Jump to content

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Utopista said:

Zato samo ovu neiskvarenu decu podržavam svim srcem.

Glasam već decenijama protiv a ne za, što je tužno samo po sebi...

Da bi se za bilo koga glasalo treba predhodno obaviti mnogo posla. Studenti su započeli posao, zaorali duboko, ide to dobro zasad, ali već je trebalo da front podrškr bude širi, no nije kasno, talas se još valja, ima energije. Zahtevi koje su studnti istakli ne mogu da se ispune a da ova vlast ostane, niti može da se ova vlast promeni a da ona organizuje izbore. Do narednih izbora neophodni su neki kompromisi, mora prelazna vlada, mora provera spiskova, mora oslobađanje medija. Naravno mora i da se održava red i mir, da funkcioniše uprava, platni promet...
Kad se stvore uslovi za izbore, onda se kandiduju lite ili pojedinci, onda biramo, da li će to biti sadašnji studenti ili neko drugi, svakako ećemo glasati za studente nego za ljude i ideje i planove. Verovatno će mnogi od aktuelnih opozicionara nestati sa scene, ali to će biti jedan proces, neko će plivati duže, nekoga matica izbaci na prvom zavoju, biće novih i ovakvih i onakvih, javnost, mediji, institucije, treba da spreče pojavu noih mesija, uzurpatora, nepogrešivih vođa.

• Like 4
Posted

Otkazani su vozovi iz cele Srbije za Bg zbog "dojavljene bombe", šta sve neće uraditi zbog protesta.

Ko jebe ljude koji na posao u Bg dolaze vozom, bitno je da se pokuša smanjiti broj ljudi na protestu

• Like 2
Posted (edited)

Deset glupih ćacija stiglo je u parkić,

jednom odmah pozlilo jer je bio narkić.

Devet glupih ćacija leglo je da spava,

jedan se prehladio jer je mokra trava.

Osam mokrih ćacija izašlo iz parka,

jedan se izgubio kod Crkve Svetog Marka.

Sedam jadnih ćacija reklo šefu vest,

šef im se se naljutio, ostalo ih šest.

Od šest malih ćacija što gledaše svet,

jedan brzo pobeže, ostalo ih pet.

Pet malih ćacija nije znalo znanje,

dok su se spasavali, opet jedan manje.

Četri jadna ćacija sve se više plaše,

jedan se prestravio, video je naše.

Tri mala ćacija došla su na kazan,

jedan nije ručao, indeks mu je prazan.

Osipanje tada uze više maha,

ostala ih dvojica, pa igraju šaha.

Ćacijima sinulo - novac nije toga vredan,

nastala je podela, ostalo ih - jedan.

Zadnji mali ćaci hteo je da uči,

zveknuo ga nepomenik, sada muku muči.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 13
  • Pumpaj! 2
Posted

Kad god zatreba Vucicu nesto da se skrene fokus, pojave se nekakva Mila Pajic i slicni Gruhonjici i onda on baljezga o tome. Tesko da je to slucajnost. Ranije je mrcini uspevalo da izmesti fokus, sad mu vise te fore ne prolaze i to nikoga vise ne zanima.

Studenti su se lepo ogradili od tih mufljuza i sve ide svojim tokom.

• Like 6
Posted

Može on da zaustavi vozove, ali ne može da zaustavi vreme.

Protesti su u fazi u kojoj se samo studenti pitaju šta će biti sutra, vlast više nema kontrolu nad događajima.

• Like 6
Posted
On 2/14/2025 at 11:55 AM, NMX said:

Ja bih rekao da nit je Ružić glup nit je Ivica glup. Nit Ružić to radi mimo stranke nit Ivica to pušta.

