Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, dunaj95 said:

Pozdrav svima... Prvi moj post na forumu... Dao Cvetković intervju za Sportal ima na YT.

Između ostalog pred kraj kaže, pomalo razočarano, "Teodosić je otišao, vidim da ima problem i sa Kalinićem". To je neki novi momenat ili sam nešto propustio kada je Kalina u pitanju?

Ovo Dunaj znači da si iz Beča? 

Posted
On 8/8/2025 at 7:20 PM, aleksa7 said:

Риверо је управо и играч који ће званично отпочети ово репрезентативно лето кад је реч о нашим играчима јер вечерас игра са Кубом прво коло претквалификација америчких континената за одлазак на Светско првенство 2027. године. Да би он и његови саиграчи обезбедили место у последњој фази квалификација потребно је да заврше међу прве две екипе у конкуренцији Чилеа, Еквадора и Ел Салвадора. Чиле је домаћин турнира који ће трајати само три дана током којих ће сваки тим одиграти по три меча.

Сви преноси ће бити доступни на YT, тако да се могу гледати и у одложеном термину, ако се некоме због нашег гузоње не остаје до касно у ноћ. Ево линкова:

Наш Риверо и Куба су после две победе и једног пораза завршили турнир на другом месту иза домаћина Чилеа и тако се пласирали у наредну фазу квалификација у којој ће играти против Аргентине, Уругваја и Панаме. У тој фази задатак ће им бити да не заврше као последњи, како би добили шансу да буду међу четири тима новоформиране групе у којој ће се укрстити три од наведене четири репрезентације и три најбоље из групе у којој су Порторико, Канада, Бахами и Јамајка.

Риверо је у протекла три дана играо прилично добро и деловао више него доминантно на овом, објективно нижем нивоу кошарке. Његова статистика:

• у победи над Ел Салвадором - 16 поена, пет скокова, две асистенције и једна изгубљена лопта уз шут из игре 7/11 и са пенала 2/2
  • у победи над Еквадором - 29 поена, шест скокова, четири асистенције и по једна украдена лопта, изгубљена и блокада уз шут из игре 13/20 и са пенала 3/4
  • у поразу од Чилеа - 25 поена, седам скокова, две асистенције, по једна украдена лопта и блокада и две изгубљене лопте уз шут из игре 10/16 и са пенала 5/7

Са просецима од 23.3 поена и шест скокова уз шут из игре на 64% (слободна бацања 77%) био је најбољи играч своје екипе. Нама сада остаје да видимо на који начин ће селектор Пешић скратити ростер за Европско првенство и да ли ће на њему бити Добић и Давидовац, као и да испратимо учешће Јага на првенство Јужне и Северне Америке, ако до тада не буде потврђено да више није играч Звезде, што делује да је замисао нашег спортског сектора.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted

Hajde kada nece niko osim @Čočo. Uglavnom je igrao kao krilni centar. Iskreno me je iznenadio sa poludistancom, koja mu je bas dobra, kao i sa tim kako je posle ukradene lopte ili skoka vukao kontru. Nesto slicno kao Petrusev prosle godine kod nas.  Povratni pasovi mu nisu strani i imao je dobar pregled igre, tj ostavljao je igrace same na sutu. Takodje je par puta odigrao vrhunsku svic odbranu i ispratio je bekove jako dobro, tako da to moze kada hoce. Od losijih stvari u odbranu se vracao uglavnom kao da ga bas zabole i to je uglavno radio skoro hodajuci i ostajao poslednji. To je mozda bio i neki plan trenera, jer se mnogo cesto desavalo.

Opet kako je @aleksa7 rekao, to je sve na ovom nivou kosarke, ali poludistanca i to kako vuce kontru nema veze sa nivoom kosarke i jako me raduje.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Realno smo se nagledali Rivera na reprezentativnom nivou, nema tu nekog prostora za iznenađenja.

Meni bi jedino prijatno iznenadilo da bude zdrav cijele sezone.

• Like 3
Posted

Nema šta Rivero da nas iznenadi. Može se on dobro iskoristiti u napadu. Ima osećaj za prostor oko obruča, snalažljiv je, zna da postigne poene i oko obruča i sa distance. U napadu nije ni glup. Ima dobar pregled terena i osećaj za po koju asistenciju. Ali Rivero kao takav je samo za bek ap opciju. Baš je tanak u odbrani a pored sebe će imati Izundua i Plavšića koji su takođe poprilično tanki u odbrani i zbog same pomisli na to jeza me hvata. Da je Bolomboj zdrav to bi sasvim druga priča bila i u toj koncepciji Rivero je i te kako dobra bek ap opcija. U nekim varijantama čak bi i mogao sa Bolombojem na parketu da bude. S obzirom da je situacija sa Bolombojem nepoznata kao i šta se desilo sa narodom Maja i Inka, sa RIP triom smo osuđeni na propast i tu se ništa optimistično ne može reći. Jedino ko može da me iznenadi je Izundu jer njega nisam pratio prošle sezone pa možda pokaže da ipak može i zna da štiti obruč i reket i da je dobar u preuzimanju inače to od Rivera i Plavšića ne možemo i nećemo dočekati.