Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ovo ^ Psg radi redovno, čak i protiv Lorijena npr.

Olako se ovde otpisuje Olise nakon jedne loše partije i proglašava neznalicom ili skromnim. Brzo će Mundijal, pa ćemo imati priliku da ga i tamo gledamo i merimo. 

Posted
6 hours ago, Barkley#34 said:

Slabo pratim evrofudbal ovih godina ali svaki put kada sam gledao Upamekano je bio tragičan.

Ima do ovoga sto pise @Ludi za Poli on igra taj man-marking. Ali nije ni prvi ni poslednji stoper koji je to nekada morao da igra.
I ima brainfart-ove i kad nije igrao tako.
Ovo sto on igra ovde je R1+X bez ikakve kontrole na PES-u. Kad gledam Bayern sa njim, kao da gledam PES kad se igra 2vs2, pa vidis da jedan tim pritiska napamet, i manicno R1+X u odbrani. I kad izvalis taj pattern samo budes strpljiv i nemoguce je ne napraviti stetu.

Da se odigra jos 10 puta ovaj dvomec, u 5,6 od njih bi Upamecano ima barem ovakve ispade. U 2,3 bi imao jos gore, a mozda u 1 od 10 bi imao sveukupno manje ispade.
Real nije tim sa glavom i repom, nema high iq ekipu, pogotovo sredinu da iskoristi to, inace bi ih izbacili. 

5 hours ago, McLeod said:

Kvalitet stopera je kriminalan trenutno. U Seriji A ne znam ko bi trenutno bio najbolji, Bastoni, Akandji, Kalulu ili Bisek. To je smehotres realno, Upamekano je bolji od svih njih, ma kolika rupcaga bio. Bukvalno od svih njih bih Pavlovica najpre izabrao, ima on svoje bubice i nedostatke, ali nije daleko da bude najbolji stoper ili overall odbrambeni lige.

Ja zaista ne znam u kome je stanju Akanji, i za pocetak mi nije jasno sto je City prodao takvog igraca, ali mi je mnogo tesko da zamislim da Akanij nije bolji igrac od Upamecana. Kakav to sunovrat treba da se desi u njegovim sposobnostima da bi bio gori igrac od Upacemana.

4 hours ago, Ludi za Poli said:

Jako jako malo stopera na svijetu danas moze igrati ovu Upamecanovu rolu koju ima u Kompanyjevom sistemu. Pricamo o veoma agresivnom man markingu preko citavog terena i za to su potrebne nevjerovatne fizicke i atletske sposobnosti. 

Pa pazi, kad igras na ovaj nacin, nije problem sto ces tu i tamo da pogresis tokom sezone. Nekad se desi neka situacija, neka fifti-fifti odluka, ili jednostavno neams tu veliku koncentraciju (koja je potrebna za taj posao) u nekoj manje bitnoj utakmici.
Dobri, vrhunski, world class, legendarni stoperi... svi oni tu i tamo grese, i gresili su.
Ali na ovaj nacin, u ovako bitnoj utakmici ne. Da zablenes kao ovca na onaj nacin je odluka. Jako rizicina odluka. Dobar igrac ne donosi takve odluke u najvecim mecevima.
Lik je zablenuo kao ovca kod gola. To nije stvar nekakve klackalice, fifti-fifti, neka nezgodna situacija. To je indikator da se radio o debilnom igracu.
Ozbiljna katarza u glavi treba da se desi da osoba koja moze onako da zablene u loptu, nakon sto kao stoper izadje na man-marking presing van svoje polovine.
To je mnogo vise indikativno da se radi o nepopralvjivom tupanu, nego o nekakvom (opavdanom) padu koncentracije jer kao radi tezak posao. I Canavaro ga je radio nekad godinama, i imao je miss tackle-ove, ali ne verujem da je ikad ovako nesto uradio. Ovo je greska tipa.... igra se F4 Evrolige, poslednja cetvrtina, aktivan rezultat, i ti cuvas "spolja" nekog beka, stisnuo si ga na 2 sekunde, i onda si izaso iz stava, ispravila ti se kolena i zablenuo si u prazno. Ima tu do odluke i sposobnosti, ne do pada koncentracije.

Takodjer mi je potpuno bezveze pljuvati Kompanyja.

2 hours ago, McLeod said:

Imajuci u vidu pocetak karijere i potpuni wtf kad je postao trener Bajerna, mislim da je Kompani ove sezone odradio vrhunski posao.

Sa ogromnom rezervom uzimam sve stoo neki trener izgradi sa Bayern-om. Slicno je i sa PSG-om, ali Luis Enrike je dokazan i sa Barsom. A jos bitnije dokazao je sa PSG-om da njegovi metodi rade u neizvesnim mecevima u LS.

U Bayern mozes da radis sta hoces i da se igras, imas prostora za izgradis odredjene mehanizme u igri i da ti rezultat ne ispasta. Mozes da provedes mesece, ili cak CELU SEZONU bez ikakvog osvrtanja na pragmaticni deo fudbala. Ajd nek' proba tako nesto u PL. Koji god klub da vodis, vece sanse su da budes blizu 18og mesta nego 4og, posle takvih 5,6 meseci.
Pa useri jednu sezonu, useri ceo roster tako sto ih medije razapnu, padne im samopouzdanje itd.

Plus Kane nema brzinu ni dribling da pravi visak tim spustanjem duboko ako ga isprati atleta kakav je Pacho npr. To je i glavni razlog zasto je prime Benz bolji od bilo koje verzije Kanea jer je bio u stanju napravit budalom bilo kog stopera koji iskoci agresivno na njega i otvorit prostor za dalje. Protiv Reala u prvom mecu je prolazilo jer ga ni Huijsen ni Rüdiger nisu ni pokusavali ispratiti u tom spustanju. 

Ma Benzema je bolji igrac od Kejna, tu nema dileme. Samo sto ne bih iskljucio mogucnost da bi jako slicnu efikasnost imao Kane u Realu. Setimo se kako je istako' i sta je napravio od Sona.
Zamisli ... sa jedne strane CR, sa druge strane Bale/Di Maria. Pa ili sad sa Mbappeom/Vinijem. Pakao je igrac Kane. I mnogo je jebeno smart. Ja ocekujem da on za koju god postane deep lying DM, i da bude fenomenalan u tome.

Posted

Kakve gluposti pisu mediji... Olise je tri puta sam sebi namestio sansu, slomio je odbranu PSG-a, samo sto ovaj put nije imao dobar sut, u prvom poluvremenu isla je malo preko gola, a u drugom je prakticno dodao Safonovu. Koliko puta treba da se proseta kroz najbolju ekipu u Evropi, u svakom napadu? To ni Mesi iz prajma ne bi mogao. PSG nije zaustavio Olisea, Olise je zaustavio samog sebe. Niko nije savrsen, pa ni Olise, ostao je nedorecen, kao i Musiala koji je bio dosta agilniji sinoc u odnosu na prosle mesece, ali nije ni on spakovao taj zavrsni sut. Spakovao ga je Kejn, ali na kraju, da su ga dali ranije drugacija bi se utakmica igrala, i otislo bi u produzetke verovatno.

Posted
21 minutes ago, NMX said:

Finale lige šampiona u 6 popodne, e svašta

Treba prodati TV prava i Americi i Aziji, a da i jednima i drugima bude u gledljivo vreme, inače ništa od posla.

Pare, pare pokreću svijet, politiku i nogomet...