Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Teško je ovo analizirati jer mi ne znamo koliko ih je preselio u ova mesta. Ali poređenje ukupnih cifara sa 2022. će nam bar nešto reći i trendovima. No na republičkim mu seobe neće ništa doneti ostaje mu samo da glasaju fantomski birači. Što se tiče repbuličkih nema od toga ništa do aprila sledeće godine. Sada će da se ogrne sa ovih 10:0 i svetskom krizom zbog ratova i reći će nije vreme za izbore. U NS je odložio izbore za Mesne zajednice pre godinu dana kada su trebali biti redovni i niko mu ništa ne može.
mare80 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, DameTime said: Zaista ne znam na osnovu čega ovaj optimizam... Na osnovu toga što on ni u ludilu ovu demonstraciju sile i bahatosti ne može da izvede na republičkom nivou ... Iz toga proističe da će u Beogradu i svim većim gradovima doživeti potop ... Sve veći pritisci na univerzitet,sudstvo,medije daju sve veći i veći kontraefekat, a on neki plan B nema .... SPS je poždrao, sve "patriotske" stranke su provaljene kao igrači njega i službe tako da mu trojanaca za postizbornu kombinatoriku polako ponestaje ... 2
Cavani Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 42 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Nije ona. Marijana Praštalo iz Zrenjanina odbojkašica. Roditelji joj možda i oproste, narod neće sigurno. Odlicno, ime i prezime.
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Iskreno mene nebi začudilo da Bg, Ns, Niš i Kragujevac uz ogromnu izlaznost odu i na 60% za studente, meni je neverovatno da Bašta ili Kula mogu otići na stranu studenata. Orban je npr 2022g imao 42% u Budimpešti, sad je pao na nekih 30% te autokrate imaju ozibljne padove kroz vreme koji se prvo uvide u najvećim centrima. 2
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovde smo imali dosta dobre predstavnike regiona u Srbiji, osim juga, i kad budu zvanicni rezultati u apsolutnim ciframa moci cemo i da uporedimo sa proslim izborima tako da vidimo trend, i da izvrsimo ekstrapolaciju na parlamentarne. Prema ovim preliminarnim rezultatima ako su tacni, SNS na nivou Srbije sa sve SPSom i ostalim prilepcima ima izmedju 42 i 45% uz jasan silazni trend. 1
Milutinov Tata Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 42 minutes ago, robespierre said: Studenti iz KG objavili da je u selima SNS tesno pobedio, a u gradu se još čekaju rezultati. Svako selo su dobili sa oko 100 glasova ili više, Orašac je baš razočarao. U gradu oni su dobili na jednom mestu sa 4 glasa, mi sva ostala ali na par je neka nevelika razlika, u centru smo ih izgleda razbili ali nedovoljno. 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Volter said: Ma ne slavimo poraze, ponavljam, i ja sam razočaran, ali uvek gledam da pronađem motiv, makar se uhvatio i za neku sitnicu da guram dalje. To on i želi, da nas ubedi da na izborima ne možemo ništa promeniti, da nas vrati u stanje dremeža, znamo kakvi su njegovi izbori i kakvi će biti parlamentarni, ali znam da ga i na takvim izborima možemo dobiti, znam i da moramo svi izaći onda na ulicu da tu pobedu odbranimo. Jasno mi je to, svakako nema nazad, ovo mora da se izgura do kraja, kako bismo se izborili makar za šansu da jednog dana živimo u normalnoj državi. Ali, veliko ali... Posle svega što smo videli poslednjih 13 godina, posle (dodatne) eskalacije nasilja u Srbiji od 2023. godine, posle pritisaka, ucena, afera... Nakon svega viđenog danas... I dalje dovoljan broj ljudi zaokruži njihovu listu da proglase pobedu, makar i od 50.5%. Poražavajuće je da delim(o) državu sa tim ljudima, sa ovim batinašima, nasilnicima. Nek on ima 30-40% prave podrške, poražavajuć je podatak da tih 30-40% Srba koji imaju pravo glasa, predstavlja škart društva i oportunistički ološ. Kako sutra živeti sa tim ljudima? Subjektivni utisak mi je da svake godine brojimo za koliko % je pao, nadajući se da ćemo ga uskoro definitivno oboriti. Pitanje je šta će nam ostati od države kad taj trenutak dođe. Izvinjavam se na rentu, ali ja nisam optimistična. 5
SteveFrancis#3 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nakon ovog navlacenja pobeda u skoro svim jedinicama koje su pritom uglavnom manje ili srednje, raspisivanje izbora ove godine mi deluje kao teski SF. To bi bilo bas nepotrebno cackanje mecke i iskusavanje srece iz njihove perspektive.
