sezone.
Ludi za Poli Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Oslanjanje na Jokica je potpuno legitimna taktika i vrlo je izgledno da ce biti nuznost u slucaju da je Bogi out. Ako se bekovi budu mucili bilo sta kreirati, digni ga na tricu pa nek odatle i razigrava i vrti invertovani pick (mali Jovic i Petrusev su za to zapravo jako dobri partneri), napada missmatche itd. Od Vanje, Dobrica, Alekse znas da ne mozes ocekivati skoro nikakvu kreacju, Gudura je primarno kreator za sebe, a Vasa u ovakvom stanju nije kosarkas. Stefan Jovic je dokazan pnr plej al i kod njega se opet moze eksploatisati nedostatak suta do maksimuma. Kako god, Jokic ce uvijek svoju kvotu dati i iskreirati, bitno je da suigraci pogadjaju suteve koje dobiju, a nema sumnje da ce imati dosta otvorenih. 2
Poenter Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 22 minutes ago, Smrtokapa said: Normalno je da se lagodnije osećamo kada ne ide sve na Jokića i kada su poeni ravnomernije raspoređeni. Svi znamo šta Jokić može, i onda to znači da uvek opciju da damo njemu loptu da sve rešava imamo kao rezervu, kao elitnu jedinicu koja se ubacuje u borbu kada je stani-pani. Ovako izgleda da smo one trick pony, koliko god da je taj konj rasan i kvalitetan. Ako Jokića neko uspe imalo da uspori - šta onda? Trebaju nam i drugi igrači koji mogu da preuzmu odgovornost ako treba. To nije komunistička košarka, to je bezbednosna dubina i postojanje plana B. Ali ovo boldovano ne isključuje i maksimalno korišćenje Jokića. Nisam pisao ovo misleći da će Jokić da daje 80 poena svaki meč. Ali eto, i ti si opet spomenuo nešto što ja ne vidim zašto se na to tako gleda - bacanje lopte Jokiću kao rezervu i kad je stani-pani. Zašto nam to ne bi jednostavno bila jedna od glavnih akcija, legitimna taktika jer to nam je jedno od najjačih oružja. To zaista ne isključuje da imamo i sto drugih akcija i načina da se postignu poeni. Samo kažem da svako koristi ono što ima i ne vidim šta je problem bacati debelom lopte što više koje će on lagano položiti? Šta je problem imati igrača koji svima daje preko 30 nego kao moraju svi da se raspodele? Evo i basketnews sad ima naslov - Serbia needed everything from Jokic to beat Latvia. Pa? Tvrd protivnik, bek tu bek i pucali smo iz oružja koja imamo. A Jokića imamo. Plus se ne radi ni o kakvoj spektakularnoj partiji Jokića gde ga je sralo za sve pare. Malo se više igralo na njega, malo je ubacio u veću brzinu i to je to. Edited 18 hours ago by Poenter
McLeod Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Meni je kad slusam ljude oko sebe i citam komentare potreban vremeplov da cujem Spance kako se zale da su sranje jer samo Pau igra a ostali nemaju pojma.
Wook Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 2 hours ago, KlakerBoza said: Meni sad malo nije dobro zbog činjenice da su Turci upravo dobili Portugal 40 razlike. A nisam ni gled'o... Portugalci su izginuli protiv nas, očekivao sam laganu pobedu Turske, ali ne baš ovoliku. Favoriti smo i bez Bogdana. Jokić bi trebalo lagano da rešava Šenguna. Najviše zbog njega je Houston uz Šenguna produžio Adamsa i potpisao Kapelu. Turci ga ne mogu braniti.
Golijat Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 5 hours ago, Princeton said: @Golijat pa što nisi upozorio da je ekspert Đurović na Areni 😄 Verujes da nisam provalio jer ne gledam studio pre i posle tekme 😅
fradler Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Prenosi ona Miskova stranica da je Bogdan zavrsio takmicenje... 3
Miki8 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Nije nelegitimna taktika, samo se meni ne dopada. A on će svakako imati vrh statistiku kako god okreneš. Dodala bih da ovaj nemilosrdni tempo nije baš mačiji kašalj ni za njega, pogotovo me brinu ovi promašaji zicera od danas jer nisam sigurna dasu imali veze isključivo sa umorom. On je imao problem sa tom šuterskom rukom tokom prošle sezone. U eliminacionim utakmicama ce ga vise udvajati, e onda neka nam je bog na pomoci.
