Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Dzo23 said:

Hvala na ispravci. Bila je to 1/16 LE protiv CSKA. Sezona 2017/18.

1/8 LE smo igrali protiv Rendzersa i sad protiv Lila. 

2017/18: 1/16 LE protiv CSKA

2020/21: 1/16 LE protiv Milana

2021/22: 1/8 LE protiv Rendzersa

2025/26: 1/16 LE protiv Lila

U svakom slucaju nikad nismo dobili dvomec na prolece u Evropi, 2021/22 smo direktno usli u 1/8 finale jer smo bili prvi u grupi. Samo sto je po meni ipak razlika bila kako smo igrali ove sezone i te prve evropske. Mi smo 17/18 igrali u grupi protiv Arsenala koja je celu grupnu fazu igrala sa rezervnim timom, protiv Bate Borisova i Kelna koja je te sezone bila na zadnjem mestu Bundeslige i to ubedljivo. Za osam utakmica (grupna faza + dvomec protiv CSKA) dali smo tri gola. Tu su 14 poena u ovom sistemu takmicenja mnogo impresivnije iako smo ispali u istom kolu.

Posted
33 minutes ago, Perkos2 said:

Još uvek imam nadu da je on stvarno zvezdaš i da bi voleo da Zvezda bude nekadašnji evropski gigant a ne malo bolja od imenjaka iz MML.

Prati malo i evropski fudbal a ne samo našu ligu pa ćeš znati koje se ekipu nadmeću sa velikanima i pored skromnog budžeta. Svakom ko je u Zvezdi treba da bude cilj da se vrati na stare staze ili da prestanemo da pevamo pesmu "da se marakani vrate slavni dani" 

Ovo o dokazima ti je informer fazon koji nije za ovaj forum, čuj imam li dokaze? pa nisam ih ja potpisao ili ti za Zvezdu nego terzić tako da boljeg dokaza nema.   

Nemoj pokušavati da odbraniš nemoguće, uz to sve činjenice i dokazi nisu na tvojoj strani, džaba ćeš potrošiti vreme i tastaturu.

Ne znam puno tih ekipa da se bolje od nas nadmecu a da su sa skromnim budzetom, evo kolega je napisao od koga smo ispadali, sve ekipe sa jacim budzetom a sa svima smo bili ravnopravni, ti mislis da smo morali izbaciti neku od ovih ekipa, pa i Lil ove godine, da je veliki neuspjeh sto smo ispali od Lila na produzetke? 

A sto se tice ovih igraca, znaci svi igraci su kombinacije jer ih je potpisao Terzic, il su to samo ovi promasaji? Eto konkretno ta dva igaca, Badjo ima predispozicije da bude moderan zadnji vezni, nije se tako pokazalo, jbg promasaj, Babika je planiran za ligu sampiona, kontre protiv ovih velikana, prije toga Silas ali eto ni jedan nije uspio zamijeniti Bukarija, a to je bio plan, jbg promasaj.. A mislis da ostale ekipe nemaju takvih promasaja, da je to samo kod nas? 

Posted (edited)
11 minutes ago, Taki said:

Ne znam puno tih ekipa da se bolje od nas nadmecu a da su sa skromnim budzetom, evo kolega je napisao od koga smo ispadali, sve ekipe sa jacim budzetom a sa svima smo bili ravnopravni, ti mislis da smo morali izbaciti neku od ovih ekipa, pa i Lil ove godine, da je veliki neuspjeh sto smo ispali od Lila na produzetke? 

