Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, Chaos Is Me said:

Ode artetaball u finale, kao da sam gledao Juve sa početka milenijuma a ne Arsenal. 

Cudno mi je da ljudi imaju ovakav utisak nakon sinocnje tekme. Arsenal da igra stalno ovako, mislim da termin artetaball ne bi ni postojao, ono je bas bilo suprotno od cekalice, igrali su presing na pozitivnom rezultatu u 95-om minutu. Sto se na ovom nivou fudbala, u polufinalu LS, gde su razlike obicno vrlo male, ipak ne vidja cesto. 

Arsenal je sa estetske strane sigurno imao dosta problematicnih utakmica ove godine, ali ova sinoc mi bas ne spada u tu grupu, naprotiv

• Like 6
Posted
7 hours ago, McLeod said:

Atletiko iznenadjujuce jalov samo ako ga ne gledas. Oni uvek ovako igraju. Juce su zapravo bili napadacki vrhunski za svoje standarde. Iznenadjivanje time sto recimo Lukman i Serlot ili Simeone naprave glupost kad dodju u sansu je samo posledica negledanja ili nepoznavanja tih igraca i gledanje statistike, to su sve drveni igraci, pogotovo Lukman koji je igrac za male utakmice.

Lukman odigrao jednu veliku utakmicu u karijeri, ono finale LE protiv Leverkuzena, i odmah ga kovali u zvezde.

Isto tako, price o antifudbalu i cekalicama moze da prica samo onaj ko odgleda po par ovako jakih utakmica godisnje. Arsenal mozda ne igra lepo i fudbal je generalno propao i ja to pricam godinama, ali ovaj kvalitet igre koji je prikazan sinoc sigurno neces videti cesto ove sezone, i od klubova koji se percipiraju kao jaki kao na primer Real, Barselona, Siti i tako dalje.

Ako izuzmemo dva meseca iz Arsenalove sezone kad je pet igraca iz startnih 11 bilo povredjeno, ovo je jedan konzistentno visok nivo igre i po tome su najbolji u Evropi, jer ni PSZ ni Bajern ni bilo ko drugi to nije prikazivao. I zato su u finalu dva kup takmicenja i vode u ligi pred kraj.

PSZ i mozda Bajern su imali vise peakove, ali prosecni nivo u toku sezone je bio nizi.

Kakav bre nivo fudbala?

Upravo gledamo najgori fudbal u poslednjih 30 god. United prvi u PL u posl 6 meseci, dobio sve ove iz vrha, neke i 2 puta. A ne da smo go kurac, nego tipa dobio bi nas Moyes-ov United, glat.

Nijedan od 4,5 najjaca evropska kluba ne bi imao sta da trazi protiv par najjacih iz bilo koje ere u posl 30 godina 

Ovo sto sad gledamo je samourusavanje fudbalskog kvaliteta usled dugogodisnjeg forsiranja analitike, a to je mnogo vise odnelo nego sto je donelo. Barem 5 puta više. Ne moz da sednes da gledas fudbal i da vidiš da neki fudbaler igra kao najbolja verzija sebe, i najbolje izvlaci iz svog talenta. Mehanizacija i ta šatro optimizacija je totalno ugušila šansu da igrači budu iole blizu svojeg potencijala.

Šta god silni luka jevtovići da serendaju, ne moze fudbal da bude najbolji do sad, kad igraci nisu najbolji, a nisu ni izbliza.

Ova iluzija od efikasnog fudbala ce da traje jos koju god, pa ce ceo fudbalski svet ucen tome da krece da trenira neke osnove. I da se masovno forsira da igrači greše. Pa ce onda neki seronja da se nadje da napravi matematicki proracun, koliko je idealan broj gresaka koje treba igrac treba da napravi da bi napredovao i bio najbolji...

• Like 1
Posted

Miriše mi da večeras Bayern to rešava. Prva utakmica jeste bila specifična al opet u jednom momentu PSG je jbt imao 5:2?? Mislim da je baš zbog toga Bayern u prednosti psihološki + igraju na Alijac Areni, gdje će da grmi kao i svaki put. I ako volio bi PSG u finalu al teško.

Posted

Kakva akcija 🤯🤯🤯

Ne treba zaboraviti da je na ovom terenu PSG dao 5 komada Interu u finalu. 

Posted

Kompani brat stajling kao da prodaje fejk Gucci naocare na Hauptbahnhofu u Minhenu

• Ha-ha 3
Posted

Da je samo da sudija ne pogubi konce za nastavak utakmice. Kapiram da će biti i pritisak sa tribina sve veći i veći.

Posted

Atipicno za njih, ali Bajern mi je delovao nekako psihicki pogubljeno, dosta nekih bezveznih gresaka, narocito ovih igraca od kojih najvise ocekuje. Dal ih je rani gol sasekao, sta li je.

Kvica stvarno deluje kao najbolji igrac na svetu. Sto se penala i crvenog tice, oba su mibgluposti iskreno, i ako nije svirao, cuti i igraj, Svabo

• Like 1
Posted

Jeste. Po pravilima je svako namjerno igranje rukom koje sprjecava prolazak lopte automatski zuti karton. Sad jedino ako neko iz Bayerna nije igrao rukom prije toga. 

• Like 1
Posted
38 minutes ago, sasha arsenal said:

Zamisli njega u ovoj ekipi Arsenala.

Bili bismo bolji od prajm Barselone