Jump to content

Recommended Posts

Posted

pritom niko nikada ovde nije odrastao niti živeo u komunizmu

1 hour ago, Mina D. Harker said:

Bauk komunizma kruži vox92.

Takođe bi dobro došao i onaj mim: je li komunizam sada sa nama u sobi?

U potpisu: nekomunista.

• Like 2
Posted
18 minutes ago, JPM said:

Ne daj se!

Kurvinim sinovima!  

Nikada brate moj, totalno sam miran sam pred sobom i to mi je ubedljivo najvažnije.  Nekada mi bude malo i žao, jbg u vreme najvećih uspeha košarkaškog kluba ja bojkotujem umesto da uz pivce navijam, radujem se, komentarišem ko je kakav igrač i trener... Ali ne može se protiv sebe. Zato se ni ne ljutim na moje drugare za koje znam da su ispravni a postupaju drugačije po tom pitanju, ali mi je krivo pa i njima čangrizam povremeno kao i vama ovde...to je stvarno iz najbolje namere. Jbg sa nekima za koje mislim da su kreteni ne bih nikada ni pokušavao pričati na te teme, tako da bi bilo ispravno da to shvatite na način da vas poprilično ovde poštujem - što i jeste istina. Dobro neke naravno više neke malo manje, ali i to je normalno, ali u globalu kao što sam već i spominjao ovaj forum jeste jedan od boljih delova domaćeg neta.

• Like 2
  • Love 1
Posted
19 minutes ago, rodriguez said:

A tranzicija ka nekomunizmu: radikali-rat-minut demokratije-radikali je baš onako postavila temelj zdravog društva. 

Posted
14 minutes ago, Mina D. Harker said:

A tranzicija ka nekomunizmu: radikali-rat-minut demokratije-radikali je baš onako postavila temelj zdravog društva. 

Nije džabe rečeno da su komunisti najgori soj ljudi, ako se izuzmu antikomunisti.

Mada, da napomenem da se slažem sa poentom robespjerovog posta, zanemarujući taj momenat gde su komunisti krivi i za to što danas duva jak vetar.

Posted (edited)

Radikali koji nas jašu su upravo odrasli u komunizmu i zaraženi su tim komunističkim majndsetom gde može da postoji samo jedan vođa, jedna ideologija i svi ostali su neprijatelji partije, naroda i države. Paradoksalno je da od istog sindroma pate gotovo svi akteri na našoj političkoj sceni. 

Progon politički nepodobnih profesora koji se odvija na fakultetima je upravo komunističko maslo iz 1975, samo što ti progonjeni profesori (ovi danas), pošto su i sami uglavnom levo-liberalni, ne žele da povuku te paralele. Videti članak gore levo:

https://istorijskenovine.unilib.rs/view/index.html#panel:pp|issue:UB_00064_19891225|page:4

I korupcija u koju su ogrezli kleptonacionalisti SVIH država u kojoj je vladao komunizam je upravo produkt toga što su odrasli u sistemu u kom je sve svačije i ništa ničije. 

Edited by robespierre
Posted
5 minutes ago, Smrtokapa said:

Mada, da napomenem da se slažem sa poentom robespjerovog posta, zanemarujući taj momenat gde su komunisti krivi i za to što danas duva jak vetar.

Ja sam mislila da je taj momenat poenta posta. 😁

Posted
1 hour ago, rodriguez said:

ovo ti je glupost u rangu one o cigani-zvezdaši

Posted
20 minutes ago, Smrtokapa said:

komunisti krivi i za to što danas duva jak vetar.

MIslim da se ovako nešto ne pominje, ali je poenta svakako bila uticaj odrastanja u zemlji gde je vladala (bar nazivno) komunistička partija:

3 hours ago, robespierre said:

zaraženi tim komunističkim jednoumljem

Jer kad/gde god da su komunisti bili na vlasti nije baš kao da je cvetao (da ne kažem i "se tolerisao") pluralizam.