Wook Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 42 minutes ago, Ludi za Poli said: Oslanjanje na Jokica je potpuno legitimna taktika i vrlo je izgledno da ce biti nuznost u slucaju da je Bogi out. Ako se bekovi budu mucili bilo sta kreirati, digni ga na tricu pa nek odatle i razigrava i vrti invertovani pick (mali Jovic i Petrusev su za to zapravo jako dobri partneri), napada missmatche itd. Od Vanje, Dobrica, Alekse znas da ne mozes ocekivati skoro nikakvu kreacju, Gudura je primarno kreator za sebe, a Vasa u ovakvom stanju nije kosarkas. Stefan Jovic je dokazan pnr plej al i kod njega se opet moze eksploatisati nedostatak suta do maksimuma. Kako god, Jokic ce uvijek svoju kvotu dati i iskreirati, bitno je da suigraci pogadjaju suteve koje dobiju, a nema sumnje da ce imati dosta otvorenih. Gudura večeras 5 ast, nije samo igrao za sebe. 2 na 2 sa Jokićem izgleda odlično. Na početku je samo gledao Nikolu, posle je uzimao šuteve kad su udvajali Nikolu. To je najbolje izgledalo od svega kada se izuzme Nikolina 1 na 1 igra.
Cavani Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 4 hours ago, Poenter said: U ovoj FIBA-i izgleda nema niko da nije retardiran 2
Dzo23 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) Imaš jednog od najboljih evropskih igrača svih vremena, i sasvim je logično da će biti utakmica kao danas kad izdominira sa 35+p i 10+sk. Pogotovo kad si ostao bez glavnog poentera u spoljnoj liniji, i kad se igra dan za danom. Zna se da je on navikao na taj ritam. Protiv Turaka ekstremno bitan duel, kao što su neki već spomenuli i objasnili zbog čega. Turci su uz Njemce i Francuze za sad najviše pokazali. Nije neki veliki uzorak ali ipak nešto znači. Biće jako teško dobiti to al naravno ne i nemoguće. Nadam se da će se Milutinov i Micic pojaviti na turniru. Ovo je ispod svake kritike šta igraju. Pored njih još par igrača nije u formi. Za jače utakmice trebaće nam doprinos s klupe koji je za sad mizeran. Edited 17 hours ago by Dzo23
Smrtokapa Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) 50 minutes ago, Poenter said: To zaista ne isključuje da imamo i sto drugih akcija i načina da se postignu poeni. Samo kažem da svako koristi ono što ima i ne vidim šta je problem bacati debelom lopte što više koje će on lagano položiti? Šta je problem imati igrača koji svima daje preko 30 nego kao moraju svi da se raspodele? A kada ćemo koristiti te druge akcije? Isključivo na treningu? Eto i u tom Denveru u kome se sve vrti oko Jokića i on je centralna figura u svakom napadu, potrebno je da neki Marej pogodi težak šut ili da Gordon izdominira da bi se pobedili zaista teški protivnici. Kako će naše sekundarne opcije to uraditi protiv Nemaca ako ne mogu protiv Letonije, to je pitanje koje se postavlja. Ovde nije problem što se debelom bacaju lopte, problem je u raznovrsnosti postizanja poena nakon što je debeli primio loptu. Okej, to je u dobroj meri stvar ukusa, ja zaista ne bih imao ništa protiv da Jokić sve završava i da ubaci svakom protivniku 40+ poena do kraja i do zlata. Kažem, pitanje je toga u kojoj varijanti se osećamo lagodnije, ja sam lično fan fleksibilnijeg pristupa. Edited 17 hours ago by Smrtokapa 1
Ludi za Poli Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 7 minutes ago, Wook said: Gudura večeras 5 ast, nije samo igrao za sebe. 2 na 2 sa Jokićem izgleda odlično. Na početku je samo gledao Nikolu, posle je uzimao šuteve kad su udvajali Nikolu. To je najbolje izgledalo od svega kada se izuzme Nikolina 1 na 1 igra. Nebitno, on je uvijek bio i uvijek ce biti primarno kreator za sebe, a nije "shifty" ko Bogdan i nema njegovu igru unutar linije za 3 da pravi visak konstantno. Pogotovo nece biti u stanju kreirati za citav tim kad protivnik na njega zalijepi najboljeg vanjskog defanzivca sto ce biti slucaj bez Bogija. Vasa je na papiru najbolji kreator tu al dzaba kad ovo sto radi ne lici na kosarku. Tako da ako je Bogi out, svu kreaciju prebaci na debelog s vrha kapice, milion utrcavanja, urucenja, blokova od lopte itd jer je na to navikao u NBA vec godinama i zna citav svijet da ce isporucit svoje. Na ostalim treba da bude da iskoriste sto je Jokic najbolji na svijetu.
