Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Dok se tim kompletira osecam se duznim da bacim jedan hejt na Sferu. Naime, mislim da nije trebalo da nastavi u Zvezdi. Razlog za to nije sto nam se sezona zavrsila u Minhenu, stavise i meni je. Razlog je to sto ekipa nije bila hladna, zasticena, vec su nam usli u glavu. Moje sumnje su pocele sa izjavama Nedovica i Petruseva vezanim za Partizan. Totalno nepotrebno, a videlo se da ih svrbi. Stvar je kulminirala sa ponasanjem i reakcijama Teodosica i Kalinica koje su presle sve granice prihvatljivog. Nasa domaca osovina nije bila sposobna da se nosi sa ovakvim pritiskom, a trener nije pomogao, cak nije ni reagovao... Ako trener nije sposoban da kontrolise ekipu, koj ce nam...

Dalje, stil igre koji Sfera gura nema veze sa igracima koji su mu dosli na pocetku sezone. Kako ce Plavsic da svicuje, kakva korist od midget bekova, zasto da igramo sporo kad Kodi mora da trci... Puno zasto na koji odgovor je bio Covic. Gledali smo petorke bez Nedovica i Kenana, gledali smo tri mala. Ne mogu da odolim utisku da smo ponajbolje delovali u specijalnim okolnostima, a kada smo bili naizgled kompletni to je stekalo... 

Sad se postavlja pitanje da li su ovo Sferina pojacanja. Kako je krenulo, rekao bih da jesu. Semi i Nvora imaju finu duzinu i cvrstinu za poziciju. Cima je specifican u tri lepe i izuzetno visok rizik, al najzad imamo cetvorku. Karter je napokon pojacanje kakvo prizeljkujemo, da nije prosao zenit. Izundua isto razumem kao pokusaj, ipak je on bio dosta vise ispod radara od Osiase kome sam se nadao... Naravno, Rivera ne razumem, ali ko sam ja da sve razumem...

Nego, da vidimo neki odlazak, zvanican, to me vise zanima :) 

• Like 12
  • Thanks 2
Posted (edited)

Ko da dodje od domaćih igraca više? 

Završava se ta priča polako. 

U državi dje ne smiješ da imaš stav,jer je vlast takva. A ako nemaš stav da te pojedu svi drugi. 

U klubu kojem navijaci ne poštuju  igrače koji su se naosvajali trofeja,igrali u Zvezdu kad niko nije htio,vratili je dje se moglo samo sanjati prije 10 godina. U takav klub da se vrate,dje se najrodjeniji ne poštuju,i svaka greška se naduvava x3 . Navikli ljudi da smo u Evroligi uvijek bili,maštaju fajnal for,pa gaze po.svima. Micic,Guduric,Petrusev su pokazatelj nepostovanja prema domaćim igračima. Nece da dolaze u splacina ambijent.Bolest sa vlasti se preselila na sve,samo se pljuje,kritikuje,niko nikog da podrži.Niko vise ne zna ni u pobjedi da uziva a kamoli u porazu da podrži.

Kakvi smo navijači,takav će nam i klub bit.Konfuzija na sve strane. 

Edited by borisbakic
  • Like 6
Posted
21 minutes ago, Geronimo said:

Dok se tim kompletira osecam se duznim da bacim jedan hejt na Sferu. Naime, mislim da nije trebalo da nastavi u Zvezdi. Razlog za to nije sto nam se sezona zavrsila u Minhenu, stavise i meni je. Razlog je to sto ekipa nije bila hladna, zasticena, vec su nam usli u glavu. Moje sumnje su pocele sa izjavama Nedovica i Petruseva vezanim za Partizan. Totalno nepotrebno, a videlo se da ih svrbi. Stvar je kulminirala sa ponasanjem i reakcijama Teodosica i Kalinica koje su presle sve granice prihvatljivog. Nasa domaca osovina nije bila sposobna da se nosi sa ovakvim pritiskom, a trener nije pomogao, cak nije ni reagovao... Ako trener nije sposoban da kontrolise ekipu, koj ce nam...

