djura.net Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 18 hours ago, DameTime said: Danas "živi život punim plućima", humh, bas me zanima sta ovo znaci u praksi.
DameTime Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 45 minutes ago, djura.net said: humh, bas me zanima sta ovo znaci u praksi. Njenim rečima, mnogo putuje, ima novog partnera sa kojim lepo funkcioniše i niko je ne smara. 😁
djura.net Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 14 minutes ago, DameTime said: Njenim rečima, mnogo putuje, ima novog partnera sa kojim lepo funkcioniše i niko je ne smara. 😁 Malo nam za sricu treba 1
DameTime Posted December 22, 2025 Posted December 22, 2025 3 hours ago, fancy said: Znaš i sama da su žene po tim pitanjima s jedne strane emotivnije ali s druge i racionalnije od muškaraca... i pri tome ovo što sam napisao uopšte nije protivrečnost. Naravno. Mi smo bre jači pol
goldberg Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago On 12/21/2025 at 12:54 PM, DameTime said: Muškarci koji spomenu samo male loneliness epidemic to obično ne isprate nekom sociološkom ili psihološkom analizom, već gomilom mizoginih opservacija koje imaju za cilj da okrive žene za njihovu usamljenost. Neki muskarci, ne svi. Mnogi jednostavno imaju stav da je njihova usamljenost posledica promena u nacinu razmisljanja kod suprotnog pola (nema vise, "moram da se udam, nemam nikog izbora, ma dobar je i ovaj smotani Janko"), ali to je prilicno slicno kao u slucaju kada studenti odustaju od fakulteta ("ma pretesko je to postalo za mene, ne mogu toliko da ucim"). Agresivni su oni koji pate od prevelike ambicije, njima svakako uvek treba zrtveni jarac. On 12/21/2025 at 12:54 PM, DameTime said: Naravno da jeste put ka usamljenosti, a ima veze sa nečim što si opisao ispod - sve većom finansijskom i praktičnom nezavisnošću žena. Muškarci time gube leverage koji su vekovima imali u muško-ženskim odnosima, da su provideri od kojih one zavise na egzistencijalnom nivou. U 21. veku kada dobro zarađujemo, taj leverage koji se očekuje od muškaraca je više emocionalni nego praktični. Mi postavljamo druga pitanja: kako tretira mene i druge žene oko sebe? Da li su moj profesionalni uspeh i činjenica da sam finansijski nezavisna za njega preteći? Da li je dovoljno emocionalno zreo? Ne slazem se. U ljudskoj prirodi je da samopouzdanje i bezobrazluk izazivaju privlacnost kod mnogih. Ti stvarno mislis da ce lik koji solidno zaradjuje, nema nekih vecih ambicija u zivotu, nema neki zanimljivi hobi, svakako nema problema sa platom svoje zene imati ogromnu popularnost medju devojkama/zenama? U nekom ekstremnijem primeru, zamisli muskarca bez neke energije koji saznaje da ga zena vara i reaguje sa "koga briga, pocinje mi omiljena serija"? I zamisli muskarca koji izbaci takvu zenu iz kuce ili je udari ili pretuce ljubavnika. Sta mislis, koji od njih dvojice bi bio privlacniji vecini zena? On 12/21/2025 at 12:54 PM, DameTime said: S druge strane, nesposobnost koju si spomenuo često ide ruku pod ruku sa odnosom prema ženama. To su uglavnom muškarci koji su naučeni, kroz patrijarhalne obrasce, da je majka (žena) odgovorna za sav emocionalni "teret" u porodici, kao i kućne poslove. Kakve veze ima neambiciozni "gejmer" u svojim tridesetim godinama sa likom koji visi po kafanama, agresivan je, nabacuje se zenama, naziva "kurvama" svaku koja ga odbije? Zapravo, ako govorimo o nekim procentima, prvi tip 100% nece imati nikakvu normalnu vezu ili brak, a za drugog postoje sanse. On 12/21/2025 at 12:54 PM, DameTime said: Ovo je dobro pitanje, a odgovor je prilično jednostavan - ljudi nisu racionalna bića. Sinoć sam na slavi upoznala ženu koja je zašla u 40te, bila udata za bivšeg muža 4 godine plus su 8 godina proveli u