Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Naša posla 2.1 said:

Jović i Kalina će “držati” svlačionicu, nešto zbog čega su izostali trofeji na kraju sezone…

Jel to onaj isti Jović kog je Radonjić oterao u svlačionicu na utakmici protiv Reala i ostao na pleju sa Rebićem? :default_coffee:

• Like 1
Posted

Na pocetku leta sam se samo nadao da cemo preskociti Lorenca, Vildozu i Loa, a sad vidim da je to premija za nasu upravu. Zali Boze licence..

• Like 20
Posted
21 minutes ago, Maverick88 said:

To sto imamo 2 pleja bez suta je problem nekog drugo , i za mene je veci problem Kodi nego eventualni dolazak Stefana. 

Pa jel ljudima iz uprave jutros javljeno da imamo Kodija u ekipi, nakon što je Stefan već potencijalno dogovoren, ili su to već uveliko znali?

Koja je tačno logika u priči "veći je problem Kodi kao prvi plej"? Slažem se da jeste, ali kad već ostaje tu, zar nije rezon dovesti onda nekog njemu kompatibilnog da dele minute ili je ipak bolje spojiti dve kamenjarčine i pričati kako je Kodi veći problem?

• Like 9
Posted

Пре самог почетка прелазног рока, био сам мишљења треба зграбити Вилдозу, комплементаран је са Кодијем, био је ту, зна окружење, имао би бољу екипу око себе и опет би уз одрешене руке као вођа друге петорке поновио бар део оних партија из децембра. Тачно сам у том тренутку знао ка чему ће водити наш прелазни рок кад је у питању бековска позиција. 

• Like 4
Posted
33 minutes ago, Maverick88 said:

Ako gledamo kosarkaski, tacno je da Jovic i Kosi nisu kompatibilni zbog nedostatka suta. Sa druge strane Jovic je 5 puta inteligentniji igrac od Kodija. Stil igre im je skroz drugaciji jedan igra pozicione napade,deugi obozava tranziciju i ne ume da postavi napad na postavljenu odbranu. Jovke obozava centre kao sto je Rivero koji iz reketa ne umeju da izadju i tu mislim da moze da bude dobra saradnja. Takodje Karter je tu koji voli da ima loptu u rukama i po meni totalno moze da radi one minite sto je radio Jago. Dok Jovke moze da odradi neki posao 3 pleja kada nam prosto nista ne ide i te prazne minute u pozicionim napadim. Za Tea se niko nije bunio, koji da budemo realni nije postojao zadnje sezone a i one pre toga odigrao 10 meceva korektno. Sto se mene tice ako Stefan odlucinda zavrsi karijeru ivde i bude zeleo da potpise ja mu zelum toplu dobrodoslicu, zasluzio je sa partijama u proslom mandatu.  To sto imamo 2 pleja bez suta je problem nekog drugo , i za mene je veci problem Kodi nego eventualni dolazak Stefana. 

Ovo savrseno opisuje nasu transfer politiku. Kao da 10 ljudi sedi tamo i svaki dovodi po jednog igraca, sa sto vise mana, ali naravno bez ikakvog obaziranja na mane igraca koje dovode ovi drugi 🤣

Ja cu da uzmem ovog bez suta, e jebiga sad sto je i Dozet uzeo onog njegovog bez suta, to nije moj problem.

Sto se tice komentara oko Lorenza, naravno da je vazda realnoj ciganiji krajem juna Lorenzo bio opcija za podsmeh, i tada sam rekao da je skroz ok opcija jer je jasno da mi bolje od toga ne mozemo.

• Like 2
Posted

Meni tandem Mekintajer-Karter na pleju ne deluje lose,obzirom da se pominju Jivic i Lo.Na 2 Setac i Kenan,na 3 i 4 su (pre)puni,(Nvora,Kalinic,Odzeli,Moneke),na centru jedan snazan defanzivac u Rivera i Izundua.Osim njih jos Davidovac i klinci..To bi bio pristojan prelazni rok,ne racunajuci svinjariju sa Riverom.Ako zaskripi na pleju,resiti u doselekciji..Naravno,ostaje pitanje kako se resiti Jaga,Geidre,Dobrica,Plavsica..

