Constantin Posted yesterday at 06:20 PM Posted yesterday at 06:20 PM Brojimo sve u glavu, sve šetače i naše ljude i sve oni znaju, znaju da padaju i zato se radikalizuju i ekstremizuju i kako bi sami rekli – da probaju na silu. Problem je što će ti iz opozcije da uvuku studente i decu da čine krivična dela, a posle će da se sklone, rekao je Vučić https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-manje-ljudi-nego-u-kragujevcu-brojimo-sve-u-glavu/ 5
Don Dusko Posted yesterday at 06:28 PM Posted yesterday at 06:28 PM 7 minutes ago, Constantin said: Brojimo sve u glavu, sve šetače i naše ljude i sve oni znaju, znaju da padaju i zato se radikalizuju i ekstremizuju i kako bi sami rekli – da probaju na silu. Problem je što će ti iz opozcije da uvuku studente i decu da čine krivična dela, a posle će da se sklone, rekao je Vučić https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-manje-ljudi-nego-u-kragujevcu-brojimo-sve-u-glavu/ Dobro to nisu deca to su huligani rece jedan covek. 1
Malkolm Brogdon Posted yesterday at 06:32 PM Posted yesterday at 06:32 PM U centru je na raskrsnici kod parka u jednom trenutku postalo prilicno opasno. Valjda su zatvorili neki deo u jednom momentu i ljudi su u panici krenuli da se nabijaju jedni u druge jer nigde nije moglo da se prodje. Neki ljudi su i kolabirali koliko sam mogao da vidim. Ja sam bio oprezan da ne ugusim nekog drugog jer sam mrcina pa su me lepo sabili, jos uvek oporavljam pluca. Nadam se da neko nije najebao ozbiljnije. 2
BattleBender Posted yesterday at 06:51 PM Posted yesterday at 06:51 PM https://www.instagram.com/reel/DGqbJwZoRIT/?igsh=MTB6b3pwb29lNTN5YQ== 1 1
Nek grmi jako Posted yesterday at 07:01 PM Posted yesterday at 07:01 PM (edited) Gledam FDU dnevnik i ljude koji su dali svoje kuće kako bi primili studente koji sa svih strana dolaze u Niš. To nikada nije bilo... Nikada. Padaju barijere koje su nas držale u defanzivi tokom svih ovih sns godina. Svakodnevno se prave novi koraci ka izlasku iz tog čemera. Jedan po jedan. Danas znamo da kao društvo možemo više nego što smo to znali juče. A sutra ćemo moći više nego što smo mogli danas. Na kraju svega neće više biti najbitnije ni koliko ljudi se okupilo negde. Biće najvažniji - jedan čovek. Bilo koji... Jer će svaki taj jedan čovek stajati iza onoga iza čega stojimo svi podržavajući studente, i svaki taj jedan čovek znaće kako se osvaja sloboda. Jedan čovek reči će drugom: čoveče, možemo ovo da dobijemo. Drugi će reći - trećem. U školama, na fakultetima, u kafićima, na radnim mestima, u čekaonicama kod zubara i frizera, jedan čovek reći će drugom: uspećemo. Tako izgleda konačna pobeda. Njene obrise video sam gledajući svakog od tih Nišlija koje su primili studente u svoje kuće. Edited yesterday at 07:14 PM by Nek grmi jako 9 4 1
Drug Crni Posted yesterday at 07:14 PM Posted yesterday at 07:14 PM Ovaj studentski edikt je,sem možda par formulacija,pogodak u sred srede. Prepričani i prepakovani ustav zapravo. Smernica za svaku buduću demokratsku vlast,ako bude kapaciteta,logike i pameti za tako nešto. Da me neko ne shvati pogrešno..meni je od ovog teksta jači utisak ostavila ona jučerašnja bežanija sendvičara u autobusima,kad su naleteli na studente. To se do juče nikad nije dogodilo od 2012.godine. Nijednom. Ima tu i jake simbolike - bežali su u rikverc. Posle Beograda mora da se dogodi konkretna politička artikulacija ovih protesta. Cenim da je ovde ostalo dovoljno energije do maja meseca. Tad bi trebalo i da se naplati ova sinergija. 9
suptil Posted yesterday at 07:22 PM Posted yesterday at 07:22 PM @Drug Crni Која су очекивања од Београда 15. марта?
