Helena Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ovaj put je čokovao Alkaraz, mislio je hej, ja došao po pehar. Ovo treba da bude dobra škola i da ko na čno uradi nešto po pitanju trenera.
JPM Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Sinner je dominantan trenutno, i bolji je igrac od Alkaraza, koji je pak raznovrsniji, to jest kreativniji. Kada Sinner odigra kako zna, to je najbolji tenis danasnjice. Problem za Novaka nece biti samo jedan od njih, vec obojica, jer je razlika izmedju danasnjih finalista i ostalih igraca na turu prevelika, vise od cele klase. Danas prakticno nemas ni treceg a kamo li cetvrtog (Mareja) u borbi za trofeje. Ukoliko tako ostane u narednim godinama, nece samo jedan od ove dvojice prestici Noleta, vec obojica. 1
jevrem69 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Na kraju krajeva, ovo ce jos vise ocvrsnuti Alkaraza, posto prvi put gubi finale na nekom Slemu. Mora da se navikne i na takve stvari. U njegovoj igri je sve ovo vreme na turniru bilo dosta zutih minuta, sto je krenulo jos od prvog kola i meca sa don Fabiom pa nadalje ................ siguran sam da bi danas i Novak imao lepe sanse da ga pobedi.
Helena Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 6 hours ago, Helena said: Iskreno verujem u Karlos ovu pobedu i bilo bi divno kad bi to bilo u tri seta. Postala sam Mcuša
Drug Crni Posted 21 hours ago Author Posted 21 hours ago 5 hours ago, Elias said: Prognozirao sam pre starta turnira da Siner dobija Alkaraza u finalu 3-1 i ostajem pri tome. Mislim da je bolji igrac trenutno od Alkaraza i da nece ponoviti greske koje je napravio nakon drugog seta u finalu RGa. Setio sam se tvoje prognoze, majstorski kao i uvek od tebe 6
Big Ticket Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Врхунска партија Бердиха v2.0. Некоректно, пристрасно и досадно је писати да у овом двобоју све зависи од Алкараза. Синер одаје утисак робота који игра по нотама неког AI механизма, без амплитуда, али и без харизме. Нема ту префињености, креације, али је, како неко написа тренутно лик који најјаче и најближе линијама пласира лоптицу, + је савршено физички спреман. Прави AI продукт Да ако се још неко укључи. Било је у златној ери излета Делпоа, Мареја, Вавринке. Тренутно никог на видику, тако да очекујем и 3. исто ГС финале ове године 3
McLeod Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Cestitke Sineru, bio je cvrst. Alkaraz bas onako volsebno uzeo prvi set, a onda kao da se iskljucio i poceo da brlja. Stabilniji teniser je pobedio zbog oscilacija ovog koji moze da dostigne visi nivo.
Ledd Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 2 hours ago, Elias said: Samo asteroid moze da zaustavi Sinera na USO I na AO. Na betonu tek on šuri. Alkaraz sa ovakvim pristupom može da se pozdravi sa nekim ozbiljnim brojem nedelja na prvom mestu a i slemova će biti kritično da prebaci 15.. Narednih 10 godina u najboljem slučaju može da konkuriše za dva godišnje max.. Siner je ozbiljna mašina i profesionalac i ako se ne pojavi neki treći vanserijski igrač uskoro, poobaraće sve žive rekorde. Edited 19 hours ago by Ledd
Darko Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 9 hours ago, McLeod said: Finale za 3 sata, niko nista. Gledao sam opet Vimbldon studio, i opet me malo blam uhvatio od Viskovica, covek kao da se penzionisao, sta je sve pricao u analizi meca, stekao bi se utisak da nije odmakao dalje od likova koji sede u kladionici i usput isprate zbog kladjenja poneki mec. Rekao je da je mec na Sinerovom reketu, da njegova cvrstina i disciplina u duzem mecu donosi stabilnost i da ima jasnu prednost u odnosu na Alkaraza. Sto sve ne moze da bude netacnije, cak i da ga usere da pogodi ishod (Sinerova pobeda), to nece biti sasvim sigurno zbog onoga sto je on analizirao. Ozmo ga je ispravio i rekao da je Karlos favorit i da 5-0 skor u finalima govori mnogo, kao i da njegova nepredvedivost i kreativnost, ako