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Treba doći di apsolutnih cifara..uporediti ih sa 2022.u ovim opštinama i videti koliki je njihov realni pad. Procenti su tu manje bitni. Nema ovde nikakve "moralne pobede" da se ne lažemo. Ima nekih razloga za umereni optimizam. Da, i njihova pobeda miriše onako..pirovo isto.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, mare80 said: Na osnovu toga što on ni u ludilu ovu demonstraciju sile i bahatosti ne može da izvede na republičkom nivou ... Ni u ovo nisam sigurna.
szsd21 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 16 minutes ago, DameTime said: Zaista ne znam na osnovu čega ovaj optimizam... Zato sto su navukli sve sto su mogli u ovih 10 opstina! I uz svu kradju i pretnje jedva pobedili u 5! Zato sto su izgubili u gradovima Kula, Arandjelovac, BB, Sevojno, Bor! Selima se ne moze pobediti na republickim! Kakav je tek odnos u BG, NS, Nis, KG itd...i morace da razvuce sve sto ima na 500 mesta odjednom..gde ce narod biti brojniji 1 na 5..eto zato optimizam! Ili da sedim i kukam i placem? Ipak cu ovo prvo 5
vinogradskaopera Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ma cim je kasnio sa obracanjem u 22 casa, znalo se da je gusto i da se mulja verovatno.
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, Milutinov Tata said: Svako selo su dobili sa oko 100 glasova ili više, Orašac je baš razočarao. U gradu oni su dobili na jednom mestu sa 4 glasa, mi sva ostala ali na par je neka nevelika razlika, u centru smo ih izgleda razbili ali nedovoljno. Kolika je razlika otp u samom gradu imaš li podatke i kolika je izlaznost tu bila
suptil Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovo su trendovi koji su prikazani u jednoj vremenskoj tacki a to su konkretni izbori. Ako opozicija zeli pobedu apsolutno je pod moranje jedna lista koja obuhvata sve. Po modelu 2/3 liste studenti, 1/3 stranke. Na ovim izborima nije bilo tzv suverenisticke liste koja ce svakako biti Vucicev trojanac na parlamentarnim izborima. Dakle jasno je sada definitivno da su SNS i Studentska lista dve vodece snage u zemlji. SNS za parlamentarne ima rezervoar kod Madjara i eventualno po neki odmetnuti poslanik tzv suverenistiicke liste koje ce da kupi posle izbora. Opoziciji je aposlutno potrebno da nadje zajednicki jezik sa studentskom listom. Ukoliko bude par kolona opozicionih neka od tih kolona ima da se epski strmopizdi na izborima jer nece ostvariti sinergijski efekat jer je gravitaciona sila Studentske liste ogromna. Videcemo sta ce se u nastavku godine desavati.
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 minutes ago, DameTime said: Jasno mi je to, svakako nema nazad, ovo mora da se izgura do kraja, kako bismo se izborili makar za šansu da jednog dana živimo u normalnoj državi. Ali, veliko ali... Posle svega što smo videli poslednjih 13 godina, posle (dodatne) eskalacije nasilja u Srbiji od 2023. godine, posle pritisaka, ucena, afera... Nakon svega viđenog danas... I dalje dovoljan broj ljudi zaokruži njihovu listu da proglase pobedu, makar i od 50.5%. Poražavajuće je da delim(o) državu sa tim ljudima, sa ovim batinašima, nasilnicima. Nek on ima 30-40% prave podrške, poražavajuć je podatak da tih 30-40% Srba koji imaju pravo glasa, predstavlja škart društva i oportunistički ološ. Kako sutra živeti sa tim ljudima? Subjektivni utisak mi je da svake godine brojimo za koliko % je pao, nadajući se da ćemo ga uskoro definitivno oboriti. Pitanje je šta će nam ostati od države kad taj trenutak dođe. Izvinjavam se na rentu, ali ja nisam optimistična. Bice zivi užas urediti zemlju, ali njegov pad je sasvim realan i ja sam ubedjen da izbora ove godine ni neće biti.
