Jump to content

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted

Poteze se jer je moderno mraciti i ponavljati jedno te isto, Rivero Izundu Plavsic i tako u nedogled...

I ako je jasno da se nece tako krenuti u sezonu ali dzaba.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted

20 minutes ago, Sector said:

Kapiram da nije lako izaći iz tog ugovora ali se postavlja pitanje zbog čeka klub potpisuje višegodišnje ugovore sa maltene svakim igračem i tako svake sezone. 

Jbg ranije dok nije bilo ovoliko love smo kukali kako ne mozemo da potpisemo igrace na vise godina. Q.Miler, Lojd, Beron, Panter... sta bi bilo da smo njih potpisivali na vise godina. Sada radimo drugacije u skladu sa vecim finansijskim mogucnostima, ali se ocigledno promasuje u proceni kvaliteta igraca, mada sam blize stavu da je problem u sistemu, a ne u igracima pojedinacno. 

Meni se uopste ne svidja kako sklapamo tim, i sto kaze forumas Cvarkov samo dva top dvosmerna igraca mogu da poprave situaciju, a takvih ili nema ili mi ne mozemo do njih. Cak mi proslosezonska selekecija izgleda smislenije, pa i ona pre dve godine sa Nejpirom (druga je stvar sto smo odmah znali da ce nas povrede i matora ekipa sjebati), ali recimo na centarskoj poziciji u tom momentu Tobi-Bolomboj-Mitrovic je izgledalo mnogo smislenije nego Petrusev-Rivero-Izundu.

Na kraju prosle sezone smo videli da nam na svim pozicijama skripi i nesto fali osim na poziciji 3. I nasi strucnjaci naravno potpisu dva krila i to dva ozbiljna imena, kao i cetvorku koja se pomalo preklapa sa gomilom igraca koji su 3/4, ali ajde ok trebala je cetvorka. A i dalje nemamo pomoc za Kodija na kecu, prvog beka i prvog centra. Stvarno neverovatno. l ovo sto radimo na poziciji 5 je van svake pameti ako je verovati nasim insajderima. Bukvalno se vode samo time da je igrac igrao EL. Umesto sto su tokom prosle sezone dogovarali Odzeleja na 3, morali su odmah posle povrede Bolomboja (sto je cini mi se bilo u februaru) da traze novog centra jer je bilo jasno da nam ta pozicija postaje veliki hendikep. I nije da nije bilo igraca, kao sto vidimo Oturu, Hejs, Rajt, verujem da su svi bili dostupni u nekom momentu. 

• Like 6
  • Thanks 1
Posted
11 minutes ago, MarioKempes said:

Kome je prvi prioritet bio da se ratosiljamo domaće osnove - trebalo bi da je to to. Među 12 će biti samo Kalinić, eventualno Petrušev ako se smisli. Znači, većina foruma bi mogla da slavi.

Naravno, u svoj toj ostrašćenosti i nervozi zaboravilo se da roster sa 11 tamnoputih igrače ne znači automatski nešto dobro, pogotovo ako ga formiraju isti oni koji su bez reda tovarili i domaće.

Al', ajde sad, videćemo.

Kako god da se završi prelazni rok već sada je prilično jasno da mi nećemo biti realan kandidat za top10, tako da bi (za mene) ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata bilo uspeh.

Druga je tema koliko para imamo, pišem spram kvaliteta tima.

Ne verujem da si ovo namerno ovako napisao, jer znam kako pises, ali ovo je klasican spin. Niko od onih koji pisu "protiv"ovakve domace osnove nije nikad napisao da treba praviti roster od 11,12 stranaca. Niko. Samo se pise da osnov za igranje u Zvezdi ne treba da bude nas pasos, vec kvalitet.

Pa ako mozemo da dovedemo 10 nasih kvalitetnih igraca, super. Ako je to 10 stranaca, opet super.

• Like 1
Posted (edited)

Mene samo zanimo koliko je ponudjeno Oturu-u, koliko je trazio i koliko je to vise od plate River-a.

Ako nas je odbio zbog plate kao sto se pise.

