handys Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 35 minutes ago, McLeod said: Ja moram jos nesto da napisem... napali smo svi (s pravom) glupost PSGovaca i onih drugih odmetnutih studentskih organizacija i to je moglo uticati na protest, ali srecom nije. Oni su pred protest uhapseni i sada su u jednomesecnom pritvoru. Ne smemo ih zaboraviti, to sto su pogresili i to sto su snimljeni, pa cak i ako je neko od njih ubaceni element (Mila Pajic na primer nije uhapsena), to ne znaci da treba da budu zaboravljeni. Pa da se podsetimo: https://www.facebook.com/jovovic.psg/posts/pfbid04s5kFiwCQoDm6ELm1nePpsmJLZd6PtTngoE5wR7AVworsvV1pjwDhCbrrMbJyTgCl Moguće je da nije uhapšena jer bi to učinilo temu i studentskom, ne samo političkom. Možda su time hteli da smanje odjek, jer ako bi studenti pozvali da se protestuje zbog članova političke stranke, bili bi obeleženi kao saradnici i politikanti (eto, jesmo rekli da...). A kad bi pozvali zbog Mile, to bi imalo 'čistiji' prefiks.
Clash Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Nisu ovo policajci zaduzeni za otimanje telefona ovi su iz uprave za cuvanje traktora, nemaju nadleznosti za desavanja izvan perimetra 74 cm od traktora. 6
Helena Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 3 hours ago, Helena said: Nikako da uhvatim vremena -oko 9 mi je bila policija i pitala da li se neko javljao sa simptomima koji se vezuju za zvučni top. Nije niko, a ako se neko bude javio, da mi bavimo njima. I to je protiv zakona. Apdejt, sad sam stigla sam kući. Zvale smo doktorka i ja pravnu službu sa upitom o povredi medicinske tajne. Rekla je da malo sačekamo.Za nekih desetak minuta je zvao direktor sav zajapuren, ali je stigao zvanični mejl da se sme samo saopštiti broj takvih pacijenata, a nakon nekoliko minuta nov, gde je zabranjeno lekarima da daju bilo kakve podatke ikome, sem direktoru. Policajac koji je uzimao podatke od mene je rekao da je bio ispred ćacilenda ceo dan i dobar deo noći, da je sve bilo ok. Kaže da nije bilo zvučnog topa. Pitala sam (Ja, Šarović ) što onda skupljaju te podatke. Rekao je da su dobili naređenje. Takođe smatra da je bilo dirigovano "sa strane".Opet sam ga pitala, pošto već ima staža oko 20 god. jel stvarno misli da je moguće organizovati tako savršeno toliki broj ljudi i šta neregistrovani traktori rade tamo gore? Dobila sam samo tup pogled 10 1
McLeod Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 14 minutes ago, duško matić said: Mila Pajić sigurno nije ubačeni element, mnogi ljudi koje cenim je lično poznaju i ruku bi dali za nju. Ne mislim ni ja da jeste, to je manje bitno sad, da ponovim, cak i da jesu i svi oni (mada je to nezamislivo), ne protestovati ispred suda/stanice i ne boriti se za njih je lose, vec danas je trebalo da se organizuju ljudi, ako ne danas, sutra MORA.