SPS kao stranka neće postojati ako ne bude u nekoj budućoj vlasti. Neće preživeti to. Od uvođenja višestranačja nisu na ovaj ili onaj način bili na vlasti ukupno nešto manje od 3 godine (2001-2003). I ja iskreno verujem da stranka Dačić dugoročno igra na tu kartu. Da pušta Ružića da sada bude loose cannon, više fingirano nego stvarno, ne bi li se napravio makar pokušaja lepljenja za neku buduću vlast. 

A unapred da se najebem svega do askurđela svakome ko i pomisli da SPS bude deo bilo čega nakon odlaska ovih (a onda se setim da posle 2000. nijedna vlast nije smenjena bez pomoći SPSa i hoću da vrištim).

Oh, well. 

Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije i ministar policije, ogradio se od izjava visokog funkcionera SPS-a Branka Ružića koji je najavio da će u subotu 15. marta ići na protest.

https://www.danas.rs/vesti/politika/ivca-dacic-se-ogradio-od-branka-ruzica/

download (10).jpeg

Posted (edited)

Niko mi se ne javlja na brojeve telefona lokalne zel. stanice.

Autobuski aobracaj nemamo vec 2 meseca, bankrotiralo preduzece, propao tender za privatizaciju.

Pozvala sam privatni taksi prevoz, do Bg cena prevoza je 6000, uz opasku vozaca cije usluge koristimo kad moramo, ne bi da vozi sutra u Bg, plasi se da bi u neredima mogli da mu razbiju automobil. 

I tako, zaglavljena sam u VS.

Zato sto sam, davno, davno, shvatila da mi vozacka dozvola ne treba, refleksi su mi kao u mrtvog konja, 5 minuta mi treba da utvrdim koja mi je ruka leva a koja desna...niko nije savrsen?

Bicikl ne vozim vec 10 godina jer patim od vrtoglavica, 

U podrumu imam cerkine rolere, sinovljev skejtbord....mozda?

Shalim se, od muke. 

Osecam se isto kao na dan 24 Septembra 2000, tada sam, ipak, uspela da odem za Bg.

I zbog toga mi je ovo danas mnogo, mnogo gore.

Edited by Pletilja
  • Tuzno 2
Posted (edited)

Ali deka koji u FDU hronici kaže: Vučiću nećemo dozvoliti da kopa ni u dvorištu svog oca :Hail:

9 hours ago, Helena said:

Gluma loša, nikakva.

Ćaci zaboravio tekst, nema suflera pa je nenadležni morao da improvizuje sa izmišljotinom o pitama.

Edited by DameTime
typo
  • Like 1
Posted
24 minutes ago, DameTime said:

Ali deka koji u FDU hronici kaže: Vučiću nećemo dozvoliti da kopa ni u dvorištu svog oca :Hail:

Gluma loša, nikakva.

Ćaci zaboravio tekst, nema suflera pa je nenadležni morao da improvizuje sa izmišljotinom o pitama.

Al ne mi jasno zašto ovaj imitira Mićkovu imitaciju sebe? Život podražava umetnost.

• Like 1
Posted
7 hours ago, Milutinov Tata said:

Bravo, tako i treba. Neki iz opozicije najbolje kad ništa ne rade, jer i kad urade, zabrljaju, pa nije ni čudo što ljudi sumnjaju u njih. Još jednom da ponovim, a o tome su i studenti već govorili, sutra nije nikakav dan D, sutra je samo još jedan protest, kao što je bio onaj u Novom Sadu, Kragujevcu ili Nišu. Pišem ovo i zbog dela ljudi koji misle da se sutra sve rešava pa da se ne razočaraju kad ne bude tako. Mora se prepoznati trenutak za dokrajčivanje protivnika, a sutra taj trenutak nije. Strpljenje, vreme je naš saveznik, a ne njihov, njihovo vreme prolazi. :smiley53:

• Like 11
Posted
1 hour ago, McLeod said:

Smanjice ih za 23, ko bi normalan isao vozom u Srbiji

Veliki broj ljudi koji živi u NS a radi u Bg ide sokolom na posao, bukv je više njih ujebao ovim potezom nego ljude koji dolaze na proteste.

