Jump to content

FK Crvena zvezda 2025/2026 - Nepredvidiva epoha

Recommended Posts

Posted

Ja nisam najbolja osoba za otvaranje nove teme jer nisam vičan rečima, ali pošto danas igramo protiv Javora nema mnogo smisla da pišemo u staroj.

Nova sezona je pred nama i u poređenju s prethodne dve, Crvena zvezda ulazi u 2025/26 sa znatno više rizika. Nemamo direktan plasman u Ligu šampiona, niti startujemo iz plej-ofa.

Prošla sezona je bila različita za svakoga. Lično sam zadovoljan plasmanom u LŠ i osvojenih šest bodova, iako je kao i uvek ostao utisak da je moglo bolje. Porazi sa velikom gol-razlikom biće, nažalost, deo naših evropskih izdanja i u budućnosti  jer iako smo klub s velikom istorijom, trenutno pripadamo nižem evropskom kremu. Ostaje nada da ćemo nastaviti da rastemo i da nas ovaj kartelski sistem neće finansijski i organizaciono dokrajčiti.

Očekivanja su jasna: titula i plasman u Ligu šampiona. Nisam od onih koji misle da je Liga Evrope bolja varijanta zbog konkuretnijih mečeva. Najbolji način za napredak, kako finansijski, tako i organizaciono, jeste kroz najelitnije takmičenje. Tada si privlačniji boljim igračima, na radaru si menadžera, i generalno gradiš ime koje smo izgubili u nesrećnim decenijama iza nas.

3121057_cyv_ls.jpg

Ključne tačke pred početak takmičarske godine:

- Dodatno unapređenje igračkog kadra do kraja prelaznog roka, jer je jasno da škripi na nekoliko pozicija (posebno na štoperu).

- Plasman u LŠ ili, u najmanju ruku, nokaut faza LE.

- Ukoliko se evropski cilj ne ostvari, ozbiljno razmotriti novo trenersko rešenje iz inostranstva.

Nadam se sezoni u kojoj ćemo se manje baviti stvarima van terena a više samom igrom iako to, u trenutnom društvenom kontekstu, deluje gotovo nemoguće.

Podrška treneru i igračima, i da citiram čuvenog Vladu Mauzera: “Poseban je osećaj elitnosti kada si navijač Crvene zvezde.”

spacer.png

• Like 27
  • Thanks 2
Posted

Zadovoljan sam dolaskom Arnautovića.

Nisam bio siguran kako će da me zgodi ali još je to odličan fudbaler.

Posted (edited)

E pa nam je srecan pocetak sezone ,i da od pocetka pokazemo ko je tata .

Slazem se sa konstatacijom da nam hitno treba stoper i defanzivni vezni.

Nadam se da ce stici sto pre ,jel ce biti potrebno vreme da se uigraju, zato bih ja ipak birao nekog malo iskusnijeg.

Danas ocekujem petardu protiv Javora ,i iskreno se nadam da ce Katai igrati vise u domacim utakmicama a mnogo manje u Evropskim.

Veljkovic i brazilac moraju sto vise zajedno ,pa i ako bude nekih kikseva , za stopere je potrebna uigranost.

Ocekujem i da Radonjic dobije sansu zajedno sa Milsonom , imacemo dva ubitacna brza krila,pa kad jos tu pridodamo Arnautovica ,mogla bi to da bude paklena ekipa.

Od Elsnika i Krunica znamo sta da ocekujemo, siguran pas i pomoc zadnjoj liniji.

Isto tako ocekujem puno od Gruzijca, posebno u fazi napada .

Jedva cekam utakmicu.

I za kraj NAPRED ZVEZDO!

Edited by Saxon01
Posted

Ja želim da ovo bude poslednji put da FK CZ ulazi u sezonu kao privatna prćija Aleksandra Vučića. Da njegove marionete nikad više ne prismrde klubu. Sve što vodi ovim ciljevima podržavam, uključujući i rezultatski slom u Evropi.

• Love 3
  • Pumpaj! 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
16 minutes ago, Drug Crni said:

Ja želim da ovo bude poslednji put da FK CZ ulazi u sezonu kao privatna prćija Aleksandra Vučića. Da njegove marionete nikad više ne prismrde klubu. Sve što vodi ovim ciljevima podržavam, uključujući i rezultatski slom u Evropi.

Amin.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
30 minutes ago, Drug Crni said:

Ako dodje do kolapsa Zvezdinog sistema, mozda ce doci kompetentniji ili manje kompetentni ljudi. Svakako nece dolaziti manje marionete. 

Posted

Radost i patnja da parafraziram čuvenu rečenicu i da ovog prvog bude više. Marku dobrodošlica i čekamo svi prvi gol na Mari. Izvinite na opasci, ali je taj transfer malo zabašurio i prebacio fokus sa reke (River (o)) . Srećno cigani i u nove pobede. 