ne bude mnogo gresio, ce izvuci Sinera iz komforne zone. Sto je sve sasvim tacno. Viskovic ocigledno uzima copium i ne moze da prizna sebi da je Djokovic iz ovog ili onog razloga odigrao najgori mec na turniru, sve vreme pricajuci kako Novaku ne mozes da uzmes onoliko poena na drugi servis. A lik je bukvalno odigrao ne jedan, nego kao dva prva seta protiv Deminora, da je onako igrao ceo mec protiv njega, i Australijanac bi ga usrao sa 3-0. Ali nebitno, necu vise o padu Viskovica. Alkaraz vodi protiv Sinera 8-4 u medjusobnim mecevima (9-5 ako racunamo jedan celindzer i egzibiciju koju je dobio Siner prosle godine). Alkaraz je dobio poslednjih pet takmicarskih meceva, poslednji put je izgubio 2023. u Pekingu. Sa druge strane, jedini mec na Vimbldonu dobio je Siner u 4R 2022. Ono sto je sigurno, i sto ce postajati jos ociglednije svima kako budu igrali sve vise i vise jedan protiv drugog (iako bi trebalo da bude ocigledno i sada), je da je svaki mec apsolutno na Alkarazovom reketu, on ih dobija ili gubi svojim vinerima ili greskama. Siner, iako izuzetno cvrst i ne nuzno defanzivan teniser, vec bismo mogli da ga klasifikujemo u "kontrolisano agresivne" poput Djokovica, je ipak ogranicen takticki i kreativno i nema odgovor na Alkarazove promene ritma. Igrace se onako kako Karlos bude diktirao i od njegove inspiracije i stabilnosti ce zavisiti ishod meca. Siner ce uraditi sve da mu oteza i bude potpuno stabilan kroz ceo mec, i skupi njegove greske. To ce biti dinamika meca, a sada da prodjemo kroz njihove prethodne duele, gde imamo zanimljivih zakonitosti. Siner je Alkaraza dobio poslednjih put u Pekingu 2023, i cele te godine, sa izuzetkom Vimbldona, Alkaraz je generalno igrao lose. Interesantno, u 2022. i 2023. Alkaraz je Sinera dobio samo jednom, ali upravo tamo gde je bilo najbitnije, na USO, gde je dosao do svog prvog slema. Taj prvi slem je dosao posle dosta tesnih meceva protiv igraca koji ipak nisu krem de la krem, i tri meca u pet setova - Cilic, Tijafo, Siner, i onda cetiri protiv Ruda u finalu koji je verovatno najbolji protivnik u finalu slema ikada. Osim toga, Alkaraz jeste imao breakout sezonu jer je osvojio i prvi masters u Majamiju, ali je generalno sezona bila bas valovita i u periodu kad su dosla ta dva poraza od Sinera, izmedju je izgubio i od Muzetija i to na sljaci. Naredni poraz od Sinera je dosao u doba najvece dominacije i konstantnosti Alkaraza za sada, u polufinalu Majamija gde je branio titulu prosle godine. To je i jedini mec gde Siner zapravo jeste i takticki i igracki nadigrao Alkaraza, iako se ovaj u trecem setu raspao i poceo mnogo da gresi. Do tog meca Alkaraz je imao 19-1 u sezoni, a nakon tog meca vezao jos 12 pobeda. Onda dolazi onaj cuveni poraz od Marosana i poraz od Djokovica na RG koji je vratio na W. Praznjenje, gde gubi od Pola, Djokovica i Medvedeva na americkoj turneji i post-USO sezona koju do sada nijednom nije odigrao dobro i tu ga ponovo ceka Siner, a gubio je i od Dimitrova, Safiulina i Zvereva. Od tog trenutka Siner nije uspeo da dobije Karlosa, malo zbog toga sto ga je promasio u njegovim tradicionalno losim periodima (mada ga je dobio Karlos u Pekingu prosle godine), a i zbog toga sto Karlos generalno postaje stabilniji konacno. U gotovo svim mecevima koje su do sada igrali Karlos je imao vise vinera, gubio je onda kada je imao nekarakteristican broj gresaka. Servis, iako izgleda da je potpuno na strani Sinera, statisticki ima samo blagu prednost. Ritern je takodje statisticki na strani Karlosa, sto je jos jedan parametar koji ne izgleda da prolazi eye test, a zapravo je jednostavno. Siner ima bolji ritern u smislu da ce veci broj loptica vratiti, ali Karlos ima neuporedivo vise vracenih loptica koje prave problem protivniku, da li zbog dubine, ili zbog kreativnosti i plasiranja loptice tamo gde server ne ocekuje. Sve u svemu, ako Karlos ne bude brljao, ocekujem 3-1 za Alkaraza. Brate, kako ti više ne dosadi?