Klotzen Posted yesterday at 07:24 PM Posted yesterday at 07:24 PM Poznanici našli kuću u NI od naše žene iz inostranstva. Ona i muž seli u kola i došli u NI da im daju ključ a oni otišli u neku banju za vikend. Svaka čast tom bračnom paru. 3
Drug Crni Posted yesterday at 07:32 PM Posted yesterday at 07:32 PM 5 minutes ago, suptil said: @Drug Crni Која су очекивања од Београда 15. марта? Ja,naravno,ne znam. Pretpostavljam da će skup biti masovniji od onih na Slaviji i Autokomandi. To će biti logičan završetak ovog ciklusa šetnji po Srbiji i oslobađanja malih i većih mesta. Vrerujem da su studenti svesni da do ispunjenja zahteva neće doći i da će biti spremni za sledeći korak. To i očekujem:da 15.marta bude obelodanjen javno u Beogradu. Pa odatle,dalje.. 1
freethrow Posted yesterday at 07:34 PM Posted yesterday at 07:34 PM 12 minutes ago, suptil said: @Drug Crni Која су очекивања од Београда 15. марта? Spoiler 2 1 1 1 1
JPM Posted yesterday at 07:43 PM Posted yesterday at 07:43 PM Danas je posle dugo vremena bilo lepo biti Nišlija. 1
srlepajce Posted yesterday at 08:22 PM Posted yesterday at 08:22 PM Bio sam u Sloveniji dok je bio Kg i mogu potvrditi da neverovatno dobro i profi izvestavaju 💪🙂 2
Constantin Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Kako kaže Svinjformer 8000 ljudi, ili VN 12 000....ispada da svi koji su bili danas u Nišu, mogli su da se smeste na stadion Čair, a i on bi tada bio poluprazan. Obraz djon...
MrTripleDouble Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago oko 14:30 sam doso u Nis, morao sam da parkiram u donji Komren koji udaljen 3-4 km od centra, pred necije dvoriste uz amin domacina, jer je sve bilo vrsno
BattleBender Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Prikupio sam slike, snimke, storije, iz razlicitih delova grada. Bas cu sutra da izmerim povrsinu tih delova, i na osnovu snimaka cu da racunam neku prosecnu gustinu. Tipa deo kod konja( glavni trg) si uvek imao 3,4 glave po m2. Pozoriste i sud uvek 2,3 glave… tako cu nas po oblastim da izvucem. Ispecasio sam 26k koraka. Nekoliko delova nisam obosao, ali vidim po storijma koliko je ljudi bilo tamo. Zvanicna area za setnju je imala oko 75 000 m2 (ono sa skice). In realitu barem 200-250 se koristilo. Mozda i vise. Od ugla Kneginje Milice sa Milojka Lessnina, do Suda, sa Konjem, i prvim delom Pobedine, i jos nekim pocetnim delivima sporednoh ulica, most, tbrdjava, kej do Amfija… To je sigurno nekoh 40-50k kvadratnoh metara. Na tom orostoru je bilo verovatno 1.5 ili 2 glave po kvadratnom metru. Negde krkanjaca, negde manje. znaci ja bi rekao da je tu samo bilo 70 do 80 hiljada. A gde su Trg Vojske, deo oko Opstine, sindjelucev trg, Sveti Luka, Sedmi Juli, Nikole Pasica… tu je isto bilo dosta ljudi. Setao sam se… pa mozda tipa 0.5 glava po coveku. Dom Vojske + Kneginje Milice (do Milojka Lesanina) + Nikole Pasice… samo taj deo je oko 40k kvadratnoh metara. Bas cu da izracunam sutra. Ali sve sto kazi ispod 120,130k je sigurna laž. Verovatno je bilo i više. 1
nemanjaol Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Ma nemoguce je izmeriti koliko je bilo ljudi Ljudi su konstantno dolazili i odlazili, menjali se. Mi smo imali neke perpetije u polasku i dok smo se smestili, tek oko 4 smo bili bas u centru. Dok smo isli ka tamo masa ljudi je odlazila sa protesta Bilo je dovoljno.