Posted
2 minutes ago, Milko Miller said:

Ako dodje do kolapsa Zvezdinog sistema, mozda ce doci kompetentniji ili manje kompetentni ljudi. Svakako nece dolaziti manje marionete. 

To je jako otrcana prica ako je fk prcija AV onda je i kk njegova prcija ona je i kk partizan njegova prcija i td... Zvezda je nasa a ne njegova i vise on koristi ima od Zvezde nego Zvezda od njega. Ne znam zasto ljudi padaju na razne podkaste vidno poremecenih ljudi koji pate od kompleksa...

• Like 1
Posted
37 minutes ago, Drug Crni said:

Ruku na srce, ispali od ovih s Gibraltara ili imali par pobeda u LS, isto nam se hvata sto se Terziceve uloge tice, to je krajnje irelevantno za tog hohstaplera. Na njegov odlazak iz CZ mogu uticati samo promene u drzavi, kojih ce nadam se biti dogodine ili u najgorem slucaju za dve ( ako cemo biti surovo realni ). Otuda ne mogu da navijam da ispadamo, koliko god sam  ravnodusniji prema FK nego ikad do sad.

• Like 5
Posted

Prvo da se pohvali brat Džemo za otvaranje teme, jasno jezgrovito i bez palamuđenja. Situacija oko kluba nalaže neke odgovore i rešenja, dani euforije i blanko poverenja su davno potrošeni. A bili bi i idiotski spram stanja u zemlji. A znamo da je Zvezda uvek bila mini katalizator opšteg stanja i kretanja društva. 

Inače šteta što se nekako nisu spojili Drago i Marko, to bi baš bila bomba priča a dve klasetine u ključnim linijama tima. Mada biće i ovako vrlo interesantno gledati ga. O vrlinama i manama se već sve zna, videćemo da li će i koliko Vladan uspeti da izvuče koristi iz njega i na kojoj minutaži. Dobrodošlica bratu i da se radujemo zajedno. 

• Love 1
Posted
3 minutes ago, suptil said:

Одустао од сезонске. Јесте мало чудан осећај али све по заслузи. 

Zovu kao da su naprednjaci🤪 "tvoj glas nam znači" " zvezda te zove" i slične fore. Na mejl, vibet, sms samo pristiže, nude razne povoljnosti. A sezonsku za fudbal nisam uzeo ima 6-7 godina

Posted

Dolazak Arnautovica je prava stvar. Samo da ga povrede zaobidju. Nekako se preko noci promenila situaciju u fk i kk. Kosarkaski klub nam je makabizovan iako je vec godinama mogao da se ponosi brojem domacih igraca u timu, a u fudbalu nakon dovodjenja gomile stranaca odjednom imamo tim u kojem igraju Veljkovic, Katai, Ivanic, Arnautovic, Krunic, Elsnik... Mislim da ce se publika lakse vezati za ovakvu ekipu nego za neke iz prethodnih sezona, a utisak mi je da nam je to nedostajalo pogotovo prosle sezone. Publici se mora dati nesto vise od onog monotonog pobedjivanja u prvenstvu, a imena poput Arnautovica su upravo to nesto.

Posted

Na stadion se ide jer se klub voli. Nijedan pojedinac,nijedna grupa i niko ne može da bude iznad toga kluba.Zato postoji sever,istok,zapad pa nek ide svako dje mu odgovara.Bitno je da svi imaju isti cilj,pobjeda na terenu! Politike se mijenjaju,predsjednici,i ostali lelemudi ali klub ostaje. Vrijeme je takvo da jedno bez drugog ne može,sport i politika su svudje povezani nazalost. 

Živjeti u Beograd a ne ići da bodris klub je priča za sebe. Imate to bogastvo da ne morate da odvajate za smjestaj,prevoz,čekate odmor na poslu,slobodne dane.Ko sa strane dolazi 3,4 dana minimum 700e mora da potroši.I tako par puta u toku sezone. Imate sve na tanjir i onda tražite razloge zašto ne idete na stadion.skupa karta,terzic,covic,delije itd. Sve sami razlozi,u pm. Treba neko da zasluzi da ti dodjes da gledaš svoj klub. Treba brate da se batalite onda i komentarisanja i svega dok ti ne odu. Da ovo malo ljudi kojima sport koristi da zaborave svakodnevne obaveze,koji prate nocas Javor kao i Liverpul da i oni ne razmišljaju o nepotrebnim stvarima. Dodji na stadion zato što voliš, a ako nećeš skloni se,čekaj da se desi to što ce se desiti brzo pa se vrati i ne postovjecuj klub sa bilo kojim pojedincem jer je isti izdržao rezime i rezime.