freethrow Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Kakve veze ima av sa levicom? Mislim da brkaš to sa neškolovanima, a to su najčešće desničari ako već koristimo tu zastarelu terminologiju...
DJ_Vasa Posted 20 minutes ago Posted 20 minutes ago (edited) 7 hours ago, Barkley#34 said: Tu, međutim, postoji par začkoljica. Kao prvo, ako se već teži EU, ne može se radikalno isključivati svaki stav koji se ne poklapa 100% sa mojim. Samo primera radi, ne može se nošenje propalestinskih zahteva nazvati idiotskim ako u toj istoj EU imamo npr. Španiju i Irsku koje na max drže palestinsku stranu ali to ne smeta ni njima ni ostalima da sednu i prodiskutuju to pitanje i sva ostala. U osnovi politike i same EU je traženje tačaka spajanja i postizanje makar minimalne saglasnosti. Nisu bitne zastave nego vidim tendenciju da su svi koji ne odgovaraju mom zamišljenom modelu odmah crni i ružni a ja ću uživati u svom samosažaljivom statusu neshvaćene manjine koja odapinje strelice na sve strane. Ukratko, polako sa osudama. Neka se promoviše i zastupa svoj stav ali neka se ima svest da postoji mnogo nijansi u drugim stavovima. Nije poenta u tome koga Irci ili Španci podržavaju, već u tome da u evropskoj zemlji ne možeš da nosiš zastavu Evrope, istovremeno i zastavu Evropske unije, ali se dozvoljava nošenje kojekakvih ruSSkih verzija Džizusa ili njihove krpe od zastave, pomenute palestinske i slično. Ako su već proklamovani ta minimalna saglasnost, tolerancija i tako dalje, nešto mi se čini da Azija ima primat nad Evropom. Moram priznati da nešto i ne verujem u bajke da bi ta EU baš toliko našetila studentskom pokretu zbog nežnih nacoških dušica. Ako im nisu smetale dimije, fesovi, marame za glavu i slično, iako se zna šta svaki pošteni nacoš organski ne podnosi, onda ne bi trebalo da im smeta ni plava zastavica sa zvezdicama. Čak i u prvom članu ustava, na koji se sveti plenumi stalno pozivaju, lepo piše da je Srbija zasnovana na „načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima". Edited 17 minutes ago by DJ_Vasa
Recommended Posts