vezi. Kaže sve sam sama radila, opremila naš stan, sređivala, prala mu veš, on je imao zadatak samo da izbaci đubre, a ni to nije mogao da uradi, kad smo se razveli pozvao me da pita kako se uključuje veš mašina... Iz njene priče, lik zvuči kao za život najnepripremljeniji mogući partner, te sam je pitala - izvini, zašto si se uopšte udala za tog čoveka? Tu je krenula da ga brani, kako je on zapravo divan, da ga mnogo voli i žao joj je što su se razišli (?!) Dobro, ta zena je rodjena neke 1983., na primer. Ona je 20 godina imala 2003., tada drustvene mreze nisu bile uopste u zamahu kao sada. I zato se ona i udala za takvog coveka, jer je ona ta poslednja generacija bez osecaja da moze da bira izmedju gomile potencijalnih partnera. On 12/21/2025 at 12:54 PM, DameTime said: Danas "živi život punim plućima", ali očigledno i dalje ne može da prizna sebi kako je bacila 12 godina života. E vidis, to "bacio/la 12 godina zivota" je i razlog sto ce u buducnosti biti sve manje i manje brakova. Svako mora da zna da brak po definiciji znaci odbacivanje gomile mnogo boljih izbora i da ako neko ne zeli da sebi zacrta da su neki segmenti zivota (mir kao kod te zene ili sposobnost ili energija ili inteligencija ili izgled) ono sto mu/joj je bitno, onda ce brak da dodje do svog prirodnog kraja. On 12/21/2025 at 12:54 PM, DameTime said: Ovo jeste tema za diskusiju, koji pritisak patrijarhat stavlja na muškarce i kako to podstiče mizogine stavove kod njih. Da, patrijarhat stavlja neku vrstu pritiska u smislu "vreme ti je da se zenis, da se staras od deci, da budes musko, da zapnes!" i to je tacno. No, to ne znaci da bez patrijarhata nema ni pritiska. Patrijarhat ne propoveda da svako mora od odredjene godine pa do 30. i neke da eksperimentise, da menja partnere, da izlazi i zabavlja se, da ovo, da ono. Pa opet, usamljeni i/ili nesposobni muskarci svakako izazivaju podsmeh kod vecine ljudi i zena koji su sve samo ne patrijarhalni.
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 hours ago, goldberg said: U ljudskoj prirodi je da samopouzdanje i bezobrazluk izazivaju privlacnost kod mnogih. Ti stvarno mislis da ce lik koji solidno zaradjuje, nema nekih vecih ambicija u zivotu, nema neki zanimljivi hobi, svakako nema problema sa platom svoje zene imati ogromnu popularnost medju devojkama/zenama? U nekom ekstremnijem primeru, zamisli muskarca bez neke energije koji saznaje da ga zena vara i reaguje sa "koga briga, pocinje mi omiljena serija"? I zamisli muskarca koji izbaci takvu zenu iz kuce ili je udari ili pretuce ljubavnika. Sta mislis, koji od njih dvojice bi bio privlacniji vecini zena? Kakve veze ima neambiciozni "gejmer" u svojim tridesetim godinama sa likom koji visi po kafanama, agresivan je, nabacuje se zenama, naziva "kurvama" svaku koja ga odbije? Zapravo, ako govorimo o nekim procentima, prvi tip 100% nece imati nikakvu normalnu vezu ili brak, a za drugog postoje sanse. Kakva gomila generalizacija koja, da budem potpuno iskrena, pripada nekom manosfernom echo chamberu. Krajnje je vreme da nestanu ovi zaključci kako žene neće finog, neambicioznog gejmera, pre bi nekog ko će da lupi šakom o sto. Ne, udarci, vređanje i omalovažavanje nisu privlačni. Ako je neka žena u odnosu sa takvim muškarcem, odgovor pre treba tražiti u psihologiji međuljudskih odnosa i afektivnim obrascima, nego zaključiti kako su ove osobine privlačne ženama (kao grupi). Ne znam ni odakle ideja da se "samopouzdanje i bezobrazluk" izjednače sa agresijom i nasiljem. Agresivan muškarac je sve samo ne samouveren. Ne bih dalje nastavljala diskusiju na ovu temu, izgubila je smisao.
Besni lala Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Prašćajte ako je već bilo ... (ako nije... izvinjavajte, morao sam )
Recommended Posts