Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 5 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted

Meni je neverovatno koliko su nas crveni oprali, kakav se kult vodje uklesao ovo Staljin nakon rata nije imao.

Pa kroz istoriju od Milosa do Pavla Karadjordjevica nikog narod nije iskreno voleo niti bi dozvolio da mu na grobu miljenih skuplja poene, jedino je kralj Petar uzivao istinsko poverenje, ali on ni blizu nije bio karikatura kao nepomemik...

Posted
On 11/9/2024 at 2:43 PM, Smrtokapa said:

Vi to gledate iz sopstvene perspektive.

Ta porodica najverovatnije uopšte ne shvata vezu između Vučića i rušenja nadstrešnice.

Tacno tako. Perspektiva.

I onda je ispalo da su ljudi mahom neznalice koje nista ne kapiraju niti povezuju Vucica i nastresnicu....dobro, ima toga sigurno ali ne u opravadavajucoj kolicini koliko se ucestalo ta vec izvikana ljudska naivnost, glupost i jadnost potencira. 

Bice da je najverovatnije da ta porodica apsolutno shvata sve sto kazes da ne shvata, ali opseg delovanja je toj porodici limitiran. Drugim recima - sta je trebalo da urade? Da pljuju i gadjaju nepozeljnog...?

Posted
7 minutes ago, Mama_mia said:

Tacno tako. Perspektiva.

I onda je ispalo da su ljudi mahom neznalice koje nista ne kapiraju niti povezuju Vucica i nastresnicu....dobro, ima toga sigurno ali ne u opravadavajucoj kolicini koliko se ucestalo ta vec izvikana ljudska naivnost, glupost i jadnost potencira. 

Bice da je najverovatnije da ta porodica apsolutno shvata sve sto kazes da ne shvata, ali opseg delovanja je toj porodici limitiran. Drugim recima - sta je trebalo da urade? Da pljuju i gadjaju nepozeljnog...?

Nevezano za nadstresicu, zasto bi porodica dozvolila da on dodje na groblje da skuplja poene i slika se za instagram. Ma nema teorije da to moze biti normalno.

Posted
5 minutes ago, Mama_mia said:

Čemu ova binarnost? Ne, nisu na stolu samo dve opcije, jedna da Vučić prisustvuje sahrani sa kamerama i druga da Vučić bude gađan ko u Potočarima.

Da ste Vi ne daj bože u toj situaciji, šta biste uradili? Eto Vam treće opcije možda.

No dobro, možda su ti ljudi zaista svesni da postoji Vučićeva "komandna odgovornost", ali se plaše da će ih ovaj pojesti ako pokažu i najmanji znak postojanja kičme. U tom slučaju ne bih imao mnogo toga lepog da kažem. Samo se bojim šta će biti kada konačno dobiju motku u ruke.

Posted
2 minutes ago, wrach said:

Nevezano za nadstresicu, zasto bi porodica dozvolila da on dodje na groblje da skuplja poene i slika se za instagram. Ma nema teorije da to moze biti normalno.

Nema teorije da bilo ko od nas moze da se stavi u situaciju ljudi koji sahranjuju svoja dva deteta i oca.

Uostalom, nema dozvola za prisustvo na sahranama.

• Like 3
Posted

Tesko je da vizuelizujem trenutak da uplakani sokirani nesrecni ljudi na sahrani razmisljaju o Vucicevoj odgovornosti....i o tome kako ga izbacuju kroz kapiju. Ne, nisu o tome mislili tada.

Ali zato sutra u Bg a ne neki drugi datum kako su rekli. je protest u 17h a sve u vezi odgovornosti i povezane odgovornosti.

„Neophodna je krivična odgovornost svih onih koji su učestvovali u ovom korupcionaškom projektu kao i smena politički odgovornih ljudi. Politička odgovornost se određuje na mestu gde će se sutra odigrati protest, ispred Vlade, mozak centra odgovornosti je u Beogradu i moramo da reagujemo na tu tačku“, izjavio je Grbović, gostujući na TV N1.

Kako je naveo, nastaviće se sa insistiranjem na odgovornosti – institucionalnim i vaninstitucionalnim putem.

„Alternativa u Srbiji postoji, mi se trudimo da to i dokažemo da ovaj sistem može iz korena da se promeni, i njegov glavni uzročnik Srpska napredna stranka. Ono što se trudimo da pokažemo i ponudimo je dostojna alternativa, sposobna da uspostavi pravedni društveni poredak i da upravlja zemljom na kvalitetniji način“, zaključio je Grbović, preneo je PSG.

Posted

A možda su jednostavno članovi SNS, ili simpatizeri pa je on došao na nečiji poziv. A i da nisu, na sahranu se ne zove tako da je svako slobodan da dođe, ne možete nikog oterati sa groblja a kamoli predsednika sa obezbeđenjem.

