Jump to content

KK Crvena zvezda - 2025/2026. - Prelazni rok

Message added by Guru,

- Na temi o prelaznom roku se komentarišu dolasci i odlasci igrača, potencijalna pojačanja koja su pomenuta od strane relevantnih izvora i prave realne projekcije tima uz nekakvu analizu/propratni tekst. Tema je isključivo vezana za KKCZ, na njoj se ne komentarišu random igrači i transferi drugih klubova, osim ako se ti transferi direktno ne tiču Zvezdinih potencijalnih pojačanja (po prethodno navedenim kriterijumima).

- Lista relevantnih izvora je sledeća: Donatas Urbonas (Basket News), Aris Barkas (Eurohoops), Encestado.es, Sportando (ne kada samo prenose šta naši clickbait portali objavljuju), Đorđe Matić i Meridian bet, Stefan Lazarević (Telegraf), Tviter/X profili Andrea Calzoni, Nolan is Back (ex Nolan sa parkinga), Večiti abrovi i KKCZ Insajder (isključivo u vezi transfera, ne i prenošenje propagandno-trovačkog sadržaja), Instagram stranica Tips'n'Slips, naši forumaši Markoss i Mile1, uz podrazumeva se - zvanične objave kluba. Prilikom prenošenja informacija obavezno je navesti ko je izvor/ostaviti link. Bacanje infantilnih zagonetki i kriptičnih poruka je zabranjeno. Lista je podložna promenama, predlozi i sugestije forumaša u vezi iste su dobrodošli i biće razmotreni od strane moderacije.

- Tema nije fontana želja, svaštara, chit chat, niti šalter sala - odlasci u pekaru, grejalice, šlemovi, one liner-i, šta mislite o/ja bih voleo/moj predlog je ________, kačenje klipova random igrača uz kako vam se čini ovaj, "goli" depth charts bez ikakvog dodatnog teksta i slični oblici ispraznog štancovanja strana će se tretirati kao spam/trolovanje i svaki put kada forumaši preteraju moderacija će to sankcionisati.

- Svi postovi kojima se krše navedena pravila će biti brisani. Forumaši koji i nakon brisanja postova nastave sa kršenjem pravila će dobijati vremenske zabrane pisanja, koje u slučaju ponavljanja prekršaja mogu biti i duplirane. 

Recommended Posts

Posted
Just now, bosMan_jr said:

Ne bih se u potpunosti slozio, tj drugi deo posta je odlican, ali je delimicno kontradiktoran sa prvim, jer ne smatram da se precenjuje uloga SD. Ni Celsi ni Siti ne moraju da dovode iz nigerijske trece lige, ali je uloga SD izuzetno bitna.

Mislio sam precenjeno kada pricamo o izboru igraca, jer sigurno Sferopulosu niko ne mora da predlaze nekog Kenana ili Bolomboja. I isto tako ako neko namece nekog domaceg igraca to sigurno ne radi SD, nego ovi sa vrha. To radi i Zalgiris, nije sigurno Trinkijeri bio presrecan sto mu Ulanovas, Gedraitis i Butkevicius igraju po 20+ minuta u EL.

Posted
43 minutes ago, СтелаРоса said:

Mislim da se kod nas malo precenjuje uloga SD u klubu, bar sto se tice ulaznih transfera. Daleko bilo da opravdavam prisustvo Dozeta, Bagzija i ostale ekipe, ali u nasoj trenutnoj situaciji gde imamo velike finansijske mogucnosti i dovodimo proverene igrace, trener i strucni stab nemaju potrebu da bilo koga slusaju u vezi dovodjenja igraca jer su ti igraci u velikoj meri dobro poznati i neki poseban skauting nije potreban. Mi vec godinama nismo klub koji dovodi neafirmisane mlade igrace, nego su to uglavnom dokazane iskusnjare na EL nivou cije karakteristike znamo i mi na forumu, a kamoli Sferopulos i njegovi pomocnici. To sta Dozet prica po medijima je potpuno nebitno, on samo prica ispred kluba, a tamo se pita verovatno isto koliko i mi ovde. Nije Dozet sigurno dosao pred upravu i strucni stab i rekao e imam jednog dobrog igraca po imenu Cima Moneke i ovi su bili u fazonu uf super kako si ga samo nasao. Isto vazi i za Semija, Nworu, ili proslo leto Kodija, Kenana, ono tamo Bolomboja, Rokasa, Hangu... Bude tu i po neki manje poznat igrac, ali uglavnom dodje da popuni ulogu druge ili trece opcije na svojoj poziciji. 

