Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

@Don Dusko

Ma neću, iskazao sam dovoljno (za mene i previše) nezadovoljstvo što smo ga potpisali. Ali nisam u fazonu da uhodim igrače tokom sezone, tako da je to to od mene. Pa neka nas iznenadi. 🙂

Posted

dr.Ćelic, Bagzi, Dozet, Tomic su spomenuti sto puta oko prelaznog roka. 
Sfero se ne pita nista? Ili svako ima pravo po jednog igraca a ostale kupujemo na veliko?

Posted

Rivero nema čime da nas iznenadi, čovek u oktobru puni 32 godine i ima tri EL i jednu EC sezonu iza sebe. Undersized krkan koji je snažan, ima dobre ruke, ume da se guzi, pozicionira i đubretari oko koša, pritom je energičan, borben i ekstrovertan - idealan centar za ljubitelje indeksa korisnosti, fudbalske navijače, fantasy entuzijaste i košarkaške dinosauruse koji se u 2025. lože na zidanje na niskom postu. Činjenica da smo doveli na dvogodišnji ugovor peticu koja u napadu niti je vertikalac, niti floor spacer, niti high IQ dodavač, a u odbrani niti je zaštitinik obruča, niti je kvalitetna opcija za switch, niti je dobar defanzivni skakač, samo potvrđuje koliko smo kao klub u raskoraku sa modernom košarkom (a reklo bi se i košarkom generalno).

Al' eto igrao je EL u Makabiju i Valensiji i ima 8-10 poena i 3-4 skoka u rukama, šta fali za bekap centra, nemojmo biti nezahvalni... 

• Like 16
  • Pumpaj! 1
Posted
10 minutes ago, bodo said:

Ovo za Walkera opet neka patka?

Patka bi bila kad bi se napisalo da je blizu dolaska. 

Ovako niko nam ne brani da se interesujemo. 

Druga je stvar što i uprava i navijača misle da je dovođenje igrača tog nivoa samo pitanje novca. 

• Like 1
Posted

Rivero je bio bekap u timu koji je umalo igrao f4 i izabcio kasnijeg sampiona Evrolige, dakle on izolovano od tima poseduje kvalitet za ovo takmicenje, narocito za bekap opciju.

Moze da bude efikasan u timovima koji igraju nesto brze i gde je fokus protivnicke odbrane na bekovima, sposoban je da pokupi sto bekovi promase i vrati u kos, a zbog niskog posta moze nesto da se odigra sa njim i u pozicionom napadu za razliku od onih kalsicnih skakaca-kucaca.

Dakle, sam po sebi on i ne bi bio problem da nam nije ovakve spoljne linije.

Ovako, sve mirise na praznu statistiku i sezonu u kojoj nece biti najgori, ali nece imati ni biran uticaj na razvoj situacije na terenu.

Da ne pominjem sto smo mogli daaaleko bolje da prodjemo, samo da smo se okrenuli Americi ili cak Evrokupu i LS.

Nece nas Rivero ubiti ali hoce skorojevstina i ovaj umobolna transfer politika.

Momku srecno i da odigra dovoljno dobro da mu na leto neko preuzme ugovor.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted

Čitajući komentare mnogih glede dolaska Rivera setih se kako je dočekan nemač pojma  Bolomboj. Da sačekamo pa da vidimo šta će biti.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

Meni se cini da je poprilican mit to navodno nezadovoljstvo potpisom Bolomboja.

Ok, malo je bilo odusevljenih i onih koji su ocekivali da ce da pokida, ali konsenzus je bio da je ok igrac i komplementaran sa Tobijem.

• Like 17
Posted

Nije dovoljno sto me gospoja naterala na jebene GnR nego sto je 5 metara od mene jebeni Bagzi. 

Čekam neku šutku pa da popričamo

• Ha-ha 24
  • Pumpaj! 2
Posted

Na moru sam bio  kad je Zvezda odigrala neki turmir prijateljski te god kad se vratio Bjelica, potpisao Tobi, Simonovic, Bolomboj...

Septembar mesec, a na forumu organizovana hajka na Bolomboja...

• Like 3
Posted (edited)

Prošle godine na 5

Bolomboj, Luka, Petrušev, Plavšić 

Ove

Bolomboj, Rivero, Plavšić*, Izundu, eventualno pojačanje 

Prošle godine na 4

Daum, Deda, Ilić, Braun u doselekciji 

Ove

Moneke, Odželeje, Deda

Prošle godine na 3

Kalina, Gidra, Dobrić, Lazić

Ove 

Nvora, Kalina, Gidra*, Dobrić*, Radončić 

Prošle godine na 2

Kenan, Neda

Ove

Kenan*, Neda*, Karter

Prošle godine na 1

CMM, Jago, Teo

Ove

CMM, Jago*, Miljenović 

Pisao sam o igračima koji su na platnom spisku i to je zaista previše igrača, u oba slučaja po dvadesetak igrača. Biće i ove godine pozajmica, biće i odlazaka i igrače koji će otići što iz kluba što na pozajmicu sam označio zvezdicom.