Dalje, stil igre koji Sfera gura nema veze sa igracima koji su mu dosli na pocetku sezone. Kako ce Plavsic da svicuje, kakva korist od midget bekova, zasto da igramo sporo kad Kodi mora da trci... Puno zasto na koji odgovor je bio Covic. Gledali smo petorke bez Nedovica i Kenana, gledali smo tri mala. Ne mogu da odolim utisku da smo ponajbolje delovali u specijalnim okolnostima, a kada smo bili naizgled kompletni to je stekalo... 

Sad se postavlja pitanje da li su ovo Sferina pojacanja. Kako je krenulo, rekao bih da jesu. Semi i Nvora imaju finu duzinu i cvrstinu za poziciju. Cima je specifican u tri lepe i izuzetno visok rizik, al najzad imamo cetvorku. Karter je napokon pojacanje kakvo prizeljkujemo, da nije prosao zenit. Izundua isto razumem kao pokusaj, ipak je on bio dosta vise ispod radara od Osiase kome sam se nadao... Naravno, Rivera ne razumem, ali ko sam ja da sve razumem...

Nego, da vidimo neki odlazak, zvanican, to me vise zanima 🙂

U potpunosti si u pravu, a tim što ja mislim da je Sfero morao da bude bivši odmah nakon one izjave da mi nismo plej-of tim.

Iako ništa nije slagao, krajnje luzerska izjava, od koje je sve i krenulo naopako.

Trebao je neki novinar nakon onih blamaža u KLS da ga pita je l' ta izjava važi i za naše podneblje...

Generalno, branio sam ga cele sezone, ali sam tokom iste uvideo da je nama možda i najveći problem bio upravo taj čovek na klupi.

• Like 4
Posted

Nije Janis izjavio da nismo plej of tim, nego da nismo stalno igrali plej of i F4 pa da smo toliko zahtevni. Ali se slazem da je izjava bezvezna jer nije on vodio tim od 5 nego od 15 miliona evra i bas je trulo da se vadi na rezultate iz prethodnih sezona kada je tim kostao znatno manje.

6 hours ago, borisbakic said:

Micic,Guduric,Petrusev su pokazatelj nepostovanja prema domaćim igračima.

Za Micića nisi u pravu, on je, prema izjavama čelnika Hapoela, sa njima u kontaktu više od pola godine. Na kraju je dobio najveći ugovor u Evroligi plus deonice kluba. To je čist poslovni potez.

Za Gudurića mi je kanda sumnjivo, s obzirom da uopšte nije čekao kraj sezone, pa deluje kao da je hteo da izbegne bilo kakvu priču sa nama. Ali i on je dobio ogroman ugovor, piše se o 2.7 miliona evra po sezoni. To smo verovatno mogli da pariramo, ali avaj.

Što se Petruševa tiče, tu zaista mislim da klub nije kriv. Ko zna kakve kalkulacije i razmišljanja ima taj dećko i njegov menadžer. Filipu je odlična destinacija Dubai. Uradio, ne uradio, biće dobra kinta bez sekiracije.

Moramo da budemo svesni da je igranje u ovakvoj Srbiji veliki stres. Ne strancima, oni to gledaju kao isključivo posao. Ali domaći su uvek pod lupom.

Tako da, šta bude, biće. Bez sekiracije.

• Like 2
Posted
7 hours ago, Geronimo said:

Nego, da vidimo neki odlazak, zvanican, to me vise zanima 🙂

Brate utisak mi je kao da si imao mnogo toga da napišeš ali si posle drugog pasusa odlučio da batališ i da skratiš. Šteta, baš sam sa uživanjem krenuo da čitam.

• Like 2
  • Love 1
Posted

@JPM da ne kvodujem ceo post, tesko smo mogli da pariramo Milanu, Gudura je tamo dobio odlicne uslove i za igru i za zivot. 

Pre svega je hteo da izbegne tenziju i pritisak igranja u Srbiji kao i trenutnu situaciju u zemlji, odlucio se sa Milano gde ga niko nece pljuvati sve i da odigra 10 losih utakmica u nizu. Meni je to skroz okej. 

• Like 21
Posted
10 minutes ago, Igor_ said:

@JPM da ne kvodujem ceo post, tesko smo mogli da pariramo Milanu, Gudura je tamo dobio odlicne uslove i za igru i za zivot. 