A sto se tice ovih igraca, znaci svi igraci su kombinacije jer ih je potpisao Terzic, il su to samo ovi promasaji? Eto konkretno ta dva igaca, Badjo ima predispozicije da bude moderan zadnji vezni, nije se tako pokazalo, jbg promasaj, Babika je planiran za ligu sampiona, kontre protiv ovih velikana, prije toga Silas ali eto ni jedan nije uspio zamijeniti Bukarija, a to je bio plan, jbg promasaj.. A mislis da ostale ekipe nemaju takvih promasaja, da je to samo kod nas? 

hoćeš da ti nabojim ovako iz glave barem jedno 30 promašaja u zadnjih 10 godina i to baš baš promašaja a ne ovih na pola tipa Handela ili Milsona

noravno koga briga kad se igraju sa tuđim novcem, kad kiksnu zakukaju kod "kuma" i love stže od eps,mtsa,raznih kladionica

Edited by Perkos2
  • Like 1
Posted

Da je ekipa bila energetski na nivou prvog meča, bilo bi prilika i golova već do poluvremena. Ako stavimo na stranu taj faktor i detaljno analiziramo sâm meč, onda je presudilo uvođenje Kostova koji na ovom nivou i poziciji ima samo dekorativnu funkciju i premeštanje Duartea na poziciju na kojoj je Lučić igrao u prvom meču i koja zahteva enormnu potrošnju u sprintevima, tako da smo imali dva igrača manje u napadu. Ja razumem da je Kostov ogroman talenat, razumem da je cilj da se što skuplje proda, ali ne razumem da mu se izmišljaju pozicije i da mu se na leđa stavlja toliko breme. Jedan dobro izveden prekid/korner, par pravovremenih pasova, jedan požrtvovan pokušaj u napadu i ništa.  Arnautović je bio kriminalan, on ne razume Crvenu zvezdu i svoju namenjenu ulogu u ovom timu. Naknadna pamet kaže da je prodaja Endiajea težak kiks. Owusu je presmešan igračić, koji se plaši duela i koji ne ume da trči sa loptom.

Mislim da ne treba žaliti zbog propuštenih prilika iz prvog meča, treba žaliti što trideset godina ne umemo da napravimo ekipu koja može da igra više od jedne takmičarske utakmice u visokom ritmu. Čist amaterizam je dozvoliti da se igrači vuku po terenu u situaciji u kojoj ti je jedan gol potreban, a naspram sebe imaš mlaku ekipu, pa makar dolazila iz lige petice. Na domaćem terenu u evropskoj utakmici pred punim tribinama. Nije da nismo imali sreće, nismo bili dovoljno pripremljeni, plus par pogrešnih trenerskih procena.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Čočo said:

I to im je mnogo. Čak sam neprijatno iznenađen da pored svega dolazi toliki broj ljudi. 

Zato trebaju da idu u arenu da gledaju oba dva kk opozicionara

Posted

Мислим да је Деки промашио пославши од првог минута на терен практично исти тим као у првој утакмици. Нису то исти мечеви били да би истих 11 (10) играло од старта са практично истим задацима — овде смо већ имали један гол и Маракану као предност. Био сам импресиониран коришћењем (оскудних) ресурса у првих седам дана ове осмодневне мисије, али утисак ми је да није у последњој утакмици извукао максимум из екипе, иако реално ни тај максимум није огроман.

Можда накнадна памет, али мишљења сам да смо уз пун стадион морали кренути од старта нападачки са Арнаутовићем, можда чак и Катаијем (иако се сада може рећи да су у овом двомечу обојица показали врло мало, да не кажем скоро ништа). Један гол да смо дали и затворили се увођењем тих питбулова попут Дуартеа, Енема и донекле Елшника, не би нам овај Лил дао два гола до прекосутра. Овако смо им чини ми се комуницирали да смо од старта нешто пасивнији и они су то преко лукавства Жируа искористили. После смо, иако је било нерешено, чињеница ми били ти који јуримо резултат и због тога срљамо.

Штета јер је наступ у Лилу био један од зрелијих у овом веку. Штета и јер је сезона у Лиги Европе била више него коректна, да на кажем одлична. Са друге стране, није штета јер је Терзић безобразник који ми показује средњи прст и ћути после Пафоса, а бахати се после иоле значајније победе; мада нисам од оних који ће до бесвести причати о томе и сигурно да ћу пре навијати за Звезду у којој је успут и Терзић запослен, него против ње само јер је он ту.