Edited by NikolaTest
  • Like 2
Posted

Naš klub sastavlja roster kao da okuplja ekipu za pivo. Bitno je samo da su stranci lude glave i pozitivci i da imaju lude frizure kako bi ih navijači i saigrači gotivili bez obzira na košarkaške kvalitete. Za domaće igrače ovo ne važi jer njih moraš da voliš i oni se dobro slažu samim tim što su domaći, a zli stranci su oni koji samo remete hemiju u ekipi i oni se isključivo biraju na osnovu karaktera. Stoji da to jeste izuzetno bitno ali izgleda da ljudi koji vode klub misle da sve u sportu zavisi od "hemije".

Džabe mi ovde raspravljamo o kompatibilnosti, ulogama u timu, defanzivnim kvalitetima, preuzimanju, kreaciji, tranziciji, pozicionom napadu, za njih postoji samo i jedino hemija. Misle da ako se igrači dobro slažu međusobno i sa trenerom i imaju konekciju sa navijačima da će magično igrati dobro i prevazići svoje košarkaške kvalitete.

Kodi nije ispunio ono što smo od njega očekivali ajde da mu dovedemo drugara Monekea, možda eksplodira. Kenan se nije pokazao najbolje, ajde da mu dovedemo kuma Džona Brauna. To je logika naših stručnjaka.

Posted
10 minutes ago, ZvezdaBL said:

Otkud vama da se Plavsic vraca, ja ne znam zasto se uopste poteze ta prica, Plavsic kkcz moze vidjeti samo na tribinama kao gledalac i to je to, ako je pod ugovorom ne znaci da ce biti clan ekipe za narednu sezonu, apropo te price onda mozemo racunati i na Lazarevica jer je i on pod ugovorom itd itd

Postavlja se logično pitanje ko je i zbog čega potpisao trogodišnji ugovor sa igračem koji, kako kažeš, KKCZ može videti samo sa tribina kao gledalac?

Uzgred, Plavšić je bio kakav-takav član reprezentacije i imao je 15+8 prosek u ABA igrajući za Megu, na stranu sva njegova sirovost i ne baš neki kvalitet, al' ako se već priča o igračima koji će da gule ABA i tako rasterete nosioce za EL, da li je moguće da on sa 26-27 godina i 216 cm više nije sposoban ni za to? 

• Like 9
Posted
7 minutes ago, СтелаРоса said:

Jbg ranije dok nije bilo ovoliko love smo kukali kako ne mozemo da potpisemo igrace na vise godina. Q.Miler, Lojd, Beron, Panter... sta bi bilo da smo njih potpisivali na vise godina. Sada radimo drugacije u skladu sa vecim finansijskim mogucnostima, ali se ocigledno promasuje u proceni kvaliteta igraca, mada sam blize stavu da je problem u sistemu, a ne u igracima pojedinacno. 

Samo što ranije nismo imali ovoliko love pa je produžetak saradnje sa igračem koji pokida sezonu, domaćim ili strancem nebitno, bila nemoguće misija.

Sad ipak to nije toliko nerealno, mislim da ne bismo smjeli tek tako davati višegodišnje ugovore osim ako nije neki top tier igrač, maksimalno dokazan na EL sceni i u dobrim godinama. CMM, Yago, Kenan, Giedraitis to nisu svakako.

• Like 1
Posted

2 minutes ago, Guru said:

Postavlja se logično pitanje ko je i zbog čega potpisao trogodišnji ugovor sa igračem koji, kako kažeš, KKCZ može videti samo sa tribina kao gledalac?

Uzgred, Plavšić je bio kakav-takav član reprezentacije i imao je 15+8 prosek u ABA igrajući za Megu, na stranu sva njegova sirovost i ne baš neki kvalitet, al' ako se već priča o igračima koji će da gule ABA i tako rasterete nosioce za EL, da li je moguće da on sa 26-27 godina i 216 cm više nije sposoban ni za to? 

