Perkos2 Posted Tuesday at 09:02 AM Posted Tuesday at 09:02 AM Naravno da neće ostati ni jedan od tih klinaca, ono se i forsiraju na svim poljima samo zarad prodaje a kad ih prodaju bog ih zaboravi. Možda ih vidimo na areni ako ima prenos cvajte ili neke poljsle lige na primer.
Petkovic Miroslav97 Posted Tuesday at 10:07 AM Posted Tuesday at 10:07 AM @stelarosa Stela, šta tačno misliš da nedostaje, ili da će nedostajati Kostovu da postane igrač kakav se očekuje? Ne napadam te, samo bih voleo da čujem drugačije mišljenje od većine. :))
СтелаРоса Posted Tuesday at 11:26 AM Posted Tuesday at 11:26 AM 2 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: @stelarosa Stela, šta tačno misliš da nedostaje, ili da će nedostajati Kostovu da postane igrač kakav se očekuje? Ne napadam te, samo bih voleo da čujem drugačije mišljenje od većine. :)) Ma kakvo napadanje, diskutujemo, ako vecina ljudi vidi u njemu top potencijal verovatno je do mene onda, ali eto ja njega malo drugacije dozivljavam. Ono sto mi prvo bode oci je da mu je pozicija nedefinisana, da li je CM ili AM, a mi smo ga nekad cak i po boku koristili. Mislim da to moze da bude nezgodno za mladog igraca, pogotovo kako bude menjao klubove. E sad, za klasicnog CM ce mu verovatno faliti fizikalija plus defanzivnog doprinosa, a za AM ce mu faliti vise "vica" u igri, bolje resavanje 1 na 1 situacija, konkretnijih poteza u zavrsnici i bolji udarac. On se do sada odlicno pokazao kada ulece iz drugog plana u zavrsnici napada i postize golove nogom, a neretko i glavom, i to mu jeste plus za tu poziciju, ali ako pricamo o vrhunskom nivou fudbala morace jos nesto da ponudi kao prednji vezak. Opet kazem, 17 godina mu je i ko zna u kakvog ce se tacno igraca isprofilisati, ali eto moja procena za sada je da nece dobaciti do PL ili do najboljih klubova nemacke/spanske/italijanske lige. 1
Mr.Consular Posted Tuesday at 03:38 PM Posted Tuesday at 03:38 PM Kako se kod nas radi sa klincima svedoči priča Stojadina menadjera da Mesi Maksimović stagnira jer ne može da pojede 5 ćevapa, fali mu kilaža a i mora da ispopravlja zube?!? Sa tim u glavi, ja sam apsolutno za prodaju talentovanih klinaca za svaku ponudu preko 10 milki. Nemaju oni šta da traže ovde, ni igrački, ni taktički, ni fizički, a bogami ni moralno... posle jedne sezone, ako se vidi potencijal paljba na Zapad, pa neka ih tamo razvijaju i šalju po Flandrijama i Cvajtama.
Perkos2 Posted yesterday at 10:38 AM Posted yesterday at 10:38 AM Da u klubu rade normalni likovi oni bi naučili te klince pre svega životu a to je i da se operu, očešljaju i okupaju. Da se obrazuju barem osnovno i da nauče jezike pošto će biti preprodani više puta za kratko vreme. Pošto u klubu rade secikese koji samo razmišljaju kako da se što pre naplate za nekog klinca a klinci upadnu u to klupko i propadnu vrlo brzo. Gde će i kao posle završiti koga briga. Tu će pre ili kasnije doći i do nepoverenja evropskih klubova kad hoće da kupe klinca iz Zvezde, brzo se loš glas proširi ... 2
Nek grmi jako Posted yesterday at 11:43 AM Posted yesterday at 11:43 AM (edited) To što je izneto za Maksimovića i njegove zube je i mene zabezeknulo... Ej, 21. vek, a tebi zlatna koka među klupskim tinejdžerima ide okolo sa tempiranom bombom u ustima. Mogu da mislim kako su se prevrnuli Nemci kad su videli u kom je stanju i koji je to nivo zapuštenosti, pa se setih da je FKP, kad je potpisao Bajra Župića, pre treninga i odlaska na pripreme morao da mu odradi kompletnu novu vilicu, jer nisu mogli da treniraju čoveka sa takvim problemima sa zubima. Edited yesterday at 11:45 AM by Nek grmi jako
Petkovic Miroslav97 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Imao je i Luka Milivojević slične probleme. Ako se sećam propustio i deo priprema zbog toga.