• Like 1
Posted
1 hour ago, wrach said:

Čak i da porodica nema snage da sad misli o Vučiću, neki komšija, teča, strina da ih potera.

Posted
9 hours ago, Helena said:

Čak i da porodica nema snage da sad misli o Vučiću, neki komšija, teča, strina da ih potera.

To bi, taman, bio još jedan "napad na predsednika u organizaciji stranih plaćenika". 

Posted (edited)

Dobar tekst:

Piše Ivan Mrđen: Danas je Sveti Avramije

Nisu hteli Jugoslaviju, hteli su veliku Srbiju. Nisu hteli crvenu petokraku, hteli su kokardu. Nisu hteli partizane, hteli su četnike.

Pljunuli su na slavne pretke i jedini na svetu se stide svog antifašizma. Osramotili su grobove streljanih kragujevačkih đaka. Nisu hteli socijalizam i socijalnu pravdu, dobili su robovlasnički kapitalizam i narodne kuhinje.

Nisu hteli Antu Markovića ‘ustašu’, dobili su Slobu ‘Srbina’. Odbili su pet milijardi dolara bespovratnih donacija, momentalni prijem u EU, dobili su kante sa benzinom na ulicama, lekove na pijačnim tezgama, sankcije celog sveta i dnevnu inflaciju od 20.000 posto.

Mrska im je bila ‘komunistička’ JNA, stvorili su zato Arkane, Bokane, kapetane Dragane, ‘Srpske garde’, ‘Tigrove’, ‘Škorpione’, ‘Bele orlove’ i ‘Crvene beretke’. Hteli su etnički čistu državu, dobili su ‘tomahavke’, tepih bombardovanje i Bondstil.

Ućutkivali su misleće novinare rafalima i metalnim šipkama, stvorili su Informer, Pink i Milomira Marića. Od države kojoj se divio i poštovao je ceo svet, napravili su sramotu iz koje im beže rođena deca.

Umesto ‘Nevena’, ‘Vage za tačno merenje’, ‘Muzičkog tobogana’ i ‘Hita meseca’, sad imaju ‘Zadrugu’, ‘Parove’, ‘Elitu’, ‘Zvezde Granda’ i ‘Ćirilicu’.

Dinamo, Hajduk, Sarajevo, Želju i Velež zamenili su Surdulicom, Javorom, Čukaričkim i Voždovcem.

Nisu hteli narodnu miliciju, stvorili su režimske batinaše u uniformama, zaštitnike kriminalaca i čuvare plantaža marihuane. Hteli su Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica, dobili su Brnjak-Jarinje-Merdare.

Nisu im valjali EI Niš, IMT, Opel Kikinda, PKB, sad imaju Ling-Long, Rio Tinto, Hesteel i Zi Đin.

Umesto tehnologija 21. veka, deca im uče veronauku. Umesto stranih jezika recituju očenaš. Umesto dečjih pesmica oni pevaju o popovima i Svetom Savi.

Etiopija, Gana i Sudan lansiraju satelite, oni grade crkve, krstače i jarbole. Hoće ‘srpski svet’, a nemaju pijaću vodu. Hoće Crnu Goru, a nemaju struju. Smejali su se Rumunima kad su se otimali za ‘vegetu’, farmerice i najlonke, a sada se tuku za piliće u ‘Lidlu’.

Edited by Div
  • Like 5
  • Thanks 1
Posted
10 hours ago, Div said:

To bi, taman, bio još jedan "napad na predsednika u organizaciji stranih plaćenika". 

Apsolutno je nevažno kako bi to predstavio jedan Dragan J. Vučićević i Željko Mitrović.

Posted

Ako su Slovenci zaista odbili predlog da Goran Vesic bude ambasador Srbije u Sloveniji, ja evo ne mogu dublji naklon ka Slovencima. Znaci apsolutni carevi od ljudi.

• Like 14
Posted
46 minutes ago, JPM said:

Ako su Slovenci zaista odbili predlog da Goran Vesic bude ambasador Srbije u Sloveniji, ja evo ne mogu dublji naklon ka Slovencima. Znaci apsolutni carevi od ljudi.

Ako se ne varam, odbili su predhodno ono bivšeg direktora pošte, Đorđevića. Takođe, za poštovanje.

• Like 4
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Mene generalno nervira taj crno-beli pogled na svet i brutalna dihotomija. Da li ima nešto između ovog sad turboprimitivizma, ultranacionalizma i protokapitalizma sa jedne strane i dokazano usranog komunizma sa druge strane?

2025. godina pred vratima a mi i dalje razglabamo o socijalizmu, drugu Titu, moćnoj Jugoslaviji, spavanju na klupi u parku i sličnim budalaštinama. Patimo za sistemom koji je još pre 35 godina bio mrtav. Pitam se samo dokle više ?

