Delfinarijum Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Slusam danas razgovor na poslu nekih kolega iz susednoj departmana, svi izmedju 30 i 40, i imam sta da cujem. Konacno sam shvatio da postoji i deo ljudi koji podrzava SNS ne cak iz direktnog intreresa, nego jer zele da veruju u odredjen worldview (a nisu ocvali penzosi). Njima je draze da veruju da ovi nisu nista drugaciji od drugih, da stvari I gadosti koje se desavaju su prenaduvane (da ne kazem prenapumpane) i naravno pokusavaju da se sakriju iza neke maglovite neutralnosti. A krecu se medju ljudima, imaju pristup informacijama, zove zivot I van svoja cetiri zida. Ali naravno mnogo su nabedjeni u svoje stavove, razumeju se u svje I svja a neuspesni su studenti redom. 2
Bul-Kathos Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 6 hours ago, McLeod said: nije oprostio Milosevicu sto je izgubio ratove, a ne sto ih je vodio. Nerado ovo pisem i nije mi drago sto sam uopste uocio ovo sto si zakljucio, ali da li mozes detaljnije da obrazlozis, bas me zanima. Mora da postoji empirijsko, ili ako ne, postoji makar teorijsko uporiste za ovu tvrdnju. Ako nema ni jednog ni drugog, napisi zasto to mislis. Hvala ti.
crepiillupo Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 11 hours ago, McLeod said: Potpuno isto kao sto pricam za rezimske glasace. Jer onaj ko na prvom mestu uopste gleda Informer, sta ima s njim da se prica. Informer je sve vise njihov problem, sve manje nas. Nove glasace im doneti nece, a tu i tamo neka krupna laz otera ponekog. Na primer, kaze mi drugar da njegov ujak, koji je uvek gledao samo Informer i sport, prelomio je kad je zvalavi objavio broj prisutnih u Areni. Za njega vise nikada nece glasati. Informer je uzaludni pokusaj izlecenja terminalne maligne bolesti palijativnim lecenjem.
le piaf Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Zna li neko da li je ovo deo neke nove policijske opreme, pošto standardna sigurno nije, ili je ovo zaista nanogica? Nisam mogao bolje skrinšotovati, pa je slika mutna.
Smrtokapa Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 hours ago, Delfinarijum said: Slusam danas razgovor na poslu nekih kolega iz susednoj departmana, svi izmedju 30 i 40, i imam sta da cujem. Konacno sam shvatio da postoji i deo ljudi koji podrzava SNS ne cak iz direktnog intreresa, nego jer zele da veruju u odredjen worldview (a nisu ocvali penzosi). Njima je draze da veruju da ovi nisu nista drugaciji od drugih, da stvari I gadosti koje se desavaju su prenaduvane (da ne kazem prenapumpane) i naravno pokusavaju da se sakriju iza neke maglovite neutralnosti. A krecu se medju ljudima, imaju pristup informacijama, zove zivot I van svoja cetiri zida. Ali naravno mnogo su nabedjeni u svoje stavove, razumeju se u svje I svja a neuspesni su studenti redom. To je upravo to. 1. Svi su govna. 2. Izlaženje iz komfora nema smisla. 3. Ja sam pametan. 1
Don Dusko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 4 minutes ago, Smrtokapa said: To je upravo to. 1. Svi su govna. 2. Izlaženje iz komfora nema smisla. 3. Ja sam pametan. Tacnije ja sve znam a ti sine nemas pojma.
Milutinov Tata Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Srdjan Milivojevic je juce bio u emisiji sa Cutom, danas sa Marsenicem i druga dvojica su najavili siguran izlazak na izbore. Milivojevic se i dalje cvrsto drzi stava da nema izlaska i da sve resurse prepusta studentima. Marsenic kaze da je Jovanovic obisao Srbiju uzduz i popreko i da ima mnogo ljudi koji su nacionalno nastrojeni ali se ne mogu naci u studentskoj ideji, i da ne bi smeli da se izgubi ti glasovi, tako da oni izlaze da pokupe te glasove. Trenutno su tu oni i POKS ili kako se vec zove taj deo koji je bio sa njima u koalciji NADA. Cuta nije mnogo pricao oko toga, ona standardna prica spremni su za razgovore ako treba, iako studenti vec dugo govore da razgovora nece biti. Tvrdi da je Kosjeric pokazao da Milivojevic nije u pravu, dok je Srdjan insistirao da su izbori u nedelju jasno pokazali da se najbooje proslo tamo gde je bila samo jedna lista. Inace Marsenic rece da je odbor u Boru tek nedavno osnovan, i da su hteli da se samostalno oprobaju, i to je OK po njemu.