Son_of_a_gun Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 7 minutes ago, handys said: Moguće je da nije uhapšena jer bi to učinilo temu i studentskom, ne samo političkom. Možda su time hteli da smanje odjek, jer ako bi studenti pozvali da se protestuje zbog članova političke stranke, bili bi obeleženi kao saradnici i politikanti (eto, jesmo rekli da...). A kad bi pozvali zbog Mile, to bi imalo 'čistiji' prefiks. Nije uhapšena jer je sasvim slučajno tad bila u Hrvatskoj. Da ne pitate, naravno da su tabloidi jedva dočekali što je u pitanju baš Hrvatska od svih zemalja. 3
Helena Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago I eno ga onaj opet sutra na Pinku, opet će da drlji nove detalje o obojenoj revoluciji. 1
JPM Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 4 minutes ago, NMX said: Ja u prvi mah pomislio što gađaju Vladu Kuzmanovića? 1 12
sasha arsenal Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago https://www.facebook.com/share/p/1Ff99gmbgX/ Pumpaj! https://www.facebook.com/share/v/1BCsYoACCA/ Ove akcije su odlična ideja.Svi koji su pokušavali da osujete proteste neka ispaštaju.Evo u Čačku ima akcija prepoznavanja građana koji su bili u ćacilendu od strane opozicije. 7
Kooineeperk Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 16 minutes ago, Clash said: Nisu ovo policajci zaduzeni za otimanje telefona ovi su iz uprave za cuvanje traktora, nemaju nadleznosti za desavanja izvan perimetra 74 cm od traktora. Nastavak 1
Drug Crni Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, Eddard said: Verzija na nemačkom, ako neko hoće da se pridruži: Hvala bratac za ovo..na ispitu me upravo čeka pisanje jednog pisma na nemačkom. Edukativno je ovo. Kad sam ovde.da pohvalim @McLeodza onaj post u kojem je rekonstruisao događaje koji su doveli do prekida protesta iz minuta u minut. Dugo nisi bio u takvoj formi. Nešto kao kad se,već otpisani Federer, na opšte iznenađenje, 2017.vratio u najboljem izdanju i osvojio A.Open, IW, Miami, Halle i Wimby. Agresivan, sa ispeglanim bh i servisom kojeg je bilo nemoguće "pročitati" 3 1
Tom Bombadil Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 8 minutes ago, sasha arsenal said: https://www.facebook.com/share/p/1Ff99gmbgX/ Pumpaj! https://www.facebook.com/share/v/1BCsYoACCA/ Ove akcije su odlična ideja.Svi koji su pokušavali da osujete proteste neka ispaštaju.Evo u Čačku ima akcija prepoznavanja građana koji su bili u ćacilendu od strane opozicije. Kao nekada ona manija sa lovom pokemona. Sada- pronađi Ćacimone u svom gradu 😄 neki poeni isto da se uvedu 1 5
McLeod Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Pisem sad na engleskom (tj. posle posla cu) po nekim discordovima, forumima i private ljudima koji bi mogli to da prenesu dalje. Videce to neki liberas iz silikonske doline, novinar iz Poljske, privrednik iz Nemacke, pro gameri iz Evrope, a i van toga mnogo ljudi za koje ne znam ko su, ali videce se, ako bar neko to prosiri na pravu adresu, ja sam svoje odradio. 11 1
djura.net Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 18 minutes ago, NMX said: Uhapseni su ljudi koji su ga gadjali jajima. Petoro njih
Helena Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 17 minutes ago, sasha arsenal said: https://www.facebook.com/share/p/1Ff99gmbgX/ Pumpaj! https://www.facebook.com/share/v/1BCsYoACCA/ Ove akcije su odlična ideja.Svi koji su pokušavali da osujete proteste neka ispaštaju.Evo u Čačku ima akcija prepoznavanja građana koji su bili u ćacilendu od strane opozicije. Obrenovac, ne znam koji deo. Ovi bebi step koraci su zapravo ogromni. Hvala studenti ❤️ https://med.bg.ac.rs/?p=36240 САОПШТЕЊЕ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА На скупу запослених Медицинског факултета Универзитета у Београду, одржаном 12.3.2025. године, изгласан је штрајк који почиње у понедељак, 17.3. 2025. године и који се односи на обуставу образовних и научноистраживачких активности. Штрајком неће бити угрожена здравствена делатност 1
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 31 minutes ago, Kooineeperk said: Nastavak A onaj pavijan - institut za jebem ti majku i DETE. Da ga čovek odmah spuca telefonom.
NMX Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Tek će da se vide efekti ohrabrenja od subote. Samo rokaj. 5 3
Volter Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 36 minutes ago, djura.net said: Uhapseni su ljudi koji su ga gadjali jajima. Petoro njih Da, određen je i pritvor jednom čoveku koji je udario šamar onom idiotu.
Pletilja Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 hours ago, DameTime said: Pročitajte i ovo, odlično napisano i zapravo sumirano, iako je malo duži tekst. Ko ga ne zna, Slobodan inače radi u Institutu za fiziku, radi(o) je takođe i u Centru za promociju nauke i naučni je novinar. Ok, kad vec zamisljamo evo i mene: Redari su poskidali prsluke i objavili da je studentski protest zavrsen. Na binu na Slaviji tog trenutka skace sve sto je opozicioni lider, jedan se dohvati mikrofona i kaze "Ko je za to da se vladi Aleksandra Vucica i njemu samom izglasa nepoverenje"? Prisutne desetine hiljada podigne ruku i voila: aklamacijom i suverenom voljom ogromnog mnostva gradjana rezimu je receno da se nosi u 3 lepe. Naravno da ovo nije po Ustavu i da nema nikakvu pravnu snagu ali brate, odjeknulo bi gromoglasno. I naravno da srpskoj parlamentarnoj opoziciji ovako nesto ne pada na pamet. I da su se popeli na binu, ne bi mogli da se dogovore ko ze da drzi mikrofon.