Posted
2 minutes ago, MarkoKep said:

2025. godina pred vratima a mi i dalje razglabamo o socijalizmu, drugu Titu, moćnoj Jugoslaviji, spavanju na klupi u parku i sličnim budalaštinama. Patimo za sistemom koji je još pre 35 godina bio mrtav. Pitam se samo dokle više ?

Sve dok ne iskoračimo korak napred, a ne kao do sada......samo rikverc.

• Like 4
Posted

Interesantne izjave danas posle fijaska od protesta juce. Prvo Djilas: BIA razbija opoziciju. Odgovara Danijela Nestorovic: Djilas razbija opoziciju i njegovim izjavama se raduje samo Vucic.

Posted
10 minutes ago, McLeod said:

Interesantne izjave danas posle fijaska od protesta juce. Prvo Djilas: BIA razbija opoziciju. Odgovara Danijela Nestorovic: Djilas razbija opoziciju i njegovim izjavama se raduje samo Vucic.

Ne znam kako da pridjem u glavi ovakvoj situaciji.

Protesti su normalna ljudska reakcija na uzas koji se desio. Iako je svaki protes sa zahtevima za smenom i odgovornoscu medju izvrsnom vlasti u svojoj biti politicki, ovo nije politicki motivisan protest. Da, zahteva se odgovornost, zahtevaju se "glave"odgovornih politicara ali iz jednog potpuno normalnog, gradjanskog revolta.

I zato mi je enormno odvratno, organski gadno, kada politicari opozicije pokusavaju da te proteste na neki nacin prisvaoje i anektiraju svojoj borbi za vlast.

Posted
45 minutes ago, JPM said:

Ne znam kako da pridjem u glavi ovakvoj situaciji.

Protesti su normalna ljudska reakcija na uzas koji se desio. Iako je svaki protes sa zahtevima za smenom i odgovornoscu medju izvrsnom vlasti u svojoj biti politicki, ovo nije politicki motivisan protest. Da, zahteva se odgovornost, zahtevaju se "glave"odgovornih politicara ali iz jednog potpuno normalnog, gradjanskog revolta.

I zato mi je enormno odvratno, organski gadno, kada politicari opozicije pokusavaju da te proteste na neki nacin prisvaoje i anektiraju svojoj borbi za vlast.

Šta onda opozicija treba da uradi da ne bude gadna ? Ako se priključe protestima, onda je protest politički i skupljaju se poeni na tuđoj nesreći. Ako se ne priključe, onda su Vučićevi trojanci. Ako niko ne preuzme da vodi proteste, napadaće ih zašto se niko ne istakne kao vođa i definiše zahteve protesta. Ako se neko istakne kao vođa, opet će protest biti politički.

Prosto ne vidim koji je način da se ujedini kritična masa koja će izgurati neke promene do kraja. S druge strane postoji masa koja će podržavati Vučića bez obzira na sve.

• Like 6
Posted

Kopiran tvit odozgo:

Neće mnogo ljudi videti ovu objavu ali ne mari, pišem je više zbog sebe. Mnogi bi da prećute utiske sa večerašnjeg skupa, ja ne bih. Krenuo sam sâm samcijat iz Novog Sada (jer svi imaju preča posla), parkirao kod SC i stigao na protest mokar do kože. 3 stvari i to je to:
1. Beograd sija (da ne bude zabune, slična priča je i van BG). Zida se, t. centri puni, restorani i kafići isto, automobila more. Lova - preliva. Poreklo - nebitno. Dakle, mnogi "žive" dobro, zadovoljni su, kakve bune, kakvi bakrači. Mrtvih može biti i više, to mu dođe neugodnost

2. Nikome nije u interesu da sada dođe do krupnijih promena ovde. Pre svega biznisu i svetskim političkim centrima. Sa ovima imaju sve, promena bi samo odložila projekte koji su u toku. Što je nedopustivo. To je verovatno rečeno i opoziciji. Mrtvi - samo neugodnost

3. Utučen i zamišljen nad svojim životom, nakon svega, dok sam vozio nazad ka NS, shvatio sam najveću istinu: Nije ovakav narod proizvod Vučića, nego je Vučić proizvod ovakvog naroda. Što nas koji ne delimo njihove stavove čini taocima. Ja to neću biti. Ostajte mi živi i zdravi.

Ne slazem se sa dobrim delom ovoga, ali je treca tacka istina i ono sto recimo ja pisem vec 10 godina.

E tek kad to svi shvate mi cemo da se pomerimo sa mrtve tacke i resimo problem, i to trajno, jer vise necemo birati Milosevice, Kostunice i Vucice.