BattleBender Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Inace, i ovo i Kg su bili prelepi dani. Pogotovo meni nakon 2 meseca ozbiljnih privatnih problema. Ali iz ugla, skupljanja ljudi, i prenošenja slike o brojnosti, fejl. Jako loše isplaniran dnevni plan i program, imho. Ponovo ako pricamo o efektivnosti za Svet i ljude koji nuu I su bili ovde.. Mi jesmo ispunjeni lepom atmosferom, ali Svet nikada nece videti niti brojnost, niti taj jedan trenutak kulminacije. Predugo traje. Moja ekipa i ljudi koje ja znam su imali mogucnost da idemo u jedan prostor da se nasumicno odmaramo. I dosta smo isli tamo. Ekipa iz Bg-a, njih 6+, kojoj je moja verenica prepustila ceo trosoban stan, je malo po malo bila u stanu. Neko od njih. Sto je normalno. Kazem ponovo, vajb je super. Da je neko snimao lepo rezirani dokumentarac, kako izgleda ceo dan, bilo bi legendarno. Medjutim mislim da je plan programa fulao, u konktekstu slanja slike svetu. Sinoc je docek studenata bio efektivniji, iako je danas bio glavni dan. 3
nunilo Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 1 hour ago, BattleBender said: Prikupio sam slike, snimke, storije, iz razlicitih delova grada. Bas cu sutra da izmerim povrsinu tih delova, i na osnovu snimaka cu da racunam neku prosecnu gustinu. Tipa deo kod konja( glavni trg) si uvek imao 3,4 glave po m2. Pozoriste i sud uvek 2,3 glave… tako cu nas po oblastim da izvucem. Ispecasio sam 26k koraka. Nekoliko delova nisam obosao, ali vidim po storijma koliko je ljudi bilo tamo. Zvanicna area za setnju je imala oko 75 000 m2 (ono sa skice). In realitu barem 200-250 se koristilo. Mozda i vise. Od ugla Kneginje Milice sa Milojka Lessnina, do Suda, sa Konjem, i prvim delom Pobedine, i jos nekim pocetnim delivima sporednoh ulica, most, tbrdjava, kej do Amfija… To je sigurno nekoh 40-50k kvadratnoh metara. Na tom orostoru je bilo verovatno 1.5 ili 2 glave po kvadratnom metru. Negde krkanjaca, negde manje. znaci ja bi rekao da je tu samo bilo 70 do 80 hiljada. A gde su Trg Vojske, deo oko Opstine, sindjelucev trg, Sveti Luka, Sedmi Juli, Nikole Pasica… tu je isto bilo dosta ljudi. Setao sam se… pa mozda tipa 0.5 glava po coveku. Dom Vojske + Kneginje Milice (do Milojka Lesanina) + Nikole Pasice… samo taj deo je oko 40k kvadratnoh metara. Bas cu da izracunam sutra. Ali sve sto kazi ispod 120,130k je sigurna laž. Verovatno je bilo i više. Bavio sam se cesto procenama posecenosti skupova i procene mi cesto budu prilicno slicne kao i kod Gubasa ako ne i iste. Zbog prirode posla mogu da racunam povrsine jako precizno i tako sam dobijao brojnost skupova. Boldovan deo - 3 do 4 coveka na m² ne moze biti. Najrealnije ti je da racunas oko 2.5 coveka po m² (i to je malo nategnuto), znam, znam ... recices "ne znas kolika je guzva bila ..." veruj da znam. Mnogo puta sam bio na raznim protestima/demonstracijama a u protestnim setnjama taj broj jos znatno opada po m². Tri do cetiri coveka na m² bude samo u nemilim scenama kada policija sabije masu. Skup u Kragujevcu kao i ovaj u Nisu ni ne moze da se sracuna jer su ljludi zujali po gradu i nisu grupisani, tako da ako izadje ili je vec izasao podatak ukljucenih mobilnih to bi bilo najrelevantnije, da ne gubis vreme za dzabe. 3
u pokušaju Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago https://www.instagram.com/reel/DGaatVnNB7n/?igsh=bWMwYTgxOTlib3M0 Пумпамо и у завичају мом.♥️ 2
DameTime Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Prejako Od ostalih vesti, 53. međunarodni filmski festival FEST odložen je sa marta na septembar, zbog ostavki koje su se desile od početka studentskih protesta i činjenice da bi mogao biti "politizovan" jer sve više umetnika podržava studente. Naši genijalci su odlučili da FEST zameni blokadniFEST, od 9. do 16.3. u Beogradu. Biće prikazani studentski filmovi, a selekciju istih će vršiti, pogađajte... studenti 12 2
Recommended Posts