Namerno ne pominjem komunizam, retko ko je baš imao tu čast i privilegiju da živi (zli jezici bi rekli - dugo) u komunizmu... OK, 75-79 u Kambodži su i to probali, posle je bilo šta je bilo... :classic_ninja:

Posted

Pa ne, svi smo odrasli u komunizmu jer komunizam živi. (apparently)

Dođe trenutak kad izgovor "bivša vlast je kriva" više ne pije vodu, zahvaljujući protoku vremena i biološkim ograničenjima ljudskog trajanja.

Ali onda se treba suočiti sa idejom da su ljudi skloni jednoumlju i političkoj miopiji, kojoj god strani spektra pripadali.

I da je bilo i ima pristojnih i otvorenih ljudi uprkos tome što su živjeli ili odrasli u komunizmu. I suprotno, onih kojih se komunizam nije kosnuo (ispostaviće se, nemoguće, jer prva rečenica) a da su loši i netolerantni.

• Like 2
Posted (edited)

Članak koji sam ostavio u gornjem postu je zaista legendaran i tačno objašnjava sve probleme koje upravo živimo, i ne, ne radi se o Svetom Savi.

Pa kaže:

Međutim, njihov tih povratak se umnogome razlikuje od tadašnjeg javnog izliva ''svesti'' naroda za koju je karakteristično i jedno od mnogih protestnih pisama koja su stizala na adresu Filozofskog fakulteta. Meštani sela Skobalja napisali su pored ostalog: Svesni devijacija koje su se pojavile u određenim sredinama, kao i kod vaspitača na našem fakultetu, a izražavajući zahtev i želju svih naših građana, tražimo da isključite grupu profesora iz Saveza komunista Jugoslavije.

Pa idemo dalje:

Slučaj profesora Mihaila Đurića je drugačiji i složeniji. Njegov pad i stradanje uključujići i zatvor započeo je tokom rasprave o Ustavnim amandmanima na Pravnom fakultetu 1971. godine. Tada je imao hrabrosti da otvoreno kaže: Jugoslavija je već danas (1971) gotovo samo geografski pojam, budući da se na njenom tlu, ili tačnije na njenim razvalinama pod maskom Doslednog razvijanja ravnopravnosti između naroda koji u njoj žive, uspostavlja nekoliko samostalnih, nezavisnih i međusobno suprotstavljenih nacionalnih država

Što reče Orvel, još jedan razočarani komunista, govoriti istinu u vremenu obmane je revolucionarna stvar.

Edited by robespierre
  • Like 2
Posted (edited)
3 hours ago, robespierre said:

Vi koji ste odrasli u komunizmu, mada je takvih dosta više sa te strane koju opisuješ u svom postu, prestanete da namećete svima ostalima vaše mišljenje kao jedino validno i normalno, a sve ostale izvodite na ideološki sud i proglašavate malignim, neprijateljima naroda i države. 

Jednostavno ste zaraženi tim komunističkim jednoumljem i tu nema pomoći.

A ti bi mogao da malo odručiš sa ovim paušalnim dodeljivanjem ideoloških etiketa, mislim kad već upiremo prstom jedni u druge. Pri čemu si potpuno omašio konstrukciju koša, jer niko (ko aktivno piše) na ovom topiku nije komunista, a ni zaražen komunističkim jednoumljem (da, čak ni ja). 

Edited by DameTime
Posted
5 minutes ago, DameTime said:

A ti bi mogao da malo odručiš sa ovim paušalnim dodeljivanjem ideoloških etiketa, mislim kad već upiremo prstom jedni u druge. Pri čemu si potpuno omašio konstrukciju koša, jer niko (ko aktivno piše) na ovom topiku nije komunista, a ni zaražen komunističkim jednoumljem (da, čak ni ja). 

Pažljivim čitanjem mog posta može da se utvrdi da nikoga nisam okarakterisao kao komunistu.

Svi koji bi da određuju koje su ideologije ispravne (ona u koju oni veruju), a koje maligne (sve ostale) su zaraženi komunističkim jednoumljem, i kao što sam napisao ta metastaza je u Srbiji rasprostranjena i među desničarima jer su odrasli u takvom sistemu i samo zamenili ideološke dresove.

• Like 1