Pre svega je hteo da izbegne tenziju i pritisak igranja u Srbiji kao i trenutnu situaciju u zemlji, odlucio se sa Milano gde ga niko nece pljuvati sve i da odigra 10 losih utakmica u nizu. Meni je to skroz okej. 

Jasno, ja sam u suštini to i napisao. Mogli smo da pariramo finansijski, dali smo Kampacu te pare. Ali što se života tiče, naravno.

Posted
11 hours ago, Igor_ said:

Inace Filip je dobio i preporuku od naseg bivseg igraca da je Fener prava opcija za njega, i da mu treba trener kao Jasikevicius da ga dovede u red. 

Teško njega može netko da dovede u red osim njega samoga. I nisu treneri problem u njegovom slučaju nego isključivo njegova glava. U Zvezdi je imao slobodu o kojoj može samo sanjati u drugoj sredini.Dokazano i u praksi. Ok nije ti to sveto idi onda drugdje pa potraži veću sreću. Kao i uvek vreme je najbolji pokazatelj da li smo ili nismo doneli dobru odluku. Sa vremenskim  odmakom se onda najbolje vidi kako je ili nije trebalo. Zasad ostaju samo puke špekulacije. 

• Like 4
Posted

Iako ce zvucati kao kiselo grozdje, ne zalim uopste za Filipom, i pored toga sto mi se ne svidja nasa centarska linija. Druga je prica to sto carevi nisu imali plan B  s obzirom na iskustvo s njim i generalno njegov karakter.

• Like 6
Posted

17 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Iako ce zvucati kao kiselo grozdje, ne zalim uopste za Filipom, i pored toga sto mi se ne svidja nasa centarska linija. Druga je prica to sto carevi nisu imali plan B  s obzirom na iskustvo s njim i generalno njegov karakter.

Posle svega, uz našu standardnu atmosferu i pritisak ovde, višak opcija na drugim pozicijama koje bi mogle da doprinesu poenterski, Fićkova sezona bi vrlo moguće bila značajno lošija od prethodne. A uz njegovu tradicionlanu nervozu i glavu razmaženog deteta, rekao bih da nije kiselo grožđe ako kažemo daleko mu lepa kuća. Bolje za sve. 

Međutim nije problem u igraču nego u nemanju plana B. Išli all in na par igrača. Dobili all in al u dupe i sad ne znamo šta ćemo.

• Like 15
Posted
3 minutes ago, NMX said:

Međutim nije problem u igraču nego u nemanju plana B. Išli all in na par igrača. Dobili all in al u dupe i sad ne znamo šta ćemo.

На кога се ишло ол ин? Маркос је рекао да смо од Васе одустали чим смо цену чули, типс је објавио да је Гудурић у Арманију 20.4. 

Повуци потегни је само са Петрушевом.

Posted
1 minute ago, Bogoljub Gagic said:

На кога се ишло ол ин?

Pričam o Petruševu. 

Ako si spreman da platiš obeštećenje Oliju plus da mu daš onoliku platu - to je ništa drugo nego all in. 

• Like 4
Posted
1 minute ago, NMX said:

Pričam o Petruševu. 

Ako si spreman da platiš obeštećenje Oliju plus da mu daš onoliku platu - to je ništa drugo nego all in. 

Написао си ишло се ол ин на пар играча, зато питам.

Posted
1 minute ago, Bogoljub Gagic said:

Написао си ишло се ол ин на пар играча, зато питам.

Mislio sam na Filipa a i za Vasu bih rekao da smo malo duže pipali puls nego što se misli. Ukratko mislio sam na njih dvojicu

Posted

Fener bi realno bio odlična sredina za Petruševa, ozbiljan klub, šampion EL a realno imaju rupu na centru tako da bi on tamo sigurno imao dosta slobode i protagonizma, ako ga u međuvremenu Šaras ne odrobija.

• Like 1
  • Ha-ha 8
Posted

Biće lepo videti tu saradnju Filipa i Šarasa. Kad je dimom girosa i šećerom alve opijeni Sferopulos pizdeo kad ovaj ne digne ruku igraču i fasuje trojku u lice, mogu da zamislim Šarasa. 