Ono kako ja vidim ulogu SD-a kod nas je pre svega da ima reputaciju u evropskoj kosarci sto moze biti adut prilikom pregovaranja sa nekim igracem. Dakle, neko ko ima kontakte i dobre odnose sa menadzerima, pa i igracima licno. Dozet to svakako nije, Tomic ce biti bolje resenje u tom smislu ali realno za njega verovatno pola igraca u EL nije ni culo. Sledeca bitna stvar su kontakti sa raznim trenerima, pomocnicima, drugim SD, bivsim igracima i slicno preko kojih moze nesto da se sazna o igracu za kojeg smo zainteresovani, a sto se tice njihovih karaktera i radnih navika. E tu je Tomic sigurno daleko iznad Dozeta jer verujem da moze licno da nazove neka velika imena sa kojima je ranije saradjivao, dok bi Dozetu eventualno odgovorili na mejl posle deset dana. Jos jedna bitna stvar je da SD treba da bude spona izmedju uprave i strucnog staba. On prakticno treba da predstavi strucnom stabu sistem kluba, kakav god da je taj sistem, i da sugerise trenerima sa ciljem postovanja tog sistema. Na primer ako smo odlucili da ovu sezonu ne vijamo rezultat, nego razvijemo par igraca, on tu ideju treba da predstavi strucnom stabu. Ali isto tako i obrnuto, ukoliko iz nekog razloga strucni stab nije u stanju da prati taj plan, on ce da objasni menadzmentu kluba zasto je to tako. Zbog toga je takodje bitno imati nekoga cije ime ce postovati i uprava i strucni stab, gde je opet Tomic znatno iznad Dozeta. 

Ali opet kazem, u trenutnoj situaciji gde mi neki jasan sistem i dugogodisnji plan ni nemamo, nego dovodimo igrace koji ce prodati sezonske i koji su dobro poznati u EL kosarci, te jurimo instant rezultat, ova promena na poziciji SD je samo sminka, da se malo umire navijaci jer eto dolazi jace ime na to mesto. A da ce biti nesto mnogo bolje i pametnije cisto sumnjam.

Napisao si dobar post, i izložio većinu ozbiljnih problema ali si ga napisao da zvuči kao izgovor za loš rad u klubu, kao alibi, a ne onako kako treba, kao konstruktivnu kritiku. To što se radi u našem sportskom sektoru baš ne treba da se toleriše i gleda sa razumevanjem, već da se kritikuje i menja. Nama ne trebaju fikusi i inventari, nego ozbiljni ljudi od integriteta koji znaju svoj posao i ne plaše se da preuzmu odgovornost.

Nije ni čudo što doktor Mašinstva vedri i oblači pokraj takvih ljudi.

Posted
2 minutes ago, JPM said:

Napisao si dobar post, i izložio većinu ozbiljnih problema ali si ga napisao da zvuči kao izgovor za loš rad u klubu, kao alibi, a ne onako kako treba, kao konstruktivnu kritiku. To što se radi u našem sportskom sektoru baš ne treba da se toleriše i gleda sa razumevanjem, već da se kritikuje i menja. Nama ne trebaju fikusi i inventari, nego ozbiljni ljudi od integriteta koji znaju svoj posao i ne plaše se da preuzmu odgovornost.

Pa nisam bas siguran kako sam bilo sta opravdao jer sam napisao da nas klub nema jasan sistem i plan, da se igraci ne dovode smisleno nego iz nekih drugih namera i da se samo juri instant rezultat. Poenta je da uticaj SD-a u takvim okolnostima nije velik, niti ima prostora da bude. Ja ne znam da li stvarno neko veruje da mi potpisujemo prvo domace igrace jer tako Dozet i Bagzi smatraju da je najbolje? I isto tako, da li neko stvarno veruje da smo sada potpisali Monekea i potpisacemo jos neke igrace po predlogu njih dvojice?

Posted

Pa napisao si kako treba da bude i kako jeste, a to kako jeste je samo poltronisticko davanje legitimiteta upravi od strane likova koji pojma nemaju o svom poslu i sta on predstavlja. Zato mi je zvučalo kao alibi. Ali ok, verujem ti.

1 minute ago, Markoss said:

Baskonija trazi 800k za Hola…

Nema veze, čovek se već obesio, ne može dva puta da se ubije.

Koji smo mi moroni, 800k evra odštete za lika koji može da traži najviše 500k za platu.

Posted
3 minutes ago, JPM said:

Ovo gore bi imalo smisla da ovaj klub funkcionise kao sto bi trebala neka sportska organizacija da funkcionise. Svako ima svoj posao i toga se drzi, ne mjesaju se jedni drugima u posao bez ako se ne prepletu uloge i u pogledu ostvarenja zajednickog cilja. Koliko god to lijepo zvucalo u gornjem postu, to je prilicno utopijska slika naspram onog kako to zaista funkcionise, sto uglavnom i svi znaju da ima tu previse kuvara u kuhinji pa je onda i sama komunikacija otezana, jer sve i da oce neki igrac ili agent da ponudi nekog ne znas tacno kome prvo da se obratis

Posted
4 minutes ago, Markoss said:

Ovo je mnogo i ako su dinari u pitanju

• Like 1
Posted
4 minutes ago, MrTwister said:

Ovo gore bi imalo smisla da ovaj klub funkcionise kao sto bi trebala neka sportska organizacija da funkcionise. Svako ima svoj posao i toga se drzi, ne mjesaju se jedni drugima u posao bez ako se ne prepletu uloge i u pogledu ostvarenja zajednickog cilja. Koliko god to lijepo zvucalo u gornjem postu, to je prilicno utopijska slika naspram onog kako to zaista funkcionise, sto uglavnom i svi znaju da ima tu previse kuvara u kuhinji pa je onda i sama komunikacija otezana, jer sve i da oce neki igrac ili agent da ponudi nekog ne znas tacno kome prvo da se obratis

Naravno. Ja samo kažem da mi ne bi trebalo olako takve stvari da tolerišemo, jer to je suština poltronističke realnosti u kojoj živimo. Dakle, imaš gazdu i imaš kao sve pozicije a u stvari oni ništa ne rade i ništa ne odlučuju. Postavljeni samo da ne talasaju. To je ono što nam ubija klub. Jer ako je gazda za sve odgovoran, kako uzeti za ozbiljno i pozvati na odgovornost instituciju sportskog direktora ili trenera ili slično kad znaš da oni jadni pojma nemaju niti se pitaju. A sa druge strane imaš bahaćenje i bezobrazluk tog gazde.

Onog momenta kada svako ima svoja zaduženja i nadležnosti, i kada se svako može pozvati na pravu, ne deklarativnu, odgovornost za ono što je njegov posao, možemo da pričamo. Do tad je to samo pišanje uz vetar.

Posted
42 minutes ago, hakeem said:

najcudniji dogadjaj do sada u ovom prelaznom roku je objava transfera Monekea, ne znam zasto je to uradjeno ali verovatno ima neka prica iza toga...avi znamo kako nas klub funkcionise, prvo idu zahvalnice pa sve ostalo...

Da bi se smirili navijači zbog Spartaka i Parkera. Da se uzela KLS nekim čudom, objava bi bila pred prodaju sezonskih.

• Like 1
Posted (edited)
1 minute ago, Stefi88 said:

Sto mislis da je to mnogo za nas?

Nije mnogo za nas, mnogo je za Hola.

Sad bez zezanja, ako razmatramo da platimo 800k obeštećenje za njega to znači da nemamo kvalitetnog centra ni na vidiku. A trebaju nam dva.

Edited by MarioKempes
Posted
10 minutes ago, Markoss said:

Идеална прилика да нови спортски директор дода свог зачина у ову нашу чорбу и да се одустане од ове будалаштине. Кад смо (су) већ пропустили Одијаса као идеалну замену за Боломбоја, нека Милан одради посао и доведе тог 2/3. центра са којим ћемо премостити период док се Џоел не врати. Не сумњам да он има боље идеје од ове - "игра ЕЛ, мора да је добар за нас". Ако се већ од горе одлучило да први центар мора бити Филип, онда другог нека доведе (права) струка.

• Like 8
Posted

Nije uopste Donta Hall tako los igrac kao sto se ovde prica, mada ovde bi i Sekil O'Nil bio predstavljen kao tezak nemac pojma i rupa u odbrani. 

• Like 4
Posted
10 minutes ago, aleksa7 said:

Кад смо (су) већ пропустили Одијаса као идеалну замену за Боломбоја

+ jos jedan Nigerijac, seo bi nam k'o dupe na nosu. Za pare koje su bacili na Izundua i koje planiraju baciti na Hola mogli su tri Odijasea dovesti...

Gde je on zavrsio na kraju?

Posted (edited)
5 minutes ago, fradler said:

+ jos jedan Nigerijac, seo bi nam k'o dupe na nosu. Za pare koje su bacili na Izundua i koje planiraju baciti na Hola mogli su tri Odijasea dovesti...

Gde je on zavrsio na kraju?

mislim da je još u Bašakšehiru. Ako mislimo na istog nigerijca/portorikanca 

Edited by mindgame
Posted

Ваљда је завршио све са Хапоелом (ТВ), мада никад се не зна с обзиром на ситуацију тамо. Нисам тачно сигуран ни шта је њихова стратегија пошто доводе и Отуруа и Одијаса, а под уговорима су им већ и Мотли, и Кабокло, и Бингам. И још се као цимају да привуку Петрушева... Изгледа је и тај газда пролупао, мада смо то могли приметити и раније током сезоне.

Posted

Koliko sam ispratio Oturu još nije dogovorio sve sa Hapuelom,da je rat to malo usporio.Ako stvarno mislimo za ovo drvo dati 800 obeštećenje,zar nije bolje to sve prebaciti na Oturua koji je slobodan.

• Like 2
Posted

Možda ovo zvuči preoptimistično ali meni Moneke vs Parker izgleda kao Novica vs Tadija situacija: ovaj drugi je plemenit igrač, vrhunski i prirodni talenat ali mekušac i pomalo empty stats igrač, a ovaj prvi nije nikakav prirodni talenat ali je robustni fajter, hustler i lik koji radi svašta za ekipu. Nadam se da će se tako pokazati i u praksi.

• Like 15