Helena Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 42 minutes ago, Ledd said: I na AO. Na betonu tek on šuri. Alkaraz sa ovakvim pristupom može da se pozdravi sa nekim ozbiljnim brojem nedelja na prvom mestu a i slemova će biti kritično da prebaci 15.. Narednih 10 godina u najboljem slučaju može da konkuriše za dva godišnje max.. Siner je ozbiljna mašina i profesionalac i ako se ne pojavi neki treći vanserijski igrač uskoro, poobaraće sve žive rekorde. Biće zanimljiv psihički oporavak Alkaraza posle ovoga.
Darko Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 3 hours ago, Elias said: Samo asteroid moze da zaustavi Sinera na USO, ako ovo zatvori kako treba i ne choukuje kao na RGu. I dalje mislim da Novak ima još jedan "last hurrah" u sebi, mada ne verujem da će to biti na US Openu. Moguće je da bi Sinner izvisio za titulu da Dimitrov i Novak nisu bili povređeni. Suviše mnogo puta sam potcenio Novaka u životu, kao i drugi. Kada su ga svi otpisivali, on je našao način da se vrati na pobedničke staze. Nadam se da će to uraditi još jednom. 3
diego Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) Ocajno je odigrao Alkaraz, ali ocajno. Kao da mu je u glavu usla pomisao da ce da osvoji tri vimbldona za redom pre meca, i nije bio svoj, ili nesto u tom stilu, zato sto mu Italijan sigurno nije usao u glavu - Spanac ga je dobio zadnjih 5 puta. Ajde sto po prvi put nije mucio i mrcvario Sinera sa drop sotovima, koji nikako ne odgovaraju njegovoj konstituciji, nego i ta pogresna odluka da sa njim igra "prebacivanje mreze" sa loptama do linije su bile mlake od strane Alkaraza (bas onako kako Sineru odgovara), a cesto je i gresio, netipicno veliki broj gresaka kada se poen oduzi. Alkaraz ce na kraju balade da ima duplo vise slemova od Sinera jer je jednostavno talentovaniji teniser i bolje "oseca igru", i zato sto Siner moze da osvaja slemove samo na ovom max robotskom nivou, sto ce da potraje jos godinu-dve, a nije trebalo da traje vise ni ove godine da je bilo po protokolu. Ali ovako je Siner konstantniji i dobija slemove dok ne stasa jos jedan teniser od 20ak godina, a onda ce naglo da prestane dominacija. Edited 18 hours ago by diego
alcesta Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) 1 hour ago, Ledd said: Alkaraz sa ovakvim pristupom može da se pozdravi sa nekim ozbiljnim brojem nedelja na prvom mestu a i slemova će biti kritično da prebaci 15.. Narednih 10 godina u najboljem slučaju može da konkuriše za dva godišnje max.. Jeste da ostatak konkurencije trenutno izgleda prilično jadno ali to ne znači da će do kraja karijere njih dvojica igrati u vakuumu. Svašta može da se desi, a i dalje mi ne ide u glavu ta priča o slemovima koja je počela sa big 3, kao da brojimo klikere gde dva godišnje nije ništa specijalno a 15 komada je onako, da može da prođe ali mora to bolje... aman ljudi. Borg i Lejver da se pokriju ušima što nisu umeli bolje, o Konorsu, Lendlu i ostaloj boraniji da i ne pričamo Edited 18 hours ago by alcesta 6
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 5 hours ago, Darko said: Brate, kako ti više ne dosadi? Apsolutno nista netacno nisam rekao, Alkaraz je izgubio mec svojim greskama. Dva kljucna gema u trecem i cetvrtom setu smo imali poene koji idu na Sinera zbog malih auta i taktickih gresaka Alkaraza. Ali si potpuno u pravu ne znam ni ja kako mi ne dosadi da pricam sa osobom koja satro prati sve sportove a ne razume nijedan.