Al sve to na stranu, ja bih voleo ako je @Markoss tu negde da makar kaže kako (i ako) u klubu razmišljaju oko pozicije 5. I da li zaista planiraju da sezonu počnemo sa RIP triom?

• Ha-ha 2
Posted
14 minutes ago, NMX said:

Pričam o Petruševu. 

Imajući u vidu razvoj događaja, trebalo je nakon što je Petrušev pre mesec dana tražio da razmisli, nastaviti pregovore sa Baskonijom oko Hola. 

No, treba biti realan i priznati da bi malo ko dobro prihvatio takvu odluku tada. 

• Like 1
Posted
3 minutes ago, TB Told said:

Imajući u vidu razvoj događaja, trebalo je nakon što je Petrušev pre mesec dana tražio da razmisli, nastaviti pregovore sa Baskonijom oko Hola. 

No, treba biti realan i priznati da bi malo ko dobro prihvatio takvu odluku tada. 

Meni nije jasno zašto nismo Hola doveli još prošlog leta, ja sam u šoku bio da je on bio potpuno slobodan proslog leta i jedna Baskonija ga dovela, a mi nismo imali centre i odlucili smo se za Plavsica umesto za Hola, a i ovog leta smo lagano imali para 1 milion obestecenje da platimo.

Čovek godinama igra Evroligu, fizički jak i atraktivan igrač, izmislio je košarku za celu našu trenutnu centarsku liniju, dakle ili on ili Oturu su se MORALI dovesti makar ovog leta, kada već prošlog leta nismo..

Posted

Ako nas je Filip odjavio Tajs i samo on je opcija koja nam drasticno dice plafon, defanzivo ofanzivno itd, top 3/4 centra u EL

Centar koji ima jos to na papiru je Ibaka, al on je 75 godiste🤣

Ja mislim da nam je Karter rezervni plej a da ce se traziti bek ubica

To je bar logicno ali mi i logika nidje veze

• Like 6
Posted
6 minutes ago, Babaduka said:

Ako nas je Filip odjavio Tajs i samo on je opcija koja nam drasticno dice plafon, defanzivo ofanzivno itd, top 3/4 centra u EL

Centar koji ima jos to na papiru je Ibaka, al on je 75 godiste🤣

Ja mislim da nam je Karter rezervni plej a da ce se traziti bek ubica

To je bar logicno ali mi i logika nidje veze

Објавио Урбонас да Тајс остаје у Монаку.

• Tuzno 2
Posted
13 minutes ago, Chaos Is Me said:

Hall je sve osim fizički jak za svoju poziciju

Hall bi bio odlican fit na nasu ekipu, posebno jer nece igrati Bolomboj, tako da na Rivera je svakako Hall još više top, a uz to kada se vrati Bolomboj imali bismo jos 2 legit EL centra Halla i Rivera.

Jako je bitno pogoditi sa centrom i plejmejkerom, a mi smo tu najkritičniji, na krilu, na beku i krilnom centru smo dobri po mom mišljenju i legit EL ekipa..

Posted (edited)

Kad smo već patološki zaljubljeni u igrače Baskonije, ne znam što ne tražimo Foresta. Sigurno igrač u rangu Loa a u boljim je godinama i ima još prostora za napredak u evropskoj košarci. 

Edited by Shunsuke Nakamura
Posted
34 minutes ago, Chaos Is Me said:

Hall je sve osim fizički jak za svoju poziciju

Ramena kao u prosečne srpske tetke.

23 minutes ago, Bogoljub Gagic said:

Објавио Урбонас да Тајс остаје у Монаку.

Nema šta da budemo tužni, uzeo bi ga Žoc.

• Like 3
Posted

Meni nije realno da ćemo dovesti još jednog centra ako Petrušev i definitivno otpadne. Možda je i najteže naći kvalitetnog centra a mi već imamo 3 i čekamo da se četvrti oporavi. Al najveća je misterija šta će nama ova 3 centra, razumijem sto smo na nekim pozicijama pretrpani jer se ne možemo riješiti nekih igrača, ali zašto dovedošmo ovu dvojicu, vratišmo Plavšića, a verujem da se mogla naći ekipa za pozajmicu opet, i kao planirali prvog centra još i plus Bolomboj..