Posted
1 minute ago, liv7 said:

Meni tandem Mekintajer-Karter na pleju ne deluje lose,obzirom da se pominju Jivic i Lo.Na 2 Setac i Kenan,na 3 i 4 su (pre)puni,(Nvora,Kalinic,Odzeli,Moneke),na centru jedan snazan defanzivac u Rivera i Izundua.Osim njih jos Davidovac i klinci..To bi bio pristojan prelazni rok,ne racunajuci svinjariju sa Riverom.Ako zaskripi na pleju,resiti u doselekciji..Naravno,ostaje pitanje kako se resiti Jaga,Geidre,Dobrica,Plavsica..

Opet ponavljam mi bez bombi od 2+m eu na 1 2 smo tim od 12-15 mesta...

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted

Ja isto moram da pitam kojom se logikom vodite kad kazete veci mi je problem CMM nego Jovic ili Kenan nego Neda.  Pa ljudi ovi prvi imaju ugovor, a drugi ne. Valjda se sastav formira po onima koji su u ekipi, a ne obrnuto.

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
7 minutes ago, pavlaka said:

Opet ponavljam mi bez bombi od 2+m eu na 1 2 smo tim od 12-15 mesta...

U nacelu se slazem,ali kako se odvija za sad,i ova moja projekcija ne deluje lose..mozda bi mogli do plej-ina...

Posted

Da li nas je zapratio neko na instagramu u poslednje vreme?

Pošto prošli put kada je neko preneo da nas je upravo zapratio Nwora, on je i došao u Zvezdu 😉

Posted
Just now, Zvezdaš96 said:

Da li nas je zapratio neko na instagramu u poslednje vreme?

Pošto prošli put kada je neko preneo da nas je upravo zapratio Nwora, on je i došao u Zvezdu 😉

Tetka Marka Arnautovića.

• Ha-ha 5
  • Tuzno 1
Posted

Kada su pustene price za Lorenca mislio sam da ne moze gore, ali ipak je tu kosarkaski mag milan dozet da me razuveri

Posted
24 minutes ago, drakon1 said:

Čudo da nije na tri i sa player option za četvrtu.

Nadam se da je sve propalo sta da ti kazem... lepo sam napisao ako on dodje kao i @Don Dusko odustajem od ove sezone.

• Like 1
Posted

A ne tako davno ovdje se napravi frka na pomen Boldvina, Thompsona i Vokera, nisam mogao vjerovati šta čitam.. 

• Like 5
Posted (edited)
4 minutes ago, Nini3112 said:

Nadam se da je sve propalo sta da ti kazem... lepo sam napisao ako on dodje kao i @Don Dusko odustajem od ove sezone.

Realno po toj logici navijači Pariza su trebali da odustanu prosle godine u junu mesecu kada su shvatili da su od 18 ekipa, oni na nekom 17.mestu po svim kvotama i prognozama u evroligi, a ljudi demontirali jedan Monako i pokupiše im sve trofeje, i nee samo to imali 10 pobeda u nizu u evroligi i rutinski stigli prvo do plej ina, pa do plej ofa u svojoj prvoj sezoni, a i oni koji malo više pratee košarku za više od pola igrača nikada nisu čuči iz Pariza, i budžet im bio bzv..

Hoću reći, hajde da prvo vidimo kako će ići sezona i kako će krenuti, nezahvalno je nešto prognozirati već sada, jer imamo skoro ceo nov tim, plus pola tima od prosle sezone će nam ostati, imaćemo zbirno ovog leta makar 12 novih igrača koji debituju u dresu Zvezde, možda ćemo izgledati sjajno i startovati još bolje nego prošle sezone, a možda ćemo i imati na početku 0-5 skor što ne bi bio nevidjen šok..

Edited by Zvezdaš96
Posted

Nije to bas tako.

Pariz je imao uspostavljen sistem vec sad Lisalom, neki bi rekli divljacka kosarka, opet neki bi rekli da su osvezenje i Spliter se samo nadovezao i nastavio zapocet posao.

Kod nas se ne vidi nikakva strategija, totalno drugi par opanaka.

Posted
2 minutes ago, nunilo said:

Nije to bas tako.

Pariz je imao uspostavljen sistem vec sad Lisalom, neki bi rekli divljacka kosarka, opet neki bi rekli da su osvezenje i Spliter se samo nadovezao i nastavio zapocet posao.