Volter Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, DameTime said: Izvinjavam se na rentu, ali ja nisam optimistična. Proći će to do sutra. Veruj mi i ja popizdim kad vidim ovoliki broj ljudi koji ga i dalje podržava, al onda se još više zainatim da ne dozvolim takvim gluperdama da nas pobede. Mora naravno i bolja kampanja, još ozbiljnije se pripremiti i najvažnije da više ne mrsomudimo za svaku sitnicu i da se DELIMO i međusobno prepucavamo. To može biti veći problem od ovog zla. 1
Drug Crni Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago To za Mađare ćemo da vidimo. Orban odlazi, nisam baš siguran da će Peter Magyar nastaviti gde je ovaj stao...samim tim je veliko pitanje pozicioniranja SVM.. 1
suptil Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 6 minutes ago, McLeod said: Ovde smo imali dosta dobre predstavnike regiona u Srbiji, osim juga, i kad budu zvanicni rezultati u apsolutnim ciframa moci cemo i da uporedimo sa proslim izborima tako da vidimo trend, i da izvrsimo ekstrapolaciju na parlamentarne. Prema ovim preliminarnim rezultatima ako su tacni, SNS na nivou Srbije sa sve SPSom i ostalim prilepcima ima izmedju 42 i 45% uz jasan silazni trend. Kada imas jaku opoziciju tj. alternativu normalno je da vlast padne procentualno. Jednostavno kvalitetna alternativa je magnet tako da nominalno moze SNS da bude u padu kao sto kazes tolikom nominalno ali u realnom smislu taj pad je manji u odnosu na ono sto se ocekuje . Pad je iz dva razloga. Dugo su na vlasti i drugi vazniji segment je stvaranje jasne alternative. Da je alternativa bila jasnija u ranijim godinama sasvim sigurno SNS ne bi imao onoliku podrsku.
Dropkick Murphys Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Koliko procenata SNS glasača može dumre za godinu dana prirodnom smrću? Edit: Izvinjavam se, mislio sam da pišem na ChatGPT Edited 1 hour ago by Dropkick Murphys 4
MarkoKep Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago U Aranđelovcu sekta nije dobila gotovo nijedno biračko mesto u samom gradu
SteveFrancis#3 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago To da moramo da prestanemo da se delimo i trazimo razloge da odbacimo druge za svaku sitnicu jeste najnasusnija potreba. Voleo bih da se od toga krene i na ovom forumu i da prestanem da citam kako skacemo jedni na druge, optuzujemo se medjusobno, ucitavamo jedni drugima. 10
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Treba takodje imati u vidu da on angazuje celu masineriju i za izbore za mesne zajednice, tako da na parlamentarnim izborima u istim mestima moze da ima samo manje, dok SL ima trend rasta, plus treba imati u vidu i to da je na parlamentarnim izborima uvek veca izlaznost nego na lokalnim. 1
Mejdanac Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Kako ste vi uopšte došli do toga da on treba da raspiše izbore? Zar ne trebaju izbori da se održavaju redovni, svakih nekoliko godina bez obzira na bilo čiju volju? Kod nas je svake 4 godine i zna se. Edited 1 hour ago by Mejdanac
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Drug Crni said: To za Mađare ćemo da vidimo. Orban odlazi, nisam baš siguran da će Peter Magyar nastaviti gde je ovaj stao...samim tim je veliko pitanje pozicioniranja SVM.. Tu se odmah mora uci u dijalog sa Madjarom, verujem da pritisak iz matice može biti fin osnov za promena svm rukovodstva ili stavljanja istih pod svoje čizme. On je bio i u Srb, posetio je i železničku stanicu u Ns.
badenac Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Neprijatelje ,okupatore niko nikada nije pobedio glasackim listicem.To moramo svi da shvatimo,da se duboko zamislimo i da odlucimo sta i kako cemo dalje,individualno pa onda kolektivno. Ponavljam,neprijatelja,okupatora jos niko nikada nije pobedio glasckim listicem. 1
Recommended Posts