Milutinov Tata Posted Sunday at 12:43 PM Posted Sunday at 12:43 PM https://n1info.rs/vesti/u-zarkovu-automobilom-udaren-muskarac-tokom-16-minuta-tisine/ Quote “Bio sam na pešačkom ostrvu tokom 16 minuta tišine za žrtve u Novom Sadu. Vozač automobila koji me je udario bio je vidno nervozan od prvog minuta. On i saputnica su izašali iz vozila i negodovali zbog blokade. Potom je odlučio da zaobiđe sve svojim vozilom i to je učinio ispred policajaca, a preko pešačkog ostrva na kojem sam stajao i udario me je. Odbacio me je metar ili dva. Onda su policajci reagovali i zaustavili ga, došla je i saobraćajna”, priča nam muškarac 3
djura.net Posted Sunday at 12:48 PM Posted Sunday at 12:48 PM 1 hour ago, Red said: Ti konstantno nešto mračiš i kritikuješ, a nikakav konstruktivan predlog nisi dao. Posle protesta 15. marta si kukao kako je "sve propalo" i kako se "ništa nije desilo", a sam nisi znao nikome da odgovoriš šta je to po tebi trebalo da se desi na prorestu na kom nisi ni bio, pa si u danima kasnije, kada je već bilo dosta akcija, pisao kako se, po tebi, "sve osipa", sad ti ni ova akcija ne valja... Slobodno uzmi nešto organizuj ili makar daj neki svoj predlog...pored ovog ciničnog za vožnju do Moskve. Pises stvari koje apsolutno nisu tacne i na ruzan nacin ucitavas/tumacis sta sam hteo da kazem. Da mislim da si iole dobronameran, reko bih ti da opet procitas i pokusas da razumes. Ovako mogu samo (cinicno) da ti aplaudiram na "postignucima" u komentarisanju tudjih postova na vox92 topicu. 1 hour ago, DJ_Vasa said: Juče sam već napisao da im je ideja dobra jer će ih videti bar deo evropske javnosti. Možda jeste mali korak, ali nije ni za bacanje. Mislim da nas je do sada vec video solidan deo evropske javnosti, makar svako onaj ko je iole zainteresovan. Lupanje na ta vrata, pogotovo na taj nacin nece doneti nikakav breakthrough, pogotovo sto smo se slozili da je Evropski sud za ljudska prava potpuno drugi par rukava od EU i evropske javnosti. 1
Nikola Posted Sunday at 12:51 PM Posted Sunday at 12:51 PM Decenijska trovačina pinka,hepija, informera ... pokazuje rezultate. I tačno pogadjaju ove labilne na granici. A nesrećnica nesvesna lobotomije koju su joj izvršili. Moraju odgovarati za ovo beznadje. 12
Red Posted Sunday at 12:55 PM Posted Sunday at 12:55 PM (edited) 12 minutes ago, djura.net said: Pises stvari koje apsolutno nisu tacne i na ruzan nacin ucitavas/tumacis sta sam hteo da kazem. Da mislim da si iole dobronameran, reko bih ti da opet procitas i pokusas da razumes. Ovako mogu samo (cinicno) da ti aplaudiram na "postignucima" u komentarisanju tudjih postova na vox92 topicu. Mislim da nas je do sada vec video solidan deo evropske javnosti, makar svako onaj ko je iole zainteresovan. Lupanje na ta vrata, pogotovo na taj nacin nece doneti nikakav breakthrough, pogotovo sto smo se slozili da je Evropski sud za ljudska prava potpuno drugi par rukava od EU i evropske javnosti. Ja samo komentarišem ono što pišeš ovde već dve nedelje, to vide svi koji čitaju temu. Uostalom, nisam ja jedini koji je to primetio. Nego, šta ti tako dobronameran predlažeš? Edited Sunday at 01:02 PM by Red
DJ_Vasa Posted Sunday at 12:59 PM Posted Sunday at 12:59 PM 4 minutes ago, djura.net said: Mislim da nas je do sada vec video solidan deo evropske javnosti, makar svako onaj ko je iole zainteresovan. Lupanje na ta vrata, pogotovo na taj nacin nece doneti nikakav breakthrough, pogotovo sto smo se slozili da je Evropski sud za ljudska prava potpuno drugi par rukava od EU i evropske javnosti. Ima malo iznad i da će ih primiti poslanici Evropskog parlamenta, plus se do trenutka kada stignu može još podosta uraditi. Naravno, ako misliš da od toga nema 'leba, slobodno im se javi i objasni. Što se mene tiče, sa zadovoljstvom ću studentima priložiti neki dinar. 3
