Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
51 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Eralović je ja pozajmici do 31.Avgusta, njegov ostanak zavisi od ulaska u LŠ. 

Danas sam negde procitao da nece ostati i da jurimo nekog drugog stopera iz Ruske lige

Posted

Milson promašaj- biće prodat za 5m+

Babika promašaj - navodno interesovanje Karabaga i AEKa

Ovusu promašaj - traži ga Plzen

Handel promašaj - sasvim sam siguran da ćemo i za njega izvući bar 2m

Isto kao i za Lučića...

Koliko god se osporavala transfer politika kluba ...djelimično sa razlogom...Zvezdini su igrači na cjeni,  pa čak i oni koji ne igraju u skladu sa očekivanjima...

Dobrim dijelom ima i do toga što se igrači sada i debelo plate (Milson, Babika)....

Jbg ako su ludi Marin i Mrkela pa su doveli Ovusua, jesu li ludi ovi iz Češke..

Pa neko je tog Babiku vidio na Kipru iz Francuske pa ga doveo...

Masa se stvari mora poklopiti da igrač klikne i nije to samo kod nas tako...

Portugalci se nisu mogli čudom načuditi kad nam je Handel potpisao... 

Posted
19 minutes ago, Nini3112 said:

Danas sam negde procitao da nece ostati i da jurimo nekog drugog stopera iz Ruske lige

Rekao bih da je taj dolazak ovog iz ruske lige povezan sa odlaskom Rodrigaa. Neminovno je da smo se okrenuli dosta tržištu u Rusiji, što možda i nije toliko loš potez, pošto ima da se probere dosta pristojnih igrača. Druga je stvar što mi retko kada umemo da izaberemo.

Sa druge strane, mišljenja sam da treba zadržati Erakovića i posle kvalifikacija, boljeg dostupnog domaćeg štopera od njega, teško ćemo naći zaista. Verovatno je mogao i bolje do sada, ali ne mislim ni da je bio toliko loš koliko se to potencira ovde. Učena me nije impresionirao, oke, ume on sjajno da se postavi, pročita igru, čak je i produktivan u napadu, međutim, svaki put kada je lopta u njegovim nogama ogroman je rizik da će pogrešiti. Po mom mišljenju, Eraković, Veljković, mali Gudelj od kog dosta očekujem, plus jedan veoma kvalitetan štoper gde ne bih štedeo novac, koji očigledno imamo. Nemam čak ništa protiv ni da Učena ostane, ali mene lično nije previše impresionirao.

Donosimo mi i dosta nekih čudnih odluka. Jurimo igrače po dve tri godine i onda nakon dva loša meča ih potpuno sklonimo u drugi plan. Primera radi, Rodrigao je odigrao doktorski meč u Lilu i pokazao da je veoma kvalitetan štoper, ali iz nekog razloga je praktično sklonjen. Nije mu to jedini dobar meč, iako je imao i loših. Ali navedite mi jednog našeg štopera koji nije imao nekoliko loših susreta u sezoni?

Do kraja bi maksimalno isforsirao Gudelja, mislim da se na njega i te kako možemo osloniti u budućnosti. Uostalom, kada će da igraju klinci ako ne sad kad smo osvojili titulu, čisto da se vidi koliko mogu na ovom nivou. 

• Like 1
Posted

Po Rusima trazimo ne samo Gasamu nego i Fasona, tako da ocigledno gledamo ka stoperu levonog koji moze i kao levi bek da igra. Fason bi verovatno trazio vecu platu, ali bi dosao i kao slobodan igrac. Gudelj ce sigurno isto biti deo rotacije, a Rodrigao ce napustiti klub. Sad da li da budu uz njih Veljkovic, Tebo i Erakovic ili jos jedan stoper a da se prodaje Tebo ili da se ne koristi opcija kod Erakovica je pitanje. Ja bih iskreno najvise voleo da se resimo Veljkovica i Teba, da se oktupi Erakovic i da dolazi Djiga fenotip, ali cini mi se da u klubu i dalje misle da Veljkovic moze biti komandant odbrane iako takvu ulogu nigde nije imao u karijeri. 

Posted
On 5/5/2026 at 2:12 PM, Guru said:

Da li je možda rešenje prodati Jermena i dovesti umesto njega nekog defanzivnijeg levog beka koji po potrebi može odigrati i štopera, da li takvog uopšte možemo da nađemo? :smiley33:

On 5/5/2026 at 6:57 PM, Markoss said:

Avdic ide na leto.

8 hours ago, Milko Miller said:

Po Rusima trazimo ne samo Gasamu nego i Fasona, tako da ocigledno gledamo ka stoperu koji je levonog i koji moze i kao levi bek da igra.

To je otprilike to, makar u teoriji smislen potez koji bi nam doneo fleksibilnost na toj strani, posebno jer Stanković nije trener koji je zakucan za jednu formaciju. Sada još videti kako će se rešiti situacija desno pošto pretpostavljam da Seol ide (na moju veliku žalost), da li je Mimović realna (i dobra) opcija, ili će i tu morati stranac? :smiley33:

• Like 1
Posted
54 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Po meni, Mimović je TOP , bek koji konstantno može da se ponavlja. Njegova rezerva mi je dosta tanka, mada može i Eraković desno ako igramo defanzivnije. 

Erakovic kao desni bek to je isto sto i Stankovic…..neupotrebljiv! On je upitan i na prirodnoj poziciji. Ama bas nista nije napredovao. Nesiguran, katastrofalan pas, lose odluke! Koliko god ljudi pljuvali Ucenu, on je trenutno nas najbolji stoper. To sve govori kolko su losi / dobri ostali!