Markoss Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Ma Stojadinovic je lazov. Ne znam ko njega moze da uzme za ozbiljno. Pokazao se u Zvezdi kakva je neznalica, nije to bas toliko davno bilo. 3
Perkos2 Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Zanimljivo je da se eto čak i ovde o tim problemima koje ima Maksimović ćutalo. Pisali se hvalospevi i bajke kako će pokoriti Evropu a iz aviona je vidljivo da ima nedostataka za savremeni fudbal. Naravno uvek je tu opcija da oživi karijeru u Zvezdi pa da ga opet prodaju na kvarno.
crni96 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Видиш то ми је смијешно кад се пореде Звездан Терзић и Здравко Мамић. Реално Мамић је знао фудбал и имао нос. Којег год је играча уваљао био је играчина са богатом каријером и неко ко је у репрезентацији кидао на великим такмичењима. Ја не знам од 2010те ни једног играча из Звезде да је био ранг Домагоја Виде барем?? Небитно која је позиција.
СтелаРоса Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Ima i do toga sto se u nasem klubu trenutno radi uz nikad manji pritisak. Vec hiljadu puta ispricana prica o slabom prvenstvu, kod vecine utakmica je neizvesno samo sa koliko tacno golova cemo pobediti, derbiji su postali isto rutina, nema publike... U Evropi ako se ispadne iz LS - nema veze ok nam je i LE, kad se ispadne iz LE - koga briga, gazimo u prvenstvu. U takvim okolnostima ti mladi igraci odlaze u inostranstvo sa premalo ozbiljnih utakmica u nogama.
crni96 Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Иста ствар је била и код Динама. Чак нас нису ни лупали ко њих.. и опет џаба 😏
СтелаРоса Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago (edited) 10 minutes ago, crni96 said: Иста ствар је била и код Динама. Чак нас нису ни лупали ко њих.. и опет џаба 😏 U pravu si, ali je razlika sto su se Dinamovi igraci duze zadrzavali u klubu pre transfera, imali 2-3 sezone u nogama i odlazili sa 21-22 godine u inostranstvo. Modric, Mandzukic, Lovren, Corluka, Kovacic, Vida, Pjaca...Kod nas klinac od 17-18 godina dobija zagarntovane minute na osnovu bonus pravila bez da se uopste morao izboriti za njih, posle dve dobre utakmice krecu hvalospevi u medijima, a posle godinu dana je vec prodat bez da se suocio sa nekim neuspehom ili problemom u timu. Mada, najrealnije je da su "samo" bili znatno talentovaniji. Edited 17 hours ago by СтелаРоса 2
Petkovic Miroslav97 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Zvezda danas protiv Jedinstva na stadionu “ Dragan Dzajić “ za još jedno finale kupa. 🙂
Milko Miller Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 hours ago, crni96 said: Видиш то ми је смијешно кад се пореде Звездан Терзић и Здравко Мамић. Реално Мамић је знао фудбал и имао нос. Којег год је играча уваљао био је играчина са богатом каријером и неко ко је у репрезентацији кидао на великим такмичењима. Ја не знам од 2010те ни једног играча из Звезде да је био ранг Домагоја Виде барем?? Небитно која је позиција. To je valjda plus za Terzu, ako moze polutalente da prodaje za velike pare. To je onda vise krivica za trenere u mladjim selekcijama. Iako onda tu naravno moze da bude pitanje ko je doveo te trenere. Ali svakako treba sacekati oko Maksimovica, Milosavljevica i ostalih. To sto se nisu snasli sa 18 godina u inostranstvu ne znaci da nisu talentovani. Sto je Mamic svakako bolje uradio je da uglavnom nije prodao igrace tako rano. Ako gledamo Top10 prodaje Dinama sem Gvardiola svi su bili 20+. I ipak je razlika ako ides u inostranstvo posle jedne seniorske sezone ili 3,4 gde si i svake sezone imao evropske utakmice. Jedan Olmo je odigrao 124 utakmica za Dinamo, od toga 29 u Evropi. Ides onda kao zreo igrac u jacu ligu, a ne prakticno kao omladinac. 1