Koprivica za Partizan izdominirao na pola utakmica u regularnom delu Aba, a da ne pricamo da je protiv KLS nejaci izgledao kao O Nil. Plavsic je cak i visi od njega, pokretljiviji i ima bolji skill, tako da je sigurno mogao da bude treca opcija koja ce se kroz Aba traziti sansu da se nametne za EL. Ali eto mi prvo sto uradimo na centarskoj poziciji je da potpisemo treceg centra Izundua.

Posted

Najveće pojačanje za sljedeću sezonu će nam biti oporavak Bolomboja.

1: CMM, Lo (Miljenović)

2: Kanan, Karter

2/3: Dobrić (Stefanović)

3/4: Kalinić, Semi

4: Moneke, Nwora

5/4: Petrušev

5: Bolomboj, Riviero (Izundu)

Je l' to to?

• Like 5
Posted

Ponovo se piše za Plavšića da bi možda mogao za ABA, kao da nije bio već tu i pokazao svu raskoš svog netalenta. Pošto je pod ugovorom, zbog nesposobnosti uprave, sad neka mu opet traže neku pozajmicu. 

Posted

Koje ce opravdanje imati nosioci kada opet neostvarimo rezultat a oni budu rastereceni neigranjem Aba lige jer eto imamo dva tima za dva takmicenja?

Posted
14 minutes ago, Princeton said:

Je l' to to?

Nije 

Fali plej koji nije Lo i jos jedan bek suter

• Like 4
  • Love 1
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, Mile1 said:

Nije 

Fali plej koji nije Lo i jos jedan bek suter

Jel ima nekih vesti za Bolomboya?

Meni nazalost sve vise deluje da ga mi uzalud stavljamo na spisak.

Taj plej koji nije Lo jel ima neko konkretno ime ili samo mislis da nece biti Lo?

Posted
13 minutes ago, suptil said:

Koje ce opravdanje imati nosioci kada opet neostvarimo rezultat a oni budu rastereceni neigranjem Aba lige jer eto imamo dva tima za dva takmicenja?

Dzabe i to ako su nosioci nekompatibilni i nemaju kvalitet.

Mozes ih odmarati koliko hoces...

Posted
4 minutes ago, JPM said:

Jel ima nekih vesti za Bolomboya?

Meni nazalost sve vise deluje da ga mi uzalud stavljamo na spisak.

Taj plej koji nije Lo jel ima neko konkretno ime ili samo mislis da nece biti Lo?

Napisao sam za Bolomboja da bi trebao u Februaru da se vrati, ali je i to na klimavim nogama. Prvo je bila informacija da je zavrsio sa kosarkom pa se pre manje od mesec dana pojavila informacija da ce tu krajem januara da se vrati. Svakako coveka ne treba racunati za ozbiljno zbog duzeg perioda koliko je pauzirao 

• Like 4
Posted
18 minutes ago, Princeton said:

Je l' to to?

+ Sex, Novac, Davidovac

Posted
46 minutes ago, fradler said:

Je l' Rivero uopste sanirao povredu (prelom skocnog zgloba) ili i njega ocekujemo u januaru?

Sada izguglah da je 11.3.2025. polomio skočni zglob 

Posted

Možda je najbolje potpisati 25-30 igrača i uzdati se u zakon velikih brojeva da će se među njima naći 8-10 nosioca koji će imati kvalitet + biti kompatibilni.

• Like 13
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted
16 minutes ago, Mile1 said:

Napisao sam za Bolomboja da bi trebao u Februaru da se vrati, ali je i to na klimavim nogama. Prvo je bila informacija da je zavrsio sa kosarkom pa se pre manje od mesec dana pojavila informacija da ce tu krajem januara da se vrati. Svakako coveka ne treba racunati za ozbiljno zbog duzeg perioda koliko je pauzirao 

Znaci prakticno ce biti Rivero prvi centar ako nas odbije Petrusev?

Posted
1 hour ago, fradler said:

Je l' Rivero uopste sanirao povredu (prelom skocnog zgloba) ili i njega ocekujemo u januaru?

Pa znaćemo to nakon detaljnih lekarskih pregleda. Nećemo dopustiti da nam tako važan igrač dođe rovit ili povređen i da ne može od prvog dana da bude u punom pogonu.