Posted

Ja imam puno poverenje u Erakovića. Jeste odigrao slabije, ali nije ni prošao pripreme, odmah je uskočio u vatru. Biće on ok. 
Učena je tempirana bomba, ali i on mi je odličan ako uspe da ispravi te neke “sitnice”, jer da ih nema ne bi bio ovde. 
Mislim da Veljković i Rodrigao nemaju više šta da traže kod nas, ogromne plate a mizeran učinak.

Posted

Ja sam ok sa kupovinom Erakovića, nisam siguran doduše koliko je on motivisan da igra opet našu ligu.

Nama nije garantovano učešće u Ligi Šampiona, jeste malo lakši put ali neće to biti jednostavno obezbediti u momentu kada su svi u jeku priprema i forma je daleko od očekivane.

U takvoj situaciji, teško je privoleti kvalitetnije igrače.

Što se Ovusua tiče, nema problema, prodajte ga. Samo, nije on u Radniku imao 75 kila a sad 52. I tamo je bio ovakav kao sad, pa teško može da prođe ta priča o fizičkoj snazi. Uz to, i takav omalen može da ima ulogu koja mu se dobro odabere. Veoma je brz na promeni pravca, sasvim solidnu tehniku ima.

Imali smo mi I Bogavca i Plavšića, koji su bili tih gabarita. NIsu bili loši.

A da, umalo da zaboravim. Živo me interesuje da vidim taj klub koji će za Lučića da uplati obeštećenje.

Posted

Erakovic je preskup. 3.5 miliona za 50 posto prava na njega je pljacka.

Ako izboksuju manju cenu, i to otprilike duplo, pa i da pricamo. Ovako dati te pare za njega je suludo. 

Posted

Očekujem sutra brutalno tešku utakmicu. Mislim da smo blagi ali baš blagi favoriti. Naložit će se Novosađani ozbiljno, Zvezda ako ponovi neke prethodne utakmice mislim da nemamo šta tražiti.

Posted

Blago rečeno nisam fan ovog Ten Hagovskog pristupa prelaznom roku, aka zna ga trener iz Holandije  Rusije/Mađarske, trenirao ga u Ajaksu Spartaku/Ferencvarošu. Ako nema više poverenja u Marina onda je vreme za novog čoveka na toj poziciji, a ne za ovaj takeover trenera (koji mi generalno kao trener uopšte ne smeta).

• Like 4
Posted
5 hours ago, Markoss said:

Erakovic je preskup. 3.5 miliona za 50 posto prava na njega je pljacka.

Ako izboksuju manju cenu, i to otprilike duplo, pa i da pricamo. Ovako dati te pare za njega je suludo. 

Nisam imao pojma da toliko traže, jeste preskupo zaista.

Mada kad uzmemo u obzir koliko smo dali samo ovog leta za Babiku, Badža, Učenu i Handela, a vrlo lako se može desiti da niti jedan neće biti deo našeg tima sledeće sezone, onda tih 3.5 miliona za pola ugovora jednog od najboljih srpskih štopera ne deluje toliko strašno.

Pomenuo si da ide Avdić, voleo bih da mu je sledeća destinacija Belgija, možda i najbolja liga za mlade fudbalere sa ovih prostora.

• Like 1
Posted

Avdić stvoren za Italiju i njihov “Wing - back” 😍

11 hours ago, Guru said:

Blago rečeno nisam fan ovog Ten Hagovskog pristupa prelaznom roku, aka zna ga trener iz Holandije  Rusije/Mađarske, trenirao ga u Ajaksu Spartaku/Ferencvarošu. Ako nema više poverenja u Marina onda je vreme za novog čoveka na toj poziciji, a ne za ovaj takeover trenera (koji mi generalno kao trener uopšte ne smeta).

Guru, da li uopšte gledamo ka Hadzimujoviću? Imao je ozbiljnu sezonu, igra za našu reprezentaciju.. Deluje kao jedan od najboljih štopera lige a ima jedva 18. Godina.. 

Posted
12 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Guru, da li uopšte gledamo ka Hadzimujoviću? Imao je ozbiljnu sezonu, igra za našu reprezentaciju.. Deluje kao jedan od najboljih štopera lige a ima jedva 18. Godina.. 

Otkud ja znam brate, nisam ja insajder. :classic_biggrin: 'Ajde za basket je svašta dolazalo do mene i to često prilično pouzdano, al' za fudbal stvarno nemam nikakve informacije.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Petkovic Miroslav97 said:

Avdić stvoren za Italiju i njihov “Wing - back” 😍

Hadžimujović fudbalski može odmah da igra u Zvezdi ali je pitanje kako bi prošao i kod navijača Zvezde a bogami i kod navijača Pazara ako zaigra za Zvezdu, njemu bi trenutno najbolje bila neka nemačka ekipa tipa Hofenhajm ili Verder da pohvata ritam i za par sezona bude u velikim klubovima. No menadžeri će ga usmeriti na tursku ligu i brze pare a tu sreće i karijere nema. 

Posted
1 hour ago, Petkovic Miroslav97 said:

Ne bi on imao nikakav problem, on je Srbin muslimanske veroispovesti, tako se deklariše. Recimo i Avdić je musliman pa nema nikakvih problema. 

On treba to da proceni i odluči o svemu, ne bih nikom da dajem savete pi tom pitanju. Imaš jedan zanimljiv intervju Elvira Bolića o situaciju u kojoj su bili i on i njegova porodica kad je bio član FKCZ i kako je to najbezbolnije rešeno.

Posted

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Mateus – Seol, Eraković, Veljković, Tiknizjan - Krunić, Elšnik – Kostov, Duarte, Katai – Arnautović