Studentski i građanski protesti i blokade 24/25 - Page 432 - Politika - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
55 minutes ago, Volter said:

Mislim da se idioti iz Informera raduju, dobijaju na važnosti. Govnar se oglasio i poručio da ako oni gađaju jajima, da će neko i njih gađati, da ako biju, da će i njih neko da bije. Treba se paziti provokacija, ne sumjam da će angažovati grupu ljudi koji će biti tu navodno da brane Informer.

Verujem da su studenti smislili nešto mnogo efektnije i da sada samo pecaju soma na bućku. Jednom su ga upecali kada je objavio da će blokirati rafineriju u Pančevu, pa je policija tamo otišla i nije nikoga zatekla. Gotovo sam siguran da neće biti običan skup ispred zgrade iz koje može da ih gađa jajima, već nešto mnogo zanimljivije. Ne mogu da zamislim šta je u pitanju, ali čini mi se da će od njega napraviti majmuna.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1
Posted

Znam da nismo veliki fanovi kreni-stani Savoa, ali ovo nije loše :classic_smile:

Prošle nedelje, odmah nakon što smo pokrenuli peticiju, poslali smo zvanična pisma o namerama predstavnicima Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i OEBS-a, u kojima smo ih obavestili o zahtevu za sprovođenje nezavisne istrage povodom upotrebe zvučnog topa na mirne demonstrante 15. marta u Beogradu, kao i o peticiji koju je potpisalo pola miliona ljudi.

Ove nedelje poslali smo još jedno zvanično pismo Visokom komesaru UN za ljudska prava Folkeru Turku (Volker Türk), u kojem smo zatražili da se UN zvanično oglase.

Iako na pokretanje istrage utiču politički trenutak i pritisak javnosti, ključna stvar je obrazloženje zahteva i dostavljeni dokazi.

Veliki broj dokaza je već pripremljen, ali je izuzetno važno da, pored postojećih dokaza, omogućimo ekspertskom timu da ima što više materijala koji će sortirati i predati uz zvaničnu prijavu. Ukoliko ste lično bili izloženi dejstvu zvučnog topa, molimo vas da popunite formular – ili da ga prosledite nekome ko je bio izložen – kako bi popunio formular u naredna dva dana!

Znamo da su i mnoge druge organizacije prikupljale svedočenja, te smo im uputili zahtev za saradnju. Ipak, veoma je važno da zvaničan zahtev bude potkrepljen što većim brojem dokaza.

Napominjemo da je za samo jedan dan peticiju potpisalo pola miliona ljudi (sada skoro 600.000 potpisnika), što ovu peticiju čini najbrojnijom u našoj istoriji. Time smo zainteresovali i svetsku javnost – o ovoj temi su pisali The Guardian, CNN, Associated Press, Deutsche Welle i drugi.

Naredne nedelje, konačnu dokumentaciju, koju priprema ekspertski tim Kreni-Promeni, zvanično ćemo dostaviti nadležnim organima Ujedinjenih nacija.

Link ka formularu

• Like 2
Posted

Mi definitivno živimo u simulaciji - nenadležna institucija otišla u Brisel da mlati o liku sa Twittera i štandu na Kalenić pijaci.

Ursula u fazonu vozdis, a litijum? 

Svaka čast Štimetu kako svuda stigne, skoro pa kao transparent Mašinci protiv mašinerije ❤️

• Like 7
  • Love 2
Posted

Koji je Zvala kralj, rekli mu na sastanku da vidi za korupciju, izbore i slobodu medija a on odmah posle sastanka u lajvu napusava RTS i N1.

• Ha-ha 2
Posted

Dnevna doza vesti iz prosvete, jer zašto da samo meni presedne doručak.

Kako sam shvatila, deca u školi su sinoć posumnjala da ima nekog i pozvala roditelje, koji su odmah došli. Potom je iz gimnazije izašlo 20ak nepoznatih muškaraca.

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
5 minutes ago, Čvarkov said:

Valjda će u jednom trenutku i pacovi iz rts-a izaći iz rupa i naći delić davno izgubljenog dostojanstva, ako su ga uopšte nekad i imali.

Koliko se sećam, dali su neki ultimatum, valjda za smenu direktora. Rok za ispunjenje zahteva je prošao, a oni ni da pisnu. Verovatno su se zadžali u onom podrumu kroz koji su ulazili.

• Like 1
Posted

VIDEO Odbornik i potpredsednik Gradskog odbora SNS Zaječar fizički napao demonstrante u protestnoj vožnji

https://n1info.rs/vesti/video-odbornik-i-potpredsednik-gradskog-odbora-sns-zajecar-fizicki-napao-demonstrante-u-protestnoj-voznji/

Dakle, prolazili su pored njegove kuće i izašao je da im blokira put. Sad treba da se organizuju ali ne kolima, nego pešaka da prođu i daju do znanja idiotima da to nije njihov put. 

Posted

Alooo, gde su nam ajtijevci pumpadžije??? @Malkolm Brogdon

Jedan mladi gospodin je pokrenuo akciju putem LinkedIna:  AKCIJA: Opremimo laptopovima studente pumpadzije!!!

On je već poklonio MacBook Pro jednom studentu ETF-a, pa ako vi možete ili znate nekog ko bi mogao da pokloni laptop - javite se. On je postavio kao "uslove" da je student/kinja aktivni učesnik/ca na blokadama i sl. 

• Like 4
Posted
1 hour ago, Clash said:

Koji je Zvala kralj, rekli mu na sastanku da vidi za korupciju, izbore i slobodu medija a on odmah posle sastanka u lajvu napusava RTS i N1.

Neumorni žvala

Posted
1 hour ago, Nikola said:

Kad je ovo izjavio nisam to nigde video

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Očigledno da su fake news.

1 hour ago, Čvarkov said:

Fejk. 

Ta stranica objavljuje satirične izmišljene izjave poznatih ličnosti. Pratim ih već neko vreme i par puta sam se zagrcnuo od smeha :lol_2:

• Like 5
Posted
2 hours ago, Clash said:

Bolesnik mobiliše svoje biračko telo da se, ako i gleda RTS, prebaci isključivo na tri jahača apokalipse, Svinjformer, Pink i Hepi, a, pritom, još pojača pritisak na RTS, nije dovoljno servilan za njegove standarde.

• Like 1
Posted

Ovo ulazi u završnicu.

Pink počinje vesti sa navodnom blokadom ulice Kralja Milana i Brankovog mosta, a nigde nema žive duše, mislim, ali aha, evo blokiraju stvarno, my bad.

Pre toga ide onaj spot koji sam pominjala gde se prozivaju studenti i prosvetari kao nasilnici, insistira se na reči blokade ti.

Evo se neki upljuvao u studiju.

I ovde nisu problem krezubi ćaci matorci, penzioneri, problem su visoko obrazovani ljudi.

Sudija Petrov ne želi da komentariše da li je Vučić izašao iz okvira nadležnosti "jer jednog dana može doći do njega kao sudije vrhovnog suda", ali nema problem kad neko (dekan medicinskog fakulteta u Nišu) želi da procesuira prosvetne radnike jer država propada.

Dekan pak, nema problem sa korupcijom koja je direktno ubila 16 ljudi, gde je bilo ubijene dece.

Kao da živimo u Švedskoj, a ne u državi gde direktor PIO fonda nosi fantomski, a od škole ima (možda) srednju.

Idu dani, stiže april.

Mora biti gotov.

• Pumpaj! 8