Wook Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Just now, Ludi za Poli said: Nebitno, on je uvijek bio i uvijek ce biti primarno kreator za sebe, a nije "shifty" ko Bogdan i nema njegovu igru unutar linije za 3 da pravi visak konstantno. Pogotovo nece biti u stanju kreirati za citav tim kad protivnik na njega zalijepi najboljeg vanjskog defanzivca sto ce biti slucaj bez Bogija. Vasa je na papiru najbolji kreator tu al dzaba kad ovo sto radi ne lici na kosarku. Tako da ako je Bogi out, svu kreaciju prebaci na debelog s vrha kapice, milion utrcavanja, urucenja, blokova od lopte itd jer je na to navikao u NBA vec godinama i zna citav svijet da ce isporucit svoje. Na ostalim treba da bude da iskoriste sto je Jokic najbolji na svijetu. Može to da se igra u određenim deonicama, ali kada se rešava meč Debeli u reket, Gudura na 45°, Dobrić u korner. 1
tsva Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 2 hours ago, KlakerBoza said: Meni sad malo nije dobro zbog činjenice da su Turci upravo dobili Portugal 40 razlike. A nisam ni gled'o... Portugal se izduvao sinoc, manji fond igraca, manje odmora
Poenter Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Šta znači kraj definitivno? Delite linkove ili nemojte ni pisati takve stvari. 4
Carl Johnson Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 3 minutes ago, Poenter said: Šta znači kraj definitivno? Delite linkove ili nemojte ni pisati takve stvari. Tipsnslips Ja cuo jos danas pred utakmicu sa Letonijom, ima Bekerovu cistu u kolenu i preko bola je igrao cele pripreme, nadao sam se da ipak moze da bude nesto, ali teska prica izgleda
Poenter Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 17 minutes ago, Smrtokapa said: A kada ćemo koristiti te druge akcije? Isključivo na treningu? Eto i u tom Denveru u kome se sve vrti oko Jokića i on je centralna figura u svakom napadu, potrebno je da neki Marej pogodi težak šut ili da Gordon izdominira da bi se pobedili zaista teški protivnici. Kako će naše sekundarne opcije to uraditi protiv Nemaca ako ne mogu protiv Letonije, to je pitanje koje se postavlja. Ovde nije problem što se debelom bacaju lopte, problem je u raznovrsnosti postizanja poena nakon što je debeli primio loptu. Okej, to je u dobroj meri stvar ukusa, ja zaista ne bih imao ništa protiv da Jokić sve završava i da ubaci svakom protivniku 40+ poena do kraja i do zlata. Kažem, pitanje je toga u kojoj varijanti se osećamo lagodnije, ja sam lično fan fleksibilnijeg pristupa. Čekaj, mi smo na pripremama valjali, protiv Estonija isto, na prethodna dva prvenstva isto, pa i 2022. godine osim jedne utakmice i sad su sve to zaboravili? Spominjala se ovde Španija i Gasol više puta, pa kad smo kod njih, Španci su dva Evrobasketa u poslednjih petnaestak godina uzeli tako što su se vukli ko sline po grupi, bili mi ispred njih, a onda na kraju zlato. Imamo i mi takvih primera nekoliko, na primer skor 2-3 i četvrto mesto u grupi 2014. i onda finale sa Amerima. Tako da kad ćemo koristiti te druge akcije, koristimo ih i tek ćemo ih koristiti. Kao što i treba maksimalno koristiti Jokića jer imamo najboljeg igrača sveta u prajmu u sastavu.
Wook Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 7 minutes ago, Carl Johnson said: Tipsnslips Ja cuo jos danas pred utakmicu sa Letonijom, ima Bekerovu cistu u kolenu i preko bola je igrao cele pripreme, nadao sam se da ipak moze da bude nesto, ali teska prica izgleda Dok ne bude nešto zvanično pusti te rekla-kazala. 1
McLeod Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Kakve ciste u kolenu, kad je povredio zadnju lozu? A inace ako je to taj, za Zvezdu se ispogadjao. Mozda jeste zavrsio, ali da vidimo zvanicno. 2
Recommended Posts