fancy Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Ne znam ko je Marsenić, nikad čuo za njega, a kapiram da nikad više i neću čuti za njega. Ćuta mi, od kad se pojavio na političkoj sceni Srbije, prosto vrišti "DB" pa sve i da nije. Ali posle ovoga 4 hours ago, Milutinov Tata said: spremni su za razgovore ako treba, iako studenti vec dugo govore da razgovora nece biti. Tvrdi da je Kosjeric pokazao da Milivojevic nije u pravu mislim ipak da mi je početni utisak skroz ispravan. Jednostavno kad god ga gledam imam osećaj neprijatnosti kao i da konstantno muti vodu oko kristalno jasnih stvari.
NMX Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 15 hours ago, fancy said: meni je zanimljivije što se Ružić sada parkira ispred zgrade SPSa, ne krije se u mom parkingu i ne ulazi kroz podrum. A danas su bile i neke ambasade - ono 01 reg. br ... Sps je doveo, a moze i da odvede sa vlasti Ne, hvala. Neka ih u hladnoj političkoj grobini. Da je bilo sreće da su pohapšeni i ugašeni 2000. 1
Tex_Willer Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2030g sps je na 10%, Ruzic odlučuje da ide u koaliciju sa Seseljevim sinom koji je postao vodja desnice... 3
fancy Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 12 minutes ago, NMX said: Ne, hvala. Neka ih u hladnoj političkoj grobini. Da je bilo sreće da su pohapšeni i ugašeni 2000. Sve ja to poštujem, tu su paragrafi pa zagrabi... Mada, ako bi opcija povampirenja SPS s Ružićem (i hapšenjem Ivice, Marice i drugara) bila opcija koja ide uz pad AV-ove mafije bez razmišljanja bih to odabrao svaki dan i noć 7 dana u nedelji. I subotom 2 puta.
DameTime Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Posle gledanja N1 dokumentarca "4 decenije Srbije", u kom je jedan od sagovornika bio Ružić, prilično sam sigurna da će SPS (pokušati) da preleti. On tu sve vreme o nenadležnom i trenutnoj vlasti govori poluironično, kaže da čeka knjigu predsednika republike o toj "obojenoj revoluciji", te da je on izlazio da šeta na protestima. A kada je spomenuto kako je od pomenutog najviše profitirao upravo Dačić - postavši premijer kad je preleteo u koaliciju koja je sns dovela na vlast - bio je u fazonu "pa nije to baš bilo tako, bio je potreban neko (SPS prim.prev) da ujedini dve strane Srbije". Edited 4 hours ago by DameTime 3
Ne sam Safete Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 10 hours ago, le piaf said: Zna li neko da li je ovo deo neke nove policijske opreme, pošto standardna sigurno nije, ili je ovo zaista nanogica? Nisam mogao bolje skrinšotovati, pa je slika mutna. Ima i ovo, nemam pojma je li tačno https://x.com/bodirogic45829/status/2039458010859528352?s=20 Edited 3 hours ago by Ne sam Safete 1
Chaos Is Me Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ako rehabilitujemo SPS sa Ružićem, ne treba ni da postojimo kao društvo i država i treba svi da se kolektivno preselimo u Somaliju. 6 5
fancy Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Da, znam, sve super i ja sam bio - ne za to sa qrčevim suđenjem i slične trice nego da SPS budu novogodišnji ukrasi po banderama sve od Kalemegdana do Slavije s jedne i duž Kneza Miloša sve do Topčiderske Zvezde i dalje ako treba i Rakovičkim Bulevarom do Kijeva ili Resnika... koliko god da ih ima. Ali, jbg. I sad smo tu, gde, od prvog dana govorim, bez jake izdaje u njihovim redovima mi možemo ovako sve do ulaska Ganguline Nambije u EU... i zato sam pisao i pre godinu i + dana a i sad ponavljam - sve bih oprostio svima (sad doduše smanjujem to "svima" za Dačića, Đukić-Dejanovićku i par istknutih Bajatovića i sl.) u SPS-u, nosite šta ste pokrali, vaše je, srećno i da se ne ljubimo - ukoliko bi to pomoglo da se obezvlasti AVov OKG. Naša eventualna