Darko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, McLeod said: Apsolutno nista netacno nisam rekao, Alkaraz je izgubio mec svojim greskama. Dva kljucna gema u trecem i cetvrtom setu smo imali poene koji idu na Sinera zbog malih auta i taktickih gresaka Alkaraza. Ali si potpuno u pravu ne znam ni ja kako mi ne dosadi da pricam sa osobom koja satro prati sve sportove a ne razume nijedan. Pa vidiš, mogu tako i ja kada pravim prognoze ... nije mi se obistinila, ajmo da nađemo izgovore zašto nije. To se ovde zove cherry picking, ne znam kako se to kaže na srpskom kada selektivno biraš šta da uključiš a šta da isključiš. Ja tvrdim da Alcaraz nije nepobediv koliko misliš, da ne zavisi sve od njega. Za sada je pokazao da je taktički nezreo a to nije lako popraviti. Sinner je pokazao konstantnost i dokaz da ume da dominira na svim podlogama, više nego Carlos. Mene Sinner najviše podseća na Novaka (čuh i Moratoglua da je isto rekao), a ti i dalje tvrdiš da je obični Berdich na steroidima i onda se kao ja ne razumem U stvari, u pravu si - nisam ekspert za tenis, moje razumevanje istog je površno. I kao takvo je opet miljama od tvog. Ovakvu prognozu koju si ti lupio za Sinnera ja još nisam imao. Da ne pričamo o drugim sportovima. Ko je NBA MVP i Finals MVP? Nemač pojma koga si mazao govnima na svetskom. I što je najgore od svega - nema nikakvih priznanja da si bar malo pogrešio. Ovakvu sujetu na ovom forumu ja nisam video, jednostavno mi nije jasno. Edited 12 hours ago by Darko 1
Drug Crni Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Igrom slučaja nisam pogledao žensko finale. Pojma nemam šta se moglo desiti Anisimovoj da pretrpi onakav poraz?! Pretpostavio sam da neće uspeti da pobedi, ali rezultat je baš blamantan. Šteta, jer je svojim partijama apsolutno zaslužila da igra finale, ništa joj nije bilo poklonjenjo niti joj je bio dat lagan žreb. Čak je u pobedama protiv Noskove i posebno Sabalenka imala jake provere. Verovatno trema, istrošenost..više mentalna nego fizička, mada sam pročitao da je izjavila kako je i ona preskočila trening dan pre jer nije imala energije. WTA tenis je često smejurija, i to se mora ponoviti. Muško finale je već opravdalo očekivanja, iako nismo gledali ni dramatičan ni spektakularan tenis kao pre mesec dana u Parizu. Verovatno to nije bilo realno, a Alkaraz nije bio na takvom nivou. Siner je bio motivisan, naoštren..sjajni servisi, odlično je eksploatisao taj slabiji Alkarazov drugi servis. Karlos sa druge strane, za moj ukus malo isuviše ležeran, da ne kažem i neozbiljan u momentima. Ova dvojica su se definitivno izdvojila i trenutno ne vidim igrača koji bi im ozbiljnije pripretio..na vidiku su možda Fonseka i Menšik, ali oni su mlađi, dosta neiskusniji i treba im još vremena (godina) da se zaista i približe njihovom nivou tenisa (Sinera i Alkaraza)
Boxy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Alkaraz je brljao ceo turnir, Siner konstantan na izuzetno visokom nivou i to je to, ja sam se jedino nadala da ce Alkaraz zbog finala da pronadje visi nivo, ali ocigledno ga trenutno nema.
MrTripleDouble Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago konstantan na visokom nivou -bio na set od eliminacije u 1/8
Recommended Posts