• Like 3
Posted
7 hours ago, Utopista said:

Samo da pohvalim skandiranje na utakmici.  Moralo je to i ranije, ali bolje ikad nego nikad. 

I da kažem da mi je baš žao Bolomboja. Momak je prva liga igrač a deluje da je još bolji karakter.  Želim mu brz oporavak i da iduće sezone igra u drugačijoj Zvezdi kojoj ćemo se moći vratiti i mi koji smo je voleli preko 40 godina, a znam dosta takvih ljudi.

Ološ je uspeo da mi ogadi toliko toga što sam voleo, počev od same države, naroda, reprezentacije, Zvezde, čak i nekih ljudi koje sam gotivio... I voleo bih da se svi zajedno izlečimo i vratimo u normalu jer loše misli i loš osećaj koje je probudio u nama truju i ubijaju. 

Navikao sam već da političari kradu i skoro sam se i pomirio da je to tako, ali ovoliko unutrašnje mržnje i podela nije sejao ni onaj nitkov Milošević. Ovaj bolesnik je čisto zlo kakvo ja ne pamtim i kakvo se nadam da se više nikada neće popeti ni blizu vlasti.

Brate, skandirali smo i za tebe.

Cigani, cigani ajmo svi u glas

Brat Utopista jedan je od nas.

❤️

• Like 1
  • Love 2
  • Pumpaj! 2
Posted

Cemu sluze ovi traktori ispred Ćacistana?

Ako masa hoce da dodje do njh doci ce peske, nece dolaziti tenkovima i oklopnim vozilima.

Ili će u sklopu pve kompletne simulaciji da nadje fejk vozace traktora koji su fejk poljoprivrednici koji podržavaju ove nesrećnike u parku.

Posted (edited)

Gledam sa suprugom i ćerkom ovaj Šarovićev jutrašnji snimak i, normalno, pokrenemo pitanje oko iskorišćavanja policajaca koji tolerišu bezakonje tako što pred njihovim očima stoje neregistrovani traktori u centru grada.

I počnemo da se krećemo po filantropskom koordinatnom sistemu, od tačke na kojoj se prvo sažalimo na te policajce, čija će lica i osramoćene unifrome ostati zabeleženi u digitalnom svetu slika i tona dok je sveta i veka, jer ono što se jednom objavi na internetu - može da živi večno.

Ali na kraju, kad smo bolje razmislili, naš mali porodični plenum došao je do zaključka da je svaki policajac ponaosob imao mogućnosti da izbegne tu skaradnost, srozavanje profesionalnog ugleda i lični blam, jer će ga svi koji ga znaju videti u fazi prikrivanja kriminala.

Jedan je mogao da kaže da je bolestan, drugi da vodi dete u vrtić i da je ostao zaglavljen u gužvi, treći da mu se porađa snaja... Nije, dakle, da nisu imali mogućnost izbora...

Ali izabrali su da ostanu upamćeni u objektivu Šarovićeve kamere.

Pa nek im tako i bude... 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 5
Posted

Само да вам пожелим срећу сјутра! А и у наредном периоду!

Свака част свакоме од вас који  учествује присуством, пумпањем, оброком подршке студентима...

Оваква енергија мора да роди промјене!

• Like 3
  • Love 4
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 5
Posted

Uglavnom najveci sljam ide u policajce. Oni koji bi da nisu tamo zavrsili kao kriminalci. Mnoginpd njih se bave mutnim poslovima paralelno, a znacku koriste u te svrhe. Neobrazovani, takvi kakvi su, preziru i mrze obrazovane, pametne ljude. Studenti ih podsecaju na ono sto oni nikad nece biti i zato uzivaju da tuku tu decu i sluze sa slašću mrcini koja istu tu školovanu mladost mrzi iz dna duše.

• Like 4