Clash Posted Sunday at 01:07 PM Posted Sunday at 01:07 PM Cekale su se smernice pa sad ide na slobodnomislecim glasilima: Nije tesko povredjena poznata kriminalka iz Nisa. Napala je psihicki nestabilna BAKA i nema veze sa politikom. Solakovi mediji spinuju i izazivaju paniku. 1
djura.net Posted Sunday at 01:08 PM Posted Sunday at 01:08 PM Just now, DJ_Vasa said: Naravno, ako misliš da od toga nema 'leba, slobodno im se javi i objasni. Što se mene tiče, sa zadovoljstvom ću studentima priložiti neki dinar. Da je ovakva akcija bila uradjena pre dva meseca, naravno da bih je podrzao puna srca, ovako mi se cini potpuno deplasirano i u vreme kad za to nije vreme. Dok nas seku nozevima, polivaju kiselinon i gaze automobilima, rekreativno bicikliranje do Strazbura mi izgleda kao okretanje glave u pogresnom smeru. Ako treba da stavim u disclaimer 'daj, Boze, da gresim, eto i to sam rekao.
Don Dusko Posted Sunday at 01:11 PM Posted Sunday at 01:11 PM 4 minutes ago, Clash said: Cekale su se smernice pa sad ide na slobodnomislecim glasilima: Nije tesko povredjena poznata kriminalka iz Nisa. Napala je psihicki nestabilna BAKA i nema veze sa politikom. Solakovi mediji spinuju i izazivaju paniku.
Volter Posted Sunday at 01:16 PM Posted Sunday at 01:16 PM Ma bre nemam šta da zamerim studentima. Pogotovo ne ovu akciju vezanu za Strazbur. Bilo bi licemerno sa moje strane da omalovažavam bilo kakvu akciju studenata. Dok su mnogi od nas bili zabrinuti šta ćemo uraditi protiv Reala, hoćemo li obezbediti plej-of, kuku nama ako ga ne obezbedimo, to je od velikog značaja za našu budućnost, pravili računice iz fotelje, mnogi od njih su bili po kiši na mostu, ulicama. Inače, toliko je akcija tokom dana, ne samo studenata, da ne mogu sve i da ispratim. 13
DJ_Vasa Posted Sunday at 01:22 PM Posted Sunday at 01:22 PM 8 minutes ago, djura.net said: Da je ovakva akcija bila uradjena pre dva meseca, naravno da bih je podrzao puna srca, ovako mi se cini potpuno deplasirano i u vreme kad za to nije vreme. Dok nas seku nozevima, polivaju kiselinon i gaze automobilima, rekreativno bicikliranje do Strazbura mi izgleda kao okretanje glave u pogresnom smeru. Ako treba da stavim u disclaimer 'daj, Boze, da gresim, eto i to sam rekao. Ovo je samo jedna akcija koju izvodi jedan tim, a u međuvremenu će ih biti još. Mislim da je i vreme sasvim dobro, imajući u vidu da postoji nešto veća volja poslanika EP da obrate pažnju. Studenti rade koliko mogu i kako umeju, a sada je vreme da se probude i ostali segmenti društva. A tu mi ništa ne možemo, osim da se pridružimo ili da sami povedemo. Za ovo drugo javno priznajem da nisam sposoban, pa mogu samo da se pridružim protestima. 12
Nikola Posted Sunday at 01:26 PM Posted Sunday at 01:26 PM Studentima puna podrška za akciju. Pametno odradjeno, kad može žvala mogu i oni kod evropljana. I to bajsevima, što će sve oduševiti. 17
mrd Posted Sunday at 01:30 PM Posted Sunday at 01:30 PM Ova fekalija samo pranjem može da ode. Biciklima gde god treba, to je pranje. Pumpaj! 3