Imamo jasno utvrđene metode kojima ćemo to utvrditi i zaštititi interese kluba.

Spoiler

5lqk9kqTURBXy9hZjA2MGI5ODdkZDhmYjQ1NDE3N dfe2ba85933d4353e459de71149bd180.jpg

91hISd3Y7SL._UF894,1000_QL80_.jpg SN6062565_3_w_800_800px.jpg

Plus je tu naš pouzdani medicinski tim

Spoiler

cumak-335x475.jpgimages?q=tbn:ANd9GcRklHv4CiYa_ny7o9gZzvIkleopatra_400x400.PNGAIdro_lpL0Eb_ofWg9k-Owd8QSn64KkwveR-53Pd

• Ha-ha 5
  • Tuzno 1
Posted
47 minutes ago, JPM said:

Ne verujem da si ovo namerno ovako napisao, jer znam kako pises, ali ovo je klasican spin. Niko od onih koji pisu "protiv"ovakve domace osnove nije nikad napisao da treba praviti roster od 11,12 stranaca. Niko. Samo se pise da osnov za igranje u Zvezdi ne treba da bude nas pasos, vec kvalitet.

Pa ako mozemo da dovedemo 10 nasih kvalitetnih igraca, super. Ako je to 10 stranaca, opet super.

Poenta je da nije nama problem domaća osnova (čiji, uzgred, nisam fan) nego način funkcionisanja kluba.

Imamo 2 krila u timu (Kalinić, Dobrić) i kao prva 2 pojačanja dovodimo - šta? Pa, 2 krila (Odželej, Nwora). I onda se dovijamo koga ćemo od njih na 4, može Odželej, može Kalina, vidim da neko tu stavlja čak i Nworu. Može neki minut, ali nije to to, oni u osnovi nisu četvorke. Onda i cela ta gimnastika pada u vodu kad za prvu četvorku dovodimo Monekea od 196cm jer niko od ovih nije kompatibilan s njim.

Kao šlag na dosadašnji deo prelaznog roka - želimo Hola na centru, hoćemo i neko obeštećenje da platimo, ali pošto to propada dovodimo opciju B - Rivero. A njih dvojica slični kao dupe i oko. 

Znači, nigde plana i ideje, tovarimo da ima na broj i da su poznata imena. 

Ubeđen sam da može da se napravi mnogo smisleniji, kompatibilniji i konkurentniji roster čak i sa 5 domaćeosovinaša od prošle god.

Plej, Miler

Bek, Karter,

Nwora, Kalinić, Dobrić

Moneke, Davidovac

Petrušev, centar, Mitrović (Plavšić).

Naravno, sve ovo ako se na 3 nedostajuće pozicije dovedu kvalitetni igrači odgovarajućih karakteristika.

Da me ne shvatiš pogrešno, ne prizivam ja ovakav sastav niti navijam za domaću osnovu - samo hoću da kažem da nije suštinski problem u njima, već da se i oni mogu preživeti ako se ume. A ne ume se, očigledno.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Mogu oni da se prežive, ali realno nema neke potrebe za time. ABA liga ne ograničava strance, domaća liga je svedena na smejuriju, kao i kup, Evroliga takođe ne ograničava.

Dakle, po meni je jasno da tim treba da se skroji od igrača koji su sposobni da doprinesu u Evroligi. Problem je što se mi tu žestoko mučimo. Imamo novac ali ne i pamet. Deluje da ćemo opet napraviti ekipu koja je disproporcionalna i sa puno mana. Deluje da će nam pozicije 3 i 4 biti fenomenalne, a ostale tri na nivou evrokupa.

Ja ako bih dovodio domaće igrače, to bi bili ili klinci talenti, ili ozbiljni igrači poput Kalinića. Ovo ostalo nam zaista ne treba. Plus, da ne pričamo o konkretnim ciframa, ali ima naznaka da su baš preplaćeni. Za njih 4-5 mogu da se uzmu 2 ozbiljna mamojebca.

• Like 1