Perkos2 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, Milko Miller said: To je valjda plus za Terzu, ako moze polutalente da prodaje za velike pare. To je onda vise krivica za trenere u mladjim selekcijama. Iako onda tu naravno moze da bude pitanje ko je doveo te trenere. Ali svakako treba sacekati oko Maksimovica, Milosavljevica i ostalih. To sto se nisu snasli sa 18 godina u inostranstvu ne znaci da nisu talentovani. Sto je Mamic svakako bolje uradio je da uglavnom nije prodao igrace tako rano. Ako gledamo Top10 prodaje Dinama sem Gvardiola svi su bili 20+. I ipak je razlika ako ides u inostranstvo posle jedne seniorske sezone ili 3,4 gde si i svake sezone imao evropske utakmice. Jedan Olmo je odigrao 124 utakmica za Dinamo, od toga 29 u Evropi. Ides onda kao zreo igrac u jacu ligu, a ne prakticno kao omladinac. O tome ja i pišem stalno ovde da se naši klinci prerano prodaju i da uglavom stagniraju ili propadnu psle takvih prodaja, klub za pare koje dobije tim prodajama kupuje mačke u džaku tipa babike ili bađa od kojih niti ima koristi a terenu a i prodati ih ne možeš barem za iste pare. po meni bi bilo bolje da se klinci razigraju 2-3 godine kod nas, donesu uspehe klubu i tek onda prodaju i onda čak i nastave karijeru u tim klubovima gde pređu. svaka čast sadašnjim talentima ali i kostov ni avdić ne mogu da igraju u Premijer ligi sigurno berem još godinu dana
crni96 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Штета што ФСС никад није покушао основат неки Суперкуп који би се играо прије сезоне. Било би интересантно колико толико. 4 најбоље екипе окупит да узмемо и туд неки трофеј.
Markoss Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 4 hours ago, Milko Miller said: To je valjda plus za Terzu, ako moze polutalente da prodaje za velike pare. To je onda vise krivica za trenere u mladjim selekcijama. Iako onda tu naravno moze da bude pitanje ko je doveo te trenere. Ali svakako treba sacekati oko Maksimovica, Milosavljevica i ostalih. To sto se nisu snasli sa 18 godina u inostranstvu ne znaci da nisu talentovani. Sto je Mamic svakako bolje uradio je da uglavnom nije prodao igrace tako rano. Ako gledamo Top10 prodaje Dinama sem Gvardiola svi su bili 20+. I ipak je razlika ako ides u inostranstvo posle jedne seniorske sezone ili 3,4 gde si i svake sezone imao evropske utakmice. Jedan Olmo je odigrao 124 utakmica za Dinamo, od toga 29 u Evropi. Ides onda kao zreo igrac u jacu ligu, a ne prakticno kao omladinac. Ma nema to veze sa Terzom. Mi smo sada klub koji godinama osvaja prvenstvo, igra Evropu redovno i maltene koga god malo da gurnemo vredece par miliona. A zbog te dominacije u Srbiji, imamo mogucnost da gurnemo bukvalno bilo koga i da se to ne oseti na rezultatu. Problem je u tome sto ce u nekom momentu neko da izvuce informaciju da nijedan klinac kog je prodala Zvezda ne igra nigde, i stvorice nam se kontra marketing. Doduse, moze Kostov da nas iscupa, ali svakako ne ako ode u Arsenal ili PSZ, jer tamo nece igrati. Ti Dinamovi su svuda igrali, jer su prodavani em kasnije, em mahom u klubove kojima su u tom momentu pripadali kvalitetom. Avdic bi u Brizu igrao, ali cemo ga verovatno prodati za koji milion vise negde drugde gde nece igrati. Poslednji Zvezdin klinac koji je otisao preko i imao neku ulogu u solidnoj ligi i timu, bio je Erakovic. Edited 3 hours ago by Markoss 2
Recommended Posts