Maharaja Posted Sunday at 01:35 PM Posted Sunday at 01:35 PM 3 hours ago, djura.net said: Mozda ovi sto bi da pedalaju do Strazbura da idu do Moskve na celu sa Sarovicem. Da se deca ne uvrede, ali mi se cini da gube fokus. Od 15.3. mi se cini da sve vise idemo u pravcu 'ispumpavanja' i da nas neka inercija jos gura, zahvaljujuci svom onom visemesecnom pumpanju. Kakav sad Strazbur i EU? Jesmo se dogovorili da maknemo EU zastave sa protesta? Ili je to bilo u proslom zivotu? Pretpostavljam da je ovaj komentar kao frustracija zato što su EU zastave bile zabranjene na protestu (kao i ukrajinske, recimo), ali se zato zastave terorističke tvorevine Rusije vijore bez ikakvih problema. U isto vreme, Zaharova i FSB ekipa stoje čvrstvo uz vlast, i da mogu branili bi režim snajperima. Jedina kakva takva podrška protestima je došla od EUposlanika. Ali šta da se radi. Kad je doteralo do kraja, mora da se žmuri na četničke zastave, genocidaške i terorističke zastave i sličan faš folklor, sa nadom da će se to uspeti iskontrolisati kada ovaj kartel padne sa vlasti. 1
Kooineeperk Posted Sunday at 01:36 PM Posted Sunday at 01:36 PM 26 minutes ago, djura.net said: Da je ovakva akcija bila uradjena pre dva meseca, naravno da bih je podrzao puna srca, ovako mi se cini potpuno deplasirano i u vreme kad za to nije vreme. Dok nas seku nozevima, polivaju kiselinon i gaze automobilima, rekreativno bicikliranje do Strazbura mi izgleda kao okretanje glave u pogresnom smeru. Ako treba da stavim u disclaimer 'daj, Boze, da gresim, eto i to sam rekao. Pa dobro bre nece svi koji protestujemo da bicikliramo i zapostavimo proteste u Srbiji. Ovo je dobra akcija da se skrene medjunarodna paznja. Bez toga se ovo ne moze dobiti. Mozemo se samo pobiti. 2
Clash Posted Sunday at 01:37 PM Posted Sunday at 01:37 PM Neka politicka artikilacija mora biti ako hocemo neki rezultat. Studenti lepo kazu da nije na njima da oni sami odredjuju buducnost drzave. Zato i pokusavaju da zborovima, strajkovima, razgovorima sa sindikatima, prolascima kroz sela animiraju stanovnike Srbije. Ne verujem da i oni misle da se moze upravljati zborovima i plenumima i bukvalno nam govore imamo momentum dajte ljudi uradite i vi nesto. 14
DJ_Vasa Posted Sunday at 01:37 PM Posted Sunday at 01:37 PM 1 minute ago, Maharaja said: Pretpostavljam da je ovaj komentar kao frustracija zato što su EU zastave bile zabranjene na protestu (kao i ukrajinske, recimo), ali se zato zastave terorističke tvorevine Rusije vijore bez ikakvih problema. U isto vreme, Zaharova i FSB ekipa stoje čvrstvo uz vlast, i da mogu branili bi režim snajperima. Jedina kakva takva podrška protestima je došla od EUposlanika. Ali šta da se radi. Kad je doteralo do kraja, mora da se žmuri na četničke zastave, genocidaške i terorističke zastave i sličan faš folklor, sa nadom da će se to uspeti iskontrolisati kada ovaj kartel padne sa vlasti. Bila je na delu transparenta koji sam video 15. marta. To sam ovde i spomenuo, premda ne sporim da je bilo i ruSSkih. Doduše, sad kad je spomenut FSB u kontekstu zvučnog topa, verujem da će se njihov broj smanjiti. Još ako kažu kako je FSB 'otkrio' da nije bilo zvučnog topa, to će biti kao kec na jedanaest. 1
Maharaja Posted Sunday at 01:42 PM Posted Sunday at 01:42 PM Kartel se sveti gde može, i tek će da nam se sveti https://sportklub.n1info.rs/fudbal/fudbal-ostalo/fk-fruskogorac-kazne-za-cucanje-zvucni-top-utakmica-sa-napredak-suljam/ Quote Zbog toga što su na utakmici 14. kola Međuopštinske lige Srem (grupa „Zapad“) čučnuli na 60 sekundi, izražavajući protest zbog toga što su i sami napadnuti dan ranije na ulicama prestonice, kapiten Fruškogorca Ilija Ćorić udaljen je šest meseci iz fudbala, prvotimac Dušan Grabić tri meseca, a Krsta Krbanjević kažnjen suspenzijom sa četiri prvenstvene i Kup utakmice. 2 3