Kod nas se ne vidi nikakva strategija, totalno drugi par opanaka.

Ima grešaka, ali i gluposti, ali ja generalno kapiram šta smo hteli ovog leta da uradimo, tj. shvatam zamisao i za većinu igrača mi je jasno zašto su dovedeni i kakav sistem i strategiju imamo za ovu sezonu, jedino što ovoj ekipi baš vidno fali to je još jedan kombo/bek zapravo koji ima svee, ili makar od svega ponešto, da je čvrst fizički i solidan defanzivac, a u isto vreme da je solidan ili čak dobar šuter i makar solidan asistent..

To je igrač koji fali ovoj ekipi, posebno ako i Jago, ali i Kenan ostanu, jer su em midget, eem slabi generalno defanzivno(iako Kenan nešto i može čak)

Posted
5 minutes ago, Zvezdaš96 said:

Realno po toj logici navijači Pariza su trebali da odustanu prosle godine u junu mesecu kada su shvatili da su od 18 ekipa, oni na nekom 17.mestu po svim kvotama i prognozama u evroligi, a ljudi demontirali jedan Monako i pokupiše im sve trofeje, i nee samo to imali 10 pobeda u nizu u evroligi i rutinski stigli prvo do plej ina, pa do plej ofa u svojoj prvoj sezoni, a i oni koji malo više pratee košarku za više od pola igrača nikada nisu čuči iz Pariza, i budžet im bio bzv..

Ekstra poređenje, ali postoji jedna minorna razlika, a to je da je logika dovođenja pojačanja između nas i npr. Pariza očigledno u potpunosti suprotna.

Oni znaju kako žele da im ekipa izgleda i igra, pa se i pojačavaju se u skladu sa tim. Naša transfer politika je da nakrcamo što više tobože poznatih imena, bez ikakve ideje o onome šta želimo da igramo ili kako se ti igrači uklapaju jedni sa drugima, pa će coach Sfero napraviti već nešto od toga. 

Posted

Mali osvrt i pitalica u vezi ovih klinaca što smo doveli - Miljenović, Radošić, Stojković.

Da li biste potpisali da barem jedan od njih trojice u Zvezdi napravi karijeru, i ima doprinos kao što su imali Lazić, Mitrović, Davidovac ili Dobrić?

Odmah da se ogradim, nisam nikakav veliki ljubitelj i priželjkivač domaće osnove.

Samo kad sebi postavim ovo pitanje iznad, shvatim da ovi gore pobrojani uopšte niau toliko grdni koliko ih kudimo.

U svakom slučaju meni lično prija osveženje i čišćenje rostera od već po malo ustajale osnove.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Born Ready said:

Ekstra poređenje, ali postoji jedna minorna razlika, a to je da je logika dovođenja pojačanja između nas i npr. Pariza očigledno u potpunosti suprotna.

Oni znaju kako žele da im ekipa izgleda i igra, pa se i pojačavaju se u skladu sa tim. Naša transfer politika je da nakrcamo što više tobože poznatih imena, bez ikakve ideje o onome šta želimo da igramo ili kako se ti igrači uklapaju jedni sa drugima, pa će coach Sfero napraviti već nešto od toga. 

Ima istine, ali ovog leta se Sferopulos prvi put dosta više pitao nego prethodnih sezona, bez nekih silnih nametnutih domacih igraca, pa je generalno smisleno doveo igrače koji igraju u tranziciji, jer Kodi je loš u pozicionom napadu i prvi put mu doveo igrače koji mu odgovaraju, kao i to da je Sferopulos skontao da nam je mitiljava i mlohava fizički i previše stara bila ekipa, i odlučio je da dovede mnogoo fizički snažniju i atletski bolju ekipu, na sve to i mladje igrače s obzirom da smo imali igrače od 38, 36 godina..

Tako da ti mi se dopada, jedino što mi se ne dopada je što nema lidera i tog nekog vrhunskog skorera, to nam fali MINIMUM 1, kao i neki izuzetno snažan i dobar defanzivni centar i to je razlog zbog kojeg nas ni naredne sezone ne vidim na final 4, već samo u borbi opet za plej of i plej in, jer sa ova 2 vrhunska igrača mi bismo mogli biti Monako za nareddnu sezonu, ili makar kao Efes koji se borio žestoko na ulazak na final 4 sa Panatom..