Clash Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Pitao sam danas drugara koji se bavi zvukom i razume se u te stvari i prepričavam šta mi je rekao, ogradjuje se i on pošto nije bio u BG: Zvučni top je pojednostavljeno običan zvučnik, koji je sastavljen od više manjih zvučnika koji stvaraju veoma jak zvuk Prirodni zvuk se prostire kružno a ovo je bilo usmereno i u buci koju prave vuvuzele i pištaljke i skandiranje ne bi bio toliko efektan. Ono sto sviraju kurcu da zvučni top se oglašavav kao alarm je glupost, jer je to zvučnik i ti možeš snimiti bukvalno bilo šta i pustiti kroz to jer je zvučnik. On misli da je najverovatnije bila neka manja varijanta uredjaja sa nasnimljenom nekom kombinacijom zvuka aviona, oluje, tako nesto i da je to pušteno. Ta manja varijanta je maltene za malo veći ruksak. Onda se zapalio i pričao mi je još o nekim gigahercima i amplitudama i još neke stvari o kojim pojma nemam a nema trika da ih zapamtim pa da vam prenesem. Elem, i da je bila ta najmanja i najbezbolnija opcija, to je umišljaj da se napravi panika i stampedo sa nesagledivim posledicama. Evo link firme koja proizvodi LRAD u raznim varijantama, njih je i Božo Prelević pomenuo u nekoj emisiji. https://genasys.com/lrad-products/ 1 1
Maharaja Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 19 hours ago, ters said: Mozda vam ne znaci nista, ali evo pisma koje sam poslao svojoj predstavnici u parlamentu Kanade: Subject: Urgent Human Rights Concern – Potential Serbian Government’s Use of LRAD Against Peaceful Protesters Dear Madam, I am writing to bring to your urgent attention reports of the Serbian government’s use of excessive force, including the deployment of Long-Range Acoustic Devices (LRAD), against peaceful protesters in Belgrade. On March 15, 2025, more than 300,000 people gathered to demand justice for 15 victims of a tragic accident in Novi Sad on November 1st, 2024 which is widely believed to have been caused by governmental corruption and subsequent attempts to cover it up. It was reported that instead of addressing public outrage over this tragedy, administration resorted to suppressing these peaceful protests with force. Based on these reports, several thousand demonstrators, including students and journalists, found themselves in the path of LRAD, a powerful acoustic weapon known to cause extreme discomfort, disorientation, pain, and potentially permanent hearing damage. If true, this would constitute a flagrant human rights violation and an attack on the democratic right to peaceful assembly. As Canada remains a global advocate for democracy, human rights, and freedom of speech, I urge you to take action by: 1) Publicly condemning any use of force, including but not limited to potential use of LRAD, against peaceful protesters in Serbia and calling for an independent investigation into these reports. 2) Urging the Canadian government to put diplomatic pressure on Serbia to respect fundamental human rights and democratic principles. 3) Raising this issue in Parliament and working with international allies to hold responsible party accountable for their actions. The Serbian people, particularly the youth leading these protests, need international support to ensure their voices are heard and that those responsible for corruption and repression face consequences. I appreciate your time and commitment to human rights, and I look forward to your response regarding the steps that can be taken. ISPRAVKA: hvala na ukazivanju da sam u ljutnji zbog svih dogadjaja u pismu naveo pogresan datum protesta - moram ponovo slati pismo Ne moraš joj slati ponovo, ali možeš da pišeš u Global Affairs. Melanie je i dalje ministarka. Možeš isto pismo samo promeni kako oslovljavaš ministarku (Dear Minister: pa prezime. A u zagljavlju pisma The Honourable (pa puno ime i prezime), P.C., M.P., Minister of Minister of Foreign Affairs and International Development). Ako pišeš u global affairs, dobićeš odgovor od javne službe, ali će pročitati deputy, neko će morati da napiše brief, i biće u sistemu. 2 1
woolgatherer Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago vise djubreta ostalo u parku nego posle 400k ljudi na ulici 4 5
srlepajce Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Kako su krenuli da pljuju po Djokovicima Jelena potpisala peticiju Ako bi cija molba za medjunarodnom istragom imala odjeka imala bi njihova
Div Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, woolgatherer said: vise djubreta ostalo u parku nego posle 400k ljudi na ulici Ipak je manje ostalo nrgo što je otišlo. 12 1 8 1
Recommended Posts