Volter Posted Sunday at 01:46 PM Posted Sunday at 01:46 PM 3 minutes ago, Clash said: prolascima kroz sela animiraju stanovnike Srbije. Juče su studenti iz Aranđelovca imali akciju buđenje lokalnog stanovništva. Obišli su sela i razgovarali sa ljudima. Dakle, kao što sam i napisao, svakog dana je neka akcija, svakog dana imamo osnivanje nekog zbora, svakog dana vidimo kako se ljudi organizuju zbog štandova SNS-a, oteraju ih, svakog dana je neki protest...ne može se sve ispratiti. 7
Red Posted Sunday at 01:53 PM Posted Sunday at 01:53 PM 5 minutes ago, Maharaja said: Kartel se sveti gde može, i tek će da nam se sveti https://sportklub.n1info.rs/fudbal/fudbal-ostalo/fk-fruskogorac-kazne-za-cucanje-zvucni-top-utakmica-sa-napredak-suljam/ Ovo je samo mali pokazatelj kako će se hulja svetiti, ako mu se ukaže prilika i ako ljudi odustanu i ovo propadne, ne daj Bože. Zato mi je bezveze odluka dobrog dela prosvetara da se vrate u rad. Naravno, da im ne treba zameriti, jer podnose najveću žrtvu, ali mi odluka nema smisla. Šta sad? Mesecima si u blokadi i onda rešiš da to okončaš odjednom, i šta si onda radio sve ovo vreme? Opet kažem, nije za osudu, ali je pogrešan potez po meni.
srlepajce Posted Sunday at 02:04 PM Posted Sunday at 02:04 PM 11 minutes ago, Урош19 said: Cela epizoda im je bila sjajna Kao i sve ovih dana sa jajima Super je komentar gde kazu da je jasno ko stoji iza snabdevanja jajima Čvarkov i baba mu 😂 2 5
Don Dusko Posted Sunday at 02:08 PM Posted Sunday at 02:08 PM 3 minutes ago, srlepajce said: Cela epizoda im je bila sjajna Kao i sve ovih dana sa jajima Super je komentar gde kazu da je jasno ko stoji iza snabdevanja jajima Čvarkov i baba mu 😂 @Čvarkov da potvrdi. 1 2 1
woolgatherer Posted Sunday at 02:35 PM Posted Sunday at 02:35 PM (edited) 1 hour ago, djura.net said: Da je ovakva akcija bila uradjena pre dva meseca, naravno da bih je podrzao puna srca, ovako mi se cini potpuno deplasirano i u vreme kad za to nije vreme. jasno, najbolje vreme za pedaliranje 1500km do strazbura je januar i temp +1C Edited Sunday at 02:35 PM by woolgatherer 6
Smrtokapa Posted Sunday at 02:48 PM Posted Sunday at 02:48 PM Dođoh sad sa "opštinskog" zbora pa da prenesem utiske. Dosta dečjih bolesti tu ima, što je i očekivano, organizovan je zbor koji treba da predstavlja sve građane sa opštine koja ima skoro 200000 ljudi, (bilo nas je oko 200 zboraša u piku) u potpuno isto vreme se održavaju zborovi za pojedina naselja u opštini i tako... S jedne strane ambiciozni predlozi (oćemo da smišljamo promenu izbornog sistema za odbornike), s druge strane gubljenje u širini i u detaljima (ne radi taj i taj semafor), sve je trajalo preko tri sata, masa se osula, ljudi viču iako je rečeno da se koriste signali, ne znaju za šta se tačno glasa, javljaju se naknadno da raspravljaju o tački koja je upravo izglasana i zaključena... Najkonkretniji predlog je bio da se dojavi svima čim sektaši postave štand pa da idemo momentalno da ih jurimo po ulicama. Ima zboraška telegram grupa, obaveštenje sa qr kodom za ulazak je bilo nalepljeno na drvo, na kraju zbora došla policija u civilu da skenira i učlani se. Elem kome trebaju argumenti protiv direktne demokratije samo treba da dođe, ali ok, da vidimo u hodu na koji način će ovo da se uobliči Dobra stvar je to što su i studenti koji su bili tu i pomagali oko organizacije bili u fazonu sve je okej, i nama je trebalo više meseci da plenumi počnu da šljakaju. Prijavio sam se da budem moderator na sledećem zboru jer sam mazohista. 21 2 1 1
Recommended Posts