Елиминација од Лила није кикс, али јесте неискориштена лепа шанса. Да ли бисмо прошли Астон Вилу као првог фаворита за освајање? Вероватно не, али бисмо се макар појавили на терену и добили прилику да приредимо ново изненађење. Ове сезоне ме више боли глупаво испадање од Пафоса, који иако је у Лиги шампиона показао да није случајно упао, ипак не би требао да буде непремостива препрека за Звезду током 180 минута. Да је ово она сезона са једном утакмицом по квалификационом колу, па и да разумем јер се у 90 минута свашта може десити. Овако се не може рећи ништа сем да смо у том двомечу подбацили.

Остаје да се узме дупла круна и да се верује да Станковић није дошао да буде икебана него да ће држати до себе и током наредних месеци јасно комуницирати управи шта мора да се испоштује да би екипа дочекала квалификације у оптималном стању. Обрисе доброг тима имамо, али евидентно фали још квалитета да бисмо могли да будемо фаворит у овако озбиљним окршајима и да бисмо имали право да очекујемо успехе, уместо што им се само надамо. Није то баш тако једноставно како је једноставно искуцкати пљувачину на тастатури, иако се слажем да смо могли боље. Бодо јесте супер пример, али на један Бодо долази 50 пропалих идеја и пројеката, тако да се може мало и искулирати кад се пореди клуб који из овог блата тражи успех са клубом који је из Норвешке дошао где је сад.

• Thanks 1
Posted
3 hours ago, Čočo said:

I to im je mnogo. Čak sam neprijatno iznenađen da pored svega dolazi toliki broj ljudi. 

Па добро, теби и таквима и није место на стадиону, ви до Арене евентуално добацујете, прототип аренашке симпатизерске публике. Мада кад размислим прави Звездаши симпатизери бодре и воле свој клуб увек, ви сте нешто треће, неки новокомпоновани фантоми настали услед болесних милионских улагања у српску клупску кошарку.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, Perkos2 said:

Pravi zvezdaši žale što im je banda otela klub. 

Ne znam sta bi ti rekao. Osim da smo svi malo licemjerni. Sad su banda, prošle sedmice mađija.. generalno je banda u sportu i to jednom italijanskom onda ne cudi sto je kod nas?? I uvijek ce biti bande, nase je da navijamo i da se nerviramo. Sta je bilo, bilo je. Sad nastavit put ka duploj kruni i ne dozvoliti da nas Pazar izbaci iz Kupa.

Posted
1 minute ago, СтелаРоса said:

Bande ce uvek biti u klubu, ali kud bas nama da zapadne najljigaviji bandit od svih mogucih. 

Ocigledno smo dobili najjaceg bandita, cim smo srpski Bajern 😄

Posted

Da su nam cvjetale ruze prije ove bande bila bi mi jasna ovolika frustracija zbog ovog bandita, a slazem se sa kolegom da nam nije bas trebao ovaj najljigaviji.. 

Posted
3 minutes ago, Taki said:

Da su nam cvjetale ruze prije ove bande bila bi mi jasna ovolika frustracija zbog ovog bandita, a slazem se sa kolegom da nam nije bas trebao ovaj najljigaviji.. 

Radije bih se vratio u vreme kada smo sa 10 domacih igraca dobili Liverpul, nego ovo sranje sad. Debelo pranje para preko polu-kvalitetnih stranaca, i dizanje u nebesa preko medija domacih klinaca od 17 godina da ih se sto pre otarasimo i unovcimo. Aj sto su banditi, nego sto ih boli ona stvar za interes domaceg fudbala i samo gledaju dzep. Pravom navijacu Zvezde je stalo i do reprezentacije, a ona nikad nece biti nista posebno dokle god je ovakve politike kluba.