pobeda neće biti čista, moraćemo mnogo toga o čemu smo sanjarili da se odreknemo, uprljamo ruke i uđemo u jebene dilove da bi ovi nestali. Šta god mislio o SPS svih 35+ godina, zaista nemam problema da opstanu po cenu da isporuče OKG na srebrnoj tacni. Ružić mi deluje kao skroz OK lik da izvede nešto tako... ali ne znam da li će, verovatno neće, ikad biti u situaciji da donosi odluke i prevesla SPS, ALI ako to uradi, alal mu sve odavde do Humske. Odma i stadion da dobije ime. A to da ćemo jednom imati čistu pobedu, pohapsiti sve njih do 1 i početi novi život od početka, ovaj put kako treba, mislim da je taj voz prošao. Kompromisi će biti bolni i neophodni. Naravno, prvi bih mom upravo iskazanom pragmatičnom sebi odgovorio "ne seri" i rizikovao ban, tako da razumem da sve ovo što sam napisao zvuči skroz trulo, ali jbg. Bukvalno je daj šta daš - svaka cena pa i opstanak SPS je manja od one koju plaćamo daljim ostankom OKG na vlasti u Srbiji. Edited 3 hours ago by fancy
Clash Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 4 minutes ago, fancy said: Da, znam, sve super i ja sam bio - ne za to sa qrčevim suđenjem i slične trice nego da SPS budu novogodišnji ukrasi po banderama sve od Kalemegdana do Slavije s jedne i duž Kneza Miloša sve do Topčiderske Zvezde i dalje ako treba i Rakovičkim Bulevarom do Kijeva ili Resnika... koliko god da ih ima. Ali, jbg. I sad smo tu, gde, od prvog dana govorim, bez jake izdaje u njihovim redovima mi možemo ovako sve do ulaska Ganguline Nambije u EU... i zato sam pisao i pre godinu i + dana a i sad ponavljam - sve bih oprostio svima (sad doduše smanjujem to "svima" za Dačića, Đukić-Dejanovićku i par istknutih Bajatovića i sl.) u SPS-u, nosite šta ste pokrali, vaše je, srećno i da se ne ljubimo - ukoliko bi to pomoglo da se obezvlasti AVov OKG. Naša eventualna pobeda neće biti čista, moraćemo mnogo toga o čemu smo sanjarili da se odreknemo, uprljamo ruke i uđemo u jebene dilove da bi ovi nestali. Šta god mislio o SPS svih 35+ godina, zaista nemam problema da opstanu po cenu da isporuče OKG na srebrnoj tacni. Ružić mi deluje kao skroz OK lik da izvede nešto tako... ali ne znam da li će, verovatno neće, ikad biti u situaciji da donosi odluke i prevesla SPS, ALI ako to uradi, alal mu sve odavde do Humske. Odma i stadion da dobije ime. A to da ćemo jednom imati čistu pobedu, pohapsiti sve njih do 1 i početi novi život od početka, ovaj put kako treba, mislim da je taj voz prošao. Kompromisi će biti bolni i neophodni. Naravno, prvi bih mom upravo iskazanom pragmatičnom sebi odgovorio "ne seri" i rizikovao ban, tako da razumem da sve ovo što sam napisao zvuči skroz trulo, ali jbg. Bukvalno je daj šta daš - svaka cena pa i opstanak SPS je manja od one koju plaćamo daljim ostankom OKG na vlasti u Srbiji. Ne seri😃 Spoiler Nažalost dosta žaba će se morati progutati. Da su bar halucinogene pa ni po jada, uglavnom su otrovne. Edited 2 hours ago by Clash 1
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Jebeni Marsenic i Milos Jovanovic... Koja govna god u ovoj situaciji pomenu nekakve nacionalno obojene glasace, to su Vucicevi ljudi. Jebali vas nacionalni interesii!!! Pa zar nema veceg nacionalnog prioriteta nego da se otera i pohapsi ova banda koja pljacka, razara, krade, ubija... Trideset godina slusamo ista sranja, trideset godina govnari pricaju istu pricu. 6
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago SPS je za mene poprilično isti kurac kao i SNS, isti su to modeli rada i ponašanja i ne sumnjam da bi bili isti kao koalicioni partneri da su ikad došli do takve moći, nema tu neke razlike, ako je sns Hitler, sps je Musolini. Svestan sam da mora da se prave neki kompromisi tako da Ružić i slična mekša struja možda mogu da se provuku kao slobodni građani i neki beznačajan politički faktor u budućnosti ali SPS kao stranku treba poslati na đubrište istorije sa svim mehanizmima i načinom delovanja do sada. Nećemo valjda ponavljati istu grešku kao Tadić što je napravio, čime je otvorio vrata svemu ostalom što je kasnije došlo. 5