Na 3 i 4 smo jači , na 5 bez ozbiljnog igrača i uzevši povredu Bolomboja smo lošiji.

Mi smo prošle godine najlošiji bili na 1 i 2 i te pozicije su nas koštale boljeg plasmana. Karter kao kombo kog nismo imali je dobar put , moramo još jednog beka i jednog pleja da zamenimo ili boljim igračima ili igračima sličnog kvaliteta, ali drugih karakteristika . U teoriji kad bi došao Lo umesto Jaga, Loni umesto Nede i centar tipa ovog Thiesbewe-a koji se spominje prekoputa ja bih bio prezadovoljan.

Što se tiče Rivera on donosi neku napadačku produkciju , energiju, čvrstinu i prilično je kompatabilan sa Izunduom u smislu igračkih kvaliteta tako da bi mogli lepo da se kombinuju. Koliko god da nema atlecizam i skočnosti ja sam košarkaški donosaurus što bi rekao Guru i ložim se na post igru, a sa ovoliko sviča i to može biti korisna veština. 

Naravno, ulazak u sezonu bez još jednog centra i čekanje Bolomboja je ozbiljna kocka.

10 minutes ago, fradler said:

Ok, malo je bilo odusevljenih i onih koji su ocekivali da ce da pokida, ali konsenzus je bio da je ok igrac i komplementaran sa Tobijem.

Nije mit, najviše se kritikovalo što je loš u svič odbrani. 

Kontra od toga sad se on prilično romantizuje

Edited by Milos 3.14
  • Like 1
Posted
19 minutes ago, fradler said:

Naravno da nije mit. Bolomboj je bio prvi forumski kandidat za šilbovanje.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, suptil said:

Jakovljevic u potkastu sa Milanom Kalinicem bas pljuje strukturu sportsku ispod Drcelica.

Nisam gledao jer ne gledam svasta al pominje i povratak Stsfana Jovica😂

• Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted (edited)
48 minutes ago, Crni said:

Na moru sam bio  kad je Zvezda odigrala neki turmir prijateljski te god kad se vratio Bjelica, potpisao Tobi, Simonovic, Bolomboj...

Septembar mesec, a na forumu organizovana hajka na Bolomboja...

Mislim da smo u Italiji igrali prvi pripremni turnir, tada sam pisao da se vidi da mu je stalo da se dokaze i da ce biti on kod nas ok, jednostavno se videlo.

4 hours ago, Markoss said:

Traze se PG, SG i C, a da li ce ih naci - ne znam.

Tacno je za Lonija da ga hocemo, msm da sam i pisao to. Ali nije blizu. Gledamo jos par igraca preko bare spolja, al ni oni nisu blizu.

Al' bijemo na sve strane, kako smo krenuli imacemo 49 igraca na plati, alal vera, ima se, moze se.

Od tog kvantiteta, po sistemu verovatnoce mora da se pogode i po neki komplementarni igraci ...

... mozda.

Edited by nunilo
Posted (edited)

Mene mnogo zanima jedna stvar. Kako izgleda komunikacija našeg sportskog sektora sa menadzerima igrača. Ako je istina da je Rivero imao u Makabiju 600k nakon tri godine u EL i jednoj u EK, kako mi to damo igraču skoro duplo više (1.1m) nakon jedne solidne sezone gde je dosta utakmica propustio zbog povrede. Mi igraču za kojeg se sigurno ne bi otimali Evroligaši dupliramo platu kao osigurač da bi sigurno došao kod nas kao da jurimo Lesora. Kakav cirkus od kluba. Ni na pijaci se ne kupuje tako. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Posted
1 minute ago, Čočo said:

Mene mnogo zanima jedna stvar. Kako izgleda komunikacija našeg sportskog sektora sa menadzerima igrača. Ako je istina da je Rivero imao u Makabiju 600k nakon tri godine u EL i jednoj u EK, kako mi to damo igraču duplo više nakon jedne solidne sezone koju gde je dosta utakmica propustio zbog povrede. Mi igraču za kojeg se sigurno ne bi otimali Evroligaši dupliramo platu kao osigurač da bi sigurno došao kao da jurimo Lesora a ne Rivera. Kakav cirkus od kluba. 

Није добио дупло већу плату, ајмо даље.