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ne bih bila tako sigurna da u SPS-u stvarno postoje dve struje, koje su kao međusobno suprotstavljene. Boban Stojanović je imao odlično zapažanje, da mi u Srbiji imamo samo jednu i po političku stranku, SPS i pola DS-a. SNS ne postoji jer bi oni bez nenadležnog jedva prešli cenzus. SPS je maltene neprekidno na vlasti od 90ih, a verujem kako nameravaju da tu i ostanu. Da nas sutra udari meteor, preživele bi samo bubašvabe i SPS. Takođe su svesni da Dačić neće još dugo (politički), kao i da njega građani suviše vezuju za afere, što ove sns što one koje su prethodile, tako da im treba novo lice stranke. Ružić se tu uklapa kao neko koga bi ljudi smatrali umerenim a kad se tako presvuku, onda mogu biti tas na vagi za neku novu vlast.
fillam Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Vidim po netu da malo provejava i skepsa glede rektora Djokića. Zanima me generalno vaše mišljenje da li ima prostora za tako nešto? Navodi se da je pod sumnjivim okolnostima postavljen kada je smenjena Ivanka Popović 2021. i da je za njega lobirao Šarčević, tadašnji ministar prosvete; da kao urbanista nije imao primedbe na BG na Vodi i još neke sumnjive projekte, em je u tom trenutku bio i član UO FK Crvena Zvezda, pun hvale za Zvezdana Terzića. Nema pogovora da se zauzeo za studente kroz celu ovu borbu i da ima punu podršku plenuma i studentskih zajednica, što bi trebalo da je u ovom trenutku u vremenu dovoljno.
Clash Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, fillam said: Vidim po netu da malo provejava i skepsa glede rektora Djokića. Zanima me generalno vaše mišljenje da li ima prostora za tako nešto? Navodi se da je pod sumnjivim okolnostima postavljen kada je smenjena Ivanka Popović 2021. i da je za njega lobirao Šarčević, tadašnji ministar prosvete; da kao urbanista nije imao primedbe na BG na Vodi i još neke sumnjive projekte, em je u tom trenutku bio i član UO FK Crvena Zvezda, pun hvale za Zvezdana Terzića. Nema pogovora da se zauzeo za studente kroz celu ovu borbu i da ima punu podršku plenuma i studentskih zajednica, što bi trebalo da je u ovom trenutku u vremenu dovoljno. Navija čovek za Zvezdu, znači dostojan😃 Inače trenutno je pravac blaćenja rektora da je saradjivao sa OKG. To je današnji radni zadatk, videćemo za dalje Evo jutrošnjih akcija: Hrkalovićka: ''Klanja se Brnabić i ostatku SNS, hvali Vučićevog kuma, blokaderski mediji i profesorka Biljana Stojković ga napadaju da je nelegalno izabran gradio Beograd na vodi. Ko? Kako ko? Pa rektor Đokić'', napisala je Hrkalović na mreži Iks. Jazavac Vučićević: Molim fotoreportere koji su bili na prijemu na promociji Blic televizije davne 2022. godine, čini mi se u decembru ili oktobru te godine, ima to da se nađe... Tada je rektor Đokić trčao kroz gomilu da se slika sa mnom, ljubio se sa mnom tri puta, pozdravljao je preko mene predsednika Vučića... - ispričao je Vučićević u Kolegijumu naše televizije samo dan nakon što je blokader Đokić ispred Rektorata u srcu Beograda održao politički govor pred grupicom ostrašćenih istomišljenika zgubidana. Naravno ovo sve prenose ostali Žvalini mediji pod naznakom mediji pišu. A inače najbolja fora sa tim "mediji pišu" je kad na TV informer prelistavaju šta mediji pišu pa stave šta piše Informer u štampanom izdanju pa onda to komentarišu kao da su to prvi put videli. 1
Recommended Posts